Bjöd guben min på en chiligryta

20:41 2016-10-16

img_4936.jpg img_4937.jpg

SÖNDAG.

Morsan och svärmor har åkt hem. Grät lite när de hade åkt pga haft så trevligt och tycker så mycket om att vara med dem, vi har gjort ansiktsmask, shoppat och ätit.

Fick btw mens inatt 04:36 (vaknade nämligen av smärtan) och kan EVENTUELLT ha lite lättare att grina pga den också.

Jaja.

Slängde iaf ihop en chiligryta idag! Eller ja slängde och slängde, stod på spisen i 4 timmar……… Hade ju ett jättemärkligt nyårslöfte till mig själv som handlade om att göra ”grytor på söndagar”. 10 månader senare händer det! Bjöd Anton på det iklädd sammetsklänning (alltså jag hade den på mig) och jazz i bakgrunden!

 

Jag blandade ihop två recept och gjorde typ såhär:

Hackade 1 kg ekologisk högrev till 2-3 cm tärningar (tog bort en del av fetthinnorna innan). Stekte högreven med 5 hackade vitlöksklyftor och olja. La ner en hackad lök. Hackade i två röda chilis. Typ 2 msk av torkad koriander, spiskummin, oregano, chilipulver. Kokade torkad chili (2 ancho + 1 chipotle) i en kastrull med lite vatten, mixade ihop dem med varandra och hällde i grytan. Och så hade jag i typ 3 msk kalvfond, 1 dl vatten och 33 cl öl. Och så salt på det!

Låt stå och puttra på spisen i typ 3-4 timmar.

Serverade med tortillabröd, riven cheddar, inlagd rödlök, creme fraiche och guacamole (med vitlök i!).

***LYCKA TILL ALLA TEXMEXLOVERS DÄR UTE***

10 kommentarer | “Bjöd guben min på en chiligryta”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Camilla skriver:

  jäklar vad gott det lääät!

  1. Hanapee skriver:

   mhm!! d var d kan jag lova dig min vän

   1. Falken skriver:

    Men alltså min mage hade dött döden direkt av dom där ingredienserna!! Hur gör ni?? Hanna du har väl ingen pansar-mage?

 2. FRÖKENTV skriver:

  men åh, mums!

 3. Ellen skriver:

  Den där känslan när en får mens och liksom inser att alla galenskaper en precis ställt till med kaaaanske har att göra med det :)) Så många gånger jag torkat tårar för att sen ba: jaha, jag ska ha mens snart!

 4. Malin skriver:

  Viktig fråga – kärnade du ur chilisarna innan du la dem i gryan eller bara körde du i allt? :D

 5. mvh kiss och bajsåldern skriver:

  he he hur najs kan detta ha varit för din turbomage kan man undra :)))))

 6. Julia skriver:

  Mmh drömde att jag gick till toan och fnär jag kollar ned (i drömmen) så har jag massa mens i handen, min mens är inte slemmigt rött krafs utan jag håller typ en rosa/röd/vit slemmig HJÄRNA i handen och liksom i chock ropar på min man medans jag försöker dra ut denna mens-hjärna som verkar sitta fast med långa trådar upp i min fiffi. Så vakna jag. Med krämpor ifrån helvetet, sprang till toan och lämnade visst blodspår hela vägen in till toilettis, kuul :’))

 7. Hanna skriver:

  Vill veta mer om klänningen!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG