Framtiden för mensare e här

10:50 2015-10-07

Det är ju mycket snack om mens nu.

FÖR mycket säger fölk i ett riksdagsparti och nån oroad kulturskribent i kvällstidning.

Jag menar att det omöjligt kan pratas för mycket om något som i hundratals år varit tabubelagt och fått fjortonåriga Hanna att inte våga berätta om sin första mens för en mamma hon annars berättade allt för. 

Men, nog om det. NU vågar jag och nu överkompenserar jag istället genom att ofta blogga och prata om den röda slemmiga vätskan.

Jag använder ju, som bekant, menskopp. Ni frågar en del om den och hur det funkar. Och jag berättar om och om igen att den varit en revolution för mitt mensande. Det är såååå mkt bättre för mina slemhinnor plus att den alltid liksom är ”med” under mensen. Tamponger glömde jag ju alltid ha i väskan, men när jag väl har satt in menskoppen så hänger den ju med till sista mensdagen pga tar ju aldrig ut den mer än att skölja den. 

OCH NU MINA VÄNNER SKA NI FÅ HÖRA! Jag har snubblat över en nyhet på min favvosajt Mashable – en nyhet för alla oss menskoppsanvändare (eller framtida). Nämligen detta:

 

app_menskopppp.jpg

HÄR kan ni läsa artikeln. Det är alltså som känner av din menskopp (genom bluetooth????) och säger när du behöver tömma den, vilken färg blodet har, hur din mens förändras varje månad etc. etc. etc. Fråga mig för guds skull inte hur det här funkar, huvudsaken är att det verkar finnas en teknik som faktiskt GÖR att det fungerar. 

Alltså jag RYSER av välbehag på den här appen? Älskar att ”undersöka” min kropp, och det här är ju det ultimata. Förstå vad skönt? Veta liksom att ”om 1 h kommer jag behöva tömma koppen”. Ingen oro kring att behöva känna efter med fingret och sen inte hitta nåt ställe att tvätta det på…………….. …… ………..

Ok, nu låter det som att jag är sponsrad. Vilket jag inte är. Tror tyvärr inte ens appen finns ute till användning än eftersom det är ett Kickstarter-projekt. Men snart så. 

Dock lite oroad över att ha ”teknik” i snippis????????????? Och sända vågor genom kroppen…? Men vafan, sover ju med mobilen på huvudet så är väl redan strålad nå jävulskt.

14 kommentarer | “Framtiden för mensare e här”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. S skriver:

  Åh Hanna, du äger! Jag har precis införskaffat min första menskopp och är lite rädd för att sätta in den eftersom jag hört att det kan bli ett ”vakuum” när man ska ta ut den som tydligen gör helvetesont? Snälla säg bara att det ej gör så ont att en dör så att jag vågar prova min nya menskopp. // rädd för all smärta som finns men vill ändå överkomma detta för att slippa snustorra tamponger :))

 2. r skriver:

  HAHAH va sjukt. Frågan är bara HANNA SNÄLLA HJÄLP MIG. Kan inte få menskoppen att sluta läcka? Hur fasiken gör man? Är jag deformerad? är jag ett freak som ska joina cirkus? Snälla. ”berätta”.

 3. r skriver:

  till S ovanför: Ja det kan bli ett vakuum men det löser du genom att pressa ihop koppen för att det ska pysa ut luft. Jag tycker att det har funkat, dock kanske koppen inte ska vara för full så att det spills ut. Eller det kanske förresten inte gör något?

 4. S skriver:

  Okej, tack r! Nä att det läcker gör inte så mycket, har bara låg smärttröskel så det känns skönt med lugnade ord innan jag ger mig in i det och sitter där i panik sedan ;) Men ska testa nästa gång mensen kommer och hoppas på succé.

 5. Lise skriver:

  Haha, SÅ BRA!

 6. V skriver:

  till r: hur viker du din menskopp? jag började med att göra den där ”origami/tulpan/nybörjar”vikningen pga var rädd att det skulle göra ont att vika som ett U, men sen hade jag problem med att den läckte och kom till slut på att det kunde ha att göra med hur jag vikte den så började U-vika istället och har blivit mkt bättre!!!!

 7. Ida skriver:

  till r; det kan också bero på själva menskoppen, att det är fel storlek eller modell? det finns ju så många olika!! jag köpte först en på ett apotek, men den var alldeles för ”mjuk” för mig. så beställde en ny på internet. MYCKET bättre!

 8. Lovisa skriver:

  Hittade också den här artikeln igår! Tycker det låter riktigt coolt, dock är en nackdel att det inte går att koka den eftersom tekniken i den inte klarar av så höga temperaturer. Och batteriet håller bara i ett halvår, och det är ju inte utbytbart eftersom det är helt inkapslat i silikonen. Men ändå riktigt kul produktutveckling!

 9. Lovisa skriver:

  Till S: se till att slappna av och ta det lugnt om du är rädd för att det ska göra ont. Det gör inte ont för övrigt. Se till att släppa på vakuumet genom att trycka in ett finger längs sidan/trycka ihop koppen som någon annan skrev. Enda gången det kan göra ont vad jag har upplevt är om man har svamp :( Men då gör det ju ont att pilla vid/i slidan.

 10. elsa skriver:

  alltså jag blev så jääääävla pepp på det här när jag såg ditt blogginlägg men sen såg jag i mashable-artikeln att batteriet bara håller 6 månader, sen måste man köpa en ny kopp eftersom det inte går att byta :(( känns jävligt slösigt med resurser. men fan vad det hade varit kul att götta sig i massa statistik om mensen!!!

 11. S skriver:

  Tack Lovisa för att du tog dig tid att svara. Känner mig redan lite lugnare inför att testa :)) Jag har vestibulit så är nog extrarädd för smärta vid slidans öppning. Men jag är så himla less på tamponger och bindor (numer även STINKANDE som små parfymfabriker?) som torkar ut och gör mig ännu mer känslig där nere så jag känner att jag MÅSTE ge menskoppen en chans. Tror och hoppas att jag med lite övning kommer att bli lika frälst som typ alla andra jag läst om som använder den!

 12. Erika skriver:

  Älskar den här menskoppstråden! Nu till mitt problem hehe, jag får en helvetisk mensvärk när jag använder menskopp?! Någon annan som får? Tänkte att det kanske skulle gå över efter ett tag så använde den lite grann och varvade med tamponger i ett halvår, men sen pallade jag inte för jag kunde bara ha den hemma ifall att jag fick menskramper. Vaknade upp på nätterna och skrek rakt ut. Kan en annan modell på menskoppen hjälpa? Eller gillar bara inte min fiffi menskopp? plz help.

 13. Nici skriver:

  Hääääärliga Hanna (å Martin!)!!! Är en typisk person som inte kan göra saker halvdant, kan jag inte göra det ordentligt så blir jag apatisk å skiter i det helt. Så därför har jag inte lyssnat på er podd, för har inte orkat lyssna från början. Men nu har jag det för saknar genus/feminism-inläggen så mycket i bloggen. Skrattar rakt ut åt pansarhull och vill läsa en kurs i genusvetenskap. Tack för att ni förgyller mina dagar på jobbet! <3

 14. r skriver:

  Tack för hjälpen! Viker som ett U men kan nog ha att göra med att den är för mjuk :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg