Alma

10:18 2013-12-28

Almbert, fjunis, myskorven, Alma.

Du är den första ungen jag älskat. Och som det känns i kroppen att älska dig! När vi inte träffats på länge och du springer mot mig i dörren, hoppar upp i min famn och pillar mig i håret med dina små händer. När du skrattar ditt ljusa men hesa skratt med dina nästan obefintligt små mjölktänder hoppandes upp och ner.

Bara fyra, snart fem, och redan så klok. Du låter din lillasyster ta dina grejer för du förstår att hon inte förstår. Eller då jag grät i bilen och du sa att jag kunde sova hos er så blev allt bra. Hur du förklarar att jag använt samma strumpor flera dagar i rad nu. 

Att tänka på att du inte skulle finnas, att någon skulle vara dum mot dig eller att du på något sätt skulle fara illa är det värsta tänkbara. När vi är tillsammans vill jag förbereda dig för allt sånt. Jag tänker mycket på hur du ska kunna skyddas mot allt det där som väntar. När ditt ansikte är vänt mot leksakslådan tittar jag på dina små axlar och påminns om det jag tyckt varit jobbigt, svårt och mörkt i livet. 

Kärleken till dig tar liksom bort massa lager från mig. Plötsligt förknippas alla barn på teven med den blonda fyraåringen jag känner och andras lidande blir mer påtagligt. 

Jag vet att jag inte kan förbereda, rusta upp dig och skydda från allt ont. Det är väl heller inget ”riktigt liv” utan det där onda. Men kanske kan jag göra det mindre smärtfritt för dig. Kanske gör alla mina ”jag älskar dig” lite starkare. Kanske tar det bort framtida tvivel om hur fantastisk du är. Om inte, kommer du alltid alltid kunna ringa mig och få höra det om och om igen.

Jag älskar dig fjunet.

18 kommentarer | “Alma”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rebecca skriver:

    Så himla fint. Alma är så sjukt gullig, kollade på den gamla videon när hon pratade i telefon. Har två ungar i mitt liv, kusinbarn och killes systers barn, älskar dem så jävla mycket och längtar efter dem hela tiden. Så mycket kärlek och klokhet, och framförallt fint skrivet av dig så jag blir bölig <3

  2. elle skriver:

    åh :’)

  3. Emmy skriver:

    Åh vad fint! Blev helt tårögd!! :’)

  4. Emelie skriver:

    Åååh nu börjar jag lipa på tåget, så himla fint :’)

  5. Juni skriver:

    Jättefint verkligen, men din andra systerdotter då?

  6. sofia skriver:

    åh vad fint. Vackert! kram

  7. E skriver:

    Åh gud, nu började jag grina.
    <3

  8. Linnea skriver:

    Ni är lika!

  9. Emilia skriver:

    Sån fint :’)

  10. Emma skriver:

    Men åh så fint. Blev lite tårögd.

  11. Ellen skriver:

    snufs!!! Har Alma ett grönt och ett blått öga eller är det bara som det ser ut???

  12. Karon skriver:

    Väldigt fint skrivet. Har också fått första syskonbarnet för 7 månader sedan, kärlek säger jag bara! Tycker väldigt bra om din blogg, en sak är dock väldigt drygt…tekniken hoppar fram och tillbaka när man läser på mobilen, det gör en tokig!

    Tack för en blogg med bra innehåll men dålig teknik ;-)

  13. E skriver:

    Åh! Känner igen mig så sjukt mycket i texten och blir extra rörd när jag just idag sagt hejdå till min favorit-5-åring på jorden och inte kommer träffa honom igen på upp till ett halvår. Vi har lekt och pratat hela dagen, och jag fick till och med en present av honom, ett gosedjur. Och jag blir så ledsen av att långsamt se honom förändras från killen som älskade att gå runt i prinsessklänning, helt obrydd om omvärlden, till killen som inte vågar erkänna för tjejerna på dagis att hans favoritfärg är rosa för att de då skulle reta honom. Jag önskar att han ska få vara lycklig och precis så som han vill, och när jag tänker på att någon skulle vara elak mot honom så vill jag bara springa de 50 milen till honom och krama om honom och skälla ut den som är elak. Snörvel!!!

  14. Sigg skriver:

    Hon ska va glad som har en moster som du!:) Åh jag vill också ha syskonbarn! Men mina systrar verkar ju inte ha några som helst planer på att stadga sig inom en snar framtid…

  15. rebecca skriver:

    En blir ju kär i er kärlek

  16. Ev skriver:

    Åh va fint igen!!!!!!!!!!!!!!!!!

  17. Astrid skriver:

    Så himla fint aahh <3

  18. Julia skriver:

    Waaaaaäh börjar ful-gråta!!! Slog mig rakt i hjärtat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg