NYTT PODCASTAVSNITT: ”54. Äntligen #movember!”

22:01 2014-11-03

TACK alla ni som lyssnar på vår pod. TACK alla ni som berömmer, skriver, undrar och diskuterar!!!! Att tillsammans med Martin föda den här podden varje måndag är en FRÖJD. Den här veckan snackade vi bland annat om:

Reinfeldts nya tjej(!!!), vad ÄR ens ”näthat”, kampanjhat, Björn Ferrys nya bok, en imitation av vad ”killämnen” är för något och MASSA MASSA MER.

Missa inte den här podden. Ni hittar den i apparna Podcaster (iPhone) eller Beyondpod (andorid). Äter du linfrön, tovar väskor och har en mobil med lucka, klicka på play här:

11 kommentarer | “NYTT PODCASTAVSNITT: ”54. Äntligen #movember!””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Anna skriver:

    Mmmmh, perfekt lagom till att lyssna på nu på kvällen! :)))

    Jag har skrivit en liten sång om mens hahahaha, eller ett ”gyckel” som det heter i studentkretsar. Framförde det på en sittning och vi blev utburna hela bunten för folk tyckte det var så skämmigt.. Det var nog lite fel forum, jaja här kommer det så du master och nån annan kanske kan njuta av den :)) (melodin är samma som till ”punschen kommer”, en studentsång). Blev inspirerad av din ”urfittan” som du postade för x antal månader sen :) Ha det bäst!

    Mensen kommer, mensen kommer
    Ond och kladdig
    Smärtan brinna, blodet rinna
    I fittan
    Skål för min livmoder
    Som bara blöder floder
    Inga smärtor finnas mer
    När Alvedon jag få

    Mensen kommer, mensen kommer
    Ond och kladdig
    Lakan fläcka, bindan läcka
    Blod överallt
    Skål för varje menskopp
    Som jag trycker opp
    Inga fläckar finnas mer
    När Vanish jag få

  2. Sonja skriver:

    hehe börjar bli lite 80%-Hannavarning på de senaste poddarna

  3. Singellivet enligt A-J skriver:

    Jag gillar när det är 80% Hanna!!

    Och jag ÄLSKAR er pod! :)

  4. Stina skriver:

    Hej Hanna!!!! Kölhalas är att man dras under hela båten, framifrån och bak tror jag men kan eventuellt även ske från sida till sida. Ej så härligt. Hejdå!

  5. Malin skriver:

    Hej bästa Hanna! Jag har en viktig fråga till dig som enligt mig berörs alldeles för lite överlag men som jag vet att du har cirkulerat kring en del – nämligen p-pillerfrågan. Har för några månader sedan precis som du tagit beslutet att det nu är slut med detta hormonpillerknaprande eftersom jag efter många om och men insett att dom får mig och må skit i psyket. Problemet är att jag dessutom har svår mensvärk som jag nu har fått söka läkare för. Men enligt vården finns det bara en lösning på mensproblemen – nämligen p-piller. Men jag vill ju inte äta p-piller?? Saken är ju att p-piller är en fantastisk sak för dom som det funkar för, men det får liksom bara inte stanna där, att vi nöjer oss med en (1) lösning som bara funkar för en del. Och dom fysiska och psykiska hälsorisker som finns med dessa som mirakelpiller viftas mest bort upplever jag. För vad gör det att tjejer blir lite låga och får en aning ökad risk för bröstcancer om vi kan lösa så många andra problem tack vare det? Jag blir så arg och ledsen när jag tänker på det här. Att vården liksom förväntar sig av mig att jag som ung kvinna ska käka dessa piller varje dag för att på det ena eller andra sättet hålla mig på mattan – inte bli sjukskriven för svår smärta eller föda några oönskade barn. Men hur det påverkar mig på andra sätt är tydligen ointressant. Så min undring till dig är alltså hur du har blivit bemött av vård och omgivning kring ditt val? Och hur upplever du problematiseringen kring att p-pillret ska vara den enda lösningen på allt, att vi liksom inte har kommit längre än så med kvinnors folkhälsoproblem? Skulle vara så spännande att höra dina tankar kring detta.
    Tack, kram och kärlek

  6. Sandra skriver:

    Malin! Jag har också för ett år sedan slutat med de där små helvetespillrerna, och fick som brev på posten en fruktansvärd mensvärk som bara nockar en varje gång. Dock har jag, tack och lov, sluppit tjat om p-piller. Jag har utskrivna smärttabletter som heter Dicuno, som för mig funkar skitbra. Stå på dig!

  7. J skriver:

    Det låter ofta som att ni slår i bordet eller liknande som skapar stööörigt ljud! Vet att du klagat på Martin när han gjort det förut men det är så i nästan varje pod! Sorry men så tråkigt när ljudet är dåligt! Annars superpod!

  8. Karolina skriver:

    Hahahahaha sjukt rolig menslåt!!!!!!!!!!!!!! Hahahaha smäller av, älskar bilderna jag får i huvudet mmm detaljer:’D

  9. Ulrika skriver:

    Åh jag känner precis tvärtom, jag beundrar folk från frivilligorganisationer så jäkla mkt, o tycker inte alls de är påträngande! Tycker Martins resonnang där är skevt. Skulle det va så mkt bättre att betala mer skatt? Ofta når ju inte svenskt bistånd de som de är ämnade för i krigshärjade områden och väldigt korrupta länder.. Så det känns ju lite blåögt att tro att bara för man betalar skatt så hjälper man så himla mkt. Medan organisationer som tex läkare utan gränser gör mer på plats.

  10. m skriver:

    Satt på bussen, var småtrött och seg och förväntade mig nåt trevligt och peppande i slutet när du Hanna skulle säga något till ”de som är mer morgonpigga”. Men så utbrister Martin ”fram med kuken bara! Svinga’ren nåra varv!” och jag slutar genast vara småtrött och seg och får i stället anstränga mig för att inte skratta högt. ALLTSÅ NI ÄR SÅ KUL OCH KNÄPPA, tack för att ni förgyller dagarna så här.

  11. IS skriver:

    Äntligen lyssnar jag på denna podd, håller på å bryta ut i gråtskratt! ”Jag får panik av massa nöjda killar som håller på att…odla saker”, hahahaha! Älskar er <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla