NYTT PODCAST AVSNITT: ”82. Två töntar”

22:30 2015-06-08

JAHAPP! Nu är na ute. Nu är na född. Podden. Den här veckan snackas det bl.a. oooom:

Hannas tånaglar i ett glas, Martins stirr i ett tomt dj-bord, Jenner-bilden och Schulman… FÅR det vara kul???, Vad får man skämta om och inte?, obrydda finansmannen, mean girl -stämningen hos *vänstermänniskorna*, föräldrars lögn om lampan i baksätet och mycket mycket mer.

Ni hittar den på iTunes och i apparna på Acast och Podcaster. Kardar du ullvästar, grillar gris över öppen eld och bor i ett ekologiskt slott? Klicka play då på play här;

12 kommentarer | “NYTT PODCAST AVSNITT: ”82. Två töntar””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. e skriver:

    men va? du har uppenbarligen läst mitt svar till din kommentar i BKs inlägg om alex. varför kunde du inte svara mig där istället för att felaktigt citera mig i din podd? du pratar om mig som om jag vore ”folk”, en grupp av människor. jag skrev att jag förstår dig och håller med om att man FÅR skämta och att jag också förstod skämtet helt och hållet; att alex drev med caitlyn-hyllarna och inte med transpersoner bla bla.
    sen skrev jag verkligen inte ”att du hanna inte hade tyckt att det var lika roligt om det handlade om hilary clinton” som ett jävla statement. jag skrev att MAN KAN FRÅGA SIG (generellt pratat alltså) om man hade tyckt att det var lika roligt eftersom de flesta av oss har lättare att relatera till ”feministiska revolutioner”. jag riktade inte det mot dig personligen utan försökte snarare problematisera kring hela grejen och ytterligare försöka förstå båda sidor/ändra perspektiv. personligen blev jag inte provocerad av alex men inte heller road.
    du pratar och raljerar kring ängsliga människor, ändå måste du släppa på ett försvarstal pga EN person (signaturen helena) hos BK verkade vara lite besviken på dig för att du gillade alex inlägg. DET är väl ängsligt om nåt?
    ps. jag vet att du är vettig och smart osv osv osv. kräver ingen fortsatt debatt, ville bara skriva detta pga ”din version” i podden störde mig. hej!

    SVAR: Hallå hallå! Men? Det är såklart inte bara ditt svar hos BK jag syftar på i podden? Såg Helenas kommentar och din, tyckte absolut det fanns poänger i det du skrev :-) Ledsen om jag inte framhöll att samma person som skrev det om ”Hilary” också skrev vettiga saker. Men det vore ju lite märkligt att resonera så i en pod? Vi nyanserade och problematiserade ju såklart ändå.

    Förutom Helenas kommentar har jag även fått 1 meddelande på min fb-sida + 1 mejl kring detta. Och tja, kanske är det ”ängsligt” att vilja svara, men framförallt tyckte jag att det var en intressant diskussion att ta upp. Och det valet är ju verkligen mitt att ta, jag ser det inte som ett ”försvar” utan snarare ett sätt att diskutera vad som FÅR och inte får vara roligt etc.

  2. Karolina skriver:

    Master <3 det här må vara lite sjukt, men jag sitter varje måndagskväll och är minst lika spänd och förväntansfull - om inte mer - över vad du ska skriva för "till alla er som inte har nån podapp"-grejs. Varje måndagskväll sitter jag och undrar om du verkligen ska lyckas hitta på fler grejer, och du lyckas varje gång. Liksom 82 olika beskrivningar för samma sak?! Är impad.

  3. HanaPee skriver:

    Karolina: hhahahaha åh tack. får fan skrivkramp ibland!!!!

  4. HanaPee skriver:

    e: Hallå hallå! Men? Det är såklart inte bara ditt svar hos BK jag syftar på i podden? Såg Helenas kommentar och din, tyckte absolut det fanns poänger i det du skrev :-) Ledsen om jag inte framhöll att samma person som skrev det om ”Hilary” också skrev vettiga saker. Men det vore ju lite märkligt att resonera så i en pod? Vi nyanserade och problematiserade ju såklart ändå.

    Förutom Helenas kommentar har jag även fått 1 meddelande på min fb-sida + 1 mejl kring detta. Och tja, kanske är det ”ängsligt” att vilja svara, men framförallt tyckte jag att det var en intressant diskussion att ta upp. Och det valet är ju verkligen mitt att ta, jag ser det inte som ett ”försvar” utan snarare ett sätt att diskutera vad som FÅR och inte får vara roligt etc.

  5. Isblomma skriver:

    Herregud s k r i k e r inombords om tånaglarna :)))))))))))) Tycker fortfarande inte att Schulman’s kommentar var särskilt rolig, men jag förstår hur du tänker, och ni tog upp det i podden på ett bra sätt!

  6. Fredrik skriver:

    Som du säger: DÄR finns problemet, med dudes som skriver ”Män är män och kvinnor är kvinnor”. Varför tycker Alex och du att det är OK att skämta om att folk vill visa sin support till en person som gått igenom något otroligt tufft? Jag kanske är helt humorbefriad, men jag ser verkligen inte det roliga i det hela. Som att lägga upp en bild på en Prideparad: några töntar. Jaha? Var det nödvändigt? Fick det dig att må bättre och gav det dig någon extra boost i självförtroendet att du vågade göra tvärtemot? Kul för dig men du gjorde det på någon annans bekostnad. Senast idag läste jag en artikel om hur en KD-politiker skulle tycka att det var lika ok att hissa en flagga med ett hakkors som att hissa en regnbågsflagga. Det är alltså den verkligheten jag och många andra med mig lever i. Ibland önskar jag bara att folk som inte lever som HBTQ-person fick uppleva hur det kan vara. Då skulle det nog inte skrattas rakt ut innan det är dags att sova.

  7. B skriver:

    Har aldrig trott på att kramp kan uppstå om en badar strax efter att en har ätit. Men, min kille förklarade att när en har ätit så jobbar kroppen hårt för att smälta maten etc och att mycket blod strömmar till det området (magområdet haha) typ. Om en då hoppar i vattnet måste kroppen ställa om sig till ”uppvärmnings mode” alltså skicka massor av blod till dom ytliga kälen och det är då kramp kan uppstå för att det blir en chock för kroppen.

    Vet inte om detta är sant (samt förlåt för en sjukt omedicinsk förklaring) men ängslig som jag är fick detta i alla fall mig att chilla lite innan jag tar ett dopp efter maten. Så var försiktiga hörni! Just in case!

  8. Inggoooo skriver:

    Woho! Så himla befriande att höra er problematisera kring schulis skämt. Håller så himla mycket med er (både ang det skojiga som uppenbarligen INTE riktas mot transpersoner samt problemet när folk inte fattar det utan hejar på). Tyckte också att historien om när Martin tittar ner i bordet kan varit det bästa jag hört på hela veckan. Pöss

  9. anna skriver:

    jag måste ju vara humörbefriad för jag förstod verkligen inte skämtet, och håller nog inte med om att jag tyckte det var kul. Oavsett om människor som la upp bilder och hyllande Caitlyn för att ”jobba på sin internetprofil” eller inte tänker jag att hur ofta är transpersoner i fokus, hur ofta lägger Johan med 26 följare upp bilder och hyllar HBTQ personer? Även om det inte får någon effekt på Caitlyn så kan det väl få effekt på någon av de 26 personerna. Jag tycker bara att det är att ta fokus bort från något positivt till något så jäkla onödigt.

  10. Ellen skriver:

    Vet att ni pratat något om det här förut men går det på något sätt att styra om reklamen så att den inte alltid är mitt i en mening? Hade även flera gånger under podden svårt att förstå om Jag själv råkat spola fram eller om det bara var knepigt klippt, redan första minuterna var det svårt att hänga med i om ämneshoppen var aktiva eller om det var saker som klipptes. Från ”hur mår du Martin” till tånaglarna i samma mening typ. Kan ju varit fel på min nedladdning också då ingen annan kommenterat liknande :p Nåväl, stort tack för sällskapet på den långa resan till jobbet, alltid lika trevligt att höra på er!

  11. Ellen skriver:

    Lyssnade om på början nu och inser att det måste varit min telefon som spelade mig ett spratt, sorry!

  12. L skriver:

    Håller inte med dig i att Schulman´s kommentar var rolig – även om den syftade på alla som la upp en bild på Caitlyn & inte Caitlyn själv. Kändes pinsamt och opåläst av Schulman att skriva på det sättet. Martin hade (som vanligt) smarta och intressanta tankar, synd att han inte utvecklade dem ännu mer :-) Tack annars för en TOPPEN podd – den enda jag lyssnar på.

    ps. ÄLSKAR själv ”grova” skämt men detta kändes bara gammalt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla