Slutwalk med Amber Rose

12:59 2015-10-07

Har ni inte sett det här klippet ännu? GÖR DET.

Artisten, modellen, skådisen och designern Amber Rose blev för allmänheten kanske mest känd som ”Kanye Wests flickvän”. Och sen dess har hon blivit kallad golddigger, ”inget annat än en strippa” och allmänt slutshamead om och om igen.

Kanye har själv sagt att han var tvungen att duscha 30 gånger efter att ha varit med henne…………………… 

När hon sen gifte sig och fick barn med rapparen Wiz Khalifa och sen breakade up skrev han den smakfulla raden ”fell in love with a stripper, but fell out of love quicker”……………

………

Och ovanpå det har tidningsrubriker, blogginlägg och tweets från allmänheten som gång på gång konstaterat att hon är just ”inget annat än en strippa”.

För det är så man gör för att trycka dit kvinnor. Förlöjligar och förminskar genom att fokusera på den ”smutsiga sexualiteten”. För ingen kvinna av värde kan samtidigt förknippas med sex.

Eller?

Amber Rose är just Amber Rose och står därför upp för sitt människovärde på ett sånt jävla vettigt sätt. Nu startar hon initativet ”SLUT WALK” i USA där hon bl.a. pratar om ämnet som i klippet ovan. Som ett sätt att ta tillbaka begreppet ”slut” och äga sin kropp och sexualitet som kvinnor ofta förvägras göra.

På kampanjsidan läser vi:

The Amber Rose SlutWalk is a completely inclusive space. This event will have a zero tolerance policy on all hateful language, racism, sexism, ableism, fat-shaming, transphobia, or any other kind of bigotry. Further, we recognize that shaming, oppression, assault and violence have disproportionately impacted marginalized groups including women of color, transgender people and sex workers, and thus we are actively working to center these groups in this event. We deeply value the voices of marginalized groups and have a strong desire to find common ground among all of our intersections.”

Fan vad jag älskar henne. In och kolla på klippet och ”tumma upp” det, för inte helt oväntat har en massa jävlar (killar) tummat ner det och vill ni bevittna riktig slutshameing och kvinnohat i realtid kan ni ta en titt i kommentarsfältet. 

6 kommentarer | “Slutwalk med Amber Rose”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Aline skriver:

  Var tvungen att se om videon efter att ha läst kommentarsfältet på youtube, det var fan som att gå in i en vägg. UUUUSCH, frustrationen är nästan omöjlig att hantera. All jävla kärlek till Amber Rose, women unite, alla tummar upp, fyfan vad grym hon är. Publiken också <3

 2. Nathalie skriver:

  Såg detta och hatade manskulturen ännu mer. Ville grina. Likeade klippet på youtube och gick in på Ambers insta och ser då att hon igår lagt upp en kärleksbild igår på Wiz igen så jag ba…. Wtf….

 3. Sanna skriver:

  Läste ett par kommentarer på youtube varav en var en snubbe som inte ville att hans dotter skulle ha förebilder som Amber Rose för även om slutshaming är ”rude” så vill han ju inte uppmuntra hennes ”beteende”.

  … (insert fula ord)

  Får jag en dotter vill jag att hon ska ha precis så mycket sex som hon vill ha, med precis så många hon vill. Kan vi bara sluta men sådan här skit, typ nu?

 4. B skriver:

  Gråter. Älskar henne, älskar alla som orkar!

 5. Elin skriver:

  Så jävla jävla trött man blir!!!!! Aahhhhhh. Men håller inte alls med om att man bör vara ”the bigger person” i det läget. Vill hon vara det och mår bra av det så är det ju förstås bra för henne men att uppmana andra till att förlåta osv, det förstår jag inte poängen med. Man har absolut noll skyldighet att förlåta sånna kvinnohatande idioter. Man har rätt att va förbannad precis så länge man vill.

  All kärlek till dig Hanna, fan vad jag tkr du är grym!

 6. Emma skriver:

  Hana! Kan inte du tipsa om dina bästa OCH varma vinterjackor/kappor?

  Mvh
  En som frusit sedan högstadiet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG