GIRLS – The dance!

08:27 2014-02-25

 

Låt oss lära oss den här dansen en gång för alla. Ses ute! *make the dead babydoll*

9 kommentarer | “GIRLS – The dance!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Frida skriver:

    haha, denna är ju underbar! Hanna, jag saknar din fantastiska ”Tankar om senaste Girls”, får man efterfråga ett sådant inlägg även nu för tredje säsongen? Tack för en supervettig, peppande och fin blogg!

  2. Johannaaaa skriver:

    VAAART går det att se tredje säsongen?? Har abstinens sen sista avsnittet av säsong 2!

  3. majja skriver:

    hej underbara hanapee :)

    jag har en fråga till dej som jag hoppas att du vill svara på. jag läser en kurs om kriminalitet och avvikande beteende just nu och funderar över vad du tänker om att kvinnor ofta döms lindrigare än män för samma brott och mycket mer sällan får fängelsestraff än vad män får. till exempel gäller detta när någon tas för rattfylleri.

    i boken jag läser står det att anledningen till detta är att avancerad kriminalitet kan ses som en livsstil med vissa typiska drag och tankemönster, och att eftersom kvinnor och män kan tänkas ha olika tankemönster så bör behandlingsinsatserna skiljas åt.

    jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här… :S jag tycker ju att samhället ska vara så jämlikt som möjligt men det här känns som ett dilemma för mig.

    tjohooo jag skulle bli så varm o glad om du ville lägga några minuter på denna fundering. <3 /majja

  4. Singelbloggaren skriver:

    Hahaha… Inte komplicerat alls. Nejrå…

  5. Linnéa skriver:

    Hanna Horvath. Min idol, min hjältinna, min gudinna! Går ej att säga mer än att måndagar är den bästa dagen när Girls är igång.

  6. Sandra Michaela skriver:

    I’m on it!

  7. S. skriver:

    Inte en susning om vad det står, men tyckte att den här målningen var lik dig! :D http://www.diaforetiko.gr/giati-den-chamogeloun-i-rosi-mia-apantisi-pou-den-perimenete/

  8. Jess the mess skriver:

    HanaPee! Du är en stjärna på himlen, ett ljus i mörkret. Jag blir alltid så himla glad av din blogg och får energi. TACK TACK TACK <3 för allt och ingenting, för systerskap och virtuell energikick i rumpan.

    PUSS /jess the mess

  9. matilda skriver:

    Hej Majja!

    Jag läser juridik, straffrätt just nu, och har också funderat över detta. Jag tror att kvinnor ibland döms lindrigare eftersom kvinnor förväntas vara goda människor. Det är ett utslag av bilden av kvinnan som omsorgsfull och moderlig, att hon skulle vilja en annan människa illa stämmer inte överens med den här bilden. Därför bedöms hennes brott vara mindre allvarligt än mannens. Detta går igen även på andra områden i samhället. Kvinnan är ju t ex någon som arbetar som sjuksköterska för att hon känner ett kall – inte för att hon vill ha skäligt betalt! Förstår du vad jag menar?

    Att vi skulle ha olika tankemönster kan säkert stämma. Det tror jag är ett utslag av att vi växer upp i ett samhälle som berättar för oss att flickor är snälla och beskedliga medan pojkar är tuffa och våldsamma. Givetvis påverkar också dessa könsroller vårt beteende i vuxen ålder. Att detta skulle fordra olika behandlingsmetoder vet jag inte om jag håller med om, snarare behöver vi ett samhälle som slutar tala om för pojkar att det är okej att vara våldsam. Dessutom skiljer sig väl inte behandlingsmetoderna för den som dömts till 6 månaders fängelse jämfört med den som dömts för 3? Det enda resultatet är ju att ”behandlingen” (i den mån det överhuvudtaget går att tala om någon behandling) är kortare. Eller hur ser det ut? Jag har inte lärt mig särskilt mycket om påföljder i min utbildning ännu.

    Mitt resonemang om bilden av den goda kvinnan går givetvis att ifrågasätta – bilden av kvinnan som en lömsk och skitsnackande satmara står ju som en tydlig motsats till den goda och omvårdande. Jag tror dock att större delen av de handlingar som är klassade som kriminella stämmer bättre överens med den ”manliga ondskan”: våldsam och utåtagerande aggressivitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG