Sjuk som satan

15:30 2013-11-07

God morgon (för mig! klockan är ju 06.30 här!). Har sovit sen klockan 20.00 (amerikansk tid) och tog en NyQuil. Vaknade upp dödsförkyld. Knaprar nu dessa tabletter och grinar. Finns det något värre än att vara sjuk och ENSAM? Vem ska nu ta hand om mig???? Hallå ska jag lksom behöva gå på affären och handla mat fast jag mår såhär???

Känns dessutom som om jag spiller bort min viktiga usa-tid på att ligga här. Åååååh tyck synd om master och säg hur na ska bli frisk så snabbt som möjligt.

30 kommentarer | “Sjuk som satan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. JohannaL skriver:

    Krya på dig!! Har läst att det är jättevanligt att man blir sjuk när man åker långt bort, bacillerna som finns där har en inte blivit utsatt för tidigare (eller i alla fall inte på väldigt längre) och då blir man lättare sjuk. Trist men inte så mycket att göra åt saken. Drick te med pressad citron och honung, lindrar skönt :)

  2. Sofie skriver:

    Vitlök! Vitlök på en macka eller i fil! Smakar skit men det är sjukt effektivt :D Om du ätit det så är det ju positivt att du är ensam med tanke på andedräkten ;) Men det funkar :D Krya på dig! :)

  3. Lino skriver:

    Att sova för lite ökar chansen rätt så drastiskt att bli sjuk så sov så mycket som möjligt<3 det brukar hjälpa mig i alla fall kan jag lova!

  4. Elin A skriver:

    Ett tips! Ta flytande Nyquil istället för tabletterna, det är enligt min erfarenhet mycket mer effektivt.

  5. Malva skriver:

    Troligen alla bakterier som flugit runt i flygplanet. Samma luft som cirkulerar där. Tänk dig hundra personers koncentrerade bakterier ner i luftrören. MMM som en härlig sommarbris!

  6. Silje skriver:

    Nää vad tråkigt att du blivit sjuk där borta :(( Hoppas du hittar någon dunderkur och blir frisk snabbt!

  7. L I L I J A skriver:

    Soooooooov så mycket du kan + drick en massa vatten!

  8. Linnéa i Colorado skriver:

    Haller med Elin. Flytande! Jag kan posta till dig.. så kommer det om två dagar :)

  9. Elvis skriver:

    Som ovan sagt. Flytande Nyquil! Eller Nite time/Night time av företaget ”equate”. Smakar jäger, men dricker man det innan läggdags däckar man oftast fort och vaknar friskare än någonsin. Är typ för halsont, feber, all annan smärta, slemhosta, rethosta, nästäppa, rinnsnuva och verkar lugnande/sövande osv. När mamma jobbar i USA köper hon alltid med sig massa sådant hem, säljs dock inte i Sverige så man får väl hoppas det är lagligt….

  10. Linnea skriver:

    Varm mjölk med pressad vitlök i, aldrig testat själv men finska husmödrar säger att det hjälper! Antingen dödar vitlöken alla baciller eller så spyr man bort alla :)

  11. Anna skriver:

    Älskar din blogg och det är trist att du är sjuk och jag tycker synd om dig!
    Men – kan tänka mig (nej förresten, VET – eftersom jag visserligen är i ett förhållande nu, men innan dess var jag singel i MÅNGA år) att det är ganska så jobbig läsning för en singel det här med ”Vem ska nu ta hand om mig???? Hallå ska jag lksom behöva gå på affären och handla mat fast jag mår såhär???”. <- Så är tillvaron STÄNDIGT för ensamstående. Du får självklart skriva vad du vill, men det här är något jag önskar att folk som är i förhållanden skulle tänka på lite i allmänhet.

  12. Emma12345 skriver:

    Om du har feber så ta inte feberhämmande (typ alvedon/panodil/ipren här hemma) för feber är kroppens naturliga sätt att göra sig av med skiten, och om du hämmar febern tar det längre tid. Ligg och svettas sönder i ett par dar istället.

  13. ellenlundis skriver:

    Usch va tråkigt. Krya på dej! :(

  14. Miriam skriver:

    Hej Master. Detta kan låta äckligt, men det är en dunderkur som får blommorna att blomstra om våren, får fåglarna att kvittra lite högre och enhörningarna att stegra av lycka. Dessutom är den riktigt riktigt god. Steg 1. Gå till affären. Steg 2. Köp ingefära, en citron och honung. Steg 3. Hacka lite mindre än 1 tsk ingefära. Pressa lite citron. Ta en dryg tesked honung. Steg 4. Blanda denna härliga mix i en tekopp med kokhett vatten. Steg 5. DRICK! Steg 6. Berätta för mig hur bra den var och hur frisk du blev.

  15. Sara skriver:

    Kan inte låta bli att tänka att detta kan vara det bästa som kunde hända, du ville väl öva dig på att vara mer självständig i USA? nu har du ju ett ypperligt tillfälle till det :) men krya på dig i alla fall!

  16. Cissi skriver:

    JAG HAR DEN BÄSTA HUSKUREN!!! Köp kryddan timjan (alltså torkad) och lägg i en tesil och gör te. Smakar inte så värst gott men rensar ur kroppen efter några koppar. Perfa!

  17. Besinna skriver:

    Ingefära är det bästa när förkylningen redan satt igång. Men i USA finns ju emergen-C som verkar förebyggande. Köp med hem du kommer inte bli sjuk så länge du dricker det. Är typ som C-vitamin men bättre och som allt annat i USA starkare.

  18. Amandaaa skriver:

    Ingefära + honung + citron i varmt vatten, Koka vatten och ingefära ihop, när det är klart, skiva i citron. Drick eller vänta tills det svalnat då lägger du även i honung ( eftersom honungens vitaminer osv ”försvinner” i hett vatten).
    Kvällsmat: Sallad med massa gullök. Till detta en macka med massa vitlök, vitlökssmör, philadelfia med vitlök eller liknande.
    VOILAAA master är frisk imon, om hon även sover supermycket så klart…

  19. Cecilia skriver:

    haha men Anna… Hanna är ju i ett förhållande och har varit jättelänge, och hennes blogg är ju ganska inriktad på hennes liv. Vore ju sjukt om hon inte hade fått skriva om det? ska man som singel och blogghavare inte få skriva om hur det är för stackarna som är i förhållanden? blir ju alldeles fnissig här borta jö!

  20. S skriver:

    Ey, dom där blågröna tabletterna är fan inte att leka med. Jag blev dunderförkyld + bihåleinflammation när jag var i usa, och fick just dom där quilsen. ‘Cause it’d help me sleep… Sov 18 timmar i sträck, vaknade kissnödig och hungrig, MEN FRISK! Krya på dig!

  21. Lovisa Johansson skriver:

    Knapra i dig råa vitlöksklyftor i omgångar, det gör susen. Gjorde första morgonen jag blev sjuk och blev bättre redan på eftermiddagen. Krya på dig Master!

  22. Paulina skriver:

    Ingefära+citron+honung+vatten = <3 Ta en varm dusch. Men viktigast av allt: Vila, sov, ta det lugnt. Det är det enda som verkligen funkar, trots att det är sjukt tråkigt.

  23. Frida skriver:

    Ingefärsavkok, speciellt med pressad citron och lite honung, är verkligen kalasbra, som några redan skrivit. Men det ska drickas KALLT. Har du en tillbringare där kan du koka upp en stor sats, gör det, sila bort ingefäran och ställ i kylen.
    Om din hals är röd och öm så är den inflammerad. Inte lägger du väll något varmt på tex en inflammerad fotled?
    Så försök att dricka mycket vätska, gärna kallt, så håller vi här i Sverige tummarna för att du blir frisk snart :)

    ps, Karlsson kuckelimuckmedicin är den bästa.

  24. Anna skriver:

    Cecilia, trevligt att höra att du blev ”alldeles fnissig” av min kommentar. Tråkigt är det dock att du valde att bortse från att jag skrev klart och tydligt att Hanna naturligtvis får skriva vad hon vill, och jag riktade mig i min sista mening till alla som är i förhållanden. Den här frågan du ställer förstår jag inte: ”ska man som singel och blogghavare inte få skriva om hur det är för stackarna som är i förhållanden?”. Alltså på riktigt förstår jag inte vad du menar här.
    Hur som helst, syftet var knappast att basha Hanna, vars blogg jag som sagt älskar och jag tycker hon är en grym person. Ville bara ta tillfället i akt att nämna att sånt här faktiskt kan vara jobbig läsning. Jag förstår att hon känner sig ensam i situationen och så vidare och att hennes verklighet är att vara i ett förhållande och att hon varit det väldigt länge. Vi har alla olika perspektiv, men det är också just därför jag vill komma in med mitt perspektiv och påminna om att vissa sätt att formulera sig etc. kan göra ont för andra, även om man har all rätt i världen att formulera sig så. Det innebär ju också att jag har rätt att komma med mina åsikter.

  25. Freja skriver:

    Drick te gjort på ingefära, citron och honung och ät upp alla ingefärsbitar! Och käka vitlök ;-)

  26. Hmm skriver:

    Du har råkat ut för en typisk flygplanssjuka. :( Sov!

  27. Linnea skriver:

    VITLÖÖÖÖÖÖÖÖK!

  28. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

    VILA! Försök iaf vila lite, stressa inte, drick varma drycker, soppa osv!
    VARMA FÖTTER!

  29. Malin skriver:

    Till Anna: Förstår hur du tänker men tycker faktiskt att det är rätt onödigt att påpeka såna bagateller, det finns ju en tydlig ironi i det som skrivs.. Iallafall som jag uppfattar det. Vi vill väl ändå att Hanna ska vara Hanna, det är ju därför vi gillar hennes blogg! :)

  30. Emmahlsng skriver:

    Du kanske vet om detta men den 15:e november så gör dom om hela SF till Gotham city (Batman staden) för en 5:årig kille som har leukemi! Skulle va as ballt om du visade en massa bilder eftersom du nu är där! Aldrig blivit så rörd som när jag läste den artikeln, kram. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG