Mensvärkskuk

14:00 2015-01-10

Nääääeee. Det här går fan inte. 2 alvedon, 2 Ipren och 1 Paradis-ask senare har jag fortfarande ont. Detta helvete med livmoder alltså. FORSKA FRAM RIKTIGT BOTEMEDEL NU.

34 kommentarer | “Mensvärkskuk”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Lesthi skriver:

    Naproxen funkade många år för mig. Prova det :)

  2. Ronja skriver:

    Naproxen är grejen! I Tyskland hittade jag speciella piller mot mensvärk och de innehöll just naproxen.
    Annars onani och rörelse – typ massa knäböj. Få igång blodgenomströmningen brukar vara bra =)

  3. Angelica skriver:

    Tänkte också tipsa om Naproxen, ta två stycken så släpper det efter en halvtimme för mig, bästa! :)

  4. HANAPEE SVARAR skriver:

    Hej alla snälla tipsare! Naproxen har testats och funkar inte alls för mig :(

  5. Helena skriver:

    Benen högt, kamomillte, en jädrans vetekudde som du värmer i micron alternativt en värmefilt som du ligger och myser under tills skiten är över. Lider verkligen med dig! Har endometrios som gör att jag GÅR SÖNDER vid varje mens men nu är jag gravid och har sluppit det där sedan september. Mår däremot förträffligt illa cirka dygnet runt, varje dag, hela tiden vilket väl inte direkt gör livet enklare trots utebliven mens(värk) ………….. PUSS.

  6. Sara skriver:

    Jag har ätit alla möjliga värktabletter för mensvärk, men instämmer med naproxenen. Men det som hjälpte mig mest var en TENS-apparat. Efter några gångers användande så upphörde smärtorna helt i nästan ett år… :O Det var en härlig paus! Numera, så kan jag underhålla värken med att ta värktabletter tidigt när det sätter igång och värme. Krya på dig! :)

  7. Linn skriver:

    Kanske skumt men väldigt effektivt; onanera :-)

  8. Andrea skriver:

    Vet att det är en astråkig och tabu kommentar men har hört att veganer blir mer eller mindre av med såna extrema smärtor. Har själv testat vara det i ett år nu och hade också värk from hell, men de har fan blivit bättre. Mår bättre än nånsin rent allmänt. Så. Det kan bero på kosten också kanske..?

  9. Gabbe skriver:

    Hört att det funkar för vissa att undvika socker!

  10. ina skriver:

    feel ya sister :(

  11. Sofie skriver:

    Från en som haft enorma megamensvärkar i många år kan jag tipsa om kombon 2 alvedon och 2 naproxen. Fyll på med detta och sen kanske sån vetekudde eller nåt på magen. Ipren har min gynekolog sagt ökar blödningarna så man kan bli sämre om man har illa mensvärk. Drick inte alkohol med den där kombon i magen förresten.

  12. Jessica skriver:

    Hallå! Jag har levt med mensvärkshelvetet sen jag fick min mens (11 bast). Är 26 nu. FYFAN säger jag bara. Bävar inför varje mens varje månad. Förstår inte hur detta inte kan tas på allvar. Blir förbannad!
    Men till alla ni som tipsar om onani (jag själv gör/har gjort) men jag tycker att det snarare hjälper blodet att komma ut fortare och förkortar min mensperiod men VÄRKEN jag får efter orgasm? HAHAHAHAHAH alltså…inte värt. Förblöder typ varje gång plus att jag sitter där och ba *det är säkert livmoderguden som straffar mig för att ha haft en skön stund* Någon som upplever samma?

  13. Matilda skriver:

    Har levt med smärtor från le hell sen dag ett med mens mer eller mindre, MEN sen upptäckte jag Orudis, receptbelagda tabletter som faktiskt är det enda som hjälper för mig, fick de via ungdomsmottagningen, men går säkert att fixa hos vilken läkare/barnmorska som helst, så om du inte testat det – GÖR DET! :))))))

  14. Carro skriver:

    Stackars dig, fy fan för mensvärk!

    Men appropå mens. Drömde en lite knäpp dröm som kanske får dig på lite bättre humör, om så bara en liten stund!

    Det var Antons födelsedag. Av någon anledning skulle inte du vara hemma då. Jag (som var din hemliga kompis) fick i uppdrag att gå till hans kontor och ge honom en present från dig. På vägen dit fick jag mens och jag lyckades på något sätt MENSA NER HELA PAKETET. Jag fick panik och ville slänga paketet, men jag vågade inte, för du sa att det var en JÄTTEVIKTIG present!!! Så jag åkte till hans jobb och gav honom den mensblodsdrypande presenten ändå. Han tyckte det var jätteäckligt (såklart) och ringde dig. Du kom till mitt jobb sen och skällde ut mig och sa att jag inte fick vara din hemliga kompis längre! Sen stormade du ut och smällde igen dörren efter dig. DRAMA!

    Hoppas mensvärken lättar snart!

  15. Kai skriver:

    Jag har haft mensvärk i 15 år och testat allt i min väg. Ipren-alvedon-kombon, Naproxen, Panocod, Värme, rörelse, onani, akupunktur, homeopati, you name it. Det enda, alltså det ENDA, som hjälper mig är de receptbelagda tabletterna Orudis. När jag fick dem för typ 8 år sen var det första mensvärken jag kunde stå upp. Jag tror också att värken eventuellt kan ha blivit lite bättre med åren. Nån gång runt 27-28 hade jag inte riktigt lika ont längre. Min mamma berättade att samma sak hände henne i samma ålder. Hoppas på nåt liknande för dig.

    Men, gå till en gynekolog, gör ett ultraljud och be att få Orudis utskrivet. (Och om du vill forska vidare i din kropp, be gynekologen utreda om du har endometrios. Man måste dock göra en titthålsoperation för att säkerställa).

  16. Elli skriver:

    Vet att många är emot p-piller av olika anledningar, men för mig har det verkligen fungerat!

  17. julia skriver:

    Botemedlet heter Naproxen! Finns på apoteket.

  18. Julia skriver:

    Du har kanske hört detta redan, men har läst att man ska äta magnesium när man har pms för att lindra mensvärken som kommer sen :) Är inne på att testa det just nu så vet ej om det funkar dock

  19. Frida skriver:

    Hehe kommer ihåg den gången jag inte hade värktabletter. Låg i två timmar och kunde varken ligga still eller röra mig. Har aldrig haft så ont i hela mitt liv. Kunde inte ens gråta. Fick verkligen panik över att det aldrig ville sluta. Så bestämde mig för att svepa en av mammas killes starköl i hopp om att bedöva mig lite……. Fick väl i mig halva innan jag var tvungen att springa på toa och spy. Nådde någon slags ny personlig botten där.

  20. Mallan skriver:

    Orudis var och är min räddning!

  21. R skriver:

    @ JESSICA: Ja jag får sån SJUUUUKT värk om jag råkar få orgasm innan och under mens. Det är som att jag vill spy och bajsa på mig samtidigt och får svettningar och magsjukesymtom (alltså måste springa på toa och skita). Jag har börjat misstänka att jag har endometrios faktiskt för så ont ska det väl inte göra?!

    Håller med alla om ORUDIS. Inga andra värktabletter fungerar på mig och jag fick dom av skolläkaren i gymnasiet när jag höll på att svimma av smärta. Nu på senaste åren så har jag inte haft sån smärta dock, äter minipiller och har mens väldigt sällan, så det är ju bra iaf. Men smärtan vid orgasm…ja..den har bidragit till att jag inte haft sex på 6 år.

  22. Is skriver:

    Håller med vad flera skrivit om extrem smärta efter orgasm i samband med mens. Jag började till och med kräkas efteråt en gång. Jag har varit hos gynekolog och gjort fertilitetsutredning men endometrios har inte varit aktuellt. För mig har det funkat att börja äta Naproxen innan mensen ens börjar (en gynekolog sa att det underlättar när det väl drar igång) och sen kombinera med alvedon så fort mensen kommit (dvs innan jag ens börjar känna smärtan). Väntar jag in att jag har ont får jag nästan inte stopp på det. Slipper förhoppningsvis detta efter sommaren då första bebisen ska komma :)

  23. Lesthi skriver:

    Kommer tillbaka och tipsar också om Orudis! Naproxen slutade funka för mig efter några år, så nu tar jag Orudis och det hjälper verkligen. Jag har endometrios så jag har menssmärtor utan att ens ha mens så skulle verkligen inte kunna leva utan Orudis.

  24. ida skriver:

    Jag tog Voltaren istället för ipren tillsammans med Alvedon och det funkade bättre (var tvungen ta precis i början av värken dock). Nu har jag helt ok mensvärk, efter att ha krystat ur mig två ungar (det enda som förbättrats i nedre regionerna efter förlossningarna).
    Men prova Voltaren, annars – gå till doktorn och be hen skruva ut starkare värktabletter mot mensvärk.

  25. Lovisa skriver:

    Alltså beror ju på vad för slags värk man får under mensvärk men egentligen borde inte alvedon hjälpa då det inte är en cox-hämmare som ipren och naproxen är. Men kanske hjälper om man får t.ex. huvudvärk eller så!
    Har läst om att mjölkprodukter bidrar till bildandet av prostaglandiner (smärtämnen som produceras under mensen, det är dessa cox-hämmarna hämmar produktionen av). Så kan vara värt att testa att utesluta det ur kosten under mens. Nån annan här skrev ju om vegansk kost.
    Nyligen har jag läst att vissa folk hjälpts av linfröolja eller nattljusolja, de är rika på vissa fettsyror och hjälper kanske därför. Har just köpt en sån oljeblandning och ska börja äta för att se om det hjälper. Man måste tydligen äta det varje dag för att det ska hjälpa, inte bara under mensen. Vet ej om det funkar men tänker testa det själv i alla fall!

  26. Sarah skriver:

    Bada varmt? Funkar alltid för min mensvärk (men låter som att den är lindrigare än din). Typ 2-3 timmar helst.

    :( feel ya. kram.

  27. Maria skriver:

    Kan varmt rekommendera TENS! Fungerar ypperligt för väldigt många som har rent utsagt förjävlig mensvärk. Är helt utan biverkningar och provas ut kostnadsfritt hos sjukgymnast/fysioterapeut inom primärvården!! Kan verkligen vara värt att testa om inte annat!

  28. Anna skriver:

    Citodon fungerar bra för mig DOCK är det receptbelagt och kommer med en rad biverkningar. Själva medicinen innehåler kodein vilket är en morfinliknande substans och opiat. = man blir beroende efter ett långt tag.. Men tar man inte medicinen mer än vid mens så ska det inte vara några problem! Jag hade ett stressigt år med mycket migrän och superspänd nacke som jag fick dessa och jag kunde äntligen slappna av. Jesus så skönt.

    Det enda rådet är väl att höra av dig till din läkare! (om du gråter hjälper det (löjligt att man ska behöva göra det))

  29. Evelina skriver:

    Hanna, du är så braaaa! Vi borde prata mera om sånt här! Har också Mensvärk som inte är av den här världen men vågade gå till doktorn först när jag var 22?!?!?! Pga mentaliteten: alla har ju mens, det är bara att bita ihop. Så ska det ju inte vara?! Har nu viss förbättring i min mens-situation även om det inte är helt ok än. Så det blir mitt tips till dig Hanna! :)
    Och fortsätt prata om mens! Och tack för alla tiiiips mens-systrar. <3

  30. Angelica skriver:

    Ang Anna Books instagram (TACK för tipset förresten!): Nu har hon först lagt upp en film där hon åker i en bil och lyssnar på en låt, där någon kommenterade något i stil med ”Filmar du när du kör? Kom ihåg att vara rädd om dig och andra i trafiken!” (dvs den var inte direkt elak). Strax därefter har hon tagit bort denna kommentar (!) och lagt upp en ny bild där hon visar skillnaden på hur det ser ut när man fotar från förar- och passagerarsidan, och skrivit under att folk måste sluta med sina dumma kommentarer. Anna <3

  31. Pellapelle skriver:

    Jag känner mig lite ignorerad. Varje gång du (hannaaaa) har nämnt mensvärk har jag sagt att det finns ett botemedel och det är en tablett man kan få utskriven som heter ”Orudis”. Den är världens bästa och är skapat just för mensvärk. Det enda jobbiga är att om man, som jag, ofta har magkatarr och halsbränna och sånt kan den förvärra det. Men den tar bort ALL mensvärk. for realz!

  32. Ina skriver:

    Orudis! Jag jobbar på kvinnoklinik med bla endometriospatienter och tycker Orudis hjälper många!
    Hoppas du får hjälp! Kram!

  33. Karin skriver:

    För mig funkar magnesium! En eller två tabletter av ett bra (dyrt) märke från hälsokosten, t ex Holostic. Värt att testa iaf. Behöver inte ta värktabletter längre, asgött!
    Tycker också du bör kolla upp ifall du har t ex endo, ifall att. Puss o kram o tack för en GRYM pod som bara blir bättre o bättre??? :D :D :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg