Stockholms bästa julbord

10:30 2016-11-02

tomte

HO HO HO

(hahahaha kommer btw ihåg när jag skickade denna bild som julkort hem till mamma och pappa och de tog dem 2 dagar att se att det var JAG inklippt i bilden).

Fan vad jag älskar att det snöar i Stockholm nu. Det ger mig pirr i hela kroppen och jag går runt här hemma och ler stort som ett äkta vinter-psykfall.

Jag tror dels att det är Anton som hjälpt mig älska vintern så mycket. Han har ju alltid hållit på med slalom och hockey och tycker att vintern är bästa årstiden pga kan utöva de sporterna. Och jag kommer ju från en familj som alltid varit mycket i fjällen och helt enkelt ”hållit på” mycket med snö hela vintrarna. Hade mycket avancerade snögrottor som barn t.ex.

 

Nåväl. Här i Stockholm blir det ju sällan tillfälle för snögrottebygg. Men DÄREMOT ska jag boka ett JULBORD för mig och mina kompisar tänkte jag!

Men vilket är bäst?

Har funderat på Riksarkivet, Lux på Lilla Essingen eller något i Gamla stan? Vill ha ett traditionellt mysigt julbord i mitten av december.

Tipsa gärna!

HO! HO! HO!

 

19 kommentarer | “Stockholms bästa julbord”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    Ett av de bättre julborden tycker jag är Fjäderholmarna. Superturistigt på sommarhalvåret, skärgårdsjulromantiskt på vintern. Och maten håller riktigt hög kvalitet. Även Bockholmen har grymt julbord.

    1. Hanapee skriver:

      THANK YOU!!!!!!

  2. Erica skriver:

    Alla kan äta julbord på Artipelag kanske?? Lät superkul tyckte jag iaf :)

    1. Sandra skriver:

      Erik Haag och Lotta Lundgren har sitt julbord på Artipelag. Fast det är inte särskilt traditionellt skulle jag säga (var på det förra året)

  3. My skriver:

    Villa Godthem kanske? Tycker det är bra där + inte sådär överdrivet slaskigt som julbordsbufféer kan bli! Plus mysigt att det ligger på Djurgården och är typ en liten villa. Känns så Astrid Lindgren-idylliskt!

  4. Gutterflower skriver:

    Bockholmen!! Så himla trevligt och dom har verkligen ALLT. Kan rekommendera deras brunch också – himmelsk! :)

  5. Sofia skriver:

    Åååh trodde att du planerade att dra ihop julbord för alla dina läsare och poddlyssnare med du som master vid änden av bordet sittandes i en tron! Eller, kanske att ni skulle köra livepod julbordsstyle! Vore inte det nåt?!?! Boka Globen!!!

    1. Hanapee skriver:

      inte helt dum idé!!!!!!!!

    2. Miriam skriver:

      Sjukt bra idé!

  6. emma skriver:

    Fjäderholmarnas julbord, så himla gott, genomtänkt och trevligt!

  7. Malin skriver:

    Stallmästaregården kanske?

  8. Karin skriver:

    Min familj äter julbord på olika ställen i Sthlm varje år å av alla vi testat så är verkligen Fjäderholmarna det bästa! Supermysigt och väldigt god, traditionell mat

  9. Saga skriver:

    Måste också säga Fjäderholmarna, har jobbat där som ”julbordsnisse” för typ 7 år sen:) Mycket stämningsfullt att ta båt dit ut och maten är fucking gourmetgod

  10. Freja skriver:

    Lux på Lilla Essingen är <3 <3 <3 <3 Var där förra året och minns fortfarande typ hur allting smakade pga DÖR VAD GOTT DET VAR!!!

    Efter ett försök att va innovativ och först ha testat Hermans vegetariska julbord (som brukar ha god mat) och som slutade med gråt rätt ner i tallriken (av många fler anledningar än bara riktigt trist mat), var Lux där för att rädda julen!

    GÅ! Så gott julbord, så mysigt, samt man får även små goda melanrätter! Ett riktigt christmas miracle :)))

  11. Camilla skriver:

    Stallmästargården jättemysigt och bra mat. Ta en senare sittning. Var där vid 11 förra året, sjukt mycket kidz. Vilket inte är jättejobbigt men när man går med överfyllda tallrikar kan det bli lite krångligt….
    Archlipelag ute på Värmdö är fint!
    Kaknästornet har en bra julbord men man betalar nog lite mer för utsikten, se till att välja en dag med bra väder;)
    Grinda är as nice! Mysigt med båttur och sen bra mat.
    Waxholms kastell kan vara ett av de bästa jag varit på. GALET många olika sillsorter och så sitter man nere i någon form av grotta. SÅ MYS!

    Hoppas du hittar något bra!

  12. Emma skriver:

    Julbordet på Gamla Enskede Matbod är mysigt och traditonellt!

  13. Josephine skriver:

    Var på skytteholm herrgård på ekerö förra året, ligger på landet och herrgården är fin och traditionellt julbord, var jättebra! http://www.skytteholm.se/julbord/
    Annars Villa Gothem eller Ulla winblad på Djurgården. Eller Taxinge slott. Har för mig att alla de är traditionella. Hoppas du hittar nåt bra! :)

  14. Fanny skriver:

    Gondolen!!! Supergott och är det snö så får man sån magisk Stockholmsjulutsikt. Dock kanske inte nu med slussenbygge…

  15. C skriver:

    Fjäderholmarna alla gånger! Nöj dig inte med mindre!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg