Vi ska till Amsterdam!

12:44 2014-06-23

sophisticated-hotel-v-nesplein-in-amsterdam-16.jpg

Den 4:e – 7:e juli åker jag och Anton till Amsterdam. TJOHOOOooooooo! Let me hear you say weho *sätter handen mot örat*

– WEHOOOO!!

Tack.

Vi har aldrig varit där men ska bo på Hotel V Nesplein mitt i smeten (bilder från hotellet är ovan). Jag bokade hotellet efter ett läsartips på twitter! Ni läsare är verkligen den bästa guiden. Därför undrar jag nu; vad får vi inte missa i Amsterdam? Butiker? Klubb? Bar? Restauranger? Sevärdigheter? Hur undviker jag att stötta red light district…?

KRAM…..

34 kommentarer | “Vi ska till Amsterdam!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. maja skriver:

    Stadsdelen Jordaan är det bästa, mkt hipstrigt men jättekul att promenera runt i. Bästa är att kolla in genom de stora fönstrena på alla lägenheters asfeta inredningar! som en fancy inredningstidning live är det.

  2. Frans skriver:

    Du måste se på ”Förr eller senare exploderar jag” på bio först för att komma in i rätt mood eftersom de åker dit!!! Du kommer dööööööö.

  3. Cilla skriver:

    Ni måste gå på Heineken Experience. Jag och mina tre polare tyckte det var jävla trevligt iaf. Förutsätter kanske att även Anton tycker om öl för att det ska vara uppskattat dock.

  4. Ellen skriver:

    Åh, vad roligt med Amsterdam! Ska dit och plugga nästa vår och är superexalterad!! Har aldrig heller varit där så du måste berätta hur det var när du kommer hem!

  5. Annika skriver:

    Åh! Vad kul! Jag har varit i Amsterdam 2 gånger och älskade det!
    Restaurangtips: Sumo på Korte Leidsedwarsstraat 51. All you can eat, med en twist. ASVÄRT!!!
    Marknadstips: Waterlooplein (öppet alla dagar tror jag) och Noordermarkt (öppet måndagar och lördagar). Jättemysiga marknader!
    Allmänt: Se upp för cyklisterna..

  6. Sofie skriver:

    ÅH vad härligt med amsterdam!! Håller med om att heineken experience var roligt och gott(!!). Gillar området kring rembrandtplein, trevligt och mysiga restauranger. Att åka kanalbåt är mest segt, du ser mycket mer om du hyr cykel! Och Vondelpark är perfekt för parkhäng!

  7. Michaela skriver:

    AAAAAAAAAAAHHHH!!!!!!!!!!!! Master, vi kommer att vara i amsterdam samtidigt wowowowowowow. Dock under lite mindre lyxiga förhållanden för min del då det är start destiantionen för en månadstågluff.

  8. Hanna skriver:

    Den lilla baren, bakfickan till teater Amfii på Vaasenstraat di Fonk van Fink 99, som heter… heteer…. åh vad heter den nurå!? Jo!! BILLENKOEK!! Uttalas ”billenkök”, alltså den måste du bara besöka Hanna! Detta ställe har så läcker barmat.. små vietnamesiska råa vårrullar, lite nyfriterat mm att doppa i härliga såser (superfräscht) och härlig kall öl i frusna sejdlar… självklart div. drinkar osså men de testade jag inte.. klientelet är typ vanliga människor i 25-35årsåldern som har vett att uppskatta det härliga i livet. Musiken är typ: http://www.youtube.com/watch?v=z_4_lEe2_94

    Dessutom är hela inredningen i gult, ljusorange och guld. Måste ses.

  9. Hanna skriver:

    Amsterdam är fantastiskt! :)
    Använde mig själv av Elsa Billgrens guide då jag var där ;http://elsa.elle.se/mitt-amsterdam/
    Längst ner i inlägget hittar du dessutom fler inlägg med tips..

  10. Hanna skriver:

    Amsterdam är fantastiskt! :)
    Använde mig själv av Elsa Billgrens guide då jag var där ;http://elsa.elle.se/mitt-amsterdam/
    Längst ner i inlägget hittar du dessutom fler länkar med tips..

  11. Linda skriver:

    AmsterDAMN! Gick också lite på Elsas guide, och måste VERKLIGEN rekommendera Balthazar’s Keuken! Jättegott, prisvärt och i ett mysigt område. Boka bord innan!

  12. . skriver:

    Anne franks hus SÅKLART.

  13. Linda skriver:

    Beställ bitterballen (hehehe) till ölen.

  14. Alice skriver:

    Jag bor I Haag och jobbar på Heineken I Amsterdam. Säg till om du har tid med en läsarträff! :) ett tips är att besöka Rijksmuseum såklart. Var stängt I 10 år pga reparation men öppnades förra året igen. Annars är beachklubben vid centraal Roest att rekommendera!

    Kram

  15. Amelie skriver:

    Om du inte vill stötta red light district så måste du i alla fall gå dit och se detta spektakel :) Det kan dessutom vara svårt att undvika då det ligger väldigt centralt.

    Bitterballen med senap är jättegott till ölen. Prova indonesisk mat. Det finns restauranger där du kan äta rijstafel (du får typ 10-20 pyttesmå rätter och allt är jättegott) som är rätt bra prisade och det finns lyxigare indonesiska restauranger, tex Blue Pepper som är lite dyrare där du kan beställa en set menu på typ fem rätter och det var typ det godaste jag nånsin ätit. Boka bord. Om ni vill se lite konst typ original Rembrandt så kan ni gå till Rijksmuseum som precis har öppnat efter många år stängt pga renoveringar.

    Vondelpark är mysigt att hänga i. Ät stroopwafel gärna färska hemmagjorda på nån marknad (googla för bild och dreggel). Köp hem lakrits.

  16. maja skriver:

    ÅH KUL! gå på Noordermarkt på måndagar, inte alls lika kul på lördagar då det mest är mat osv och lite antikviteter, ät den kända äppelpajen efteråt på Winkel 43 som ligger precis vid marknaden. Bästa museerna enligt mig är Stedelijk (modern konst och formgivning) och Foam(typ som fotografiska) GÅ PÅ MUSEUM NÄR DE ÖPPNAR ANNARS KAN DET KVITTA för det är helt sjukt mycket folk nu. Rijksmuseum är sjukt stort och rätt tråkigt om man inte är superintresserad av sån konst eller hemskt gärna vill se specifika tavlor som finns där, rätt coolt att se vissa i och för sig. Promenera runt i Jordaan eller Pijp (området vid Albert Cuypmarknaden som även den är värd ett besök) Ta en kaffe på Scandinavian Embassy vid Sarphatipark som ligger precis bredvid marknaden och checka även parken! HYR CYKLAR!! sjukt mysigt att bara cykla runt och lätt snabbaste och smidigaste sättet att ta sig runt på. GÅ PÅ THE 9 STREETS! supermysiga affärer med massor av fina saker där man slipper H&M och såna affärer som finns överallt. Sen kan ni typ gå på bio på Pathé Tuschinski men kolla vilka salonger som är fina annars får man sitta i en helt vanlig vilket ju är helt ovärt, ät hamburgare på burgerbar och mexikanskt på los pilones!

  17. Carro skriver:

    Äta pommes på Vlaams Friteshuis Vleminckx.
    obs: ej ett skämt. Är ett måste!

  18. lisa skriver:

    Jag har varit i Amsterdam en hel del, mitt råd är först och främst att ni ska se till att hyra cyklar. Gatorna ÄGS av cyklar, det är inte så mycket biltrafik helt enkelt. Så som turist vandrar man gärna ut från den PYTTELILLA trottoaren men inom EN SEKUND kommer någon skrika på holländska till dig, så man får hoppa upp igen. Hyr cykel! Det är superlätt att navigera i Amsterdam med hjälp av kanalerna som liksom går som i flera .. bågar..(?) runt staden. Sedan är alla museum samlade i ett och samma distrikt så om ni vill spendera en dag där så är det enkelt att bocka av det. Åk dit tidigt bara annars kommer ni få stå och köa i hundra år bland tjockisar som ska kolla på van gogh och ni kanske ger upp och hamnar i musemshoppen som jag och köper hem en mugg istället. Typ så. Amsterdam har en massa fina stora parker. Åk inte en sådan där turist-buss, man ser ingenting. Staden är ganska liten så ni kommer se mest från cyklar och det är mest nice att vandra runt och titta på de underbara husen… HAVE FUN <3 ska lyssna på podcasten nu, började ju med det typ..igår? Sorry.

  19. lisa skriver:

    jag menade turist-båt såklart, inte buss.

  20. Mathilda skriver:

    Klubben du måste gå till är Trouw! Så himla mycket Amsterdam! https://www.facebook.com/trouwamsterdam
    Om kön dit är för lång (går oftast fort) kan ni gå över gatan till Doka https://www.facebook.com/DokaAmsterdam. Till skillnad från Trouws stora lagerlokal är detta en mindre klubb i källaren. Klä er inte för fint för dessa klubbar, man kommer inte in i finskjortan.
    Eftersom ni ska dit i sommar MÅSTE ni även till Roest https://www.facebook.com/amsterdamroest. Ett ställe som är lika bra på dagen, då man kan hänga vid kanalen i bikini, dricka öl och köpa mat i deras röda buss, som natten då ofta har roliga klubbar. Hippiekänsla.
    Undvik Leidseplein och hyr en cykel under tiden ni är där. I Amsterdam måste man bara cykla!

  21. Elina skriver:

    Så kul! Har dessvärr bara varit där när jag var pytte liten så kan inte ge några tips. Men iår så ska jag dit i två dar och hälsa på släktningar där, hoppas det blir bra. Ska också till London och Tyskland innan sommarlovet är slut och nian börjar! Kram Elina

  22. Cam skriver:

    Ja måste säga att jag tycker Mathildas tips var mycket bra. Roest och Trouw, ja ja ja! Jag gillar barerna runt Oosterpark – Bar Bukowski, de Biertuin och Café Kuijper är bra allihop. Gillar generellt Oost – alltså Öst – på andra sidan Amstel. Runt hörnet från Bar Bukowski ligger dessutom ett alldeles fantastiskt thaiställe som jag var på häromveckan – äter du kött måste du gå dit. Anspråkslöst men herregud, jag ville inte bli mätt! Thaicoon heter stället, ligger vid Beukenplein 10. Ni kommer ha det så bra!

  23. Victoria skriver:

    Den här tjejen har koll på läget, checka in hennes tips på hennes blogg här:
    http://www.yourlittleblackbook.me/category/travel/city-guides/amsterdam/

  24. Mardi skriver:

    Hej! Vad roligt att du kommer till Amsterdam. Jag är nederländsk och har bott där i många år. Internationell fanbase, du vet.
    Amsterdam är så himla trevlig och fin och det finns en hel del att se och göra. Försök att komma utanför den mest turistiska delen av staden kring centralstationen eftersom det är trångt och otrevligt där. Jag tror att du skulle gilla De negen straatjes (de nio små gatorna), där finns det en hel del kafeer och det är ett bra område att shoppa: second hand, inredning m.m.
    En annan bra shoppinggata med roliga butiker är Haarlemmerstraat. De Pijp är också ett trevligt område. Ta färjan till NDSM-werf om du vill uppleva hippie-känslan. Jag gillar Amsterdam West och Westerpark. Om ni vill gå på festival så är det faktiskt en bra hipsterfestival när ni är där, som kallas för Pitch. Jag håller med om att du inte ska ta en kanalbåttur men det är roligt att hyra vattencykel och se staden från vattnet. Jag kan ge många fler tips om du vill.

    Apropå Red light district: jag förstår att du inte vill dit, jag tycker fortfarande att det är obekvämt att se, man blir aldrig van vid detta. Det är däremot bra att hålla i minnet att det inte betyder att någonting inte finns om man inte ser det. Det finns prostituerade överallt, men inte överallt är de lika synliga. Ibland kan det vara bättre att reglera än att förbjuda, tycker jag. Om det är olagligt finns det inga regler alls och då händer det ofta ännu mer hemska grejer. Det är en mycket svår fråga men du kanske ska dit i alla fall som ett studiebesök, liksom ;). Det är inte så att du stöttar det bara för att du går genom gatorna.

  25. Mardi skriver:

    Hej! Vad roligt att du kommer till Amsterdam. Jag är nederländsk och har bott där i många år. Internationell fanbase, du vet.
    Amsterdam är så himla trevlig och fin och det finns en hel del att se och göra. Försök att komma utanför den mest turistiska delen av staden kring centralstationen eftersom det är trångt och otrevligt där. Jag tror att du skulle gilla De negen straatjes (de nio små gatorna), där finns det en hel del kafeer och det är ett bra område att shoppa: second hand, inredning m.m.
    En annan bra shoppinggata med roliga butiker är Haarlemmerstraat. De Pijp är också ett trevligt område. Ta färjan till NDSM-werf om du vill uppleva hippie-känslan. Jag gillar Amsterdam West och Westerpark. Om ni vill gå på festival så är det faktiskt en bra hipsterfestival när ni är där, som kallas för Pitch. Jag håller med om att du inte ska ta en kanalbåttur men det är roligt att hyra vattencykel och se staden från vattnet. Jag kan ge många fler tips om du vill.

    Apropå Red light district: jag förstår att du inte vill dit, jag tycker fortfarande att det är obekvämt att se, man blir aldrig van vid detta. Det är däremot bra att hålla i minnet att det inte betyder att någonting inte finns om man inte ser det. Det finns prostituerade överallt, men inte överallt är de lika synliga. Ibland kan det vara bättre att reglera än att förbjuda, tycker jag. Om det är olagligt finns det inga regler alls och då händer det ofta ännu mer hemska grejer. Det är en mycket svår fråga men du kanske ska dit i alla fall som ett studiebesök, liksom ;). Det är inte så att du stöttar det bara för att du går genom gatorna.

  26. Mardi skriver:

    Hej! Vad roligt att du kommer till Amsterdam. Jag är nederländsk och har bott där i många år. Internationell fanbase, du vet.
    Amsterdam är så himla trevlig och fin och det finns en hel del att se och göra. Försök att komma utanför den mest turistiska delen av staden kring centralstationen eftersom det är trångt och otrevligt där. Jag tror att du skulle gilla De negen straatjes (de nio små gatorna), där finns det en hel del kafeer och det är ett bra område att shoppa: second hand, inredning m.m.
    En annan bra shoppinggata med roliga butiker är Haarlemmerstraat. De Pijp är också ett trevligt område. Ta färjan till NDSM-werf om du vill uppleva hippie-känslan. Jag gillar Amsterdam West och Westerpark. Om ni vill gå på festival så är det faktiskt en bra hipsterfestival när ni är där, som kallas för Pitch. Jag håller med om att du inte ska ta en kanalbåttur men det är roligt att hyra vattencykel och se staden från vattnet. Jag kan ge många fler tips om du vill.

    Apropå Red light district: jag förstår att du inte vill dit, jag tycker fortfarande att det är obekvämt att se, man blir aldrig van vid detta. Det är däremot bra att hålla i minnet att det inte betyder att någonting inte finns om man inte ser det. Det finns prostituerade överallt, men inte överallt är de lika synliga. Ibland kan det vara bättre att reglera än att förbjuda, tycker jag. Om det är olagligt finns det inga regler alls och då händer det ofta ännu mer hemska grejer. Det är en mycket svår fråga men du kanske ska dit i alla fall som ett studiebesök, liksom ;). Det är inte så att du stöttar det bara för att du går genom gatorna.

  27. K skriver:

    Nooo.. Jag som ska dit till helgen. ;)

  28. Mardi skriver:

    Hej! Vad roligt att du kommer till Amsterdam. Jag är nederländsk och har bott där i många år. Internationell fanbase, du vet.
    Amsterdam är så himla trevlig och fin och det finns en hel del att se och göra. Försök att komma utanför den mest turistiska delen av staden kring centralstationen eftersom det är trångt och otrevligt där. Jag tror att du skulle gilla De negen straatjes (de nio små gatorna), där finns det en hel del kafeer och det är ett bra område att shoppa: second hand, inredning m.m.
    En annan bra shoppinggata med roliga butiker är Haarlemmerstraat. De Pijp är också ett trevligt område. Ta färjan till NDSM-werf om du vill uppleva hippie-känslan. Jag gillar Amsterdam West och Westerpark. Om ni vill gå på festival så är det faktiskt en bra hipsterfestival när ni är där, som kallas för Pitch. Jag håller med om att du inte ska ta en kanalbåttur men det är roligt att hyra vattencykel och se staden från vattnet. Jag kan ge många fler tips om du vill.

    Apropå Red light district: jag förstår att du inte vill dit, jag tycker fortfarande att det är obekvämt att se, man blir aldrig van vid detta. Det är däremot bra att hålla i minnet att det inte betyder att någonting inte finns om man inte ser det. Det finns prostituerade överallt, men inte överallt är de lika synliga. Ibland kan det vara bättre att reglera än att förbjuda, tycker jag. Om det är olagligt finns det inga regler alls och då händer det ofta ännu mer hemska grejer. Det är en mycket svår fråga men du kanske ska dit i alla fall som ett studiebesök, liksom ;). Det är inte så att du stöttar det bara för att du går genom gatorna.

  29. Mardi skriver:

    Hej! Vad roligt att du kommer till Amsterdam. Jag är nederländsk och har bott där i många år. Internationell fanbase, du vet.
    Amsterdam är så himla trevlig och fin och det finns en hel del att se och göra. Försök att komma utanför den mest turistiska delen av staden kring centralstationen eftersom det är trångt och otrevligt där. Jag tror att du skulle gilla De negen straatjes (de nio små gatorna), där finns det en hel del kafeer och det är ett bra område att shoppa: second hand, inredning m.m.
    En annan bra shoppinggata med roliga butiker är Haarlemmerstraat. De Pijp är också ett trevligt område. Ta färjan till NDSM-werf om du vill uppleva hippie-känslan. Jag gillar Amsterdam West och Westerpark. Om ni vill gå på festival så är det faktiskt en bra hipsterfestival när ni är där, som kallas för Pitch. Jag håller med om att du inte ska ta en kanalbåttur men det är roligt att hyra vattencykel och se staden från vattnet. Jag kan ge många fler tips om du vill.

    Apropå Red light district: jag förstår att du inte vill dit, jag tycker fortfarande att det är obekvämt att se, man blir aldrig van vid detta. Det är däremot bra att hålla i minnet att det inte betyder att någonting inte finns om man inte ser det. Det finns prostituerade överallt, men inte överallt är de lika synliga. Ibland kan det vara bättre att reglera än att förbjuda, tycker jag. Om det är olagligt finns det inga regler alls och då händer det ofta ännu mer hemska grejer. Det är en mycket svår fråga men du kanske ska dit i alla fall som ett studiebesök, liksom ;). Det är inte så att du stöttar det bara för att du går genom gatorna.

  30. Julie skriver:

    Alltså nu kommer jag vara som den tjejen alla hade i klassen på typ mellan/högstadiet som bar tjocka glasögon och älskade historia, men: jag tycker verkligen, verkligen ni ska gå till Anne Franks hus. Det är ett himla välgjort museum + starkt och ballt och allt möjligt annat att få typ, ja, se och vandra runt i det. Iaf om man som jag halvknarkade den boken vid 12 års ålder (nej, jag var dock inte den tjejen i klassen… fick inga glasögon). Annars håller jag med om allt annat (särskilt det med cyklarna, har haft nära döden-upplevelser när jag använt apostlahästarna där), plus att om man vill göra något himla märkligt så finns det ett kattmuseum där det bor typ 1000 livs levande katter i någon form av oerhört flott inredning. Det är liksom grejen. Ett stort, typiskt kanalhus med kattkonst på väggarna, lite katthistoria och sen jättemycket katter. Inte bra om man har allergier. Ha så kul!!!

  31. Molly skriver:

    Gå omkring i Vondelpark, en väldans stor park i södra Amsterdam!

  32. Linnea skriver:

    Amsterdam var första stoppet på en tågluff som jag var ut på för två år sedan. Mitt främsta tips är att hyra cykel, bah gör det! Man kommer fram snabbt, lätt och får se massor. Hoppas ni får en bra resa!

  33. Emmah skriver:

    Gillar du antikviteter och kitschiga grejer (smått som stort) borde du besöka det enorma De Looier Arts & Antiques. Finns hur mkt som helst att titta på.
    Läs mer tex här http://www.theguardian.com/travel/2011/jun/22/top-10-budget-shopping-amsterdam

  34. Thessan skriver:

    Mitt i smeta ligger ett relativt oansenligt café vid namn Café de Raedt (ligger enligt Google på Raadhuisstraat 6) där de har väldigt trevlig personal, mysig inredning och framförallt världens gosigaste lilla café-katt som ligger med tungan halvvägs ute ur munnen och jamar varje gång du klappar den. SÅ GOSIG. Mackorna där såg grymma ut med, rekommenderas för brunch, lätt lunch eller bara en dryckpaus :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg