Åt helvete med allt

08:40 2017-01-09

Jag är sjuk. Igen. Hahahahahahahaha

Hahahahahahahahaha

Hahahahaahahahahahahahaha

Bryter ihop nu mentalt

Varit vaken och febersvettats hela natten och svalt med ont i halsen. Kände hur det kom smygandes igår och nu är jag totalt sänkt igen.

DET ÄR TREDJE GÅNGEN JAG ÄR SJUK PÅ TRE VECKOR. Alltså hinner ju egentligen inte heller bli ”frisk” pga det är som att sjukdomen tar om.

Eller jo, i fredags och lördags var jag fan 99% frisk. Stannade sen hemma hela lördagen och såg film, gjorde noll ansträngande grejer pga ville ”ta hand om mig”. Gjorde inte ens yoga. 

Har ätit nyttigt, tagit d-vitaminer och inte tränat när jag känt mig krasslig. Är dessutom NOLL stressad över saker. Längtar ju efter jobbet till och med. Och har dessutom för 3 veckor sen kollat mina blodvärden som då var ”perfekta”. 

HUUUUUUUUUR KAAAAAAN DÅ MIN FÖRKYLNING INTE SLÄPPA MIG HUR SITT VIDRIGA GREPP??? ÄR JAG ETT SPÄDBARN I FÖRSKOLEMILJÖ?????

Dra åt helveteeeeeeeee

30 kommentarer | “Åt helvete med allt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Rebecka skriver:

    Är du ute mycket och tvättar du händerna ofta? Haha, det låter kanske som banala råd MEN jag jobbar i skolans värld så jag har lärt mig ett och annat knep och detta funkar verkligen för mig… Tycker åtminstone att jag blir sjuk mer sällan när jag är noggrann med handhygienen och försöker ta lite promenader i vardagen för att få frisk luft. Har nämligen hört att anledningen till att vi blir sjukare på vintern är att vi är inne mer = bakterier sprids osv. Så ta en promenad istället för att åka kollektivtrafik och tvätta händerna varje gång du ska äta något med händerna (ja, jag ser ofta kollegor tex skala en apelsin med otvättade händer och då tänker jag bara japp förkylning på ingång). Som sagt har du säkert redan tänkt på dessa saker men… Krya på dig! <3

    1. Hanapee skriver:

      Är faktiskt usel på att tvätta händerna…. älskade denna kommentar, ska tvätta dem maniskt idag och ta en lugn promenad. TACK!

      1. Mio skriver:

        Haha, har tänkt på detta sedan du skrev att du bytte sängkläder var tredje månad och vet ju sedan innan att du typ äter dina tånaglar (eller klipper dem med munnen) – så min slutledningsförmåga sade mig att din handhygien nog inte var den bästa och att det är därför du hela tiden är sjuk. Tyckte dock att det var så otrevligt att kommentera det, så jag hav avhållit mig från det. Men nu när det redan är sagt kan jag bara instämma: du måste tvätta händerna, människa! – det ska vara det första du gör när du kommer hem, och aldrig äta mat eller pilla dig i näsan/ögat/munnen med orena händer. MVH snorig just nu men annars inte varit sjuk på tre år (sant).

  2. Vendela skriver:

    fyfan….detta inlägg väckte något i mig, blir så provocerad när folk är sjuka jämt????? tänker *hur är det möjligt???* nåväl, tvätta händerna är ett bra tips!
    Har ett immunförsvar av STÅL och tvättar händerna hela tiden.

    Om jag ska vara lite psykolog nu så är jag avundsjuk, vill OCKSÅ vara sjuk och tillåtas vara en jättebebis :(

    ahahha herregud är väl psyko istället… krya på dig master!

    1. Anna skriver:

      Haha fnissade så mkt åt slutet av denna kommentar <3

    2. S skriver:

      Hahaha jag är fan exakt likadan!! Tror analysen om avundsjuka stämmer, LEVDE på att jag bröt tån härom månaden trots det typ är det enda man kan bryta utan att få nån slags behandling… aldrig fotat en tå i så många vinklar…

      PS, är ju glad såklart att jag inte bröt nåt värre eftersom det ju såklart är asjobbigt med gips etc, och det gjorde ju inte extreeeemt ont i tån EGENTLIGEN…

  3. Frida skriver:

    Var sjuk hela tiden förut, för mig satte det sig alltid i bihålorna. Började använda nasonex (kortisonnässpray) vid minsta bihålekänning (utifrån teori från läkare om att jag har smala bihålegångar = sätter sig något i bihålorna sväller gångarna igen och sjukdomen lever sitt eget liv där i någon månad eller två) och nu är jag inte mer sjuk än kreti o pleti, hurra! Annars brukar jag trösta mig med att man blir immun mot varje förkylningsvirus man haft, är man förkyld ofta blir man ju immun mot jättemånga.

  4. Sandra skriver:

    Börja ät D-vitamin, om du inte redan gör det. Jag var jämt förkyld förut, gick till doktorn och det visade sig att jag hade stor brist på D-vitamin. Du bör också VILA (alltså verkligen vila) när du är förkyld,annars tar dem bara om.

    Om du inte sett säsong 3 av Skam redan så kan du ju gött unna dig lite tid i soffan. Krya på dig!

    1. Hanapee skriver:

      ”Tagit d-vitaminer” skrev jag ju!!! BUHU :-(

  5. Frida skriver:

    nääää fyyy stackaren! Tycker på riktigt mycket synd om dig. Det är ju inte klokt va, hur många olika virus kan det ens finnas i världen?!?!

  6. Marie skriver:

    Men stackare, krya pa dig!

    Vet ju inte hela bilden har men for mig hjalper det iaf att utesluta mjolkprodukter och annat slembildande, t ex banan vid forkylning. Alltsa ata enlit ayurveda. Men inte annars, gillar inte forbud och att begransa annars, men just vid forkylning tycker jag detta funkar! Kanske vill du inte ens ha sana hara tips, forlat isafall, kan ju vara storigt med oombedda tips overlag.

    Tack iaf for en bra blogg!

    1. Marie igen skriver:

      enligt ayurveda… inte ”enlit”

      1. Malou skriver:

        Omg, fattade inte att du kommenterade på din egen kommentar och blev skitarg.. SLUTA MÄRKA ANDRAS MISSADE BOKSTÄVER skrek mitt inre. Så lättprovocerad, hahaha.

        1. Nike skriver:

          AAAaaaahhhhh, samma här! Hann liksom ELDA UPP MÄ, herregud?!

  7. Ida skriver:

    Alltså jag är LEDSEN att säga det, men kan det vara alkoholen? Att den liksom försvagar immunförsvaret trots att man bara tar några glas? Jag vettefan jag, men jag har i perioder samma problem som du och jag vill veta vaaarför! Jag trycker i mig vitaminer och tvättar händerna, men ändå är det sjukdomsfest med jämna mellanrum, och värre blir det om en unnar sig ett par glas när man tror man snart är frisk.

  8. Steppi skriver:

    Jag tänker också att du festar till det innan du hunnit bli frisk ordentligt?
    Se till att bli heeeelt jäkla frisk nu innan nästa ljuva droppe alkohol!

  9. Liv skriver:

    nobuthello!
    Vilken styrka är det på din D-vitamin? Skulle råda dig att ta terapeutisk dos, alltså köpa starkare D-vitamintabletter än vanlig rekommendation. Jag köper mina på apotea.se, och de har 5000IE (2500% av dagsbehovet). Är du nojig så kan du (om du orkar) googla om det. Äter även zink och magnesium på daglig basis, Q10 och selen ibland. Började med detta efter jag köpt hälsokontroll XL hos werlabs.se och verkade vara en enda stor brist av allt. Tvättar händerna ofta. Rekommenderar även kosttillskott med bra bakterier.

    Är ALDRIG sjuk. Förutom i huvet, men det hjälper ej detta mot. Kanske lite gladare av D-vitamin och lite mer avslappnad av magnesium, men det är fan marginellt.

    Oavsett tillvägagångssätt så hoppas jag du kryar på dig snart!

    1. R skriver:

      Hål i huvudet att självmedicinera med kosttillskott som kan överdoseras. 2500 % av RDI är på tok för mycket D-vitamin. Överskottet lagras i fettvävnaden och bidrar till förkalkning av njurarna.

      Gå till vårdcentralen och prata med din läkare om bristsymptom och ta blodprover där, i stället för att betala 500-1000 kr till Werlabs och liknande briljanta affärsidéer som bara utnyttjar oroliga själar.

      1. Liv skriver:

        åh snälla säg att du är en läkarstudent som fortfarande tror på att den svenska sjukvården! :))))

        Fint att du bryr dig, men självklart har jag varit hos en ”riktig läkare” på vc och fastställt bristsymtom, men tror du de är intresserade av att lägga sin budget på uppföljningsprover under 12 månader?

        Välkommen till verkligheten, hål i huvudet.

        1. R skriver:

          Du skrev själv att det var via Werlabs som du fastställde bristvärdena.

          Hur som helst, om detta nu upptäcktes via kontrolltagning hos vc skulle du bli inbokad på uppföljande provtagning för att se huruvida rekommenderad medicinering avhjälpte bristvärdena.

          Huruvida de är intresserade eller inte får väl din paranoia bestämma. Du har rätt till bedömning och provtagning vid misstänkt bristtillstånd, tillsammans med uppföljning efter rekommenderad behandling. Det är bara att stå på sig.

  10. Oda skriver:

    hej master !!
    älskar din blogg o du är en sån stor feministisk förebild och inspiration för mig! lär mig så otroligt mycket av dig o blir alltid lika glad när jag besöker bloggen din :-)
    iaf, jag är en 17 årig tjej som verkligen skulle vilja göra en makeover av mitt tråkiga tonårsrum och eftersom du har så himla bra smak o din o antons lägenhet är GOALS, undrar jag om du har några tips på hur man kan göra sitt rum lite roligare?? kanske du kan visa med lite inspo bilder o så?
    puss o kram<3

  11. Linda skriver:

    Har haft samma som dig i flera veckor nu! Har hört att det är ett väldigt aggressivt virus som härjar runt denna vinter så det är nog därför det aldrig ger sig? Behöver inte vara så att vi är värdelösa på att tvätta händerna, äta vitaminer, vara ute i frisk luft och leva hälsosamt… Vi kanske bara har otur och blivit drabbade av ett väldigt aggressivt virus? Krya på dig master!

  12. m skriver:

    Å vad jag känner med dig, har varit förkyld med diverse öroninflammationer/bihåle-skit i snart en månad. Skulle vara skönt att punktera huvudet så allt snor rann ut. FAN vad ilsken man blir. Tog det också MEGAlugnt i helgen för att verkligen bli frisk men som ett jävla STRAFF för att jag tog hand om mig själv blev jag ännu sjukare.
    Ja ja, skönt att gnälla lite. Krya på dig! Nån jävla gång ska vi väl bli friska.

  13. Rebecca skriver:

    Hahah din snap ikväll ? för rolig

    1. Eli skriver:

      Jag tyckte också att de var fantastiska!

  14. Nele skriver:

    Streptokocker kanske?

    Jag hade det och blev sjuk flera gånger på knappt en månad… feber, förkylning och ont i halsen. åkte till vårdcentralen och testade för streptokocker och så fick jag penicillin.

  15. Li skriver:

    Master, om det inte ger sig så testa för streptokocker. Min son var sjuk med feber, hängig och slem från och till i fyra veckor. Ibland från dag till dag och ibland med några dagar emellan. Det tog lång tid för oss att fatta, men jovisst testet visade positivt på streptokocker trots en fin rosa hals utan synlig infektion *tumme ner emoji*

    Krya krya!

  16. Ctina skriver:

    Skratt 1: ‘Bita av tånaglarna’
    Skratt 2: Att folk tog sats att ryta från till den som rättade sig själv med ‘enlit’.

    Åh. Älskar dig. Dina läsare. Podden. Lyssnade i kapp ganska många avsnitt idag och skrattade när Martin blev glad att podden som försvann ‘var utom hans kontroll’. Asså wtf *skrattgringubbe*. Ni lägger väl aldrig ner poddas? Bra skit. Oslipad diamant. Älskar det ostrukturerade men KANSKE hade det varit kul med något återkommande, typ ‘Veckans’ surgubbe/observation/feministiska åsikt/gulligaste sägningen av bo/SVT-tjuvlyssning/mamma citat/….Typ egna unika grejer som är typiskt för er som ni kan ta upp varje vecka?

  17. Lisa skriver:

    Hej hallå, en ytterligare teori kring dina återkommande förkylningar. Jag föreslår att det kan ha och göra med långvarig stressbelastning. Väldigt tråkigt förslag. Jag fick själv höra det några gånger av vänner och familj som visste hur mycket jag flängde omkring utan att vila samt mina återkommande svampinfektioner, urinvägsinfektioner, förkylningar, problemmage etc, men jag ville inte lyssna då det lät som en så himla enkelt och okomplex analys! Nu efter nyår kom dock dagen då någon ”drog bort mattan under fötterna” och jag har blivit sjukskriven för utmattningsdepression. Inte förrän nu när jag läser på om stress kan jag se att alla mina omöjliga ”åkommor” passar inte varningssymptomen för utmattningssyndrom.

    Precis som mig, tänker jag att du är en ”duktig tjej” som ska klara av och hinna med mycket, gillar/älskar sitt jobb så ser inget problem med lite övertid (ens jobb är ju ens hobby?), ansvara för relationer, ständigt vara uppkopplad, vara på bra humör och andra faktorer till stressbelastning.

    Det här kanske inte alls stämmer, du kanske bara tvättar händerna för sällan vad vet jag. Men tänk lite på det, gör tex det här testet för att se om du är i riskzonen för utmattning:

    http://www.expressen.se/halsoliv/tester/ar-du-i-riskzonen-for-att-bli-utbrand/

    Kram

  18. Lisa skriver:

    *passar IN I varningssymtom för utmattningssymtom, ska det vara. Mkt oklart annars.

    Expressen-källan kan kännas lite oseriös, men det är ett bra test för att vara uppmärksam på möjliga orsaker till stress.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG