Om tre dagar

17:06 2013-10-31

 

Saker jag tänkte ägna mig åt i San Francisco:

*Lära mig prata engelska med ett FLOW dvs. utan att säga ”huuumm… what’s the word…” i varannan mening.

*Kunna hitta hyfsat i stan.

*Lära mig skriva gramatiskt korrekt engelska. 

*Springa på gatorna en vardagsmorgon med den här i lurarna.

*Äta göttigt.

*Ha ett lesbiskt äventyr.

*Köpa massa kläder, skor, skönhetsgrejz osv.

*Peka ut framtida bostäder till mig och Anton.

*Dejta några bloggläsare<3

*Svara avslappnat ”wzup” när jag går in i butiker.

*Äta krabba i hamnen.

*Bli tjenis med en lokal cafépersonal.

*Lära känna en hund (kommer bo med en bichon frise).

*Gå till en kyrka och lyssna på gospel.

 

23 kommentarer | “Om tre dagar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. pelle skriver:

    Du glömde ”åka nedcabbat över Golden Gate-bron och lyssna på det här: http://youtu.be/vUlgBSz3AkY

  2. pelle skriver:

    http://youtu.be/vUlgBSz3AkY MÄH! Första länken funkade inte.

  3. sfdgf skriver:

    Satt på ett fik i min gamla hemstad för några dagar sedan, när en vän läser högt från en affisch som hänger på väggen. Den handlar om kvinnors rättigheter och hon frågar oss andra om vi är feminister. Min ena vän svarar nej haha det är jag inte haha, och jag tittar undrande på henne. Va? Vadå haha? Varför skulle du som är tjej skratta åt tanken på att vara feminist? Jag vänder blicken mot hennes pojkvän som även han säger nej. Så tittar alla frågande på mig och självklart säger jag, det är väll klart jag är feminist. Deras ögon blir stora och jag frågar dem hur dem INTE kan vara feminister? Svaret jag då får tillbaka är att dem vill att män och kvinnor ska ha samma rättigheter, att dem är inte feminister för att de tror att det innebär att man hatar män, att man hatar män och vill att kvinnan ensam ska stå på toppen liksom??? I det ögonblicket förstod jag hur jävla tungt det måste vara Hanna, att försöka förklara för folk som har bildat sig helt fel uppfattning om feminister att dem faktiskt har fel. För de lyssnar inte, de lyssnar inte alls. Kände en enorm hopplöshet, och blev så oerhört trött på mänskligheten och hela vår värld som fortfarande år 2013 är så otroligt okunniga och dömande och så….. förbannat dumma?? Oj så jag beundrar dig för att du orkar med detta.

  4. Cecilia skriver:

    Hanna! Kolla in den här videoen där några coola tjejer pratar eller har en preformance om halloween tjejers halloween kostymer! http://www.youtube.com/watch?v=jXk3uhlhAVY

  5. JennBennPenn skriver:

    När jag och mina kompisar bilade till SF över en helg så körde vi bland annat igenom China town med nedvevade rutor och Gagnam Style på högsta volym. Det var också rätt sköj, hett tips!

  6. JennBennPenn skriver:

    När jag och mina kompisar bilade till SF över en helg så körde vi bland annat igenom China town med nedvevade rutor och Gagnam Style på högsta volym. Det var också rätt sköj, hett tips!

  7. Gabriella Dostan skriver:

    Alltså Hanna du är så bra! Du är en hel värld.

  8. Gabriella Dostan skriver:

    Alltså Hanna du är så bra! Du är en hel värld.

  9. Linso skriver:

    AVIZ och kommer sakna ihjäl mä. Hejdå

  10. Zellfromhell skriver:

    Akta dig för gobben som sitter å gömmer sig bakom några kvistar nere i hamnen å SKRÄMS när folk går förbi. Han satt där 09 iallafall och har varit med i 100 höjdare, kanske sitter han där än. Vill ej att Master ska bli skrämd! *höja viktigt pekfinger och titta under lugg*

  11. a skriver:

    jaaa kul att köra en koreansk låt bland kineser, JennBennPenn…………

  12. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

    Det kommer bli grymt Hanna!!

  13. Moa skriver:

    Men du, master, hur tänkte du nuu??
    Du kommer ju inte kunna se Idol? Eller kommer du använda dig väl av Tv4play? Annars kan jag informera dig om resultaten!;)

  14. cecilia skriver:

    Om du vill lära dig någorlunda (språket, kulturen, staden) så måste du ju stanna i längre än två veckor. Åtminstone två månader? Två veckor hinner man ju ingenting på liksom. Och man blir ju inte mer självständig på en sån kort period. Det är typ hej och hej då. Försöker inte trycka ner eller någonting. Tror bara att du skulle få ut så mycket mer om du stannade längre. Jag åkte iväg till en stad utomlands jag aldrig varit i under en längre period än typ tre dagar och stannade i tre månader. Och även då så var det typ för lite för att verkligen lära mig någonting. Men jag kommer ihåg att de första veckorna var man ju helt lost typ och allt var ju bara så nytt och man hinner inte smälta det. Och då kommer man hem utan att verkligen ha utnyttjat situationen.

    HANAPEE SVAR: Tack för peppen……………….

    …… Jag tycker att två veckor är lång tid om en har ett jobb och kanske inte kan ”unna” sig tre månader. Men du har säkert rätt. Kommer förmodligen inte lära mig ett skit och vara lost hela tiden.

  15. Fanny skriver:

    åh avis!

  16. Sofia skriver:

    OMG HANNA!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAHHHHHHHHHH är SÅ arg efter att ha läst detta, men kan inte sätta print på varför. SNÄLLA kan du göra ett av dina ultramegabästa inlägg om varför det här är ännu en i mängden (tyvärr) av texter som skrivs av Sympatisk Man men som bara blir så jävla kvinnoförnedrande: http://elitedaily.com/dating/gentlemen/good-girls-unicorns/

    PS kommer du va i San Francisco den 29:e?? Då är jag också där. Puss!

  17. ellen skriver:

    Häj Hanna! Love u. MEN blir ledsen över ditt omtalade lesbiska äventyr. Vet att du skämtar. Men jag tycker att det är ett väldigt heteronormativt skämt. Som om lesbisk kärlek eller lesbisk sexuell interaktion bara är ett skämt, det tolkas som en självklarhet att det inte är någonting som du egentligen någonsin skulle kunna
    vilja ha. Det blir bara ett äventyr som du som heterosexuell kan utnyttja som du vill. Kanske är jag ensam om att känna såhär.. kram å puss å keep rockin

  18. Rebban skriver:

    Men oj vad elakt du svarade cecilia :( kändes som en omogen reaktion på hennes kommentar. Två veckor är väl ändå rätt kort tid. En vanlig semester-resa-längd ju. Klart man är lite lost på en sån i vanliga fall ju.

    HANAPEE SVAR: Ja, det är väl klart att det är en ”kort tid”. Har aldrig påstått ngt annat, men hoppas väl ändå på att lära mig något? Så extremt märkligt att en tar sig tiden att skriva den typen av kommentar. Kan relatera 0 med det.

  19. Sara skriver:

    Hej Hanna, var dar I gar for jobb möte och det ar superfint just nu. Forhoppningsvis haller vädret i sig tills du kommer så du får lite sol :) jättegott kaffe (latte) finns på Blue Bottle vid Mint Plaza, det ligger ganska nära union square – on the edge of tenderloin – men väldigt säkert där. Lycka till med resan! Jag hör av mig om jag kommer upp medans du är där och pm det passar kan vi ta en kaffe -t.ex på blue Bottle ;)

  20. Marie skriver:

    Hör av dig om du råkar vara ute och resa runt i Santa Barbara och Ventura-trakten och vill:
    A) Ha ett lesbiskt äventyr.
    och/eller
    B) Dejta några bloggläsare<3

  21. Sara skriver:

    Prova något av följande tips som jag prackar på dig utan att du bett om det :))))
    Och ang. tidigare kommentarer, även om 2veckor inte är några 2månader så hinner en väldigt mycket. Plus lära sig hitta och *uppleva* staden gör en lätt på två veckor. Känns inte turistigt eller semester om en inte vill att det ska vara så. Hoppas du får det jättebra i världens bästa stad.

    – Åk till Muir Woods. Redwoodträd <3 Så himla fint och en kan nog mycket möjligt *finna sig själv* när en vandrar i skogen.
    - California Academy of sciences i Golden Gate park. De har en albino-krokodil om en inte roas av annat.
    - Gå på baseball eller amerikansk fotboll, vilket det nu är säsong för. Även om de e pisstråkigt att titta på så är det helt annorlunda än att gå på *sportEvEnT* i Sverige.
    - Åk över till Berkeley och häng på campus, låtsas gå på college där med en latte i handen från en av hundra coffee carts. Köp en Berkeley tröja i studentshoppen så är fantasin komplett. Living the dream.
    - Åk till Los Angeles om du kan. Även om staden är så SJUKT stor så är det iallafall kul att vara där även om de bara är två dagar. Dock ej så kul att hänga med pundare som hänger längs stranden. Undvik det... Dock behövs nog en bil. Att åka kollektivt är så kasst i LA. Alla åker bil. Överallt.
    - SANTA CRUZ!! Massa surfare o grejer.
    - Hälsa på sjölejonen vid pier 39, överdriver inte det är flera hundra 300kilos monster som hänger på bryggorna, de hänger vid Santa Cruz också. Obs de är rätt söta också..
    - Om du gillar bergodalbanor finns det maaasssssooorrr :D t.ex six flags (med massa havsdjur också typ späckhuggare om en gillar se såna i fångenskap), great america.

  22. fanny darling skriver:

    åh vad peppigt, hoppas du får det fantastiskt! (av listan att döma kommer det ju bli minst sagt det, haha)

  23. cecilia skriver:

    förlåt om det var elakt formulerat, ville inte det alls med kommentaren! inget näthat. tycker bara du borde ta steget och stanna längre (kanske någon annan gång eller något!) för det känns som att du är modig nog att göra det och sen lära dig ännu mer om dig själv osv. sen så tänkte jag bara att jag var lite realistisk gällande att man inte lär sig något på två veckor för att allt är så nytt och alla människor är nya och allt sånt. men det är ju sant också, att man kanske inte har flera månader på sig med sånt här när man har andra saker man inte kan ta ledigt från och då är ju två veckor mycket bättre än att inte åka alls!

    sen så tror jag ju att du kommer ha sjukt kul, inte en fråga om saken liksom! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg