Jag svarar på era frågjäääävlarrrrrrr

17:03 2014-11-29

Men master, vart är din jacka ifrån??
Hej älskade du! Den är från Gant(!!???). Om du menar den gröna bomberjackan dvs? Älskar den! HÄR kan du köpa den! 

 

Jag älskar din blogg MEN den är så galet ogästvänlig i både läsformat (smartfåne) och drnna kommentar har drygat sej en kvart???
Förlåt. Jag kan också irritera mig på NG’s jävla sajthelvete. Men tycker ändå att det har blivit bättre? Går ju snabbare nu för tiden? Eller? Hur upplever ni det? Frågetecken frågetecken

 

Maaaaaster! Hur får du upp dina egengjorda gifs på blogga??! 

// Tacksam för svar så jag slipper få dåndimpen
Helooooo young child….. Jag använder mig av makeagif.com. Det tycker jag funkar bra. Annars kan man ju använda sig av Photoshop, tutorials finns på youtube. PUSS!

 

Hej! Jag förstår att det är kul med ditt glammiga roliga jobb, önskar dig all lycka till även i framtiden! Men… Har du slutat blogga om feminism? :'(
Haha????? Varför ANAR jag en liten irritation i det här med mitt ”glammiga roliga jobb”. Nej, jag har inte slutat bloggat om feminism. Framförallt PRATAR jag ju en del om det i min podcast. Men problemet är helt enkelt: TIDEN. Jag jobbar heltid + spelar in pod, skriver krönikor, gör konferencier-grejs, spelar in saker med NG, skivor samt försöker hinna va med Anton och mina vänner. Jag ÄLSKAR verkligen bloggen och VILL ju skriva analyserande vettiga inlägg om feminism, men det finns helt enkelt inte lika mycket tid till det längre. Men ett tips är att lyssna på podden om du vill höra tankegångar. Kram!!!!

 

KAN inte du svara på min lista med tie fråger? lovar den är kul!! frågan jag är stoltast över är: snog marry avoid – gordon ramsey, fredrik reinfeldt, leif gw persson. LYCKA TILL ME DEN :)))) du kan ju bara göra den som ”vanlig lista” om du vill? pretty pls? här är resten av frågorna: http://highfivelivet.blogspot.se/2014/11/10-fragor-10-svar.html?m=1 *hoppas på svar*

HAHA! JA! Tack för detta. Listan kommer upp i möra. Pöss

 

Hej Hanna! Jag är 16 år och feminist men kan inte allt (såklart), och varje dag reflekterar jag över saker som ”var det där sexistiskt” eller ”får man säga att man är rädd för att bli våldtagen när man går själv ute på kvällen och ser en man, eller tycker man att alla män är våldtäktsmän då” osv. Har många sådana tankar i huvudet.

Zara Larsson får ju mycket sexistiska kommentarer, främst på Instagram. Jag ska inte säga att jag har läst igenom alla men har läst några stycken. Vissa lyder ”tänk att slicka hennes tuttar”, ”vill knulla dig” samt att personer taggar sina kompisar och säger att de runkar till hennes bilder. För det mesta kommer kommentarerna från killar. Det är här min fråga kommer in i bilden: är det sexistiskt av en tjej att kommentera samma sak? Jag kan inte allt som sagt, så jag skulle bli jätteglad om du svarade på den här frågan och förklarade lite om sexism, var ”gränsen” går osv.

Hej Lovisa! Åh va kul att du börjat intressera dig för feminism, välkommen till att inse att det inte är dig och dina känslor som det är fel på, utan att vi lever i en knasig könsmaktsordning som vi ska försöka råda bot på!! Nu ska jag försöka svara lite på dina frågor:

Jag brukar försöka tänka på att feminism i mångt och mycket handlar om att ifrågasätta normer dvs. typ synliga/osynliga regler som säger hur vi människor ska leva. En sån norm är att kvinnan och kvinnokroppen ofta (både nu men också genom hela historien) används som ett smycke. I reklamer säljer vi grejer med hjälp av kvinnokroppen, det finns en miljardindustri i form av skönhetsprodukter som vill att kvinnor ska vara vackra. Normen säger alltså att en kvinnas utseende är viktigt och skall behaga (behaga män). I både reklam och populärkultur (film, tidningar, serier etc.) skildras alltså kvinnan ofta som ett objekt, en vacker grej till för andras blickar. 

Det här visar sig också i verkliga livet i t.ex. Zara Larssons kommentarsfält på Instagram. Att hundratals killar dagligen kommenterar saker som handlar om hennes kropp och vad de vill göra med den är ju ett tydligt bevis på detta. 

Låt säga att Zara Larsson skulle kommentera på samma sätt på en killes instagram, är det ett problem? Njao. Sexuella trakasserier är ALLTID fel, oavsett kön, men att sexualisera och objektifiera män är inte ett stort samhällsproblem idag. Objektifiering av män gör inte att de inte kan tas seriösa, få bli chefer, få en skälig lön och sitta på höga maktpositioner i samhället – det är istället något som idag drabbar kvinnor. Det ”kvinnliga värdet” är idag (och har alltid varit) lägre än det manliga värdet (tex. alltid ”bättre” att vara pojkflicka än en ”flickpojke” eller ha ”stake” i sig istället för att vara en ”kärring” etc. etc.). 

Hoppas det fick dig att få lite mer klarhet i dina tankar! KRAM!!!

 

8 kommentarer | “Jag svarar på era frågjäääävlarrrrrrr”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Henny skriver:

  Hej Hanna! Läste ditt svar till Lovisa i detta inlägg och måste bara säga…du är så jävla smart! Älskar när du skriver dina tankar om feminism, it just makes so much sense!
  Kram

 2. Erik skriver:

  Hahaha, ”FRÅGJÄÄÄÄVLARRRRRRR” lät kul

 3. Julia skriver:

  MASTER!!!! Har ett TIPS på dokumentär som jag såg precis och vill bara att alla ska se nu nu nu!! Den heter Miss representation och handlar om hur massmedias nedsättande bild av kvinnor bidrar till att kvinnor är underrepresenterade i ledarskapspostitioner i samhället. Otroligt viktig och bra dokumentär som jag blev så tagen av, både ledsen och frustrerad att samhället ser ut såhär men fick också en sån jävla inre pepp på att få bevisa vad vi tjejor går för!!! Ifall du ser den och tycker om den så tipsa i din blogg så fler får ta del av den! Puzzzzz (Dokumentären finns på netflix förövrigt)

 4. mollan skriver:

  Lätt värt en kvarts strul med att kommentera för att få idolsvar.

 5. mollan skriver:

  Men hoppsan! Den kommentaren (ovan) flög iväg direkt. Yey!

 6. Maja skriver:

  Hej! Tack för svar men menade den gröna fluffiga jackan du hade när du tatuerade en kille?

 7. A skriver:

  NAJ!! Ofta spontant svar på frågejävlar utan att jag har hunnit fråga min jävel. Jag har letat och letat men inte hittat bevis på något jag vet, nämligen att DU HAR EN SUPERFIN VIT TV-BÄNK. Det stod ljusstakar i koppar på den en gång. Det vet jag för jag brukar stå och spana genom ditt fönster om lördagsmorgnarna ;);) nääää skoja ba, sett på bloggen såklart. Varifrån är den?!?
  Hoppas nu att du har en vit tv-bänk. Annars får jag skämmas! Puss och hej!

 8. rebeckkkkkkkka skriver:

  svinbra svar om sexism!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg