Jag leder alltså Oscarsgalan (typ)

11:03 2015-02-18

hatnhleg.png7ucwudv6.png

ÄLSKADE AMÖBFÖDOR

Kanske blir tjatigt att jag ska skriva om det här även i bloggen när jag redan annonserat det på Instagram och i podden? FÖRLÅT isf (och FÖRLÅT för att JAG börjat SKRIVA med så mycket BETONINGAR i form av VERSALER… som NÅGON påpekade). Men jag ska alltså programleda uppesittarkvällen för Oscarsgalan som sänds på SVTflow!

Kul va?! Blev så himla glad när jag fick frågan! Såhär ser det ut:

Söndag (natten mot måndag) 22/3:

00.00 Försnack där jag och min ”sidekick” Johanna Swanberg (underbar person) tillsammans med inbjudna gäster (bl.a. filmexperten Agneta på bilden) har ett försnack.
01.00 Röda mattan börjar  och vi snackar i alla reklampauser …vilket är rätt många.
02.30 Galan börjar och även där snackar vi i alla reklampauser.
05.30 Eftersnack.
06.00 Slut!

 

HAHA???????????? Jag ska alltså LIVESÄNDA tv i 6 timmar??????? Hur ska det gå hur ska det gå endast stjärnorna som vet hur det ska gå hur det ska gååååååååå

Nämen serri. Behöver verkligen tips från er som är vana att jobba om nätterna. Hur håller man sig vaken? Hur förbereder jag mig? är det kaffe och red bull som gäller? Eller kommer jag bara få hög puls då? Säg. Är på riktigt lite orolig :-SSS

20 kommentarer | “Jag leder alltså Oscarsgalan (typ)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma123423 skriver:

  Håll ett jämnt blodsocker under natten, obs!! Innebär inte att du ska äta konstant. Matsmältningen går ner i varv under natten även om du är vaken, när jag jobbade mellan 21-7 pillade jag i mig två bananer, en till två koppar te och kanske en halv kexchoklad om det var riktigt kämpigt. Sen när du kommer hem ska du äta frukost som vanligt innan du somnar, så sover du bättre sen

 2. m55 skriver:

  Hej Hanna! Kan inte du göra ett inlägg om bloggar du läser? Din blogg är min favoritblogg. Här är min lista på bloggar jag läser:
  http://highfivelivet.blogspot.se/
  din blogg såklart <3
  http://www.botellonz.blogg.se
  http://myshorna.blogspot.se/

  Puss!!

 3. Rebecca skriver:

  Som Emma sa, jämnt blodsocker och sov på dagen innan du börjar jobba. OBS behövs typ bara 1-2 timmes sömn på eftermiddagen/kvällen om det är första natten i mitt tycke. Men alla är vi ju olika! Kan en inte sova på beställning så funkar det att ligga still och bara blunda, typ slappna av.

 4. m skriver:

  Ja, ät lite då och då, några frukt, kanske en smörgås, lite nötter. Gillar att ha äppelklyftor med kanel på pga tycker bättre om klyftformen än gnaga på äpplet (fastnar skal i tänderna med ju) och satsumas/clementin pga är också klyfta och man blir ej kladdig om händerna. Grönt te piggar upp mer än kaffe för mig, blir mest stissig av kaffe tycker jag (och risig i magen vilket man EJ vill bli under en livesändning). Drick vatten och ha med en chokladkaka för snabb boost som du kan ta en bit av om det kniper. Ät ej pizza/pommes på kvällen för det blir man sådär mätt-trött av.

 5. Hej Sonja skriver:

  Va kul, kör hårt! (och nej det är inte tjatigt, har lyckats missa det överallt but here) 

 6. Kajsa skriver:

  Ett hett tips är att, trots att det verkar sjukt gött, iiiiinte äta massa göttigheter/dricka läsk/kaffe etc, natten igenom för att ”hålla sig pigg”. En blir, precis som ett par andra redan påpekat, rätt risig i magen om en äter massa saker nattetid. Jag brukar sova 20-30 minuter på eftermiddagen, annars blir det lätt lite överdrivet och så blir det skitsvårt att piggna till igen. 20 min är den optimala powernap-tiden! Det brukar min pappa säga åtminstone… Ät middag rätt sent, runt 22-23, och ät något mer senare när du blir hungrig. Och drick vatten! Jag brukar ha en trött-dipp runt 02-03 och då kan det vara gött att äta något, men sen flyter det på. Det är inte så jobbigt att jobba natt. Som att vara på fest fast nykter, så du slipper ju öltröttheten liksom!

  (Otacksamt dock för dagen efter känns det likt förbannat som bakfylla. :))) )

 7. Anna skriver:

  Amfetamine natuligtvis, en beprövad studieklassiker som håller dig uppe hela natten. Överdriv inte doseringen bara, någon av dina kompisar får säkert adhd medicin utskrivet, det är toppen.

 8. Sofia skriver:

  Bästa tipset är också det bästa med att jobba natt, sov hela jävla dagen, Vaknar man och inte kan somna om? Ligg kvar och götta. Haha ok asså vem kan inte somna om?? Ryser av välbehag när jag tänker på detta helt ärligt.

  Tips 2 ACCEPTERA tröttheten och den bergochdalbana den innebär. Gråt när den slår ner, dansa när övertröttheten lyfter en likt ecstasy. Har haft mina bästa och sämsta stunder i min lilla bil jag kör runt på nätterna. Ännu bättre om detta livesänds.Trötthet är vackert och krossar murar… mmm, att kämpa emot och försöka hurta(???ordval??) till sig när det går trögt är så att säga att skjuta sig själv i foten.

 9. Mallan skriver:

  Bästa är att försöka sova bra innan, beroende på när du måste vara i studion så rekommenderar jag att du försöker lägga dig så tidigt på dagen som du kan och sova så länge du kan. Sen som några andra kommentarer lyder, försök hålla blodsockret på jämn nivå. Käka lite frukt om du inte får ner en hel måltid(kan vara svårt att äta på natten om man är nykter) kaffe eller te ä alltid bra och ta med en extra tjocktröja, jag brukar alltid bli väldigt frusen när jag jobbar natt. Godis och chips är också ett trevligt alternativ! Håll dig aktiv, rör på dig i pauserna så blir kroppen inte lika seg! :) lycka till!

 10. Caroline skriver:

  UUUUNDERBAAAART! Du och Johanna Swanberg i samma ruta, jag är ÖVERLYCKLIG.

 11. Lisa skriver:

  HALLELUJA. Visste inte att svt skulle sända oscars och hade förberett mig att livesända på nån osäker läskig sida….. men nu slipper jag det! Och du som kommentator <3 blir så lycklig av detta

 12. Anna skriver:

  Vila en stund innan, typ en timma räcker! Man håller sig länge på det. Ät inte för tungt, det bra att undvika kolhydrater. Drick mycket vatten!!! Kan slå tillbaka lite på en dagen efter men eftersom det bara är en engångsföreteelse är det nog lugnt.

 13. Carin skriver:

  förutom att sova aslänge, om du pallar tycker jag det hjälper att även anpassa mattiderna. typ ät frukost så sent det ba går, lunch så sent det går och middag så jävla sent det bara går. får för mig att jag lurar kroppen då. sen ät riktig mat på natten om du blir hungrig eller iaf en macka ist för frukt och godis och grejer. lycka till!!!!!

 14. Anna skriver:

  Gissar att du redan sett Looking, bästa gaykultur-i-SanFran-kär-som-fan-i-gulligaste-huvudkaraktären-HBO-serien. <3 annars gör't innan du åker dit igen.

 15. Terese skriver:

  Är så OBOTLIGT glad att det inte är Filip och Fredrik IGEN (även om de inte hade det förra året?). De har förstört tillräckligt många oscars för min del.
  Äääälskar att det är ni! Massa pepp och lycka till!

 16. ANNA RÖD - Nörd & Filmskapare skriver:

  Tror du kommer att få adrenalinkick och hålla dig vaken :) annars är energidryck tipset! – Sockerfri är nyttigast.
  Kommer vi kunna skicka in frågor via internet eller nått å interagera med er medans?

 17. Femma skriver:

  jättekul hanna! hmm… tänk såhär det är en natt. så inget du behöver leva med. en natt kan dem flesta hålla sig levande. :P

 18. Sandra skriver:

  Jag tycker om ditt sätt att skriva, det är väldigt roligt! Även om det är mycket versaler. Jag kom på mig själv med att kopiera ditt språk lite på min egen blogg. Senaste inlägget blev det en massa versaler haha, och andra sidan var jag rätt arg då men! Behåll dina versaler – gillar’t!

 19. Matilda skriver:

  Wow klänningen du hade i senaste mellosnacket var såå fin! Skulle göra min dag om du kunde tala om vart har du köpt den!

 20. Linn skriver:

  absolut inte energidryck! blir supertaggad och glad men sen dalar man så snabbt och det är jättesvårt att få tillbaka taggen. dessutom blir man *gnugga sig i ögonen trött* och det vill man inte i tv tänker jag! som andra har nämnt: jämnt blodsocker och undvik sockerkickar av alla slag då de på något sätt kommer att dala och då blir man tröttare än tidigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG