Jag hittade ett dokument

00:39 2013-12-20

Åker hem till Sundsvall i morrn. Hörde att snön regnat bort och att marken är bar. Längtar efter mina eget blodsband och traditioner, mammas ”jamen huga” och pappas vandrades omkring i knallblå långkalsonger. Längtar efter Antons familj traditioner som också blivit lite mina.

Det känns som om så mycket vatten har runnit under broarna sen sist jag var hemma, som att hela 2013 plötsligt har landat i mig och jag kan börja betrakta istället för att vara inuti

Hur var egentligen sommaren, vad var det där som hände och hur kändes det? 

Jag hittade ett dokument jag sparat på min dator i början av året. ”Mitt år 2013” var namnet, väldigt informativt sådant. Det var en slags planering över allt som skulle bli mitt kommande år. Typ en text för att reda ut vad jag faktiskt ville. Vissa av meningarna känns skrivna av någon annan och andra är precis där jag är just nu.

”Satsa mer på bloggen, hitta bra sponsorer och skriva mer strukturerat” var en av första punkterna……… gick ju åt ett helt annat håll. Fyra månader senare på ett tåg hem från Uppsala ville jag lägga ner allt ”offentligt skrivande”. Det var en oväntad och plötslig känsla som jag omöjligt kunde undvika. Blev äcklad av att tanken på att någon där ute kanske trodde att hen kände mig. Jättekonstigt, har nästan svårt att förstå den där krisen såhär i efterhand.

Men efter en paus gick det över. Återupptog kontakten med Nöjesguiden och efter Parisas charm var jag liksom säker. Att flytta bloggen hit var, trots teknikstrul för er, det bästa jag gjort för min egen blogglust.

En annan av punkterna i mitt lilla dokument löd: ”Hitta ett deltidsjobb som jag tycker är roligt”. Ha! Tänk va, där satt jag i en fjällstuga och funderade på jobb och fick en månad senare ett roligt frilansjobb för reklambyrån Le Bureau som sträckte sig över hela året. Och tänk va, om jag vetat vad som skulle väntat i slutet av året… mitt absoluta drömjobb!!!! 

Andra punkterna handlar om familj och vänner. Försöka undvika jobbiga situationer, bli bättre på att säga vad jag känner på riktigt och inte vara sådär hård och tuff som jag ogillar när jag är. I andra situationer kanske undvika att säga vad jag känner. En fetmarkerad punkt var ”Sluta småbråka med Anton”. 

….Fan. Kanske årets största misslyckande för min del. Fast tja, kanske är det bara en del av livet sånt där. Känns meningslöst att sträva efter någon omöjlig perfektion. Det finns ju en tid för allt i livet. En tid för bråk och en tid för kärlek. Det KÄNNS ju att leva i alla fall. 

Och hörrni, dessutom är ju året snart slut och i januari är det dags för en ny lista. 

6 kommentarer | “Jag hittade ett dokument”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. E skriver:

  Fint!

 2. Elvira skriver:

  HANNA! Behöver din hjälp, se det som en (viktig!) julklapp till alla som är som jag. Alla som har samma fel i hjärnan. Alla som har talfel.

  Pratar mycket och är duktig på att föra min talan, men har vissa ord som jag inte KAN säga. Har genom mitt liv hittat en rad ord som jag inte kan säga, vilket ofta mest leder till skratt. Men nu har jag fastnat på ett ord som man ofta vill kunna säga i mer seriösa sammanhang.

  *trumvirvel* Patriarkatet! Samt böjningar som t.ex. patriarkaliska och patriarkala.

  SNÄLLA gör en video och lär mig detta, så jag kan sprida gospeln om feminism! God jul!!!!

 3. Elvis skriver:

  Hej bästa master och dina läsare!

  Ursäkta för en lååång kommentar.

  Jag har ett litet problem och jag kände direkt att du eller dina underbara, smarta läsare kanske kan hjälpa mig lite. Min syster är den klokaste, vänligaste, mest älskande (och älskade?) personen jag vet. Hon är verkligen bra på alla sätt och vis och jag har alltid sett upp till henne och hennes åsikter, Hon pluggar för tillfället till läkare. Hon tror helt och fullt ut på att kärlek löser det mest. Om bara Hitler fått fler kramar och mer kärlek hade han inte skapat nazi-Tyskland. Elaka människor behöver bara kärlek, så skulle dom bli snälla. Jag tycker det är ett väldigt fint, om än lite naivt, sätt att tänka på och i många situationer håller jag med och försöker ofta sprida kärlek istället för hat, särskilt i ”debatter” och diskussioner, vilket å andra sidan många kan tycka är provocerande i sig. Men i alla fall, mitt problem är att idag pratade vi lite och jag nämnde något om feminism och min syster sa att hon ”hade svårt för feminismen”. Hon diskuterade bland annat det här ”uttjatade” argumentet om att kvinnor tjänar mindre än män. Hon tror att problemet är att kvinnor inte ber om lika hög lön som männen. Män går till chefen och säger till om de vill ha högre lön, men inte kvinnor. Hon tror på helt och fullt allvar att problemet skulle lösas om kvinnor vågade mer. När det gäller chefspositioner tror hon helt enkelt att kvinnor inte vill bli chefer. Hon tror att det finns BIOLOGISKA skillnader i oss (instinkter och hormoner mm. hon förklarade det väldigt smart med sina läkarbegrepp) som gör att kvinnor vill sprida mer kärlek, vill ge mer och inte VILL bestämma eller säga ifrån. Hon frågade exempelvis om jag vill bli chef och det vill jag ju inte. Varför inte det? undrade hon. Nä… Jag tycker inte om att bestämma över folk. Jag försökte förklara att det hade med samhället och normerna att göra att jag inte ville bestämma, att jag alltid tryckts ner, män framställs som mäktiga osv. osv. med mina allra bästa argument (dock är jag långt ifrån så påläst som jag önskar att jag var) men då sa hon ”Ahmen, dom kvinnorna som vill vara chefer då? Har dom växt upp i ett annat samhälle? Med andra könsroller? Var deras uppfostran annorlunda? Samma sak med de som faktiskt blir chefer.”. Hon sa att hon kände mängder med män som drömde om att bli chefer, men inte en enda kvinna. Och jag känner… Samma här.
  Sedan var det det här med våldtäkt. Hon höll med om att vi inte skulle skylla på kvinnan eller måla upp oss som offer, men hon tyckte inte att det var samhällets fel, trots att kvinnor objektifierades och hon absolut var medveten om det utan hon förklarade återigen på ett väldigt läkarmässigt och smart sätt de biologiska skillnaderna mellan män och kvinnor och varför de är kåtare än oss. Särskilt när de dricker alkohol, eftersom alkohol ökar testosteron-nivåerna och kvinnor har nästan inget testosteron och kvinnor kan biologiskt sett inte bli fyllekåta och massa annat. Jag försökte säga att många män ju kunde ”hantera” sin kåthet och jag tror att alla män kan det, men hon trodde också att ALLA våldtäktsmän. Varenda en har någon form av psykisk störning/problem eller ja… Dom har inte fått tillräckligt med kärlek helt enkelt.
  Hon tycker också, precis som jag, att även mansförtrycket måste tas upp mer, men av en annan anledning än vad jag gör. Jag för att de ska känna sig mer inkluderade och I know for a fact killar som ba ”Aha, kämpar feministerna mot mansförtryck och orealistiska könsroller för män också??!!! Ahmen då är jag ju feminist då!” och sedan kan man ”pracka på” dom resten ;) Min syster å andra sidan pekade på mansförtryck exempelvis finns det många bevis på att typiskt ”kvinnliga” arbetsplatser är mycket mer trivsamma, har fler växter och menade på att det tyder på att kvinnor kanske inte jobbar lika hårt utan fokuserar mer på välbefinnande osv. Hon hade fler argument som lät riktigt bra i mina öron, men kommer in på dom just nu…
  Vad ska jag svara??? Vad ska jag göra?? Jag är feminist och jag vill att min syster också ska vara det, men jag känner mig inte tillräckligt påläst och dessutom ser jag min syster som så mycket klokare än mig. Har tänkt länka en massa av dina gamla genus-inlägg i bloggen, men hittar inget om just det här med löneskillnader. Du nämner dom många gånger och att det är orättvist, men tar inte upp det som min syster gör. Och hon vill höra argumenten från mig. Varför JAG är feminist. Hjälp <3

 4. Amanda skriver:

  Vi kör ”jag har aldrig”. Just nu. Jag tar en paus för att inte spy.
  Vi är 17 år allihopa och alla är med på det där jävla jag har aldrig.
  Frågan kommer upp: jag har aldrig velat ha sex med någon av samma kön. (Irrelevant fråga…… Men ja.. Dom frågar)

  Jag dricker minl äckliga 7.0-cider, Kopparbergs päron och säger högt ”JA! Då skulle det fan vara med hanapee, för hon är bäst i hela världen!!!”

  Ps det var inte pga sexuellt utan pga att du är BÄST!

  DS. Allt var sanning /Amanda

 5. alva skriver:

  DU är så jävla cool och ball och amazing!!!!!!!!!!!!!! Love Hanapee nanapee lanapee my master i all evighet<33344

 6. Ellie skriver:

  Hade du en jobbig sommar med din familj hanna?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla