är ca 2 sekunder från blind

16:04 2015-02-19

ogon.png

 

Nu ska vi ta det här från början:

*Precis innan Nyår var jag röd i högerögat och det sved

*Efter ett tag gick svedan över, men jag blev förkyld och hade lite klibbiga ögon på mornarna

*Den 13/1 gjorde jag en fransförlägning och mina ögon var bra i ca 1 vecka sen började det klibba igen och var röd

*Sen dess har jag typ var tredje dag varit röd och irriterad i ögonen, blivit bättre då jag inte använt linser etc. har också haft lite konstig syn? Typ sett suddigare än vanligt, haft svårt att fokusera med ögonen typ

*Igår gjorde jag en fransförlängning igen

*Idag SVIDER det som aldrig förr i mina ögon, jag har inga linser i men trots detta är det fan KATASTROF

 

Vill nu grina. Jag ska livesända två program i helgen och kommer ju inte kunna koncentrera mig på nåt om jag inte kan SE?!?!?!? Ska jag försöka få bort de här fransarna jag betalat 700 spänn för? Kommer ju OMÖJLIGT få nån tid innan söndag, och dessutom är jag ju inte säker på att det verkligen är fransarnas fel.

VAD FAN SKA JAG GÖRA?!?!?!?!?!?!

Puss! 

23 kommentarer | “är ca 2 sekunder från blind”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elin skriver:

    Hade ögoninflammation/infektion i två månader precis så vet hur det känns. O det låter typ samma som ditt. Gå till vårdcentralen, få ögonsalva. O hjälper inte den så fåru gå tillbaka o testa en ny. Lycka till! Försök lev utan smink tills det är bra.

  2. Lisa skriver:

    Boka tid på vårdcentralen Hanna, så får du förhoppningsvis ngt som hjälper!

  3. Sandra skriver:

    Låter fruktansvärt jobbigt :( Det kan säkert vara någon irritation bara, håller tummarna för att det går över snabbt. Vill inte skärmmas men ändå bara dela min erfarenhet av en liknande situation där ögonfransförlängningen var boven i dramat :)

    Jag hade fransförlängning tidigare och efter ca 6 månader reagerade mina ögon mot limmet som används, det började precis som du beskriver med sveda och röda ögon, vaknade på morgnarna med ihopklibbade ögon, trodde inte det va fransarna eftersom det aldrig hänt tidigare. Sen en kväll så svullnade hela ögonen igen, jag bokade direkt tid för att ta bort dom dagen efter. Svullnaden och irritationen var kvar i ca 1 vecka, vi pratar inte någon liten svullnad, kunde knappt öppna ögonen..
    Fortfarande idag, tre månader efter detta är mina ögon jättekänsliga och det har hänt ett par gånger att de har svullnat upp igen av att jag fått in något smuts.
    Trots att jag när jag skulle ta bort fransarna knappt kunde öppna ögonen så försökte personen som gjorde fransarna övertyga mig att jag skulle ha kvar dem för att det skulle lägga sig.. men jag insisterade på att hon skulle ta bort dom och det är jag glad för idag :)

  4. R skriver:

    Jag har fått ackommodationstörningar. Ser sjukt suddigt när jag växlar från nära till avstånd typ. Och läkarna vet inte hur jag kan bli av med det, eller varför det uppstått. (Misstänker concerta-medicinering, som jag lagt av med men har kvar synfelet..) förutom ”lite övningar” jag ska få gå och göra hos en specialist.. Så ta hand om ögonen, cause this shit sucks. :(

  5. Sparv skriver:

    Och alltså, gör dig av med ALLT du haft i närheten av ögena när de strulat, även om det tar emot. SÄRSKILT linser och fodral de ev legat i och mascara. Kanske även eyeliner och kajal och så. Och bort med lösfrallorna och ta hand om dig. Puss!

  6. Elin skriver:

    Har haft EXAKT samma problem som dig med linser + fransförlängning, du har antagligen ögoninflammation som du inte låter gå över innan du börjar med linser osv! Undvik linser och köp FUCITHALMIC!!!!!! ENDA som hjälper!!! Tvätta händerna ofta, släng de gamla linserna o undvik att peta dig i ögonen!
    Puss o hoppas du blir bättre, är så exalterad inför oscars!!!

  7. Moster Maggan skriver:

    Hanna, du är vacker som du är. Skit i förlängningar. Du blir lycklig ändå. Puss

  8. alexandra skriver:

    håller med moster maggan<3<3 ögonfransar eller inte, fortfarande fin ute och inne! (haha låter som 50+ men obs är inte mindre seriös för det)

  9. Helena skriver:

    Spring till närmsta apotek och hitta ögondroppar! Vet att man inte bör ta dem tillsammans med linser, men skit i linserna för fa-an!

  10. B skriver:

    Boka tid på vårdcentralen! Ring direkt imorgonen så kanske du får en tid under dagen, om inte kan du ju alltid gå till någon mottagning som har drop in :) Och om du har mascara ska du kanske låta bli att använda den tills du vet ifall du har en ögoninflammation/ögoninfektion eller inte (så att du inte råkar föra över det till det andra ögat isådanafall). När jag har haft ögoninflammation tyckte jag att det var skönt att koka saltlösning (du vet sådan som är sådan där NaCl-lösning man kan spola ögonen med, bara att man gör den själv) och badda ögat som kletade med det.

  11. Sanna E skriver:

    Min första tanke, om du under hela detta förlopp inte uppsökt läkare, nu är det väl verkligen dags?! Men du verkar ha fått riktigt bra tips på salvor och grejer av folk som har koll.

  12. tissel skriver:

    Mina ögon blev också helt fucked up av fransförlängning, provat två gånger på olika ställen. Av med dom ba. Puss

  13. Stella skriver:

    Boka tid på vårdcentraaaaaal!

  14. Elin skriver:

    Jag håller med Maggan!!!
    Och ja Hanna det är dags att du blir av med det här så boka en tid hos vårdcentralen! Lycka till på söndag :D

  15. ebba skriver:

    gå till vårdcentralen??

  16. lillemor skriver:

    Ta bort fransarna och håll paus. Dina ögon reagerar på limmet. Seriöst, försök få en tid imorgon och ta bort dom. Jag jobbar inom branschen så jag vet vad jag talar om. Har reagerat på dina röda ögon ett tag och tänkt flera ggr skriva att du borde ta bort fransarna.

  17. Rebecca skriver:

    Usch då, hoppas det löser sig fort som attan!!

    Apropå ingenting alls, pliiiiiiis kan inte du gästa tsknas igen???? ÄLSKADE avsnittet med dig. Tyckte du och Petter var så himla mysiga ihop (något jag iofs blev lite förvånad över, hade förväntat mig att du skulle klicka bäst med soran?? Ni båda är liksom så medvetna och smarta och roliga på samma gång. Men som lyssnare upplevde jag det som att du klickade bäst med Petter, är detta korrekt eller har jag uppfattat fel?). KRAM

  18. Emma skriver:

    Många är allergiska mot limmet som används vid fransförlängning. Så boka tid på salongen för borttagning fort som fan och låt ögonen vila!

  19. Sofie skriver:

    Boka tid och ta bort fransarna eftersom det blev sämre i samband med dom. Annars, gå till vårdcentralen!!

  20. Gutterflower skriver:

    Åh vad jobbigt! Vet dock flera som reagerat på limmet de använder för fransförlängningar. Alltså att ögonen blir röda, irriterade och att ögonlocken kan svullna upp. Låter som att du nog borde ta bort fransarna och se om det blir bättre utan.

    Annars kan de ju också vara en envis ögoninflammation. Eller kombo av båda… Mot ögoninflammation är det sjuuuuk viktigt att man tvättar händer så fort ett finger varit ens i närheten av ögonen eftersom det är otroligt smittsamt. Gör koksaltlösning (alltså koka vatten och salt, 1 kryddmått salt per deciliter vatten) och låt svalna och ha det att badda/tvätta ögonen med med hjälp av bomullstussar. Tvätta ögonen med jämna mellanrum under dagarna. Saltvattnet hjälper till att få bort bakterierna. Dock som sagt viktigt att man tar ett öga i taget och är supernoga med att inte sprida bakterierna och tvättar allting.

    Lycka till! Hoppas att det snabbt blir bättre!

  21. Victoria skriver:

    Det hände min mamma exakt samma grej, vi tog bort fransarna och då vart det bättre! Om du ska ta bort dem hemma, gnugga med nånting riktigt fett, typ vaselin, sen gnuggar du med sjukt mkt vaselin sjukt länge så lossnar dem!

  22. ida skriver:

    Ta bort frallorna omedelbums!! Du e så vacker utan spackel mvh 90talet. Om du inte får en tid så ta bort dom själv! Jag tog bort mina hemma med babyolja+bommulspads. Dränk padsen i olja och håll mot fransarna i typ en kvart, sen borde du kunna pilla bort dem med pincett. Lycka till!! ♡

  23. Jessica skriver:

    Konsultera din fransstylist! Är det limmet och du har en allergisk reaktion mot det är jag övertygad om att hen skalar av fransarna med en akut-tid och utan kostnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg