Kreativ hos Klara

11:56 2014-06-23

HEJ ÄLSKADE

Här borde jag sitta jämt ju? Passar EXAKT in i Klaras fotovägg. Klara är ju alltså min CHEF. Idag *kreativitetsjobbar* vi lite hos henne. Japp, jag är alltså tillbaka i Stockholm. Åker dock tillbaka till Sundsvall nästa vecka. JAJA NOG OM DET.

Hatar ni mig för att jag skrev att laktosintolerans var 2000-talets största bluff? Hahahahahahaha. Gud. Varför älskar en liten liten del av mig att provocera? Se upp Kissie! Här kommer jaaaaaaaaaaag! 

Nä men SJÄLVKLART förstår jag att de finns de som har laktosintolerans som diagnos. Är ju för fan en vetenskaplig bevisad sjukdom? Det jag menade var ju att det under 2000-talet har exploderat i människor som självdiagnoserar sig med laktosintolerans, fast det kanske ligger i något annat. Alla har plötsligt laktos? Jag med tydligen pga akutbajsar ständigt? 

Aja. Don’t hate the player (jag) hate the game (självdiagnoserad laktoskänslighet).

11 kommentarer | “Kreativ hos Klara”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma12342 skriver:

    ALLTSÅ till webfolket bakom Hannas blogg: min rss-läsare (feedly) läser inte längre in bilderna i inläggen. Om det beror på något från er sida så får ni gärna fixa tillbaka det som det var innan, för då lästes bilderna in! Tack :)

  2. Signe skriver:

    Haha, jag älskar att det nu finns massa folk som självdiagnosticerar sig som laktosintoleranta. Själv fick jag domen redan som 8åring av min husläkare och då var det HOPPLÖST svårt att hitta saker som var goda som jag tålde. Vi åkte liksom till Finland (15 mil) för att hitta Valios laktosfria mjölk. Att det nu till och med finns smaksatt creme fraice och mjölkchoklad som är laktosfri är all due to the fact that massor av folk självdiagnosticerar sig. Det gör mitt liv såååå mycket lättare.

  3. eveline skriver:

    ett till meddelande till hannas bloggchef (?) DET HÄR ÄR DEN SEGASTE OCH MEST LAGGANDE BLOGGEN PÅ INTERNETTTTTTTTTT, FIXA!

    Puss på dig hanna

  4. Kim skriver:

    Större delen av den vuxna befolkningen i världen tål inte laktos eller är överkänslig mot det i mer eller mindre grad. Vi är inte gjorda för att dricka mjölk annat än som barn. Så det är inte speciellt konstigt att ”alla” diagnosticerar sig själva med det. Sedan är vi som är födda i Norden ofta bättre på att bryta ner laktos än folk från övriga länder pga att vi bor i ett skitklimat där mjölkprodukter förr i tiden var en väldigt viktig del av vår föda.

  5. Pelle Tamleht skriver:

    Emma: Vi kikar på det!

    Eveline: Kan inte du maila mig vilken webbläsare du använder, och lite mer om vad som laggar, så ska jag kika på det med en gång!

  6. det självdiagnostiserande folket skriver:

    Haha älskar att folk blir sura. Jag tror dock jag knappast att alla som självdiagnostiserar sig har laktosintolerans. IBS, stressmage, glutenallergi och andra magtarmsjukdomar ökar samtidigt i samhället och att bara säga att det är laktos är lite för enkelt i vissa fall. Skadas tarmväggen där laktas sitter som bryter ner laktoset så påverkar det givetvis huruvida man tål laktos. Men! Att självdiagnostisera sig för laktosintolerans är väl dock rätt milt med tanke på att alltfler nu även självdiagnostiserar sig med glutenallergi, vilket enligt mig är helt befängt eftersom man kan vara känslig för mjöl och mjölkprodukter UTAN att vara glutenallergisk men samtidigt att andra sjukdomar kan ligga bakom. Glutenallergi kräver flera undersökningar, gen-tester osv för att ge diagnos och det kan vara andra sjukdomar som ligger bakom och är av allvarligare natur.

    OK, förlåt men tycker generellt att folk ska sluta självdiagnostisera sig, oavsett om det handlar om att var med om en trend (alltså?!?!) eller för att man tror det är så. Utred istället hos läkare liksom. Med vänlig hälsning, icke partisk medicinstuderande hehehe

  7. M skriver:

    Alltså det här med laktosintolerans… jag har utretts för magbesvär och testats för laktos men läkaren höll fast vid att en inte kan lita på resultaten för just detta test? Vet ej varför. Vet att jag ibland tål mjölk men för det mesta kan minsta lilla klunk orsaka megaproblem, så brukar säga att jag är ”känslig” bara. Känns som om folk tar en för hårt på orden annars liksom.

  8. Sandra skriver:

    Är man stressat är det vanligt med magproblem och att man då blir känslig för just laktos. Stressar jag eller mår dåligt kan jag inte äta laktos. mår jag bra och tar det lugnt är laktos inga problem. Det är väl allmän känt att vi stressar för mycket så det är nog inte så konstigt att folk upplever laktosintolerans.

  9. Lisa skriver:

    Det kan vara IBS också! Tror att många har det men ingen pratar om det

  10. Hanna skriver:

    <3

  11. s skriver:

    Har inget med inlägget att göra detta men ska du på Hamnyran och Sundsvall Pride??? JAg ska kanske dit och jag har aldrig satt min fot i Norrland förr och känner ingen! Det jag vet om Sundsvall är att det är masters hemstad och ”Norrlands huvudstad”…. eh ja, det var allt.. Så skaru?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg