Den stora fredagslistan

09:10 2014-02-14

rVqola on Make A Gif, Animated Gifs

Berätta om planerna i helgen.
Mina stamceller kommer hit! Gav dem ett par hotellnätter under allahjärtansdag som julklapp, och nu är det ju det idag! Och på söndag spelar jag skivor på Nytorget6, komsi komsi! 21-01.

Skulle du kalla dig själv en muntergök?
Mer lerduva.

Låt du välkomnar helgen med:

Tack för återupptäckten Jojje!

Ditt favvodjur:
KATT alt. LODJUR. Dock inte det lodjuret som åt upp vårt lamm när jag var tio. R.I.P Svartnos.

När grät du senast?
I går morse….. Läste ett citat från Blondinbella i Aftonbladet om att ”Sverige är jämställt” och ”Bara sjuka män våldtar”. Läste det högt för Anton och snackde sen om hur farligt det är att sprida myter som dessa, även om handlingen att våldta är sjuk, så är det inte bara ”sjuka män” som våldtar. Det är inte psykfall som hoppar fram bakom buskar, det är brorsor, kompisar, pojkvänner, exmän, pappor och söner. Det handlar om en SJUK och snedvriden bild av sexualitet som sprids i vår kultur. Att det är okej att ligga med en tjej som sover eller är aspackad, att det är okej pga att en kvinna äger aldrig sin sexualitet på samma sätt som en man. Det är det sjuka. Och där någonstans började jag grina…….. mvh mkt mkt frustrerad.

 

Något du tycker är roligt:

Vad tänker du ofta på?
”Vad kan jag äta härnäst?”, ”hur mår jag?”, ”vilken är den bästa lotionen för mitt ansikte?”

3 viktiga saker för dig.
*Jamen, att vi försöker fixa en bättre värld för alla
*Anton, familj, kömpisar
*Vila

279f9894929411e385351280050f592d_8.jpg

 

Din ocharmigaste egenskap:
Gillar mig själv rätt så mycket ibland……..

Din charmigaste egenskap:
Inser mina ocharmigare egenskaper och kan därför mörka dem …oftast.

 

15 kommentarer | “Den stora fredagslistan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. A. skriver:

  Jag grät också när jag läste hennes dårinlägg om feminism/genus. Men sen tänker jag att hon bär på sådana enorma kunskapsluckor, och då tycker jag synd om henne. Hennes sätt att driva en fråga är att titta på sig själv och dra empiriska slutsatser därifrån…Skulle blivit galen av att arbeta med henne. Och hon verkar fullständigt ointresserad av fakta, det är bara ”jag, jag, jag”. Jag hoppas att hon vaknar upp, ser sig omkring och inser att det finns en värld utanför hennes innerstadsdörr. En värld där såväl kvinnor som män drabbas negativt av den ojämställdhet som de facto råder i Sverige 2014, oavsett vad Isabella säger och tror.

 2. Lovisa skriver:

  Älskar dig och dina svar! <3 Och den norska pojken hahaha aaaaah :-)

 3. Ida skriver:

  Vet du vad Hanna, inget ont som inte har något gott med sig. Nu tänker jag på Blondinbellas utlåtande och hela baletten som efterföljt.

  Jag har själv aldrig kallat mig feminist för jag har känt mig för oinsatt i ämnet. Har inte tyckt att jag behövt engagera mig i det då jag själv inte ansett mig vara förtryckt. Och ja, i mångt och mycket känner jag mig jämställd med männen. MEN! Hela debatten som drog igång nu med Fittstim och Blondinbella har fått mig att läsa mer om feminismen och faktiskt börja förstå vad det är feministerna kämpar för.

  Jag och min kille delar lika på de olika ”bördorna” i vardagen, jag tjänar lika mycket, i vissa fall mer än männen på mitt jobb, jag har aldrig känt att folk inte lyssnat på mig för jag är kvinna. Men däremot så har jag nu börjat tänka på saker jag aldrig tänkt på förut. Alla dessa gånger jag fått glåpord kastade efter mig av män, att jag är en hora för jag inte vill prata med män på krogen, att jag är en jävla fitta som tagit emot den där drinken de köpt åt mig men sedan inte gått hem och sugit av dem. Alla gånger som jag ringt till mamma/pappa och bett dem hämta mig för jag inte vågar gå hem själv av rädsla för att bli våldtagen. De otaliga gånger jag talat med kunder på jobbet och de kallar mig för ”lilla gumman” eller ”lilla vännen” på ett så nedvärderande sätt. Hur mina manliga ”kompisar” i skolan tyckte det var helt okej att ta på mina bröst för de va större än de flestas. Hur en kille jag var dödskär i tyckte det var ett roligt skämt att kasta en tjugolapp på mig efter vi hade haft sex första gången och sen ignorera mig i korridorerna på skolan.

  Alla dessa tankar har rört om något så förbaskat i mig och jag är både arg och ledsen på samma gång men vet inte var jag ska göra av känslorna. Och jag känner redan att när jag diskuterat det här med folk i min närhet så tycker dem att jag är lite konstig?

  Nu blev det ett väldigt långt inlägg och kanske lite rörigt men jag vill bara att du ska veta Hanna, att här har du iallafall en som tagit steget mot feminismen på grund av att personer som Blondinbella försökt göra motsatsen.

 4. k. skriver:

  Alla ni som gråter osv, vad gör ni åt saken då? Gör ni något konkret för att försöka göra Sverige till ett bättre land eller det är bara ord utan handlingar? Alla ni som blir så himla arga och ser upp till Hanna som en feministgud, Vad Gör Ni?
  Ni som inte gör ett skit, det är pga såna som er som folk har fått bilden av att feminister inte gör annat än att klaga och sätta sig själv i offerrollen. Gå ut, gå med i föreningar, gå på demonstrationer osv. Sitt inte bara och spy galla över hur hemskt allting är blablabla och låtsas som ingenting när det inte passar att bli arg. Tycker att det är så jävla töntigt att hålla på som vissa gör i kommentarerna, GÖR NÅGOT ISTÄLLET.

 5. j skriver:

  K: det finns människor som inte klarar av att göra sånt. som är sjuka, utarbetade eller liknande. att ”sitta och gnälla på internet” sprider faktiskt kunskap och ger styrka.

  ibland är överlevnad det mest radikala en person kan göra.

  låt folk (och då specifikt sjuka kvinnor) vara.

 6. A. skriver:

  K. Jag arbetar med personer utsatta för våld i nära relationer, så jag gör något. I allra högsta grad. Jag undervisar även i de frågorna. Engagerar mig även politiskt samt, inte minst, uppfostrar mina barn i jämställdhetens anda….Räcker det för att få bli lite ledsen över Bellas uttalande?

 7. Sara skriver:

  ” Vad tänker du ofta på?
  ”Vad kan jag äta härnäst?”, ”hur mår jag?”, ”vilken är den bästa lotionen för mitt ansikte?” ”
  Åh! Mina topp-3 bästa saker att tänka på!

 8. Sara skriver:

  Slutade läsa Blondinbellas blogg som jag läst i mååånga år. Detta med feminism och positiv inställning = enkel förlossning fick bli nog för mig och hennes perfect life. Kräääk!

 9. fridhed skriver:

  Kan lätt svara på vilken som är den bästa lotionen: CeraVe i burk. Så. Jävla. Bra.

 10. Moa skriver:

  Hej Hanna!
  Du kanske har fått den här frågan förut men tyckte den var passande pga Isabellas uttalanden och åsikter. Har du någon kontakt med Isabella nu idag eller överhuvudtaget efter att du slutade jobba med/för henne? Kram och tack för en grym blogg!!

 11. Eli skriver:

  Hahah alltså jag vet att detta är heelt irrelevant, men när jag bildgooglade på ”inåtfinne” nyss så kom det typ bara upp massa bilder på dig <3<3 tyckte det var lite kul. (Btw, om du läser detta, har du nåt bra tips på vad en kan göra för att få bort såna där riktigt envisa inåtfinnar? Klämma går ej, sorgligt nog)

 12. Julia skriver:

  Haha, jag googlade Rickard Svanstedt pga jobbgrej och bland bildresultaten finns bilder på: 1 Rickard. 2 Åke. 3 hestar. 4 dig. Sjukt kul.

  Mvh/Julia Andersson, Allsta

 13. J skriver:

  Till K. Vad får dig att tro att ingen gör någonting utan bara sitter hemma och gråter, du har faktiskt ingen aning om vad folk gör utanför detta kommentarfält. Du vet inte hurvida Hannas läsare är medlemmar i organisationer eller på annat sätt aktiva.
  Hannas blogg sprider ju information om feminism som förhoppningsvis leder till att läsarna tar den kunskapen med sig till jobbet, kompisarna och hemmet osv. Precis som Hanna skrev tidigare, ”bristen på jämställdhet är ingen åsikt utan en kunskap”.
  För övrigt så är det ok att sitta hemma och grina över att allt är så jävla hopplöst ibland.

 14. ellenlundis skriver:

  Haha! Vad pojken är duktig och köra bil. Han skulle tills sin mormor, läste jag på Aftonbladet. I en mil åkte han. :)
  http://finlandsgullet.wordpress.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla