JAG VILL HA EN KATT!!!!!!

19:04 2013-09-29

…Nämligen en bengalkatt. En leopardinspirerad katt. Smidig med vackra fläckar, plus att den känns så himla SMART. Japp, jag vet vad ni tänker: sådan katt sådan matte.

Men problemen är:

1. Anton är allergisk. Fy fan, den värsta egenskapen hos honom. Blir så ARG på det.

2. Bor litet. Känns så himla taskigt mot katten att ge den 40 kvadratmeter…?

3. Kan ej åka bort och vara fri! (Ni minns väl vad som hände då jag fick en katt som fjortonåring? Fick ångestattack pga ”för mycket ansvar”).

 

Men ändå. EN KATT!!!!!!!! Älskar katter. Jordens absolut bästa djur. Liksom inte för krävande/hetsig/illaluktande som en hund. Istället är de mjuka. Smarta. Komiska. Snälla. Har ATTITYD och en egen vilja. Åh. Kolla in dessa bengalkatter:

– aaah mjauuu hannaaa jag ääälskar deeeeej

– zzzzzz klia mig hannnaaaa

– mmmmmm hihi så skööönt när du hååååller meeej haaannaaa

 

28 kommentarer | “JAG VILL HA EN KATT!!!!!!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Alina skriver:

  Katter är absolut bästa djuret. Åååh! Är dock allergisk, så himla himla dumt!

 2. Fridas Djurblogg skriver:

  Ser inte min kommentar? Skrev att kattrasen Devon Rex ibland funkar även för allergiker! Åk till en uppfödare och testa om Anton reagerar på dem :D

 3. alva skriver:

  JAaaa, bästa djuret. Älskar verkligen att de är så renliga och luktar gott = så mycket gosigare än typ hundar.

 4. E skriver:

  Men hallå! Min sambo är också allergisk mot katter (så himla dumt!) men vi skaffade en sibirisk katt, eftersom just den rasen saknar någonting i sin hud som gör att den är allergivänlig. Hur bra?! JÄTTEBRA!

 5. ett ritstift i din rumpa skriver:

  skulle också jättegärna ha en katt, men tycker så synd om den ifall den tvingades bo i en liten lägenhet i stan :/

 6. Malin skriver:

  Finns allergivänliga katter! Och katter bryr sig inte så mycket om ytan i sig, bara de kan hålla sig aktiverade samt har klösmöbler och annat skoj i olika höjd att klättra på samt att det finns någon plats där de kan vara ensamma om de nu vill det.

 7. Maja skriver:

  ASSÅ köpte en katt för tre veckor sen det är det absolut bästa beslutet jag tagit i mitt liv tror jag???? HELT besatt av honom!!!!!!!!! han har till och med en egen inzta @kattlekman check him out alla readerZz (hanna oxå:PP) pga han e sÅ FIN!!!! ps hanna skit i anton köp ba en katt det är så värt det han kan väl äta medicin elr nåt ds

 8. Sandra skriver:

  Hundar behöver inte vara hetsiga eller illaluktande! Min ena hund (är hetsig, jaja) luktar popcorn! Döm inte hunden efter håren, typ.

 9. Humlan skriver:

  Förstår mig inte på folk som håller katter i lägenhet. Spelar ingen roll hur många klösbrädor och leksaker man har enligt mig, eller att ”katter behöver inte så stora ytor”. Katter har behov av att vara utomhus och den stimulans de får av att gå omkring och spana UTE. Har man haft katt som fått gå ut om de vill så fattar man att de faktiskt VILL det (om det inte är typ 20 minusgrader ute). Och de som säger ”jamen hen har aldrig varit utekatt så hen vet inget annat”, alltså lägg av. Ursäkta mitt negativa inlägg här men detta är något jag verkligen blir tokig på.

 10. My skriver:

  Jag är också allergisk mot katter, vi skaffade en Maine coon som är allergivänlig och honom tål jag. Har även hört att Bengal och Sibirisk katt ska vara allergivänliga med!!! Hur bra är inte det!? Så leta upp en uppfödare och besök dom med Anton så ser ni om han tål dom eller inte. Dock vill inte många uppfödare sälja bara en ensam katt om det inte finns något annat djur i hemmet te.x en hund eller annan katt.

 11. Sara skriver:

  Alltså Hanna jag får PANIIIIIIK! Din blogg är jätte seg för mig och det va den inte på din förra portal. Det spelar ingen roll om jag kollar via min iphone eller via datorn, den är lika seg ändå :( När jag kollar via iphonen så lagar hela sidan ihop och uppdateras av sig själv två gånger och ställer in så sidan blir anpassad efter mobilen, men detta tar ca 20 sekunder!

  PS. Nu när jag skulle skicka iväg min kommentar uppgav jag namnet Helena som är mitt riktiga namn, men då kan jag inte skicka iväg kommentaren utan får till svar ”Namnet du använde hör till en registrerad användare”. Vad betyder det? Jag får helt enkelt ange ett annat namn! Men ändå….

 12. Eliiiiin skriver:

  Ge inte upp hoppet Hanna, finns rätt många kattraser som är allergivänliga! T.ex. några av dem som folk redan kommenterat som Maine Coon, Rex, Sibirisk men även Ragdolls (sistnämda rekommenderad som inomhuskatt pga dåliga kattreflexer) Långhåriga, kastrerade, vuxna katter är oftast bättre än kattungar :) Sen är oftast lite individuellt hur allergikern i fråga de olika raserna, vissa kan tåla en ras medans vissa inte alls klarar den. Klart att ni ska ha en katt, åk ut till uppfödare och testa!

 13. Kittylover skriver:

  Hej Hanna! Jag har en bengalblandis som jag älskar mest av allt på denna jord! <3<3<3<3<3 Dock måste jag varna dig för att bengaler är extremt smart katter = behöver extremt mycket stimulans. Okej, "extremt" är ju förstås lite av en överdrift, men du hajar. De här katterna älskar alltså uppmärksamhet och framför allt LEK och varierad sådan. De är inga riktiga famnkatter, men de älskar att vara med och se allt man gör. Sen är de väldigt högljudda och pratiga vilket kan vara mysigt, för de blir som små samtalspartners! Brukar ha långa pratstunder med min pälskling. Ja, och så tycker de om att klättra och utforska, så att skaffa klösträd och göra så att den kommer åt att klättra överallt är viktigt. Några råd såhär om du vore intresserad av detta underbara djur! Kramis!

 14. Lise skriver:

  Som folk säger går det säkert att hitta en katt Anton klarar av. :) Ska en ha innekatt är det ju bra att tänka på personlighet i kattrasen, ta en som mest gillar att softa. Såg att någon skrev att det är hemskt att ha katter inne men min katt vantrivs ute, grejer fastnar i hans päls efter att han gått ett par meter och han gillar inte att jaga grejer. Han kan heller inte hoppa högt och är rätt klumpig, så det är säkert lite läskigt att vara ute. Skulle jag ha honom ute hade jag fått vänja honom rejält och raka honom. :P Tror vissa katter trivs fint inne, han sover ju rätt mycket och lunkar runt liksom, perserstyle. :)
  Bengaler verkar tyvärr vara en ras med mycket energi, det känns inte så schyst att ha någon som vill röra sig mycket på liten yta.

 15. S skriver:

  Har en bengal, och en sådan borde du definitivt inte ha i lägenhet. Bengaler är extremt aktiva och kräver väldigt mycket lek och utrymme. Världens finaste katter dock, och otroligt härlig personlighet!

 16. linda skriver:

  @Sandra: hahahaha min hund luktar också popcorn!! han är FINAST i världen.

 17. Emma Ivarsson skriver:

  ja absolut bästa djuret. <3 finns massa katter på katthem i midsommarkransen bla som vill ha en familj:))))

 18. fritte skriver:

  kan nästan börja gråta ibland när jag ser en katt för jag älskar katter så mycket. mvh galen kattkärring, 23 år.

 19. CissiTheGun skriver:

  Jag och min sambo har tre innekatter och vi bor i en etta. Det fungerar hur bra som helst bara man anpassar lägenheten efter katternas behov; saker att klättra och klösa på som går på höjden – katter gillar ju att sitta högt upp och spana :), bra ställen för dem att ”gömma sig” när de vill vara ifred, leka med dem aktivt en bra stund varje dag o.s.v.

  Två av våra tre katter är räddningskatter som skulle avlivats om de inte tagits omhand, en av dem är dessutom döv och kan alltså inte vara utekatt alls. De fungerar jättebra ihop alla tre och den lilla ytan är inget problem alls! Vill vi resa bort brukar vi vara borta max tre dagar, då kan någon bekant komma över och se till dem, annars inackorderar vi dem på ett bra katthotell om vi ska vara borta längre. Detta gör vi inte särskilt ofta då det är rätt dyrt, och lite tråkigt för djuren kan tänkas… De är så värda ”besvären”!! Bästa familjemedlemmarna man kan ha!! <3

 20. Nanna skriver:

  Hittade en bengal ute på våran altan förrförra hösten! Vad är oddsen! Men vi hade redan fem katter (………) och väntade dessutom en bebis så den fick bo hos några kompisar under tiden vi letade upp dess riktiga ägare, vilket visade sig skulle sälja katten = våra kompisar fick behålla katten till ett bra pris = winning!

 21. Sandra skriver:

  Kolla upp sibiriska katter, min pappa är jätteallergisk plus har astma men med vår sibiriska katt känner han INGENTING! Och det där men ansvar och frihet känner jag igen så mycket. Precis när vi fått hem vår katt hade jag typ ångest över att hon skulle bo hos oss och att jag var tvungen att ta hand om henne, men det är borta nu och istället känner jag sån kärlek att det är sjukt. Skaffa katt, världens bästa sällskap. Finns inget bättre än att krama en katt när hjärtat gör ont och ångesten är stor.

 22. magda skriver:

  hej hanna! jag och min man är båda allergiska och bor i lägenhet, men kan trots det ha en liten ragdoll hemma hos oss! vi klarar av den rasen väldigt bra (och om det krisar/en vill bli av med alla besvär så kan man ta en antihistamintablett, det gör vi) och ragdolls får dessutom inte vara ute utan uppsikt, så en slipper dåligt samvete för att en håller dem inne! besök en uppfödare och kolla hur det känns :)

 23. L skriver:

  Haha katter är mys men är egentligen mer en hundmänniska dock har jag blivit kär i kattrasen brittisk korthår (de ser ut som nallebjörnar) de verkar så himla mysiga. Dock känns det typ fel att köpa en raskatt när det finns så extremt mycket katter som behöver hem, kan ju vara svårt att adoptera om man är allergisk dock och vill ha en viss ras. Kanske ni kan besöka olika uppfödare och se om det funkar liksom? Som många andra skrivit så är bengaler extremt aktiva och är nog inte att rekommendera i en liten lägenhet, då kommer nog katten bokstavligt talat börja klättra på väggarna.

 24. Frida yooo skriver:

  MASTER! Jag rekommenderar en sibirisk katt, dom är otroligt smarta, gillar att prata och är hur mysiga som helst. Dessutom är dom allergivänliga, åk till en uppfödare och prova om Anton reagerar. B-Ä-S-T-A kattrasen ever, ni borde köpa :)))

 25. Ellen skriver:

  Skaffa katt säger jag bara, du kommer aldrig ångra dig :) du kan ha en som är ute mycket, som jag har, och så får Anton bara vara så god att knapra allergitabletter. Det är sååå mysigt att ha katt och enkelt (så länge man har ett par kattvakter som kan ställa upp när man det behövs).. Plus att det är så fint att ha en liten skrutt att ta hand om ibland, vem behöver en bebis liksom?! :) Jag röstar för!

 26. L skriver:

  Ellen: Fast utekatt i Stockholms innerstad känns väl sådär va? Sen känns det inte jättesympatiskt att Anton bara får suck it up och knapra allergitabletter för att kunna vistas i sitt eget hem haha.. Det optimala är väl att hitta en lösning som funkar för allihopa, alltså en katt som han kanske tål :)

 27. Carro skriver:

  Master, varför inte sukta efter att adoptera en hemlös katt/kattunge hellre än att sukta efter en renodlad utställningskatt till överpris? Så många hemlösa djur som behöver ett hem, hjälp dom istället :)

 28. ccamilla skriver:

  Hej! Ta med Anton till en homeopat (*hokuspokus*) så blir han kanske allergifri! Många bekanta har blivit HEALADE (i synnerhet de med magproblem…….det kanske du skulle testa? Om du inte vill nöja dig med den härliga diagnosen ”IBS”)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG