Vänt på dygnet

08:36 2013-10-01

YJK17t on Make A Gif, Animated Gifs

Ok. Det här var jag till klockan 03.00 igårkväll. Ögena mina va torra å stirriga, munnen torr å lill-svintot okammat. När jag frilansar har jag ju inga arbetstider vilket innebär att jag inte behöver kliva upp en viss tid. MEN som den ordningsminister jag är har jag ändå försökt va uppe till senast nio… något som gått sådär senaste dagarna. Inatt låg jag såhär till tre någon gång. 

Aja bara att hålla ut till den 27:e oktober då vi stället om till vintertid och jag får sova en timme längre. Mmmmm. Hoppas att ni förstår att jag var tvungen att google på ”vintertid” TRE gånger för att på riktigt förstå hur klockan skulle ställas om och vad det innebär i sovtid. Jag är så fruktansvärt dålig på klockan. Har alltid varit det. Minns liksom att jag var väldigt ”sen” med att förstå de digitala tiderna som ”18” ”21.30” osv. 

Men andra saker var jag ju bra på. Som att ta betalt för att spela upp ”pjäser” för min familj (läs: tvinga dem att betala för att se på när jag lekte).

9 kommentarer | “Vänt på dygnet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jeanette skriver:

  Ett tips som jag fick, som gjorde att jag lärde mig sommar/vintertid, är att man flyttar klockan mot sommaren.
  På våren flyttar man klockan framåt, mot sommaren. På hösten flyttar man klockan bakåt, mot sommaren.

 2. sofie skriver:

  En kör ju bara med utemöbel-tricket! på våren ställer en fram utemöblerna = ställer fram klockan. och på hösten ställer man ju tillbaks utemöblerna = ställer tillbaka klockan.

 3. Sofie Tenggren skriver:

  Ett annat tips:

  På våren springer klockan fram (som i engelska Spring)
  På hösten faller klockan tillbaka (som i engelska Fall)

 4. shark skriver:

  Nämen nu! De bästa sättet att tänka är ju hösten – ta in utemöblerna (en timme bakåt) och våren – ta ut utemöblerna (en timme framåt) :D :D

 5. Lise skriver:

  Hahaha! Känner igen mig i det där med ”pjäserna” jag ”sjöng” även en del för mer eller mindre frivillig publik vilket gick ut på att mima till Carola.
  Kan inte heller hålla reda på tiden, mitt tips är att vänta på att telefonen ställer om sig ba.
  (Besöker bloggen via telefonen för första gången nu förresten, än så länge funkar det fint! Får se om det funkar att kommen

 6. L skriver:

  Haha åh, alltid lika skönt att gå in här och känna sig mindre misslyckad lol needå men jag var också sämst på klockan som liten, kommer ihåg att det tog längre tid för mig att få häng på det än mina klasskamrater som alla hade ett liten käckt armbandsur i någon häftig färg som de stoltserade med. Fast jag hade faktiskt lättare att förstå digitala klockor än vanliga och det har jag än idag i.o.m. att det mesta är digitalt. Jag kan ju klockan men om någon skulle fråga mig när jag var stressad skulle jag nog få tänka till lite extra innan jag svarade. Och vi ska inte tala om det där med vintertid/sommartid, hade alltid ont i magen då jag jobbade öppning på mitt jobb och tiden skulle ställas om under natten, var seriöst jätteförvirrad även om jag fattade att klockan skulle fram t.ex.

 7. ellin☮r skriver:

  förmodligen bara för att jag vet att jag *fortfarande* blandar ihop sju och 17, tänker/säger jag ibland att den är fem vid 19…..

 8. Amanda C skriver:

  Haha. Lyssnade på Trumpsta samtidigt som jag såg denna bild. Perfekt. Nästan som att ögonen styr musiken. Lyssna själv: http://open.spotify.com/track/6w2A10HCO5nhBCaNLk4aS2

 9. Andreas skriver:

  Du är grym.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg