Måste sluta hetsa mig igenom livet

16:55 2014-02-22

Hihihiihiiiiii ja här sitter jag å gullar mig 

Igår hade jag en fantastisk fredag; MED MIG SJÄLV. Eftersom jag är lite småsjuk inuti kroppen så tog jag det superlugnt igår och var bara ensam hemma. Har säkert inte haft en ensam fredag hemma sen… 2008? Typ. Det var så jävla skönt. Jag såg tände ljus, åt lite sushi, såg på säsong 2 av Twin Peaks (världens snyggaste serie), spelade the sims och testade att locka mitt hår. Ibland blev jag lite uppstressad av tanken på att missa min kompis Kattis fest, men såg framför mig hur min kropp läkte och mådde gott när jag bara ”softade”.

Gue vad mycket ensam man var som barn och tidig tonåring? För visst var ni också det? Kanske bara var jag…. *forever alone på landet*. På helgerna var jag liksom hemma och pysslade i mitt rum. Kompisar kunde ringa men jag var ändå nöjd med att bara vara hemma. En fredag som femtonåring kunde jag sitta och skriva dikter, tända rökelser och lyssna på musik…. Kanske måla en tavla om jag fick ”feeling”.

Nu är det alltd en fest, en middag, ett *event*, en konsert eller någon annan slags hysterisk stimulans som jag underhåller mig med på helgerna. Ibland är det ju för att hålla en ångest borta, men oftast är det för att jag tror allt annat är tråkigt och understimulerande. 

…Något som inte stämmer in då jag tänker på i vilka stunder jag faktiskt får lyckorus. Fick det nämligen i morse. Ni vet, ren och skär, tårfylld lycka där man bah ”LIVET! NU ÄR DET HÄRLIGT! PRECIS NU!”. Jag stod i badrummet och målade på mig ett läppstift. Solen sken ute. Anton låg i soffan och ”skojade på som vanligt”, vi skulle ut och promenera och ur högtalarna spelades den här låten:

FAN VAD JAG ÄLSKAR EVA DAHLGREN!!!!!!!! Kan dock bero mkt på att hon, rent utseendemässigt, är rätt lik min moder. Älskar textraden ”duuu ääär friiii aaattt varaa deen duu vill vaaaaaa”. Mmmm. Härlig tanke ändå. Fast rätt osann i viss mån.

Aja, färdigsvamlat för idag. Puss.

18 kommentarer | “Måste sluta hetsa mig igenom livet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellen skriver:

    Vilket härligt inlägg! Jag är rätt ofta hemma på fredagarna med min sambo och bara äter allt gott vi vill, tänder ljus, dricker vin och chillar. Inte omöjligt spelar jag sims på min dator och han något lämpligt spel på sin. Så sitter vi där bredvid varandra i soffan och mår. Hoppas du mår bättre snart och får ordning på kröppen din.

  2. Amaand skriver:

    Vill du dela med dig av alla *events* så är det bara att höra av sig :) mvh 22ochfortfarandeforeveralone

  3. Anna skriver:

    Du skrev att du skulle skriva ett inlägg om allt du köpt när du var i usa, när kommer det? :)
    Är nyfiken på det du skrev om att tvätta fejjan med olja :D

  4. agnes skriver:

    mys-inlägg! jag är oftast hemma på helg-kvällarna. antingen med en kompis, familjen eller bara helt ensam. det är så jag helst har det. ibland har jag försökt övertyga mig själv om att det enda egentliga roliga att göra på kvällarna är festa, dricka osvvvvvvvv. men nej, det är inte min grej. jag är en hemma-lover som helst bara vill mysa och äta godis.

  5. Viktoria skriver:

    Vad hände med T-shirten du fick från Grynet? ;)

  6. R skriver:

    av någon anledning blev jag förvånad att du inte är hemma själv oftare. Trodde typ du låg hemma och spela sims jämt och var ganska chill med att hänga med polare (alltså att det inte hände så ofta). Jag är typ själv 80-90% av alla fredagar/lördagar om året. Och jag är 27 år. Var själv 99% av alla mina helger i tonåren..så det har ju verkligen förbättras! :D

  7. Matilda skriver:

    hannaaaaaa jag älskar sånna här inlägg!

  8. Emma s skriver:

    Helt tvärtom för mig.När jag va 15-16 va jag ständigt med nån vän- jämt efter skolan och påhelgerna konstant. Nu när jag är 29 är jag mycket oftare ensam.

    Gillar att va ensam numera då och då pga trygg i mig själv och när jag va 16 trodde jag jag va ensammast i världen om jag va ensam en dag efter skolan eller en helg.

    Såg dig igår ca 13i närheten av Götgatan/Mariatorget. Du strålade och hade nån vit lurvig jacka. Jag till min pojkvän- åh där va hanapee. Han- Hanna vem?? Haha.

  9. H skriver:

    HEJ HANNA här sitter jag med RÅÅNGEST och peppar mig själv med din blogg och kom ba på att kan inte du hälsa martin att varje gång jag har ångest lyssnar jag på oh my!s låt slow moves pga vi fick låna den när vi gjorde en reklamfilm till communicare i våras och den påminner mig om en tid då jag var glad och att jag är typ jättetacksam att den låten finns just nu för jag vill typ lägga mig och kräkas i ångestdimman, typ. OBS vi träffades på communicare på minglet efter middagen och jag hade druckit lite för mkt och var jättestarstrucked pga du var där och skämde säkert ut mig *fett mkt* DU ÄGER!!!! Och Oh my!!!!

  10. Emma J skriver:

    Hanna! Snälla svamla mer!!! Detta var ditt bästa inlägg på länge in my opinion, så… mysigt, typ?! Du är bäst <3<3<3

  11. Alooone skriver:

    Hur gör man när man helst vill ha sådana kvällar, men när man har det så får man råångest. Känner mig så sjukt ensam och planerar upp mitt liv extremt för att jag inte ska ha tid med det. Men egentligen vill jag sitta hemma med en gullig kille och kolla film. Någon grabb som känner likadant? Välkommen hem till mig ;)

  12. Alina skriver:

    Jag älskar att bara vara hemma och skrota runt. Har alltid varit väldigt hemmakär. Däremot måste ensamheten vara självvald, för när den inte är det så känner man sig bara, jaa, ensam.

  13. Linnea skriver:

    Åå Twin Peaks<3

  14. Sofia skriver:

    Hahaha underbar du är <3 Och ja, visst är det fett att leva!

  15. Army skriver:

    Hej Hanna!!
    Feminism förespråkas som att man vill ha jämställdhet mellan könen. Men om man lyssnar på namnet ”feminism” så betyder kvinnorörelse, kvinnosak? Hur kommer det sig att en rörelse som pratar om jämställdhet heter något som har med ena könet att göra? Tacksam för svar!

    Tycker du gör ett fint jobb med bloggen! Kraam

  16. Anna skriver:

    Håller med övriga kommentarer, ett sånt himla härligt, mysigt och samtidigt tänkvärt inlägg!! :)

  17. Anna skriver:

    ALLTSÅ. Jag känner väl att du skrev om mig?! Älskar att vara ensam en fredagskväll i mitt rum, tända rökelserna, lyssna på bon iver elr liknande och ba mmm gosa.

  18. victoria skriver:

    vilken tur jag inte varit inne på din blogg i två dagar då hade jag fått spatt när jag såg att du postat eva dahlgren. JAG hade nämligen hemmakväll i fredags och lyssnade på EVA DAHLGREN!! skrev till en kompis ”oh minns du detta” (eva) också sa jag till min komips igår ”har återupptäckt eva dahlgren så himla bra” och jag pratar ju ofta om inspo jag får av dig så för en gångs skull var det jag som kom på så visar det sig att du med ja fan …ska försöka att inte göra detta till den big deal det är

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg