Era senaste frågor blir besvarade av master

23:36 2013-12-09

Ida: Vart kommer din gosiga kofta ifrån? Ser sådär perfekt ullig ut!

Tack Ida! ”Den är från Åhléns” säger jag här och slår ut med armarna.

Hanna: Jag har önskat mig ett par likadana leopardmönstrade vans som du har, såååå snygga! Kan inte du lägga upp tre outfits på hur du bäst skulle matcha kläder till skorna?

Mmmmm bra önskning! De passar till ALLT. Har de oftast till svarta jeans (eftersom jag bara bär svarta jeans……). Har också burit dem till finare enfärgade satinklänningar typ. Tror du kommer bära upp skorna med briljans!

 

Frida: Min sambo satte sig nyss på mina glasögon. De gick sönder i TRE DELAR. Nu vrider och vänder han på dem och mumlar nåt om ”superlim”. När jag var liten brukade mamma laga mina glajjer (rosa i plast med små hästar på sidorna) med gul frystejp. Alltså det går inte. Måste köpa nya. Ok om jag köper lika som dina? Va äre för sort? Snälla hjälp MVH vill inte ha superlim i hela fejjan 

HAHA vilken jävla jävel!! Han får köpa nya på Loveyewear där jag köpt mina! Här är min modell tror jag.

 

Manda Da MandaHanna, har du sett det här? http://www.youtube.com/watch?v=DKAusMNTNnk#t=959 Det handlar om en tradition att kidnappa unga kvinnor för att sedan tvinga in dem i äktenskapet. En av de vidrigaste saker jag har sett.

Såg första tio precis nu och ville dö. Den här världen alltså. Att det där HÄNDER? 

 

Caroline: Hanna, du är min vettigaste människa i hela bloggvärlden! Men nu tror jag att det gick lite fort när du skrev julklappslistan.
Ett djur kräver värme och tid och eftertanke. Innan man skaffar sig ett ska man tänka igenom beslutet både gott och väl. Vem tar hand om det när man reser bort, har man ekonomi för att ta hand om det lilla livet (allt från mat till försäkringar till vaccinationer och veterinärbesök till hygien och leksaker till tack-för-att-du-tog-hand-om-mitt-djur-när-jag-var-bortrest-presenter), kommer ens livssituation vara sådan att man kan ta hand om djuret de närmsta ÅREN etc etc. Det är många stora frågor som ska avklaras innan man kan ta sig an ett litet pyre. Och det är frågor som man måste reda ut på egen hand, inte sådana som omvärlden kan reda ut åt en.

Därför ber jag, kan du snälla söta du, plocka bort punkten om att man kan ge bort ett djur i julklapp?

Hallå där du djurkär! Självklart förstår jag att djur ska omhändertas med värme och kärlek. Är ju liksom uppvuxen på en bondgård (dödade dock mina eremitkräftor rätt hänslyslöst som nioåring…..). När jag skrev ”ett djur” på julklappstipsen var det med glimten i ögat, precis som när jag skrev att ”ALLA” ville ha sims 4. På samma sätt som jag litar på att mina läsare inte köper sims till sin 94-årige datalösa morfar, litar jag på att ni har såpass bra moralisk kompass att ni inte köper ett djur till någon annan än en hen som är ansvarsfull och har ÖNSKAT sig ett djur. Blir jobbigt om jag ska sitta och ”safe:a upp” precis allt jag skriver, även om jag självklart förstår att jag ur en större bild har ett ansvar. Men ändå bra för alla missplacerade djur att du reagerar! 

 

Amaand: Hanna! Jag är lite ledsen och du är ju awesome och sådär så tänker att du kanske har lite råd att komma med.

Jag har två kompisar, jag har tidigare uppfattat dem som mina bästa vänner. Men jag väger lika mycket som de två tillsammans och jag mår dåligt av det. Tidigare har jag tänkt att jag har mig själv att skylla men nu börjar jag undra.
Den ena la ut en bild på IG häromdagen där hon rasade över XL-butiker, såsom DressmanXL och Zizzi osv. Hon menar att man uppmuntrar till övervikt men att man som underviktig eller naturligt smal anses vara anorektisk och/eller sjuk. Det borde i så fall finnas XS-butiker.

Men det anses väl redan vara normen? Det finns ju i alla butiker? Eller har jag fel? Jag kan inte handla på Gina och H&M eftersom att allt är för litet. Jag är inte tjock, jag är både väldigt lång och kraftigt byggd, och för den sakens skull så kan inte jag handla i dessa affärer, så för mig är det bra med XL-affärer? Det betyder väl inte att det uppmuntrar till fetma eller övervikt utan att alla ska få chansen att slippa gå nakna? Eller har jag fel? Jag vet inte?

Problemet också, det jag egentligen tycker är jobbigast, är väl att min ”bästa” ”kompis” tycker det är fel med XL? Hon tycker inte att man ska behöva sådana storlekar? Har hon inte väldiga problem med mig då? Att jag är stor tycker hon är fel?

Hej Amaand! Så otroligt respektlöst av din vän, och så extremt ogenomtänkt skrivet. Som att ”ja där hade hon verkligen kommit på något”, herregud, den här debatten är så hemskt vidrig mot människor som har storlek xl. Det är ju PRECIS som du skriver, tycker du gör en superbra analys och det gör mig så glad. Hela samtiden är formad efter ett smal-ideal. Kolla på valfritt magasin, modevisning, reklamaffisch, tv-serie, film (om det inte är ”tokiga” kvinnor, då kan de ha en större kroppsform), tv-reklam, skyltdocka eller butik (som du skriver) och försök hävda motsatsen till att det finns ett smal-ideal. Det är ju omöjligt, i världen vi speglar oss mot och handlar våra kläder finns bara en tillåten kroppsform. Smal-idealet är idag mer påtagligt än någonsin. Precis som du skriver kan du inte handla på vanliga butikskedjor, att ha storlek XL handlar långt ifrån alltid om någon slags sjuklig fetma som många människor får det att låta som, tänk vad härligt befriande det skulle vara om människor inklusive din vän skulle låta våra kroppar bara vara som de är.  

Massa kärlek till dig<3

 

Lova: heej hanna, vad brukar du lyssna på för podcasts? kan inte du tipsa om några i ett inlägg?? <33

Hallå Lova! Det kan jag lova dig! ……HAHAHAHAHAHHAHA HUMOR!!!! Nämen, ett inlägg kommer snart. Skrev ju ett inlägg i ämnet för typ två år sen, men känner att det är dags att uppdatera. 

 

Ella: Tjoho Hanna! Har precis börjat läsa din blogg och du är bäst! Men undrar över en grej. När jag tänker ditt bloggnamn så uttalar jag det på engelska, alltså Hana med engelskt uttal och så Pee som kissa på engelska alltså HanaPee. Eller säger alla andra Hana med svensk uttal och sen bara bokstaven P? Haha förlåt för rörig kommentar men måste veta hur du säger det?

Åh välkommen Ella! Kul att du är här! Jag säger: Häääänaaa Piiiii. U know, international. Just like me. I’ve been in San Fran you know. Yeah. 

 

Inget argt meddelande: Alltså Hanna, jag brukar inte kommentera men nu har jag gått och stört mig på en grej så himla länge. Jag gillar din blogg supermycket, feminism inläggen är guld värda och du kan få mig att gråta av skratt. MEN ibland (bara ibland) finns det något så oerhört osympatiskt med ditt sätt att skriva om andra människor. Det går inte riktigt att sätta fingret på vad det är, men ibland får man en känsla av att du tycker att du är så mycket bättre än andra. Det här fick mig ett tag att sluta läsa din blogg, men du är så bra allmänt så jag vill läsa den. Det här med att du ringer din mamma och ber om pengar hela tiden. Jag förstår väl att det kanske inte är så i verkligheten men det kan uppfattas så, och jag vet att du skojar om att dina föräldrar är ”din bank”. Men seriöst, du är vuxen nu, det är inte lika kul längre.

Vore kul att få höra dina tankar om detta, vi vet ju att du sitter och tänker mycket om ditt beteende.
Förövrigt svinbra blogg!

Hej undersåte. Har ingen aning på vad du syftar på…? Din hjärnkapacitet må vara under masters. Kanske är det på tiden att du uppsöker närmaste lasarett för att kolla dina nerver. Master vill nämligen icke att sådana parasiter som du yttrar sig på hennes skrivna mästerverk. 

26 kommentarer | “Era senaste frågor blir besvarade av master”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Mikaela skriver:

    Ja, wtf, på den sista kommentaren??? Först klagar personen på saker man inte fattar och är allmänt respektlös, sen så ursäktar hen det med att ”hen älskar bloggen i övrigt”. Det är ju verkligen aldrig att du (master) randomly är osympatisk mot folk. Om något som skrivs är ”tyket” så är det ju alltid med glimten i ögat. ALLTID. Och dessutom på ett väldigt tydligt sätt. Och orka att någon lägger sig i ens ekonomi som den dessutom inte vet någonting om? Bara för att man på ett skämtsamt sätt kallar sina föräldrar för ”bank” så betyder det ju inte att de faktiskt fungerar som ens bank… haha. Förstår ej, förstår ej.

  2. Amaand skriver:

    Tack <3

  3. Cecilia skriver:

    Dog av sista svaret. Du e best.

  4. shark skriver:

    haha varför blir jag upprörd när du inte skriver ‘frågjävlar’!? <3

  5. Hanna J skriver:

    Hahahaha. Sista svaret <3

  6. Sofia skriver:

    Haha alltså fölk. Vissa verkar ha tappat det.
    Läser en din blogg så ser en ju att du är mänskligast av oss alla. Full med humor & ironiniska inslag och så himla vettig på alla sätt! Bara att du ena stunden kallar dig master och andra stunden berättar om din ångest visar ju hur pass mänsklig du faktiskt är.
    ”en är ju bara mäncha’ ” haha.
    så himla go’ Hanna!
    Keep up the good work!
    Jag tycker att du är fantastisk!

  7. Rebecca skriver:

    HAHAHAH jag dog av sista svaret. Så otroligt roligt. Hahahhaa :´) Själv tycker jag att du verkar vara den mest empatiska och omtänksamma och genomtänkta bloggaren av dem alla och kan inte förknippa dig med sakerna denna person skriver ALLS?!
    Tack för världens bästa blogg. Följt dig sedan du började och har hunnit gå från ung festprisse till 27-årig småbarnsmorsa under tiden jag följt dig?! :´)
    Kraaam, master!

  8. Agnes skriver:

    Haha!! Sista kommentaren och ditt svar. Fantastiskt! Jag kan bara hålla med kommentaren, jag kan inte sätta fingret på vad hen menar. Eller alltså.. jag fattar inte alls. Den känslan får jag inte alls av att läsa din blogg.

  9. Lovisavvvv skriver:

    Tror det är lite norrlänskt det där med sista frågan. Men möter ni en norrlänning som är så, så menas inget ont, det är bara på skoj. Vi är godhjärtade jävlar :-)

  10. Andrea skriver:

    Alltså, folk som är emot plus size-kläder…vad ska man säga? Nu tycker jag självklart att alla ska få väga precis hur mycket de vill och ändå kunna klä sig i vad de tycker är snyggt, men även om det skulle vara så att alla överviktiga var tvungna att gå ner i vikt, vad skulle de ha på sig under tiden? Ingen går ju ner 50 kg i vikt under en natt. Ska de gå nakna då, eller? SÅ mycket värmer inte det extra hullet under en svensk vinter. Slutsats: Människor som är emot XL-kläder har en XXS-hjärna och är inte särskilt trevliga heller. En sån skulle inte jag orka umgås med.

  11. Hannanan skriver:

    Hej Hanna! Förra året startade du en lillbössa till Musikhjälpen i P3, är det några planer du har att göra i år också? :)

  12. Alina skriver:

    Sista svaret! HAHAHAHA <3

  13. R skriver:

    för att bryta lite mot mobbningkommentarerna här så kanske vi kan fundera på vad Hannas svar ger för känsla till hen som skrev kommentaren. Antagligen samma känsla som hen hade när hon skrev sin fråga…för ditt svar initierar ju på samma ”beteende”. Det betyder inte att du Hanna ÄR så..utan att personen som skrev kanske inte har så lätt å förstå din jargong du har (glimten i ögat)…Ironi å så är väldigt svårt i text. Så ditt svar på hennes fråga kan jag känna faktiskt befäster det hon kände på ett sätt..och de andra som kommenterat spär ju på det. Jag vet inte, jag tänker att hon ville väl på ett sätt men kanske att det blev fel helt enkelt. Ingen människa är ju för fanken perfekt. Va snälla mot varandra folk och sluta upp med ”HAHAHA”-stilen mot varandra, lite typiskt högstadiebeteende, right?!

  14. R skriver:

    hahaha humorn i att jag är inkonsekvent med hen…hahaha

  15. E skriver:

    JAG ÄR SÅ ARG.

    Snälla medsystrar, in på Facebook och anmäl denna jävla idiotiska grupp ”Inget körkort för kvinnor!”
    GÖR DET NU, JAG STÅR INTE UT MED SÅNT HÄR LÄNGRE, OAVSETT HUR ”OSERIÖST” DET SKA VARA!

  16. Annika skriver:

    Men chaiizzze, jäävvlLLarrr vad alla tycker sista svaret var roligt. Tycker mest det känns som att kommentarsfältet blivit en mobbarklubb som håller på sin master. Varför kan du inte bara försöka analysera och tänka över sista frågan istället, om du nu ska ta med den? Ditt svar på sista frågan pekar verkligen på vad personen menar tycker jag. Du hade lika gärna kunnat skita i att svara, istället gör du narr av en av dina läsare för att den kritiserar dig. Klantigt.

  17. Mli skriver:

    ÄLSKAR DAJJJJJJJJ!!!11

  18. Lina S skriver:

    Vad SJUKT, jag insåg först nu att du heter Hanna??? Fattar ej. Har läst din blogg i typ 5 år och jag VET ju att du heter det, har vetat det hela tiden, men det bara kändes jättemärkligt helt plötsligt? mvh förvirrad

  19. K skriver:

    Jag måste säga att jag nånstans fattade vad hon menade även om jag inte höll med om just det exemplet. Senast igår skrev du om att folk som ätit vitlök/har dålig andedräkt inte ska andas med öppen mun i tunnelbanan och det är en form av ”folkförakt” som jag alltid blir lite illa till mods av, men det är så himla vanligt och existerar tamigfan överallt (särskilt på twitty). Det verkar tacksamt att racka ner på folk som luktar illa, klär sig konstigt, rör sig konstigt i kollektivtrafiken och den grejen kan jag inte förstå. Det är som att man rättfärdigar det genom att det ÄR just kollektivtrafiken, man hatar på kollektivtrafikanter som grupp. Nu är detta inget jag nånsin hade bemödat mig att påpeka om det inte vore för att jag ville ta hen som skrev kommentaren i försvar, för det är en så jävla futtig detalj. Jag vet ju att du är en av de mest sympatiska häromkring (älskade till exempel när du skrev din lilla San Fran-recension och faktiskt tog in i ekvationen att det är nåt man borde göra OM man har pengarna. Minns inte exakt formuleringen men då tänkte jag att det är DÄRFÖR jag gillar dig, för du fattar att folk stöps i olika former, att alla faktiskt inte bara kan åka. Därför blir jag väl extra ledsen antar jag, när du skriver om stackars medmänniskor och deras bristande munhygien på tunnelbanan :)))

  20. K skriver:

    Glömde en stackars parentes i min lilla rant så här kommer den: )

    Ha en fin dag allihopa <3 (min suger!)

  21. Paula skriver:

    Hon kan väl få ha lite humor i bloggjäveln fan vad folk ska hålla på!!!!!!!! Alla, uppbarligen även hen som skrivit kommentaren, fattar ju att det är ironiiiiii. Ledsen för högstadieattityden men asså: PALLAAAAA

  22. Ebba skriver:

    Ni som inte tyckte att Hanna borde skrivit det ironiska svaret på kommentaren, har ni tänkt på att hon kanske inte alltid pallar analysera och ”göra rätt” och förstå folk hela tiden? Jag tyckte läsarens kommentar var aningen onödig och lät mest som missunnsamhet, och jag förstår inte vart ni får mobbing ifrån?

  23. alva skriver:

    Om vi släpper högstadieattityden så är det fortfarande helt orimligt att kommentera att någon skriver ”oerhört osympatiskt” om andra människor, SPECIELLT att göra detta utan en ordentlig förklaring eller något konkret exempel (att Hanna skämtar om att hennes föräldrar är hennes bank är ju inte osympatiskt mot andra människor oavsett om en tycker det är kul eller inte). Det är inte någon slags konstruktiv kritik utan bara elakt.

  24. Sofie skriver:

    Kluven till sista kommentaren och även svaret på den… Kan förstå den som kommenterade TILL VISS DEL (dock inte exemplet och en del annat), men vet att jag ibland reagerat på att du skrivit lite negativt om personer, dock kommer jag såklart inte på något exakt exempel! Men typ att du har gjort narr av en viss typ av människor med glimten i ögat. Dock tycker jag inte att det där med *glimten i ögat* rättfärdigar en förolämpning, är ju exempelvis inte speciellt charmigt med folk som förolämpar kvinnor men ändå kommer undan med det då ”de hade glimten i ögat” Dock tror jag att inte att du medvetet menade något illa, ingen är perfekt! Dock tycker jag det är viktigt att reflektera över sina egna handlingar och fundera på hur det skulle se ut om man vände på det :)

    Förstår även att du var ironisk i kommentaren, tycker dock inte att det är jätteshysst att ge ett ironiskt svar och göra sig rolig på en läsares bekostnad (om denne nu var uppriktig och inte menade att såra dig, utan bara uttryckte sig klumpigt)? Om du kände att du blev kritiserad och irriterad över kommentaren kanske det hade varit bättra att strunta i att ta med den eller eventuellt ge ett seriöst svar.

    Läser din blogg dagligen och älskar den och din ärlighet. Hoppas du förstår vad jag menar och tar det konstruktivt och inte som att jag bara skriver detta för att klaga, vet själv att jag själv kan hamna i samma fälla, det är svårt att alltid göra rätt och det har jag FULL förståelse för! Menar inte heller att jag nödvändigtvis har rätt, mina tankar bara :)

  25. Sofie skriver:

    MVH / En tjej som fick dåligt samvete över att hon kanske uttryckte sig för hårt och som inte menade något illa!!

  26. rebeckka skriver:

    jaaaaaaa satteeee tänkte bara inflika att jag ser fram emot podcastinlägget. kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg