Örnen har landat

17:38 2013-11-18

…Vet icke hur en örn ser ut när hen landar men jag gissar att det är något liknande som ovan. Redo med klo.

Aja, den här örnen är i alla fall helt förstörd. Planet lyfte 23.40 från San Francisco, landade i New York 08.00 (NYC-tid), väntade på Newark till klockan 17.00 för att sedan landa på Arlanda 07.30 på söndagsmorgonen :-))))) När jag kom hem innanför dörren råkade jag somna och vaknade NU. Klockan är ju åtta på morgonen i San Francisco nu. Ops. Kanske borde ha hållit mig vaken för att fixa till den här jetlaggen, Å ANDRA SIDAN är det ju så jävla coolt och värlsvant att få skylla saker på att en är ”så jääävla jetlaggad” …

Jag grät i taxin när jag åkte igenom San Francisos lördagskväll. Även om det såklart är skönt och roligt att komma hem hit igen, så kändes det som om jag absolut inte var färdig med min lilla resa. Taxichauffören var helt fantastisk och berättade hur han kommit till San Francisco från Palestina för 25 år sedan och att han älskade stan för att människorna kommer från världens alla hörn och har respekt för det och varandra. Hur ens egen kultur aldrig får stå i vägen för mötet med andra människor. 

Vet inte om jag var otroligt hudlös där i taxin, men just där och då kändes det som om han satt inne på sanningen om typ …allt. Ville börja fråga om vad jag borde göra med mitt liv, hur han tror att bostadsmarknaden kommer utvecklas och vad jag borde göra åt min dåliga mage. Men jag höll mig. I dubbelbemärkelse.

 

Nåväl. Skönt att vara hemma ändå. Nu undrar jag vad ni vill ha först?

1. Vad jag har shöppat.

2. En längre recension om min resa, boende, stan, guide osv. 

 

26 kommentarer | “Örnen har landat”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Tove skriver:

    Eftersom jag var den första som gillade bestämmer jaaaaaa. Hähä. SHOPPINGEN!!!

  2. Malin skriver:

    SHÖPPING!

  3. Ellie skriver:

    Recension!

  4. Kim skriver:

    En länge recension om shoppingen!

  5. jonnie skriver:

    s k i t i kläderna, berätta om staden och fölket istället?!

  6. Nina skriver:

    shopping. och.vart.kan.en.hitta.liknande.mönstrade.byxor? Har alltså drömt om de byxorna du köpte sen jag såg dem första gången. MÅSTE HA FLADDRANDE BYXOR SÅ ATT MIN VAGINA/MIN MAGE FÅR ANDAS!!!!!!

  7. Tove skriver:

    i don’t get jet lag when i get off a plane, i get jet swag

  8. Jennyaaa skriver:

    VÄLKOMMEN HEM MASTER!!!!

  9. Amelie skriver:

    Shopping!!! :)

  10. Tove skriver:

    Shopping!!!!

  11. carro skriver:

    shopping!!!

  12. Felicia skriver:

    Shoppingen :)

  13. Julia skriver:

    Vill ha båda ovanstående punkterna + att du uppmärksammar Madeleines blogg http://made.devote.se/ !!! Hon har nyligen publicerat inlägg efter inlägg om sexuella övergrepp hennes läsare delat med sig av. Blivit en liten revolution här i Västerås, skulle vilja att med din hjälp få den till Stockholm och resten av Sverige. Tack på förhand

  14. tale skriver:

    kjempeglad for at du er tilbake i stockholm :) merket idag at jeg trenger et feministisk innspill? hvordan overbevise noen som er mannlig og ikke nødvendigvis imot deg om at patriarkatet ikke bare er en slags ”morsom teori” om verden… lurer jeg på :) gjerne når man er litt trøtt og ikke kommer på alle de lureste faktaene…det er som regel da de viktigste diskusjonene skjer :)

  15. Henrietta Köhler skriver:

    GUIDE OCH RECENSION :))))))))))) hejaheja välkommen hem!

  16. Sophiaa skriver:

    3. Hur ditt och Antons sex var så här efter 2 veckor utan varandra. Gärna detaljerat :))

  17. julia skriver:

    alternativ 2 om staden, folket, maten!!! :D

  18. einefjant skriver:

    Shopping, för bövelen!!!

  19. Ellen skriver:

    SHÖPPING!
    OCH VÄLKOMMEN HEM!

  20. Emmaa skriver:

    Shoppppinnnnnggggoigigigi

  21. Natalie skriver:

    Välkommen tillbaka bästa du!

    Jag grät faktiskt också i taxin på väg till flygplatsen hem från San Francisco för ungefär ett år sedan. Men utav en helt annan anledning dock. Förbered dig på en novell.

    Hade varit där och filmat in en TV-serie (Kärlek över Atlanten) och då jag valde att lämna programmet tidigare av olika anledningar så sköttes inte min hemresa speciellt bra och jag tvingades att åka hem själv. Tjejen som skulle boka taxi till mig hade missat det och jag visste inte när mitt flyg skulle gå så det blev en sjuk stress. När taxin väl kommer så lyfter taxichauffören in min väska i bakluckan och konstaterar att den är trasig (!!!) Hela dragkedjan har spruckit och jag får panik. Vad fan gör jag liksom? Hon var dock en räddande ängel och säger att vi ska åka till en ”hardwarestore” och köpa silvertejp. Väl där funkar inte mitt kort och jag blir rädd att jag inte har några pengar. Vad gör jag nu? Hur ska jag betala taxin? Ilfart tillbaka till hotellet och wifi som konstaterar att jag har cash. Tillbaka till en annan affär där mitt kort funkar och sen iväg till flygplatsen. Under denna tiden har jag brutit ihop flera gånger och sitter och gråter hejdlöst. Har hulkat och sagt att jag inte tänker åka hem men hon övertalar mig som tur var. Hon var världens underbaraste och bästa människa som lugnar mig på ett sätt som fick henne att kännas som min mamma! Hon berättar att hon har en son i min ålder och önskar att någon skulle hjälpa honom om han hamnade i samma situation i något annat land. Vi pratar om allt möjligt hela vägen till flygplatsen. Jag ger henne alla mina dollars jag hade över i dricks och får världens härligaste kram när hon släpper av mig. Vissa människor är guld värda och det känns som att SF är en stad där dessa änglar samlas <3

    Sen att jag hade 17kg i övervikt och skulle betala 100 dollar som jag inte hade väl inne på flygplatsen fick mig att sätta mig på golvet och gråta igen. Bara packa över övervikten i 3 plastpåsar och slänga allt onödigt. Trodde jag skulle fastna i tullen då mina ögon var så rödgråtna att det måste sett ut som det enda jag gjort i SF var att röka på. Kom med planet till slut och lyckades ta mig ända hem till Sverige :)

  22. jagälskarhanapeeee skriver:

    HEJ! Tittade på Malou Efter Tio nyss och dom pratade om porr….. Kan inte du kolla på avsnittet och berätta vad du tycker om porr.. Vore intressant att höra!!!!

    PS. jag tycker shöpping först :)

  23. jänu skriver:

    Shopping först sen the tOwN!

  24. Hanna Larsson skriver:

    Välkommen hem Master!
    Shöppingen röstar jag för!
    Sedan har jag en annan fråga som ditt smarta jag, och alla smarta läsare, gärna får hjälpa mig med:
    Julen närmar sig som vi vet. Varje år vid denna tid säger jag till mig själv att ta det lugnt med shoppingen till mina nära och kära, att det är kul att få hemgjorda saker, konsumtion är ej bra, etc etc. Sedan spenderar jag ändå en massa pengar på SAKER som jag vet ej kommer användas så mycket som de är värda och så, plus att folk i min närhet har ju det de behöver. SÅ: jag skulle behöva hjälp på tips på grejer som jag kan göra själv som inte är så hemskt tidskrävande och dessutom tar miljötänk och genustänk och världentänk into consideration som en säger…
    Har själv kommit på följande:
    – Sticka halsduk av random garner jag har hemma (finns också ofta att köpa på Röda Korset/Myrorna etc).
    – Syra grönsaker (hello ny hipstertrend!) av ekologiska grönsaker. Dock tidskrävande pga att det tar cirka 8 veckor innan det är klart. Men spex och kul och värt då det är ubernyttigt!
    – Skänka pengar till valfri organisation + att de skickar kortet direkt hem till de en skänker det för.
    – Köpa julkorten från en organisation, så en del av pengarna går till dem. Unicef har rimliga vykort, 10 för 109. Har någon annan något tips? Jag vill gärna skänka till en organisation som hjälper tjejer + ej är superkristen.
    – Marmelad/kolor/kryddblandning som är hemmagjord.
    – Någon form av tjänst som personen behöver: shoppingstöd/barnvakt/biopolare/wingperson.

    Har någon några fler tips?
    Kram!

  25. Nathalie skriver:

    ÅH HANNA! JAG ÄLSKAR DIG! Välkommen hem! /Randomfansomtroratthonkännerdigföratthonläserdinbloggförofta

  26. Emily skriver:

    Tips för knasig mage: aloe vera-juice. Jag har testat typ allt men den är det enda som hjälper!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla