Det händer nu

22:12 2014-05-25

Åh. Vi är så många som kämpat för det här. Som varsitt håll känt hur det brunnit i oss, hur fel andra haft, hur det bara måste bli en skillnad och att den måste ske nu. Det sker nu! Högerextrema vindar blåser hårt i Europa, men så gör också de feministiska vindarna. Som en stark och orubblig stormvind kommer motståndet mot nazismen. Och det kommer växa sig starkare. Jag ligger hemma och tänker på alla texter, diskussioner, hatmejl och den lilla lilla personliga kamp jag utfört. Min feministiska kamp. Era feministiska kamper. Det här händer nu! Nu skrivs historia, och vet ni? Det är tack vare alla oss. Sanningen kommer alltid att segra, sanningen om alla människors lika värde.

29 kommentarer | “Det händer nu”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma G skriver:

    Och Hanna, du har verkligen en DEL i det här. Alla smarta tankar och funderingar som du framfört i bloggen har fått mig att se från nya perspektiv. Vill att du ska vara medveten pm det!!

  2. Elina skriver:

    Älskar din blogg, podcast och allt du gör! så kul att se dig på MVH, älskar mvh! Kram från Hälsingland! :) :D

  3. Hilda skriver:

    Lyckan!

  4. Christine skriver:

    heja dig hanna! heja F!!

  5. Glitterlarven skriver:

    Grattis till ossss!!!!! :) Kram

  6. Saga skriver:

    Och ett stort TACK till dig Hanna som fick mig att välja FI när jag röstade!

  7. Hedvig skriver:

    <3

  8. Agnes skriver:

    Är så glad för att Fi har kommit in!! Måste säga att det faktiskt har varit du med dina krönikor, blogginlägg och podcasten som har inspirerat mig mycket och även gjort att jag har sett det som en självklarhet att rösta på Fi! :) kram på dig !

  9. Christine skriver:

    Hanna det är tack vare dig som jag fick upp ögonen för feminism och tack vare dig som jag la min röst på Fi idag :) tack så mycket!

  10. Lisa skriver:

    Ja Hanna, utan dig hade jag aldrig fått upp ögonen för Feminismen så snabbt och förstått sådana klockrena analyser. TACK till dig för att du hjälpte mig att lägga min röst på F!<3333

  11. Louise skriver:

    Det är bland annat tack vare dig jag visste vart min röst skulle gå! <3

  12. alexandra skriver:

    håller med flera i kommentarsfältet här också! stort tack för att du fått mig att inse vart jag ska lägga min röst! tusen pussar på dig

  13. farzaneh skriver:

    tack för alla bra inlägg du skrivit och all pepp! din text ovanför fick mig att börja gråta i morgonkaffet <3

  14. Elin Nilsson skriver:

    Det är DU Hanna, som med dina krönikor, texter och tankar som har påverkat mig på så många plan. Det var DIN blogg som öppnade dörren till den feministiska världen för mig! Sanningen kommer alltid att segra! Heja heja!

  15. mimmi skriver:

    Tack till dig som fick mig att rösta på Fi! Du är bäst! <3

  16. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

    Så underbart!!! Men också så bittersweet :(

  17. Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver:

    JA :’) ♥

  18. Elsa skriver:

    Hej Hanna!
    Jag har läst din blogg länge och många gånger tänkt på hur klok och bra du är och hur fantastiskt det är med en feminist i bloggvärlden.

    Dock förstår jag inte hur du kan ställa dig bakom ett parti som FI. De är feminister, ja. Men de står för så mycket annat också. En sak de vill är att avskaffa särskolan, vilket skulle vara förödande för de elever med de behoven.

  19. Ellen skriver:

    Fast Elsa, det Fi säger är ju att de vill att alla ska få samma möjligheter till en likvärdig utbildning oavsett var man bor och vilken ekonomi kommunen har. ”Vi vill på detta sätt inkludera alla elever i den ”vanliga” skolan och därmed undvika kategorisering, något som får konsekvenser för hela livet och upprätthåller konstruerade skillnader oss människor emellan. Alla har vi olika behov i olika sammanhang – det är bristen på tillräckliga resurser som utgör problemet. Ett funktionshinder blir ett hinder först i mötet med en funktionshindrande omgivning. Feministiskt initiativ vill se ett samhälle där alla kan delta utifrån lika möjligheter.” Så det är ju inte så att de tänker dra in stödet och låta de som behöver stöd klara sig själva, tvärt om ska omgivningar anpassas så att alla har möjlighet att vara med oavsett utgångsläge :)

  20. Madde skriver:

    Vill bara påpeka att det enda feministiska partiet inte endast är FI. Jag röstade själv på vänsterpartiet igår – och ser mig själv som en radikalfeminist. Varför blir inte jag inkluderad i denna feministiska våg?!? Det brinner lika mycket i mig som individer som lagt sin röst på FI.

  21. Petra skriver:

    Röstar inte själv på Fi, men blev så glad när jag såg att de hade fått typ 14% av rösterna i mitt valdistrikt :) SD fick bara 2,6 haha..
    Angående Ellen och Elsas diskussion så har jag två handikappade styvsyskon, en utvecklingsstörd och en gravt handikappad (kan inte röra sig eller ens äta själv). Båda har ju gått i skolan men att sätta någon av dem i en vanlig klass hade varit helt otänkbart. Killen (den förståndshandikappade) är ju fortfarande typ 5 år i huvudet och kan verkligen inte lära sig matte. Det går inte. Däremot kan han läsa, och har (vad jag förstått) haft mycket hemkunskap osv i skolan för att han behöver extra tid att lära sig att ta hand om sig själv. Förstår deras tanke om att alla ska vara lika och ha samma chans, men alla ÄR inte lika. Om så pass förståndshandikappade personer skulle gå i en vanlig klass skulle det hindra alla, inte minst dem själva. Sen tycker jag ju inte att väldigt lätt funktionshindrade personer (AD/HD eller aspergers) ska behöva gå i särklass, om det nu är det dom menar. Men att helt ta bort särskolan låter konstigt.

  22. Amanda heter jag fast det kan jag inte använda ändå skriver:

    Alltså, om man skulle ta hur stor andel som röstar på Fi för att DU HANNA har upplyst alla om feminism och varför det är viktigt, och kommit med så otroligt mycket råd och text och smarta tankar, tror jag att du själv skulle bli chockad! Jag kan LOVA att du har väckt detta hos många, inte minst hos mig. Du borde typ själv göra en undersökning med hur många som blivit insatta och uppmärksammade av feminism och dess viktiga sidor enbart på grund av DIG. Bara för att du ska förstå vilket makt du har och hur mycket du har gjort!!!

  23. kim nilsson skriver:

    Jag skulle dock vilja säga att de är tråkigt att ni har så dåligt utformad politik med konkreta exempel på hur allt ska fungera i praktiken samt ingen budget att tillgå. Inte heller en vettig familjepolitik, de enda som kommer ikläm i er politik är barnen inte ”nazisterna”. Två heltidsarbetande föräldrar och fri tillgång till förskolan och kritik mot friskolor kommer bara leda till ökad psykisk ohälsa hos både föräldrar och barn.
    Ge barn kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv. (Astrid Lindgren) idag råder en katastrofal omsorgsbrist hos barn ändå har ni mage och kräva att kvinnor ska ha mer rättigheter?! De ända som egentligen har rättigheter är barn!

  24. Emmy skriver:

    ”…och den lilla lilla personliga kamp jag utfört”. Det är just den kampen som har fått mig att rösta på F!. Så även små kamper är viktiga, det får man aldrig glömma.

  25. Paula skriver:

    Alltså jag satt och grät i soffan igår, så jävla magiskt men också ont i magen pga nästan 10% av de som röstade röstade på ett rasistiskt parti och alla dessa främlingsfientliga partier som kom in runt om i europa, det skrämmer mig!

  26. Jennifer skriver:

    Underbart! <3

  27. Mimmi skriver:

    instämmer med många andra här, tack hanna, din kamp har fått mig att brinna! du du du du du, vi viviviviivi heja puss!!

  28. Emma A skriver:

    Blev insatt i feminismen för 1,5 år sedan och det var tack vare dig, det gjorde även att jag la min röst på Fi igår. Vill att du ska veta det :)

  29. Nathalie skriver:

    Hanna! Jag har en liten politisk konflikt inom mig och var om inte här ska jag ventilera detta? Jag är självklart feminist OCH jag röstar blått. Skulle du säga att det inte går ihop eller? Jag menar, en måste väl inte rösta på F! för att kunna se sig själv som en stolt feminist? Jag vill ju inte ha sex timmars arbetsdag till exempel. Eller höjd a-kassa. Nyfiken på ditt svar, du är ju så klok!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG