Life hacks för att orka… leva?

21:55 2015-09-22

Jag kommer ibland på mig själv att ha ”mycket för mig”. Det är små tidseffektiva och ta-mig-igenom-vardagen-grejer som jag utvecklat under mina 27 år i livet. Och vem vore jag om inte en mycket dålig master om jag inte skickade vidare dessa grejer? Vissa är ju rätt vanliga, men ändå. Vissa kan ju ha MISSAT. 

 

VARSÅGODA:

>Gör ett ”event” av att betala räkningar
Likt många andra upprättgående varelser får jag ju en del räkningar som jag hatar. Inte enbart för att mina pengar rinner iväg till SERGEL, utan för att de alltid består av OCR-nummer som är ca 39 mil långa? Och nej, orkar inte köra den där fota-av-räkningen-grejen som jag inte tror min bank stödjer. I ALLA FALL: Gör ett ”event” av att betala dina räkningar. Duka fram chips/godsaker och unna dig ett bra rödvin. DET ÄR DU VÄRD. Oavsett om det är en sketen tisdag.

>Tvätta av dig sminket samtidigt som du bajsar
Ja. Vi har ett väldigt litet badrum och det här har sparat mig MASSVIS med tid. Säkert 1 minut per kväll. Bubblare: Borsta tänderna samtidigt som du bajsar.

>Skapa njutiga stunder genom påtvingat sendrag
Finns det nåt skönare än när ett sendrag släpper? Nope. Skapa därför ett! Jag gör det i mina fötter/tår hela tiden för att NJUTA sönder när det sedan släpper. En liten stund av stillhet, ett ögonblick av ro ibland.

>Sminka dig på busshållsplatser
Inte jättenytt men; har genom enkelt ekvation räknat ut att jag kan maximera min sömn om jag går upp senare och sen sminkar mig på bussen – MEN BARA NÄR DEN STÅR STILL. Sätter mig i bakåtvända sätena där minst folk ser mig, och det gör liksom inget att bussen är den buss som stannar länge på varje hållplats pga då får jag jättemycket tid att lägga på mascara utan gupp? Ok, blir kanske ingen Kylie Jenner-sminkning, men har fan lyckats göra många bra eyeliner-vingar på bussen. 

>Kompenserar med ”tokiga” emojis
Är så trött på att skriva sms överlag. Orkar inte ens tänka när jag gör det…? Har därför alltså saxofonen, glittrande hjärtat och en stjärna i de flesta lata sms:en. Som ett sätt att säga ”jag vet inte riktigt vad jag skriver, men jag svarar iaf och jag gör det glatt”.

>Alltid en liten parfym i väskan
Äe, man ska inte skämmas över sin bajsdoft pga naturligt osv. Men inte jättekul när man kört långskit på jobbet och går ut och det är KÖ med ledningsgruppen utanför. Så! Efter otaliga besök på Sephora har jag hunnit få ihop ett bra gäng med små ”testflaskor” av nya parfymer – flaskor som jag nu har utplacerade i varje handväska och kan spraya på när jag skitit sönder och cheferna går in efter och bah ”det är helt otroligt med Hanna, hon är vacker, smart, rolig och bajsar till och med blommor” åsså har jag bara GÖMT doften ahahhahahahahah dumjävlar.

>Måla naglarna framför datan
Ok, mycket utseende nu, MEN MEN… Visst är det SÅÅÅ störigt att man alltid lyckas förstöra sin nagellacksmålning? Man tar på sig skorna eller kommer åt nåt annat som bah pajar hela manikyren. Har du liksom mig ett arbete där du sitter mycket vid *datan* ..? Lyckos! Då kan du passa på att måla naglarna på morgonen på jobbet och låta de torka medan du klickar på datamusen! De hinner bli riktigt hårda och får inga fula märken! Hurra!

 

Nirå? Har ni riktigt bra life hacks i era egna liv? Bjud på dem i kommentarsfältet. 

33 kommentarer | “Life hacks för att orka… leva?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. LittleMermelade. skriver:

    När jag känner mig sunk gör jag lite olika saker för att föröka få lite mer glam i livet. Simpla och uppenbara men funkar ändå förvånansvärt bra. 1. Har på mig solglasögon på bussen/tåget.oavsett väder. Känner mig som en kändis samt döljer att jag ej sminkat mig. Sminkar mig ibland på jobbtoan. ( Kanske inte så glammigt iofs) 2. Tar med mig kaffe på stan. Brygger hemma pga snål och bäst på kaffekokning men gäller det sen i en pappmugg/termosmugg när jag går till jobbet. Låtsas att jag är extremt busy och viktig även om det inte är sant.

    Annan svinbra, borsta tänderna i duschen. Fy fan va njutigt!

  2. LittleMermelade. skriver:

    När jag känner mig sunk gör jag lite olika saker för att föröka få lite mer glam i livet. Simpla och uppenbara men funkar ändå förvånansvärt bra. 1. Har på mig solglasögon på bussen/tåget.oavsett väder. Känner mig som en kändis samt döljer att jag ej sminkat mig. Sminkar mig ibland på jobbtoan. ( Kanske inte så glammigt iofs) 2. Tar med mig kaffe på stan. Brygger hemma pga snål och bäst på kaffekokning men gäller det sen i en pappmugg/termosmugg när jag går till jobbet. Låtsas att jag är extremt busy och viktig även om det inte är sant.

    Annan svinbra, borsta tänderna i duschen. Fy fan va njutigt!

  3. Alexandranana skriver:

    Alltså save på denna <3333 Har inte gjort NÅGOT av det. Inte konstigt att livet suger

  4. Hanna skriver:

    På toaletten måste jag också tipsa om att tända en tändsticka. Alla som sett nån töntig kill-stunt-show vet att gaser brinner.

  5. Malin skriver:

    Hahah, borsta tänder samtidigt som man sitter på toan är en riktig saver! Gör detta typ… Varje kväll? En annan klassiker är ju att programmera lamporna till en fjärrkontroll. Känslan när man bara behöver trycka på en knapp som man dessutom kan ta med sig är lyckan! Speciellt när man gått och lagt sig och insett att man glömt släcka… ta med denna lilla fjärrkontroll till sängen och känn makten på morgonen också! Ååååh älskar detta så mkt. Mörka mornar innan man likt en zombie har hittat knappen är sedan länge förbi <3

  6. Malin skriver:

    Kan även tillägga att första månaden sitter man och leker med att tända-släcka-tända-släcka i soffan för ens kille och låtsas undra vem som tänder/släcker. Hahah! Inser hur töntigt detta låter :’)

  7. Lisa skriver:

    JA alltså borsta tänderna i duschen/när man bajsar/ när man gör vad som helst är ett *lifehack* av guds nåde! jag brukar också ringa viktiga jobbiga samtal medan jag städar typ dammar eller så pga båda är jobbiga grejer så känns x2 så bra när dom är över. sen köpa cava för att fira VADSOMHELST är också rimligt. typ polare ringer ”hej jag har ÄNTLIGEN bajsat varit förstoppad i dagarna tre” respons ”dags att FIRA! en cava på det tack!”
    sen som sista, det här med sms och svara på diverse långa facebookmeddelanden, överlag investa i ett svar, mitt tips, som jag upptäckte efter diverse år av utomlandsvistelser och långa fbmeddelanden till x antal närmsta vänner, är att kopiera det viktigaste och använda samma historia i flera svar. herregud, om man ändå bara ska berätta typ ”det här har jag gjort senaste två veckorna” så spelar det inte så stor roll, det handlar ju om att upprätthålla kontakten och berätta vad som pågår i livet, då gör det inget att man kör samma till några stycken. typ så. PUSS master

  8. Tua skriver:

    men hallå! I fredags sminkade jag mig mitt på dagen på tåget och kände ba men varför tycker jag det här är SÅ pinsamt? Varför ska man inte sminka sig in public och *försöka*? Inte som att man ansträngt sig mindre för att man gjort det hemma. Varför är det ett stigma??

  9. Josephine skriver:

    Mitt bästa life hack som verkligen revolutionernat mina toabesök på jobbet (apropå din punkt om att ha parfym i väskan) är att direkt efter att korvarna landat i toan, lyfta lite på lillskinskan och spola bort eländet. Alltså innan jag torkat mig eller mot förmodan väntar på en ”andra omgång”. På så sätt slipper jag själv sitta i lukten, och lämnar mindre lukt bakom mig när jag väl är klar.

  10. Emelie skriver:

    Köpa våtservetter och ha i handväskan. När man inte hinner duscha (hela jävla tiden). Armhålorna och röven typ. För att stay fresh. Kakao i håret som torrschampoo för oss mörkhåriga! Luktar ganska mycket men tror att det mest är en själv som känner det.

  11. Jonna skriver:

    Emelie! Sachajuan har ett mörkt torrschampo som passar mörkhåriga. Just so u knooooow.

  12. Karin skriver:

    Jonna & Emelie och andra torrschampointresserade; för era blonda kompisar kan jag även tipsa om potatismjöl!

  13. Charlotte skriver:

    Min kompis kille säger att spraya doft på toan efter en bajsat är som att sminka ett lik.

  14. Alice skriver:

    Emelie: Baptiste har även mörkt torrschampo! Bästa märket också, kan gå i det flera dagar utan att håret ser fett ut *fräscht*. Har även sett att det nu har kommit TORRDUSCH? Så nyfiken på detta, ska köpa en förpackning snart och utvärdera. Snart kommer en aldrig behöva ställa sig i duschen igen :-)

  15. Michis skriver:

    Pissa i dushen.

    Drick kaffe när du skiter på toa samtidigt som du kollar youtube på telen.

    Raggardushar är ju bäst.

    När håret är för skitigt för torrschampoo eller dust-it. Då kan man våffla håret snabbt med en volumizer eller krustång. Då ser håret rent ut i 2-3 dagar till! (Jag hatar att tvätta mitt långa hår för det blir massa jobbiga hårstrån som singlar ner över blöt kropp och kittlas och klias).

    Häll i kaffet i kaffekoppen innan kaffet är klart – de flesta kaffebryggare har droppstopp!

  16. ida skriver:

    HA HA HA HA HA. älskar detta kommentarsfält!

    Det där med att spola bort första bajsomgången är klockren, kör den eeeeverytiiime när storbajjan knackar på dörren.

    En annan grej som jag brukar köra när jag vill avrunda ett samtal eller bara allmänt fly situationer (främst med hyfsat närstående) är att skandera ”nosen är ute, nosen är ute” (alltså bajja på g). tips tips

  17. Elle skriver:

    Idag när jag var och tränade var det en kvinna som drack vatten ur en gammal konjaksflaska. Det är ju ett sätt att sätta guldkant på tillvaron!!

  18. Amanda skriver:

    Du är så himla ärligt härlig:) Jag skrev om ett lite mer teknikigt lifehack igår för alla som stör sig på att de inte kan läsa premiummaterial i tidningar utan att betala. Använd inkognitosökningar, beskriver mer exakt hur du gör här: http://amandahultin.com/vardag/om-maktiga-makalosa-kvinnor-och-annat-harligt/.

    Också tack Hanna för en toppenblogg!

  19. Maria skriver:

    Ett trick jag kör på är att inte ha smink vanliga dagar. Sen tar en på sig ba lite smink på fest och alla ba wauuuaw. Jag har också smink om jag ska hålla presentation eller ska på jobbintervju, för extra pigg, vuxen och proffsig feeling.

  20. Matilda skriver:

    ojojoj, mitt morgonschema är alltid TAJT! ibland är det så bråttom att jag bara hivar ner lite smink i väskan (har en liten necessär där det viktigaste får plats), äter en banan på bussen (då är det gött om man har med tuggummi också) och sen sminkar mig supersnabbt på jobbtoan.

    men annars brukar jag tänka såhär: utnyttja varje minut och påbörja en grej medan något annat är i gång. jag brukar börja med att göra kaffe, sen koka upp ett ägg, medan det kokar i 6 min så hinner jag ta på mig kläder, tvätta ansiktet och/eller förbereda frukosten. sen äter jag äggmacka till frukost, sen tar jag med kaffet till toan och dricker kaffe och sminkar mig samtidigt. tada! sen är det bara att hälla ut det man inte hinner dricka upp i handfatet, gömma kaffekoppen i badrumshyllan, borsta tänderna o springa till bussen.

    en annan grej när man bara har bråttom är ju att inte svara på sms/snapchat/facebook förrän man behöver gå på toa, då sitter man ju ändå o gör ingenting. plus att alltid duscha innan man lagar mat, så hinner håret torka lite mer och så finns det alltid små pauser i matlagningen där man kan gå o ta på sig bh o deo o sånt.

  21. Anna skriver:

    Haha känner igen mig i Matildas stressiga vardag, så många ggr jag har ätit frukost/druckit kaffe på toan samtidigt som jag sminkar mig. Sånt är livet för en tidsoptimist. Borsta tänderna samtidigt som jag duschar är en annan favorit, man känner sig extra fräsch då! Spola bort bajset så fort det landar i toaletten har jag också gjort vid tillfällen när jag inte vill att det ska lukta.

  22. Izze skriver:

    Lifehack: gör i ordning kaffebryggaren kvällen innan. När klockan ringer är det lätt att gå upp och slå igång den för man vet att man bara behöver vara uppe i 20 sekunder, sen kan man återgå till sängen! Kaffebryggningen tar 8 min för mig, och min snooze är inställd på 9 min, så efter en snoozning luktar det kaffe i hela lägenheten och det finns en vettig anledning till att stiga upp.

  23. Izze skriver:

    Lifehack: gör i ordning kaffebryggaren kvällen innan. När klockan ringer är det lätt att gå upp och slå igång den för man vet att man bara behöver vara uppe i 20 sekunder, sen kan man återgå till sängen! Kaffebryggningen tar 8 min för mig, och min snooze är inställd på 9 min, så efter en snoozning luktar det kaffe i hela lägenheten och det finns en vettig anledning till att stiga upp.

  24. Lina skriver:

    Annat torrschampootips till brunhåriga, carbopulver från Renée Voltaire! Typ som kakao men ljusare och luftigare. En stor burk kostar ca 25 och håller lääänge.

  25. frida siv lju skriver:

    Uj va mkt bra. Men parfym e inte bra på prutt, har dock ett superlöjligt men effektivt tips: Tvåla in händerna ordentligt med handtvålen, vifta sedan frenetiskt med dessa över heeela rummet. Tänk crescendo i en gospelkör och öka lite till. JA du kommer känna dig galen men tvålen penetrerar luftfickorna och det doftar FRESH!

    För att undvika stressiga morgnar där det känns helt OMÖJLIGT ATT FÅ IHOP EN OUTFIT, skriv ner några trygga och snygga kombos i anteckningar på mobilen – som alltid funkar.

    Ring en gammal släkting när du druckit 2-3 öl. Blir en mkt roligare konversation för båda två.

    Gå in på NK och säg att du ska få jättemycket smink av dina föräldrar i fölsispresent el liknande. Be dem skriva ner alla produkter som de konsulterar fram att du passar i. Köp dessa produkter på internet eller på nästa USA-resa. :D

  26. frida siv lju skriver:

    Uj va mkt bra. Men parfym e inte bra på prutt, har dock ett superlöjligt men effektivt tips: Tvåla in händerna ordentligt med handtvålen, vifta sedan frenetiskt med dessa över heeela rummet. Tänk crescendo i en gospelkör och öka lite till. JA du kommer känna dig galen men tvålen penetrerar luftfickorna och det doftar FRESH!

    För att undvika stressiga morgnar där det känns helt OMÖJLIGT ATT FÅ IHOP EN OUTFIT, skriv ner några trygga och snygga kombos i anteckningar på mobilen – som alltid funkar.

    Ring en gammal släkting när du druckit 2-3 öl. Blir en mkt roligare konversation för båda två.

    Gå in på NK och säg att du ska få jättemycket smink av dina föräldrar i fölsispresent el liknande. Be dem skriva ner alla produkter som de konsulterar fram att du passar i. Köp dessa produkter på internet eller på nästa USA-resa. :D

  27. Sanna skriver:

    http://www.poopourri.com/

    Varsågod. You can thank me later.

  28. Anna skriver:

    Det bästa min mamma har lärt mig: För att dölja bajslukten när det krisar, sätt på vattnet och pumpa ut tvål i handfatet och vispa runt så att det löddrar! Tippetoppen!

  29. Ellen skriver:

    Bubblare nr 2: borsta tänderna medan du duschar. Det brukar min sambo göra! Superkonstigt men det sparar honom två minuter när han kommer hem från jobbet på kvällen.

  30. Emma skriver:

    Bästa. Kommentarsfältet. Ever. Har lärt mig såå många nya hacks <3 extra shoutout till fellow tidsoptimist Matilda aka life hacker level expert.

  31. Ellen skriver:

    Borsta tänderna i duschen är så grymmers. Även att koka kaffe/värma mat samtidigt som en fixar annat i köket. Hmm andra life-hacks som kanske inte är världsomvälvande men; ha alltid tuggummi i väskan för de gånger en glömmer/inte hinner borsta tänderna. Även att ha tamponger i alla väskor (mvh har aldrig koll på när jag ska ha mens) Laga alltid flera portioner mat än du tänkt äta – för att alltid ha färdiga matlådor och spara tid. Träna med en kompis = träning + umgänge. Klumpa ihop alla tråkiga telefonsamtal/mejl/räkningar och beta av dem samtidigt. Ha listor i anteckningarna på mobilen med typ allt; vad som är slut hemma och du behöver handla i mataffären, nästa behövande klädinköp, maträtt att laga härnäst, klädkombos, vad som helst.

    Och det bästa; PLANERA & FÖRBERED typ allt i förväg. (är själv ofta dålig på detta men nästan allt går snabbare om en tänker ut det i förväg har jag märkt :)) )

  32. Johanna skriver:

    MITT BÄSTA LIFEHACK om det är stökigt i badrumsskåpet/i bokhyllan/på avlastningsbordet etc, VÄND på alla produkter/böcker/grejer så de står med etiketten framåt. VIPS så ser det helt plötsligt väldigt organiserat och städat ut.

  33. Julia skriver:

    MASTER! Blir både lycklig och skamsen när jag läser detta. Hur har jag kunnat missa din blogg i flera veckor :( är här för att stanna igen nu!
    Lifehack: vänd på blommorna när du får gäster (elle vill glädja själa) , mycket finare med sidan som drar sig mot solen ***

    Om du har godisförbud. Ät chips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla