Presenttips

18:12 2013-11-01



Fick denna snygga bok av mina fd. genusklassisar när jag fyllde år. Världens bästa presenttips om ni har en kompis som är feministiskt och kulturellt intresserad! Boken är extremt informativ med långa texter om konst och feminism från 60-talet till idag.

Allra mest fastnade jag för Guerilla Girls som under 80-talets New York protesterade mot mansväldet inom konsten. Iförda gorillamasker klistrade de kvinnliga konstnärerna affischer runt om i manhattan med sitt budskap. Aktionerna blev såpass uppmärksammade att de under tidiga 90-talet fick komma till Sverige och ställa ut sin konst. 

Så det kan ju va ytterliga tips till dig som läser, haru ingen aning vad du ska va på halloweenfesten? VA EN GUERILLA GIRL! På med jeansjacka/klänning och gorillamask! KÖR!!

♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀

9 kommentarer | “Presenttips”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Towe skriver:

    Hanna hej! Tack for tips pa halloween outfit! jag var en naken sim. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1392045_10151857857210753_845964356_n.jpg

  2. Madeleine -an uncompromising feministic vegan skriver:

    hallå! jag såg just detta delas på Facebook och känner att jag vill tipsa om du inte redan sett! http://nyheter24.se/nyheter/755723-har-ar-41-utkladnader-till-halloween-som-visar-varfor-feminism-behovs

  3. nathalie skriver:

    måste bara fråga : lyssnar du på hannah och amandas pod? Jag tycker den är superhärlig men jag känner bara mer och mer att jag vill kräkas på deras formuleringar vad gäller nästintintill allt som har med genus och könsroller att göra. kan du inte prata dem till rätta? (obs ej seriös men det vore något!)

  4. Annika skriver:

    Asså Hanna, du är så grym som ska på din resa typ imorrn eller när det bär av (om det inte redan är idag??), och du har verkligen fått mig att inse att något sådant måste jag också göra inom några år! Superhäftigt.
    Jag kanske är den enda, men precis som du lagt upp en lista på vad du vill hinna göra där, skulle jag tycka det var kul om du la upp nån lista på hur du har förberett dig, eller vad du tar med dig på en sån här tripp?! Sen ser jag självklart fram emot att få höra allt från resan senare också :D

    Cool är vad du är! Kram

  5. Sofia skriver:

    Hoooola Hannis!
    Dagens tips: om du känner dig ensam på din stora resa, gå till en kyrka och gå på gudstjänst. De lär märka att du är ny, komma fram och hälsa, och vips har du några du förhoppningsvis kan hänga med om du vill, som dessutom troligtvis är gedigna, fina människor :)

  6. Henrietta Köhler skriver:

    ÅÅH var köper man boken??? :)))))

  7. Emilie skriver:

    Hej! Såg att en annan frågat om vart boken finns att köpas! Jag undrar detsamma och DU ÄR GRYM <3 ta hand om dig i SanFran! (säger de så eller är det bara jag som tror det?)

  8. Linda e skriver:

    Jag skulle vilja tipsa om en fyndig produkt som själv har köpt. Strumpsnodden som hjälpt mig bli av med högen av strumpor efter varje tvätt.. rekommenderas! https://www.strumpsnodden.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla