8 kvällstankar

22:55 2016-04-03

Bild 2016-04-03 kl. 22.32

1. Blev tipsad av en läsare om att köpa Essies topcoat ”gel-setter” med orden ”det är bättre än Seshe vite” som har varit mitt bästa överlack sen 2009. Men jag lydde läsaren och är nu helt tagen av hur bra hur Essies gel-setter är.

2. Har någon i kommentarsfältet som på riktigt jämför sminkning på bussen med att killar skulle raka sig på bussen. Va? Rakar du dig måste skäggstubben ta vägen någonstans? Mascaran hamnar ju på mina fransar. Men visst, finns det ngn slags hår-behållare på rakapparater så kör på det – det är ju fortfarande inte det som är poängen. Poängen är att oavsett kollektivtrafik eller inte är den här känslan av att känna sig pinsam när en sminkar sig etc. trots att hela samhället pekar på att mycket av mitt värde som människa ligger i mitt utseende.

3. Varför är äpple ca 200 gånger godare så fort du gör klyftor av det???

4. Jag tror att jag, i flytten, har TAPPAT BORT en kartong med min bruna mockajacka och vita sneakers…………… 8-)))))))))))))

5. Jag är skadad. Ja, alltså fysiskt denna gång. Har ju tränat rätt mycket senaste 3 veckorna och nu har jag verkligen superont i vänsterfoten och insidan smalbenet upp i knäet när jag springer. Var på Löplabbet och provade ut ultimata (men så jävulskt fula) springskor för att jag trodde mina skor var orsaken till smärtan. Men det gör fortfarande ont! Och det oroar mig nu när jag tycker det är så kul att springa och träna. Håll lill-tummen för att det bara är någon slags överansträngning.

6. Anton fyller 30 år i maj. Tänk om jag hade vetat det när jag var 14! Att jag skulle ha en så gammal kille. Fast det hade ju varit superobehagligt då. Aja, vad ska jag köpa åt honom? Kenza köpte ju en rolex åt sin kille.

7. Stör mig så otroligt mycket på alla jävlar som hatar Ebba Witt Brattström (varför vill man ALLTID säga Ebba Britt Wattström?). Hennes barska, raka beteende i intervjuprogram etc. påminner ju otroligt mycket om hur män alltid har och fortfarande beter sig i offentligheten.

8. Ska läsa boken Århundrades kärlekskrig. Har startat en bokklubb med lite kompisar för att vi ska ”öka vår bildning” (……….) Har ni tips på böcker vi borde läsa – hojta!

 

30 kommentarer | “8 kvällstankar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sara skriver:

    Århundradets kärlekssaga av Märta Tikkanen
    Vad som helst (kanske helst americanah) av Chimamanda Ngozi Adichie
    Och tusen andra böcker! Fråga i bokhandeln, biblioteket efter bra tips.
    Katarina Wennstams deckare eller faktaböcker

  2. S skriver:

    1. omg ska köpa dirr
    2. ?? skulle snarare likställa med att som kille ta på läppsyl (lypsyl lipsyl?). Det är ju helt ok att alla går runt o smörjer in läpparna med grejer, vad är skillnaden? att både tjejer o killar gör det eller att det då är något som *gör nytta*..? lol. måste fundera vidare..
    3. hmm har alltid tyckt det är sååå gott att äta äpple med en liten skalkniv man skär av bitarna med. Tror madickens mamma gör det i ett avsnitt o det ser så jävulskt gott ut. som när ronja äter Lovis bröd.
    4. åh stackars sate. dansade bort min fina mockajacka med fransar, still hurts. <3
    5. HEJA DIG! så himla impad av dig som börjat träna. krya!!
    6. holy shit en rolex :I… Nämen en luftballongstur kanske? HAH
    7. Stör mig också på det, har typ inte alls hängt med i debatten men vilken pod man än lyssnar på hatar alla på na. :(
    8. Skäms nu men kan på riktigt inte ens minnas sista boken jag läst ut. Kan typ inte läsa böcker. får förhöra mig själv på TP-frågor istället.

    9. Har jättesöndagsångest :( hoppas det gått över imorn.

    HEJDÅ älskar dina snaps <3

  3. Hanna skriver:

    Låter som benhinneinflammation, himla lätt att få när man börjar springa och ökar på lite för fort! Vila från löpningen om det gör ont och kör spinning istället :) Svinbra att du köpt nya skor som passar din fot! När du börjar springa igen kan det vara bra att springa på mjukare underlag (om du springer ute) alternativt ha lutning på rullbandet, det är snällare för benet och bra för träningen dessutom! Försök att öka träningen successivt. Hoppas detta hjälpte på nåt vis! Du är kung!

  4. Ulrika skriver:

    Låter som benhinneinflammation som någon sa! Har själv haft problem med det då jag sprang mycket. Något som funkade grymt bra för mig är att stretcha vaden sjukt mycket efter löpningen! Jag hade en såndär balans-platta, som har en halvkula under en rund platta liksom. Så ställ dig med ena foten på dig så vaden sträcks ut. Sträcker aaasmycket men brukade inte få ont efter det. Annars använd tigerbalsam där när det gör ont! Ta på typ på kvällen och massera lite, så brukar det kännas bättre nästa morgon :)

    Böcker! Vill gärna skriva med kvinnliga författare men kan faktiskt inte så många… Tyvärr :'(
    Här är min favoriter dock!
    Moment 22,
    1984,
    Kallocain (kvinnlig författare!)
    Jag tycker också det mesta av Stephen King är bra! En enklare/kortare är t.ex Signal av Stephen King! Fångade mig sjukt snabbt..

    Ääälskar böcker! Vill så gärna också vara med i en bokklubb.. Men pluggar :'( Läser ju liksom 5-6 kursböcker om sjukdomar, programmering och medicin varje termin så orkar inte läsa då. Men sommarloven! Där går det undan ;)

    Skriv gärna vad för böcker ni läser, hade vart kul om du kunde skriva typ generella diskussioner ni hade om böckerna :D Typ ”Alla älskade denna pga detta!” Eller något :D

    Kraaaam och lycka till med benet!

  5. Emma skriver:

    Jag är med i en bokklubb! Vi har läst massa olika genrer och typer av böcker men tips på böcker som jag tror/vet att man kan diskutera mycket:
    Egenmäktigt förfarande + utan personligt ansvar av Lena Andersson
    To kill a mockingbird av Harper Lee
    De dunkla butikernas gata av Patrick Modiano
    1984 av George Orwell
    Allt som Chimamanda Ngozi Adichie har skrivit
    Summan av David Eagleman
    Allt faller sönder av Chinua Achebe
    Glaskupan av Sylvia Plath

    Ett tips är att lyssna på Bokcirkeln i Lundströms bokradio, där finns mycket tips och då kan man ju lyssna på deras diskussion också! Annars är bibliotekspodden Solen bra också, dom gör temapoddar ibland och tipsar om mycket olika böcker :)

  6. beata skriver:

    179 år av ensamhet! 10 olika kvinnors berättelser från det mansdominerade Handels, och vad de har för strategier för överlevnad!

  7. Tina skriver:

    Håller med ovan om benhinneinflammationen. Kör Voltaren på tub det lindrar och kanske börja springa ute på mjukare underlag. Älskar din blogg, podd och dig !

  8. Ella skriver:

    Läs Boktjuven av Markus Zusak, Vi kom över havet av Julie Otsuka, vad som hälst av Khaled Hosseini (hans böcker är tragiska dock. Alltså riktigt tragiska. Typ ångest-i-åtta-miljoner-år-frammöver-tragiska. Tusen Strålande Solar är min favorit.) mm.

  9. Alma skriver:

    – Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall
    – Varför vara lycklig när man kan vara normal av Jeanette Winterson
    – Maken av Gun-Britt Sundström
    – Kalla mig vad fan du vill av Marjaneh Bakthiari (läs även Kan du säga schibbolet?)

    Och ja, vad som helst med Chimamanda Ngozi Adichie!!

    Puss Master! Ps din story på snap igår natt var ca det roligaste!!

  10. Eva skriver:

    Ni ska läsa:
    Låt vargarna komma- Carol Rifka Brunt
    och
    Middlesex – Jeffrey Eugenides
    Viktiga teman.

  11. Gutterflower skriver:

    Det där med benet låter som överansträngning. Lätt att vilja lite för mycket när man får flyt. Vila från löpningen ett tag så ska du se att det blir bra. :) Själv lyckades jag sabba knät för några år sen när jag var riktigt igång med löpningen och sprang milen på bättre och bättre tider. Inte så kul och nu gör det ont varje gång jag försöker springa. :(

    När det gäller böcker så är min absoluta favorit Maj-Gull Axelsson. Finns ingen som gör sånna fantastiska personporträtt av kvinnor under 1950-talet och framåt som hon. ‘Jag heter inte Mirjam’ är fruktansvärt bra och viktig men också ‘Aprilhäxan’ (min personliga favorit!) och ‘Långt borta från Niefelheim’ är måsten att läsa! :)

  12. m skriver:

    Ni måste läsa Infidel (tror den heter En Fri Röst på svenska) av Ayaan Hirsi Ali! Läste den i min lilla bokklubb, så sjukt intressant och bra!

  13. K skriver:

    Håller med om att ALLT Chimamanda Ngozi Adichie skrivit är ett måste! Även Khaled Hosseinis böcker är riktigt bra.

  14. Ida skriver:

    Läs ”Lyckliga i alla sina dagar om pengars och människors värde” av Nina Björk

  15. Matilda skriver:

    Ja, röstar också på Boktjuven!!! Samt Tusen strålande solar. Och kanske Little Bee.

  16. Sara skriver:

    Även jag röstar på Boktjuven av Markus Zusak. Andra tips:

    Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson
    Kärlekens historia av Nicole Krauss
    Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson
    Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

    Och så ser jag fram emot bokrecension sen!

  17. Karin skriver:

    Mitt tips till din troliga benhinneinflammation är att inte byta underlag och helst inte asfalt. Är fotbollsspelare så får alltid problem på våren när man växlar Fys med fotboll, alltså asfalt och gräs! Men inget farligt och du kan alltid tänka bort smärtan, gäller bara att aldrig stanna ?

  18. Pauline skriver:

    Min kille fyller också 30 i sommar, har gett han en övernattning på slott med 3-rätters. Han älskar att äta god mat och när stället har en historia, dessutom får vår hund följa med :) Tror nog att du kommer på någon superbra grej till Anton, mitt tips är iaf en upplevelse som du kan följa med på och ha kul/njuta av också :)

  19. Ebba skriver:

    Hallå hanna! Jag behöver seche vite-relaterad hjälp! Jag tycker att nagellacket typ blir randigt och fult när jag tar på överlacket? Hur ska man göra för bästa resultat?

  20. Linnea skriver:

    Hej Hanna!

    Tips på böcker: Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg och att ni sedan läser För Lydia av Gun-Britt Sundström. Hon skrev om Söderbergs version men ur kvinnans perspektiv istället! Ska skriva c-uppsats om saken nu :)))))))) uppsatser är ju alltid tråkigt men böckerna är bra!

  21. rebecka skriver:

    Hej! Jag tycker ni ska läsa Jag heter inte Miriam, Maken eller Americanah, tre grymt bra böcker. Jag jobbar på bibliotek och vi lånar ut bokcirkelkassar, så om ni inte vill köpa alla böcker/behöver inspiration finns det säkert liknande koncept i Stockholm, tips :)

  22. Malou skriver:

    Backar första kommentaren – vad som helst av Chimamanda Ngozi Adichie. Så fina och starka kvinnor hon skriver om!!

  23. Johanna skriver:

    Vad kul med bokklubb! Jag rekommenderar också Americanah, Kallocain, och Maken som andra nämnt. Och Scum-manifestet såklart, kan säkert bli kul diskussion av den.

  24. Malin skriver:

    Oj vad jag håller med om punkt 3!

  25. Hmm skriver:

    Fast nej Hannah det är du som missuppfatta varför det inte är ok att sminka sig på bussen. Det har inget med smink att göra som pinsamt fenomen utan att uppfattningen är att allt som man normalt gör på toaletten gör man ingen annan stans.

    Jag använde också exemplet att fila med tandtråd. Men jag kan ju lägga till bleka tänderna, vaxa mustaschen, sätt gel i frillan, trycka tillbak naglelbanden etc…

    1. Hmm skriver:

      Så för säkerhets skull så berättar jag att jag själv använder smink ibland…

    2. Hanapee skriver:

      Hej Hmm! Tack för ännu en kommentar av dig! Om det inte handlar om främlingsfientliga åsikter eller antifeminism är du alltid här för att säga dina sanningar. Ännu en gång väljer du att helt frångå poängen och fokusera på enbart bussen. Pinsamheten sträcker ju sig mycket längre än kollektivtrafiken? Du måste ju rent krasst hålla med om att det ställs större krav på att kvinnor ska vara snygga? Och att kvinnor värderas och kopplas ihop med sina utseende i långt större utsträckning? Det kontra känslan av att vara ”dum” när en sminkar sig, måla naglarna, lockar håret går inte ihop.

      Kram!

  26. Henrietta skriver:

    Tycker ni ska våga läsa saker som känns lite pretto men oftast är väldigt bra! Själv älskar jag Knausgård trots att han vara en torr gammal stofil ibland. Det är så omvälvande att läsa hans böcker – det tar tid men när man läst ett tag lyckas man verkligen krypa in i hans värld och bli en del av den. Samma sak gäller Elena Ferrante som är fantastiskt! Hennes Neapel-tetralogi om två unga, smarta flickor som växer upp i de fattiga, hårda och patriarkala Neapel (som ibland känns som Afghanistan) och deras olika levnadsöden är så djupt fascinerande att det är fysiskt omöjligt att lägga ner böckerna. Sylvia Plath är också bra, och Siri Hustved! Vill man läsa en spännande skildring av New York och hur det är att som intellektuell afrikan /europé komma till USA och bli bemött som en ”black american” och hela resan dit rekommenderar jag Teju Coles Öppen stad. Egentligen tycker jag om alla böcker som lyckas få en att verkligen känna och leva en annan människas liv och förstå hela deras värld – jag gissar att det är det som är bildning. All bra kultur är en språngbräda in i all mänsklig erfarenhet och kunnande som finns <3

  27. ochlivet skriver:

    Oki ser att flera andra skrivit det, men Århundradets kärlekssaga, Maken, Den allvarsamma leken och För Lyda ÄR SÅ HIMLA BRA!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG