Mensar omkring

16:01 2015-04-12

bild_2015-04-12_kl._16.50_4.jpg

Exklusivt avslöjande: Jag har gått omkring och trott att jag varit gravid den senaste veckan. Har skjutit upp testet pga inte velat vetat för att jag har haft så mycket annat i hjärnan, men min mens var alltså en vecka sen. Vilket i princip aldrig händer. Min menscykel är lika punktlig som fröken ur.

I morse gjorde jag till sist ett jävla graviditetstest. Tänkte innan att abort kanske inte var det självklara alternativet att ”tja, kanske får föda ett barn om nio månader då…. kanske inte är helt farligt… kanske kommer gå bra…”. Men! Så visade det negativt! Och jag log i min ensamhet som ett annat psykfall och bah njöt till fullo av beskedet.

1 timme senare fick jag mens. Som att hen bara velat jävlats. Och sen dess har jag knarkat alvedon och ipren och legat i soffan och låtit

”ooooooj ojojojojojoj oooooojjjj nuuuu äre näääraaa sluttttet för pääääschooooon”.

Men just nu är det ok igen. Har också hunnit BRINNA AV på lite grejer, skrev ner allt i ett raseriutbrott så att jag kan lufta i morgondagens pod. Det har ju blivit så nu, att mycket av de feministiska/politiska/kritiska texter jag förr skrev, snackar vi mer om i podden. Är så befriande att få UTTALA sina tankar än att bara skriva skriva skriva.

Aja. Nu ska jag se dokumenären ”foodies” på SVTplay. Handlar om svinrika människor som åker omkring och äter svindyr lyxmat. Lär väl bli provocerad och snacka om det i podden……. 

Dropp dropp dripp dropp dropp adjö dropp dripp dropp dropp 

16 kommentarer | “Mensar omkring”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Maria Ekblad skriver:

    Tycker om när det är djupa ämnen i podden!

  2. K skriver:

    Exakt samma sak hände mig förra lördagen. Mensen var nästan 2 v sen (har blivit oregelbunden sen jag slutade med p-piller) och jag sköt upp testet. Tog det på lördagen och var så otroligt nervös för jag ville att det skulle vara negativt… Det var negativt! Sen gick jag till jobbet och där 2 timmar senare började magen värka och köra (blir alltid dålig i magen) och jag ba ok nu kommer mensen… Vilket den gjorde. Alltså typiskt! Och konstigt att du var med om samma sak nu!

  3. astrid skriver:

    men wahat skääämt?!
    exakt det här hände mig idag med.
    min mens var en vecka sen och jag såg inga tecken på att den skulle dyka upp, så jag masade mig till apoteket och sen masade jag mig in på toa.
    tog testet som var negativt… och så fick jag mens fem minuter senare.
    hade tom tänkt rita en serie om det…

  4. Elina skriver:

    Hannaaaaa. Det hände mig med! Mensen var en vecka sen förra veckan. Ungjäveln fanns i mina drömmar och jag drömde att jag höll i ett blodigt foster i en storlek av en hand, eftersom jag fått missfall??? :( Låter så tragiskt och ledsamt men min dröm var full av lättnad för att jag skulle slippa ta beslutet och göra abort.

    Dagen efter började det kännas i magen och mensen kom på besök *yes*

  5. Linn skriver:

    Vi håller inte med om jättemycket politiskt och jag tycker det är jätteintressant att höra dina tankar, men bli frustrerad av att inte kunna ha en fantastisk och härlig diskussion med dig, för du verkar vara så smart i hur du kommer fram till saker och ting (de gångerna när du inte ba höftar iväg nåt, vilket också är så jävla bra för ibland tycker man ba nåt utan förklaring änna!)! Det var verkligen inte ens detta jag skulle skriva till dig, ville bara skriva att du är så jävla ROLIG!! Du är den enda som verkligen kan få en att skratta rätt ut på bussen oavsett om det är genom skrift eller i podden och jag vill bara säga tack för det! Det är fint att man tycker om någon så mycket som inte tycker så lika, menar jag! (Obs är ej SD!) Åååh nu blev det pinsamt plottrig kommentar som om jag hade träffat dig på stan och bara vill ha ut alla tankar om att jag tycker om dig, men så får det vara!

    (Orginalplanen till meddelande: Helvete vad du är rolig Hanna! Tack.) ……………….

    PS. Kan ni inte snäääälla ta upp lite Hanna & Amanda grejer, typ olycklig kärlek och när man känner sig sådär himla otillräcklig för den man tycker om och kämpar för att den ska tycka om en tillbaka? Vore så härligt att höra er om det.

    PUSS!

  6. R skriver:

    foodies var superintressant och jag blev inte ett dugg provocerad av den faktiskt vilket förvånade mig. Jag är annars emot att folk reser utomlands och typ turistar och ”hjälper” djur och barn på barnhem som nå sorts ”vita räddare i nöden ” (kräks i munnen). Kände snarare att det var jävligt fett och helt underbart att dom kan göra något sådant och leva i nuet och verkligen uppleva det goda i livet. Men sen håller jag ju med om att det är förskräckligt hur det här med resandet med flygplan förstör vår jord..men det är inte riktigt där fokuset ligger i just den dokumentären. Sen att vissa maträtter är sviiindyra…ja…om dom vill äta svampar som vuxit i hjärnan på en skalbagge…ja låt dom betala 80 000kr..det gör ju inget? (iof får väl inte dom som plockat dom där baggarna så himla mycket betalt..där finns ju ett problem…) AJA den var bra!

  7. Elin skriver:

    Ang. foodies: *spoiler alert* Hong kong-kocken med kondomrätten?????

  8. j skriver:

    Förstår att denna fråga är lite privat och så men undrar vad du använder för preventivmedel och hur du(och läsarna) tänker kring det.jag har denna panik ganska ofta eftersom jag just nu inte har något. min kropp kan endast ha spiral och kondom och kondom känns som att ha sex med en plastbit dvs ingenting och jag är så sjukt jävla sinnessjukt rädd för att sätta in spiral!!vill så gärna höra andras tankar om detta.just nu ligger vi oskyddat men han kommer inte i mig och vi har mycket icke penetrerande sex.

  9. Wicktoria skriver:

    Kroppen kan ju vara förjävlig ibland asså! Min mens var 2 veckor sen, gjorde gravidtest men det visade negativt, dagen efter kom mensen.
    Det dryga är nu att min kropp fått för sig att man ska småblöda en vecka innan mensen verkligen kommer igång och ska blöda ÄNNU en vecka, så ska börja käka tabletter så att det ska ”jämna till sig” enligt gynekologen. Fy fan för mens säger jag bara.

    Btw, kollade på ”Foodies” när jag var hungrig, inte att rekommendera…

  10. Rebecca skriver:

    Till J: Jag har hormonspiral sen drygt 1 1/2 år tillbaka efter tre år med p-piller och är väldigt nöjd med det! Mår bättre psykiskt och i muffen, men det innehåller ju trots allt fortfarande hormoner (vet ej om det är koppar/hormonspiral du funderat på). Att sätta in, ja det gör asont, men för mig gjorde det liksom akutonda över efter 20 min och sen hade jag som mensvärk resten av eftermiddagen och kvällen, sen var allt fine. Min kompis spydde och svimmade när hon satte in sin, men mådde prima dagen efter! Lycka till, hoppas du kommer fram till en bra lösning! <3

  11. Jennifer skriver:

    Till J: När jag satte in min kopparspiral hade jag inte hört en enda skräckhistoria om folk som tyckt att det gör svinont, svimmat etc, vilket gjorde att jag inte hade några förväntningar kring hur det skulle kännas. Tog nån ipren eller liknande en timme innan, satte mig i stolen, lyssnade på läkaren, andades djupa andetag och slappnade av. Kändes som akut mensvärk under de fem sekunder hon satte den på plats, sen var det över. Smärta är självklart olika för alla, men för mig var det ingen big deal alls. Lycka till!

  12. Åsa skriver:

    Har kopparspiral sedan några år tillbaka funkar hur bra som helst. Spydde, blev yr och mådde väldigt dåligt under dagen som jag satte in den men helt klart värt det eftersom jag inte kännt av den alls efter det. Finns säkert massa historier om folk som det inte funkar på, kroppen stöter bort den osv men för mig har det funkat super!

  13. lh skriver:

    haha det hände mig med för några år sedan. ringde um och bokade tid och fick mens 2 minuter senare.

  14. Anna R skriver:

    Till J: jag har hormonspiral och KÄNDE INTE (??) när de satte in den? Har förstått att det är väldigt ovanligt. Har förr om åren trilskats med p-piller, minipiller, p-plåster och p-ring. Mådde apa av allt. Spiralen kände jag av (alltså hormonellt, inte fysiskt) i typ 2-3 månader men nu känner jag mig som vanligt. Har typ ingen mens och ingen mensvärk!

  15. Discojullan skriver:

    HAHAHAHA aaah min mens var en vecka sen ocksa, vilken den aldrig ar efter jag ladda ned en mens-app (tror du skrev nagot om det and of course what master tells the follower does typ hehe) men saaaa ”harligt” att ha koll pa sin mens och liksom kunna aaah-a och mmmh-a typ mmmh nu ovolutar?? jag osv.. Men till preggo saken, FYFAN vad man blir psykiskt nar mensen inte kommer nar man raknat pa det. Skulle in i duschen och liksom inbilla mig att jag sag en liten kula pa magen och ba .. -dor- … Och tankte precis som du att kanske var abort inte lika sjalvklart langre och jaha jag far val klamma ut en melon om nio manader da.. Gav det en dag till innan jag skulle kopa preggo-test, dromde om krampiga vattenfall och vakna upp i mensattack nasta morgon.
    [img]http://i.imgur.com/jK8TGf6.jpg?1[/img]

  16. Sara skriver:

    Älskade Foodies. Jag själv ääääälskar att gå ut och äta och prova ny mat osv. Kan ju förstå tankegången med huruvida det är ok att resa runt världen bara för o äta på restauranger medans andra svälter. Men som sagt om man bortser från det och ser till mer vad dokumentären handlade om så hade jag inte tackat nej en endaste gång för att få göra det dom gör. Super-intressant. Vad tyckte du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg