Dagens feministtips

16:33 2014-11-29

skarmavbild_2014-11-29_kl._16.23.27.pngskarmavbild_2014-11-29_kl._16.24.12.png

 

Nu finns det en dokumentär på SVTplay om teateruppsättningen av SCUM manifestet. Ett manifest som vänder på könsmaktsordningen på ett rakt och väldigt ögonöppnande sätt. Jag själv har bara läst boken av Valerie Solanas och inte sett pjäsen, men vill så gärna det!!!! Verkar vara helt fantastiskt. 

Andrea Edwards är fan en av de modigare jag vet. Det är så fruktansvärt sjukt att hon blir mordhotad och så otroligt bespottad för sin roll i den här pjäsen. Ett sånt extremt tydligt kvitto på att vi lever i en patriarkal värld där män går i taket av behandlas på ett sätt som kvinnor gjort i alla tider. Skillnaden är för kvinnor har det inte bara handlat om en fiktiv pjäs – utan det verkliga livet. 

Ni ser dokumentären här. 

2 kommentarer | “Dagens feministtips”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Matilda skriver:

    Andra killen hon intervjuar(19minuter in) ser ut som han ska spy närsomhelst :P

  2. Elin Brunlöf skriver:

    ÄLSKADE dokumentären. Visst mår man stundtals illa, och särskilt när gubbar ska pladdra om att patriarkatet är inbillat som om någonting som inte de drabbas av således inte finns, men i slutändan så är jag mestadels glad över att jag såg den. Gillar drivet och viljan som hon har. Och budskapet med teateruppsättningen och de härliga männen som tog den ”på rätt sätt”, hur svårt det än kan vara att inse sin egen makt.

    Här är ännu ett feministtips: https://www.youtube.com/watch?v=89fjkRfPsDw
    Dokumentären tar upp väldigt viktiga problem som Internetvärlden för med sig gällande sexism. Sevärd och otroligt bra gjord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG