Drömmer om en semester med Linso

09:30 2014-03-23

HEJSAN ALLA GODA

Jag har aldrig varit i Italien. Men tänkte att detta skulle ändras denna vår. Har vaga planer på att i början av maj åka på en längre weekend med lilla Linso. Vi var ju på Kreta tillsammans 2009 och bodde på ett hotell helt i pasteller och deltog i classic ”elddans” på hotellet. Hur det såg ut? Typ såhär:


Färgkombinationen på mina kläder……..? …… ….? …?!???????

4733_85934263771_7333024_n.jpg
Mys

..?


Norge vann Schlagern med fiol-killen ni vet, detta firades på olika sätt.

 

Jaha. Men Italien vill vi till nu alltså. Synd bara att det inte verkar gå några direktplan till södra Italien?! Har fått tips om Sorrento och Neapel. Det jag vill göra är:

*Se fina mysiga hus
*Sola & bada
*Äta gott
*Kunna gå på en bar och dricka god drink

Ciao!

25 kommentarer | “Drömmer om en semester med Linso”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Amanda2 skriver:

    Cinque terra!! Direktflyg till Pisa och så tåget upp till valfri by. Behövs inte bil och det är så himla mysigt. I maj är det varmt och inga turister! Vill ni stanna i Pisa i en natt är det också asgött. Puss

  2. Emilia skriver:

    Åk till Cinque Terre! Så himla myyys!!!! Bildgoogla, det är lika fint som det ser ut. Och man kan göra allt på din lista ovan :)

  3. lisa skriver:

    hahahaha, fina bilder <333 gillar speciallt den sista.
    Neapel är inte så nice som man kan tro. Maffian har ju lagt beslag på sophanteringen vilket kan låta ballt men i själva verket är det bara jävligt skitet och inte så party. Sicilien och Sardinien däremot! Där snackar vi göttig semester med sol, bad, GOD MAT osv. annars är ju så himla MAFFIGT med alla gamla byggnader och så, fast vet inte hur intresserad du är av det? puss!

  4. lisa skriver:

    annars är ju ROM så himla maffigt*** skulle det ju stå….

  5. Natalie skriver:

    Jag vill verkligen inte vara den som ger människor dåligt samvete på grund av livsval men när det kommer till livsstilar som är fullständigt onödiga och förödande för allt liv på jorden orkar jag inte vara tyst! När ska alla fantastiska bloggar där ute börja ta miljöfrågan på allvar? Folk verkar flyga utan att ens reflektera över alternativ som tåg och buss eller inrikessemestrar.
    http://www.dn.se/resor/svenskarnas-flygresor-pa-vag-bli-storsta-miljoboven/
    http://www.trafikverket.se/Privat/Miljo-och-halsa/Dina-val-gor-skillnad/Jamfor-trafikslag/
    http://onetonnelife.se/2011/03/09/flygets-klimatpaverkan/

  6. Anna skriver:

    Cinque terre i Toscana! Flyg till Pisa.

  7. Sara skriver:

    Själv har jag bokat Cinque Terre i maj. Flyg Pisa eller Milano och ta tåg

  8. jelena skriver:

    Ser massa tips om Cinque Terre, och det är sjukt fint där. Finns massa fina hus och god mat. Är dock lite osäker på badmöjligheterna..? Jag badade iaf inte när jag var där. Har hört massa gott om Sardinien dock. Där kan en ju bada!

  9. Y skriver:

    neej, inte neapel. var där för några år sen, inte fint alls.. smutsigt och slitet.

  10. Maria9 skriver:

    Hej Pee!

    Har ju själv bott i Italien och pendlar numer ner dit titt som tätt pga bostaden kvar där.

    Hur som hver; jag har varit i HELA Italien (oh yes), och min absoluta favorit är Sardinien! Helt helt fantastiskt, lätt att köra runt om man vill hyra bil, flyg går ofta och jag har för mig att vi kom dit relativt billigt (miljökompenserar dock men det räknar jag inte in i semesterpriset). Fantastisk storslagen naturmiljö och kulturen är på topp den med. Fina viner och riktigt god mat (skiljer sig lite från det traditionella italienska köket men för en novis skulle en säkert säga att det är väldigt italienskt). Har bara bra saker att säga om Sardinien. Och jag tror inte en förstår vilken häftig natur de har förrns en varit där. Plus supermysiga barer, azurvatten, bra stränder mm mm.

    Cinque terre som många tipsar om; ja visst, mysigt, men Sardinien slår ännu högre.

    Kör på det!

    Kram!

  11. E skriver:

    kan bara stämma in med alla andra. Neapel är inte så fint som det sägs. Åkte på en tågluff genom hela Italien under 2011 och Neapel var ett ställe jag aldrig vill åka tillbaka till. det var otryggt, sopor och smutsigt överallt, kändes väldigt instängt och det fanns ENDAST pizza att äta. Sorrento var okej, men jag upplevde mest att det var pensionärer där och att området var anpassat efter den åldersgruppen och bussresorna. Dock går det färjor till Capri från Neapel och Sorrento, och Capri var väldigt fint (dock pensionärsvarning där med) Cinque terra och Genova var däremot helt fantastiskt. det är lätt och behändigt att bo i Genova och åka på dagsutflykter längs med kusten. Tåg är jättebilligt!

  12. Hanna skriver:

    lago di gardaaaaa!!!

  13. Nina skriver:

    Som alla föreslagit, Cinque Terre, jättemysigt. Sedan är Florens och Venedig fantastiskt. Älskar Italien! Venedig och Florens är också så som du tror att det ska se ut och vara. Mycket bra semesterval! :)

  14. Ewster skriver:

    Ryanair ska flyga till nån av öarna därnere om jag inte minns helt fel! :)

  15. Sofia skriver:

    Master!!! Napoli är så fint, åk dit! Har bott där i 2 år och där får du verkligen Italien med stort I. Det är bara att ta nåt lågprisflyg till Rom och sen tåget till Napoli. För slösan tar det 1 timme med snabbtåg (OBS billigt om man bokar biljetten i förväg på trenitalia.it) och för sparande 2,5 timme med regionaltåg. Åk för bövelen, ät pizza, kolla Pompei och ta en utflykt till Amalfikusten!

  16. Oscar skriver:

    Hej Hanna,
    man kan åka till Sardinien (Alghero) med RyanAir från Skavsta. Det kostar typ 1000 per person. Billigt. Men RyanAir är ju ett jävla skitbolag. Men ändå…billigt. Sen flyger RyanAir till Brindisi också som ligger vid Lecce vid Adriatiska havet. Sardinien är finare dock. Röstar på det!

  17. Linnea skriver:

    SÄGER BARA CINCO DE TERRE. gud. alltså.

  18. Julia skriver:

    Åk inte till Neapel. Där finns det fler ficktjuvar än vackra platser. God pizza, och coolt med pompeiji men om det är sola och bada ni är ute efter är Sorrento, Sardinien och Puglien mycket bättre. Det går att hitta billiga fly till Rom, spendera några dagar här (jag bor i Rom) och sen åka tåg till i princip överallt. Jag har inte varit i Cinque terre, ska dit i April – men det verkar vara rena rama drömmen!

  19. C skriver:

    SARDINIEN!!!!!!!! Ryanair flyger direkt dit. Kolla Stockholm-Alghero. Tur/retur för 500 kr i början på maj (tex tis 6 maj till lör 10 maj) :-) :-) :-)

  20. Malin skriver:

    Neapel är inte alls så hemskt som alla skriver! Kanske om en bara är i centrala delarna, men åker en en liten bit utanför är det fantastiskt!! Vi bodde i Portici som var ungefär 20 min bort med tåg. En liten stad som var supermysig och trevlig. Sen är det bara att fortsätta söderut efter kusten. Finns så himla mycket fina småstäder där att uppleva!

    Det går snabbtåg typ överallt i Italien så det är enkelt och ganska billigt att resa runt. Ha en bra resa master!!

  21. Linnea skriver:

    Vi bilade genom Italien för några år sedan, bästa resan jag gjort. Bra val där. Mitt favoritställe när vi var där var Florens, verkligen otroligt vacker stad! Bra shopping dessutom om man gillar det. Jag tycker det var jättebra att åka runt lite, för det finns så mycket att se i Italien och åker man runt får man en bra mix av typ sol och stad. Personligen föredrar jag norra Italien framför södra, men det beror ju lite på vad man är ute efter.

  22. A skriver:

    Åk inte till Neapel! Italien är ett underbart land med många platser som är värda ett besök, men Neapel är inte en av dem – i alla fall inte om ni har som mål att sola, bada strosa runt och bara ha det allmänt skönt. Åk till något annat ställe längs samma kust istället, finns många fina och jättemysiga småstäder med bra badstränder bara några mil från Rom tex, om ni flyger dit :)

  23. Johanna skriver:

    Hej! Jag bor i Italien (Milano) och har därför sett många delar av landet, alla helt underbara med några såklart finare än andra.

    Åk inte till Napoli (Neapel). Jag var i Sorrento (fint men alldeles för turistigt) på en weekend för ett par år sedan och tog en dag i Napoli. Pga stöldrisk (bekanta som bor i och kommer från Napoli har inte ens på sig sin klocka när de kör bil pga rån-risken. Det säger tyvärr en hel del.) tog jag av mig alla smycken och hade bara få kontanter med mig. Kan låta som att en har väldiga fördomar, men har en blivit varnad av de som själva kommer från staden och är ett litet gäng tjejer som man ser är turister känns det bättre att vara på den säkra sidan. Staden är väldigt vacker, om man bortser från alla sopor. (Har du inte sett filmen/läst boken Gomorra om maffian där så gör det. Väldigt bra & intressant.)

    Sardinien är ett paradis enligt mig. Naturen där går inte att jämföra med något annat. Min sambos familj kommer därifrån så vill du ha tips är det bara att hojta! Där får man dock ut mest av resan genom att ha bil och åka runt…

    Cinque terre, ”de fem byarna”, låter som ett resemål för er! Det är fem små byar som man kan ta sig mellan med tåg eller fots. Känns ”typiskt italienskt” där, med många mysiga gränder, fina hus, god mat och vackert hav. Inte fantastiska stränder som i söder eller på Sardinien, men fina ändå. Lite turistigt men det är så mysigt ändå så man står ut!

    För en god drink, beställ en spritz aperol till aperitivo (en drink på eftermiddagen/tidig kväll, då man oftast får något litet att äta till) vid havet och solnedgången. Hett tips!

  24. Lovisa skriver:

    Neapel är väldigt genuint, men farligt….. Jag tycker du ska åka till Sorrento eller Rom!

  25. Sofia skriver:

    Sorrento! Neapel var inte alls nån höjdare, då gillade jag mer Portici, som ligger ganska mitt emellan Neapel och Sorrento.
    Det finns en fantastisk liten ö utanför Sorrento som heter Capri, mysigaste stället jag varit på.
    Och sen Amalfi-kusten, så häftigt!
    Och Cinque Terre är också helt fantastiskt!
    Äh, jag älskar hela södra Italien, helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla