Mensvärk och deppig värld

14:42 2015-01-11

NFeXdl on Make A Gif, Animated Gifs

OH AH OH AH RE !!!

Mmmmm stökig lägenhet. Men! Har i alla fall färska blommor! Det är jag och Amanda Schulman. I alla fall; Helgen har ju som sagt bestått av enorm mensvärk. Det är liksom en never ending story det här med min mensvärk. Tack för alla era tips om naproxen, värmekuddar, citodon, promenader och onani. Har sen ett par år tillbaka faktiskt testat allt (utom citodon pga är livrädd för ”starka” mediciner) och det är inget som funkar sådär superbra. 

Och igår testade jag till och med lustgas på en bar här i Stockholm som sålde det i ballonger (???) Och i ca 10 sekunder försvann mensvärken men jag domnade däremot bort i fejjan också??? Men det var det värt. Blev nästan beroende. Därför jag aldrig kommer kunna testa knark, kommer förmodligen fastna i det. Som jag gjorde med de enarmade banditerna på färjan till Gotland när jag var 11.

 

I övrigt har helgen handlat en del om att försöka överleva psykisk när det kommer till det deprimerande tillståndet i världen just nu. Det fruktansvärda som hänt i Paris tillsammans med islamfobiska uttalanden från bl.a. folkvalda politiker(!) är gravt deprimerande, såpass att jag inte förmått mig att skriva om det här förrän nu. Samtdigt har jag inget att tillägga som inte redan sagts. Att muslimer runt om i världen just nu blir tvugna att ”förklara” islam och tydligt ta avstånd från ett terrordåd som begått av extremister, är fan förjävligt. Ännu en gång känns det som att vi människor hamnar 1000 ljusår ifrån varandra och att förståelse och medmänisklighet byts ut mot fördomar och rädsla. 

skarmavbild_2015-01-11_kl._14.34.23.png

17 kommentarer | “Mensvärk och deppig värld”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Amelie skriver:

    Wow skojigt med lustgas, vilken bar var det?!

  2. Jennifer Sandström - resor, kärlek & drömmar skriver:

    Hannis, jag är så glad att jag börjat lyssna på er podd. Ni båda är så värmande liksom, känns som en lång skön kram varenda avsnitt… Du kan verkligen få en att bara känna sig så – normal och okej?! DET ska du ha cred för. Och det bästa är att jag har över 50 avsnitt jag inte lyssnat på som jag kan lyssna i väntan på nya….. :-) KRAM!

    Ps. Jag la givetvis till dig på LinkedIn efter att ha hört vad du sa i podden ;)

  3. ems skriver:

    GE OSS BOTEMEDEL MOT MENSVÄRK!!!!

    P.S. kräktes upp min lever pga. citadon, ingen bra kombo med känslig mage typ a la magkatarr!

  4. P skriver:

    Hej! Appropå mens! Jag har alltid haft enorm mensvärk i ca två dagar samt ”forsmens”(som jag kallar det) en dag i månaden i hela mitt mensande liv (är 33 år nu). Sen jag började på lchf, alltså slutade med socker och spannmål främst, så har jag normalt mycket mensvärk och mens. Har aldrig hänt innan, på 20 år! Ville bara säga det. Tips liksom.

    Mvh / P, din syster Linas gamla klasskamrat på högstadiet :)

  5. Isabelle Aronson skriver:

    Jag har haft problem med extrem mensvärk sedan jag fick den första gången, vid 12 års ålder. Var hemma från skolan första dagarna varje mens, vilket ju sög såklart. Var hos läkaren, testade olika tabletter, testade en ”Tens-apparat” (funkade iofs helt ok ibland, men inget att hålla på med i längden kände jag), testade en jädrans massa grejer… Inget funkade direkt bra. TILLS jag började köra på 2 Alvedon + 1 Ipren var fjärde timme (med start från första ”mensspänningarna” innan det onda helvetet liksom bryter ut). Det låter ju sjukt att de vanligaste smärtstillande tabletterna fungerade för mig, men jag tror det är kombinationen av tabletterna som gör susen, plus att jag klockar när jag tar dom och inte slarvar med tiden. Kan hända att jag rekommenderar någon för av överdosering av tabletterna (ej superkoll), men det är fanimej det enda som funkat för mig. 2 alvedon + 1 ipren var fjärde timme, första dygnet. Räddningen i lille livet. Kan ju också hända att du redan testat detta, men värt att nämna ändå! Tjohej!

  6. N skriver:

    omg baren heter habibi, ligger på söder aaaha de tycker det är såååå coolt att de säljer det :(

  7. liina skriver:

    Kanske det skulle hjälpa att helt enkelt hitta en distraktion till mensvärken. Läs Lin Strömquist mensbok, kolla Clara Henrys mensvloggar eller läs roliga ”första mensen” historier. På min blogg har jag skrivit om ett annat mensrelaterat problem, if bored visit linahassel@blogspot.com
    Snygga ögonbryn har du också, hejhopp!

  8. Vee skriver:

    Hanna, du som är så smart och har sådant hjärta. Några svenska män har åkt till Syrien några år nu för att dela ut insamlade pengar och kläder till folket som lider där. Nu ska de bygga ett sjukhus, snälla dela den här videon, Gud jag ba gråter av den där pojkens ögon i slutet.. http://youtu.be/AFSp_3S9Jb0

  9. Johanna skriver:

    Testa nattljusolja!! Finns på Life för 279, funkade för mig :)

  10. Agnes skriver:

    Jag har en sak att säga: Aspirin C – testa det mot mensvärken, om du inte redan gjort det.

  11. Margareta skriver:

    Jag för min del förväntar samma sak av muslimer som av alla andra, att man tar avstånd från våld oavsett vem sändaren och mottagaren är. Detta problem är större än oss, större än Europa. Det handlar om länder där kampen för yttrandefrihet verkligen är en kamp.

    Anna Dahlberg skriver bra om detta. http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/sluta-blunda-for-hotet-fran-jihadismen/

    Och ännu bättre skriver Kenan Malik. http://m.gp.se/kulturnoje/1.2596758-kenan-malik-var-solidaritet-ar-har-for-sent

    ”Det som kallas ”kränkning mot en hel befolkningsgrupp” är oftast egentligen en konflikt inom och mellan olika befolkningsgrupper. Det finns miljontals människor runt om i världen – inom de muslimska befolkningsgrupperna i västländerna och i länder med muslimsk majoritet – som ifrågasätter religiöst grundade reaktionära idéer och institutioner: författare, tecknare, politiska aktivister, som varje dag riskerar sina liv genom att trotsa blasfemilagar, stå upp för likabehandling och kämpa för demokratiska fri- och rättigheter. Det är personer som tecknaren Sabir Nazar från Pakistan, författarinnan Taslima Nasreen från Bangladesh, som lever i exil i Indien efter dödshot, och bloggaren Soheil Arabi från Iran, som förra året dömdes till döden för att ha ”skymfat Profeten”. Det som hände på Charlie Hebdos redaktion i Paris skakade oss i vårt innersta, men i världen utanför västländerna utsätts de som står upp för sina rättigheter för sådana hot varje dag.”

  12. alma skriver:

    Tjohoo! Lider också av jobbig mensvärk och om du inte prövat det så prova orudis. Jag testade mig igenom i princip allt och orudis är det enda som funkat. Börja ta typ en eller två dagar innan mens så lindrar det ännu mer, PUSS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla