HEJA HEJA

15:51 2013-10-01

För ett par veckor sedan skrev jag om Unga feminister som startats av Michelle och Linnéa i Sundsvall. De nämnde mig som en inspirationskälla i en intervju och därför ser jag att allt de gör är mitt verk………. *dansar med mina välsvarvade fingrar medan mina bloggläsar hänger i trådar från dem. Na na na. La la la*

Haha nä. Sjukt att ta på sig äran liksom. För de har ju gjort en bra grej, de har bland annat klätt in ovan skylt i informativa lakan. När jag bodde i Sundsvall gick jag jätteofta förbi de där skyltarna. Eftersom det var en tid då jag trodde att ”positivt tänkande löser allt” så gick jag alltid under JA-skylten. Blev jag lyckligare av det? NEJ (-skylt). 

Däremot blir jag lycklig när feministiska aktioner äger rum. Det är viktigt att på en massa OLIKA sätt säga att: Nej, jag accepterar inte att flickors sexualitet skuldbeläggs, att män som våldtar går fria, att kvinnor har mindre makt i världen, att kvinnor tjänar mindre och att det på riktigt är så få politiker som tar i de här problemen på allvar. 

Genom att uppmärksamma patriarkala strukturer på stan och andra offentliga platser når feministiska budskap fler människor än oss som läser bloggar på Nöjesguiden. Vilket såklart är jätteviktigt. Att det når fler människor än den mer feministiskt pålästa publiken märks om inte annat i Sundsvalls tidnings kommentarsfält:

 


Jadu, när en inte har mycket annat och säga funkar det alltid att märka på ord. Tips: när du ändå är inne på böcker, varför inte titta lite närmare på SCB:s lilla bok ”På tal om kvinnor och män”. Går att ladda ner här.


Spännande att ta ansvaret över att bestämma vad som är ett problem eller inte. Speciellt om en själv inte är drabbad av det som andra definierar som ett problem.


Ledsen om jag gör dig rädd/ängslig på något sätt nu Travis Bickle; men vi är fler än så. Skillnaden är väl att från feminismens håll är det inget könskrig på det sätt som antifeminister verkar se det. Jag lovar, det kommer bli bra för oss alla. Det är ju liksom det som är meningen <3 

10 kommentarer | “HEJA HEJA”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Y skriver:

  Bra skrivet!
  Men jag undrar hur de usla kommentarerna kan få så mycket gillningar..?
  Man blir ju lite rädd att det finns så många som verkligen inte vet vad feminism handlar om..

 2. Hanna skriver:

  hahahha men asså lol på kommentarerna.

 3. Lovisa skriver:

  Du uttrycker det som finns och svävar runt i mitt huvud (och som ofta babblas ut ur min mun) så bra och ger bra sätt att få mer kött på benen. För att ta diskussionen är jag minsann inte rädd för, tar den mer än gärna! HEJA DIG OCH HEJA FEMINISMEN!

 4. Lise skriver:

  Fint! Har varit inne och gillat/ogillat alla kommentarer som var fina/ofina nu för att väga upp. :´) Säger som nån annan, oroväckande när det får så många gillningar.
  Kram!

 5. Henrietta Köhler skriver:

  Härligt att du peppar :))))

 6. ellin☮r skriver:

  blir sjukt frustrerad av att kolla i kommentarsfältet men nattens OTROLIGA PEPP-feelings liksom vinner. som tur är

 7. Sofie skriver:

  Hänääääpiii!

  Hjälp! HUR ska jag kontrollera och vända den FRUSTRATION jag känner när exempelvis min (annars) underbara pojkvän får mig att känna när han inte förstår, eller framförallt, inte blir lika upprörd över vårt patriarkala samhälle?!?! Bara den här gruppvåldtäkten där förövarna friades… jag mår psykiskt dåligt på riktigt av detta och har tänkt på det väldigt mycket de senaste dagarna. Vilket gör att jag vill diskutera och uppröra mig över detta och känna medhåll från honom och andra nära.

  Nu äre tyvärr så att få i min närhet (läs ingen) är lika insatt i feminismen som jag och vad patriarkatet är. Jag får således förklara detta om och om igen, inte mig emot när personen är öppen och lyssnar, vilket de sällan är. Men det är så OFTA som folk inte VILL SE och det gör mig så FRUSTRERAD. Hur hanterar du när detta sker? Jag försöker att inte hetsa upp mig och tala högre och högre, för jag misstänker att det har motsatt effekt men inombords vill jag bara SKRIKA: HAAAALLLÅÅÅÅÅ?!?!!!!

  nåväl, framförallt är det jobbigt när nära och kära, främst min partner inte är lika insatt och upprörd. Tips på att hantera på ett moget sätt och informera på ett framgångsrikt och pedagogisk sätt mottages tacksamt..

  Jag förstår att alla inte brinner för samma saker.. men ändock :( är just nu väldigt osäker på att jag ens vill föda in ett barn i denna hemska värld.

  Hjälp! :(

  /Din trogna följeslagare

 8. manda da manda skriver:

  fan vad kul att du skriver om vår aktion! natten var så jäkla pepp att jag för stunden inte ens prioriterar att dra en endaste suck över de antifeministiska kommentarerna. men att det är så. sjukt. många. som inte har ett uns koll på vad feminism handlar om ÄR ett problem, fo sho.

  och i slutänden gör det mig ledsen.

 9. L skriver:

  Hanna, tänker du köra bojkott på Barilla efter deras korkade uttal ang. samkönade äktenskap?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG