NYTT PODCASTAVSNITT! ”21. Skapelse pågår!”

21:08 2014-02-24

Så var det måndag igen. Dags för pod. Var konstant kissnödig under hela inspelningen. Tror det blev bra ändå. Bidrog till att jag var på ”spänn” liksom.

Den här veckan pratar vi om:

Martins präst-moders önskningar till det kommande barnet! Mitt motto i livet! Oförmågan att lämna ifrån sig en krönika! Mitt sjukdomstillstånd! Martins perfekta bylinebild! Det banala i att jämföra manshat med kvinnohat! En växande avsky mot en förut älskad Sigge Eklund! Dubbelmoralen i att se djur som redskap men lagstifta sexlagar mot dem! Och en stor önskan om att ställa frågan VAAAARFÖÖÖR lite, lite oftare.

Ni hittar den på iTunes och på apparna podcaster och beyondpod. Äter ni kåda, bär filthatt och har Hem till gården som favvoserie kan ni göra det enkelt för er och bara lyssna på podcasten här nedan:

14 kommentarer | “NYTT PODCASTAVSNITT! ”21. Skapelse pågår!””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Gabriella skriver:

    Sensation! En annan sensation var att jag idag fick en klassis att börja läsa din blogg, sådär 4-5 år efter mig. Fällde en tår :’). Hon var helt fängslad i flera timmar, bland annat under en föreläsning.. Jag är glad att sprida dina tokigheter och klokheter, hehe. PUSS

  2. cami skriver:

    Är ja efterbliven o sämst som inte hittar er podcast i appen för Android, blir gaaaaalen av att nöjesguiden uppdateras hela tiden så poden bryts!!!!!!!! Lyssnat 14 min på en halvtimme ungefär, förstör ju hela upplevelsen av er fantastiska pod!!

  3. N.A skriver:

    Hej Hanapee!

    Det finns en fb-sida som stöder Sissela Nordling Blanco till riksdagen – där kan du finna mer info om hur Du kan stöda F! genom att stödja Sissela ekonomiskt eftersom hon jobbar heltid med detta ideellt!

    Vi är alla riktigt tacksamma för ditt stöd, och vi älskar din blogg!

    Vänliga hälsningar,
    Ung Feminist (du kan maila mig direkt om så vill)

  4. Lina T skriver:

    Oh no :O varför ska vi börja hata Sigge som jag älskar? Vet inte om jag vågar lyssna HP.

  5. Emma s skriver:

    Vet inte heller om jag vågar lyssna. Älskar Sigge Eklund!

  6. Sara skriver:

    HANNA Jag har börjat lyssna på din podcast innan jag ska söva, men ta icke illa upp det är inte en dålig sak utan den är liksom lugnande, underbar….. mmmmm. Nej men det kanske är er dialekt????? Kanske jag borde ta mitt pick o pack å dra upp mo fjälla…. Tackar för sömnen iallafall, den behövs!

  7. IDA skriver:

    Hej Hanna!

    Jag har nu lyssnat på din och Martins senaste pod och när ni tog upp den nya lagen mot tidelag fick jag en obehagskänsla i magen. Jag ska försöka skriva ner anledningarna till detta, så lugnt och harmoniskt jag bara kan, och hoppas att du tar dig tid att läsa igenom mina tankar och funderingar :)

    Ni tar tidigare i podden upp det här med att man ska ställa sig frågan VARFÖR man tycker något. Alltså en motfråga till den åsikt man har, t.ex. varför tycker jag att det är äckligt med hår under armarna. När det däremot gäller tidelag använder ni till viss del VARFÖR-frågan till att styrka de åsikter ni har (varför behövs det en ny lag när det redan finns en lag som förbjuder djurplågeri). Jag skulle snarare vilja höra svaret på följande frågan: Varför ska man inte, så långt det är möjligt, skydda djuren?

    Ni tar upp att man utnyttjar djur på så många andra sätt, och menar att det inte nödvändigtvis är värre att utnyttja djur sexuellt. Om vi vänder lite på detta nu… Varför ska kvinnor ha lika hög lön som män? Det behöver nödvändigtvis inte vara värre med lägre lön, än att dagligen tvingas ses som en varelse som är till för mannens sexuella njutning. Långsökt kan tyckas, men det jag vill komma till är att både kvinnor och djur blir utnyttjade i detta samhälle. Att man redan utnyttjar djur känns inte som ett ok argument till att låta sexuella övergrepp fortsätta vara lagliga.

    Djuren är tänkande och kännande varelser, men saknar förmågan att kommunicera med oss människor. Är det inte bra att det finns lagar som skyddar djuren så gott det går? Kanske är det till och med extra viktigt eftersom ingen för deras talan? Ni diskuterar svårigheten i att man inte alltid vet om djuret lider eller inte. Jag ser inte varför denna fråga ens är relevant? Varför ta risken? Varning för provokation, men vem vet om en bebis lider vid ett sexuellt överegrepp? För mig är det självklart att det ska vara förbjudet med sexuella övergrepp. Sen om varelsen som blir utsatt, bebis som djur, lider eller ej spelar ingen roll.

    För mig är denna typ av lagar en stor vinst och ett tecken på att samhället går på rätt håll. Därför blir jag mycket ledsen när jag hör- och läser att folk ser det som moralpanik.

    Läs gärna mer här: http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/djurens-ratt-svarar-oisin-cantwell

    Tack för ordet! Och tack för en kanonbra blogg och pod :)

  8. Emma s skriver:

    Ida: riktigt klokt reflekterat.”!! Word!

  9. Soof skriver:

    Vill ge positiv feedback!
    Varsågod, ta den!

  10. Lisa skriver:

    Hej Hanna!
    Du säger i avsnittet att ”vi lever i en norm där vi sällan ser kvinnor som har hår under armarna eftersom att man rakar bort det för att normen säger det” och jag vet att du kanske inte menar det som att ALLA gör det pga normen, men jag blir lite arg. Jag rakar mig under armarna för att annars löper mina svettkörtlar amok och jag börjar lukta något så oerhört, vilket gör mig väldigt osäker och gör att jag känner obehag. Det är mitt personliga val och jag gör det inte för att pleasa någon annan eller följa någon norm. Och då gör det mig lite irriterad att en stark karaktär som du får mig att tveka och känna att jag gör någonting som jag inte borde, något onaturligt som gör mig mindre kvinnlig eller som gör mig till mindre av en feminist. Jag skulle gärna se att du tänker dig för när du yttrar dig såhär.

  11. En annan Emma skriver:

    Precis vad jag med tänkte Ida, tyckte också diskussionen blev obehaglig. :S

  12. Lina T skriver:

    Nu lyssnat och gillar fortfarande Sigge. Gillar er lika mycket dock. :) Martin växer på mig för varje avsnitt. Hajj

  13. Linnea skriver:

    Ida: Nu kan jag ju självklart inte svara för Hanna, men jag upplevde inte alls diskussionen på samma sätt som du gjorde, även om jag håller med dig i sakfrågan, det vill säga att vi bör skydda djuren så långt det är möjligt. Har varit vegetarian sedan jag var 9 och tycker det är moraliskt fel att äta djur, så givetvis anser jag att sexuella övergrepp på djur bör vara straffbara.

    Jag har dock, i likhet med Martin, läst filosofi, och är väldigt intresserad av moralfilosofi i allmänhet, och jag upplevde det som att han (och Hanna, men Martin var den som la fram det filosofiska resonemanget) snuddade vid intressanta etiska frågor, snarare än menade på att vi ej ska skydda djur på de sätt vi kan. Frågan kring varför vi anser det vara moraliskt försvarbart att låta djur lida i vår vansinnigt ovärdiga och vidriga köttindustri, men ryggar tillbaka inför tanken på att förgripa sig på ett djur sexuellt, är enligt mig en fråga värd att fundera över. Det var just denna, rätt otydliga, gränsdragning jag upplevde att Martin ville diskutera och samtala kring.

  14. Pauline Friman skriver:

    När ni återupptog podcastandet bestämde jag en ny tradition som jag skulle införa. Denna tradition är att samtidigt som jag lyssnar på er podcast MÅSTE jag spela sims! Har nu lyssnat igenom alla från nummer 1 samtidigt som jag har febrilt har spelat sims.
    Fatta hur många barn min familj har hunnit få under era poddar, sims-mormor dog även under ”moralpanik” avsnittet :(((

    ni är bäst och jag önskar även mer sims-inlägg från dig. kan man typ få följa din simsfamilj genom deras vardag? :)
    puss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG