Hudvårdar

22:25 2017-01-09

9d01edb5-358c-4369-a1df-312c08983210.jpg

Såååååå, det kom ett paket till master. Som jag hade beställt, så heeeeelt oväntat var det ju inte. Låg och scrollade igenom hela skincity (obs ej spons) på lördagkvällen och beställde till slut fyra riktigt bra produkter som kom redan nu på måndagen.

Låt oss öppna paketet tillsammans.

1fe1326d-c3ac-4028-850b-7e177b1727d4.jpg

Grej nr 1. Egentligen hela anledningen varför jag beställde grejer från början. En exfoliant(?) från Paula’s Choice med 2% BHA(?), har läst en massa bra om denna typ att den tar bort ärr (sånna som jag har från klämmande) och ger lyster, gör huden till bebishy typ.

 

081b8dc9-a0a1-48e0-9032-a950764461fb.jpg

Grej nr 2. Var sugen på något lätt och återfuktande och fann den här mOiStRuiZerN från samma märke som ovan. Dock tyckte jag att jag kände mig lite sträv efter den när jag testade i eftermiddags? Kanske bara vill vara oljig istället, vilket leder oss in på nästa produkt….

 

23632f69-7467-470d-baf0-3df8c0d78838.jpg

Grej nr 3. Det här är tredje flaskan av det här serumet jag gör av med pga ÄLSKAR DEN SÅ MYCKET. Från märket Beauté Pacifique. Tror jag har skrivit om den här förut? Men för en som har normal mot torr hy som mig så är den här perfekt.
Huden blir verkligen MJUK och tycker dessutom att den ”jämnar ut” osv. Det negativa är väl att jag alltid tar så satans mycket så jag blir riktigt oljig och får feta hårslingor längst fram i pannan – som hon Sofie som jobbade på Blå Valvet i Skilda världar.

 

af104594-5b47-4dd5-948b-03bd916669f9.jpg

Grej nr 4. Också en till från Paula’s Choice! Och den här gången för KROPPEN. Jag har ju sådana där knottror på armarna och lite på röven och benen, alltså som att jag har lite gåshud typ. Läste någonstans att det kallas för ”piltor” ? Kan ha mints fel, känns som någon för hästar när jag skriver det. Aja. Kommer smörja kroppen med denna och återkommer med huruvida jag är mindre knottrig om ett par veckor.

 

KRAM

 

24 kommentarer | “Hudvårdar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. My skriver:

    HAHA dog över att du blandar ihop plitor och spiltor! (Inte helt konstigt dock och du skrev ju rätt ;) )

    1. Anna skriver:

      piltor, ej plitor, mvh dryg

      1. Hanapee skriver:

        Tack

        1. Elsa skriver:

          Fast det heter plitor

          1. Hanapee skriver:

            Jo det vet jag väl SÅKLART, men det var en blinkning till hästarnas SPILTOR. Guuuuuu.

  2. Karro skriver:

    Åh vad kult!! Glöm ej att använda solskydd vid användande av syror! Japanska solskydd är fantastiska, mest omtalad är nog Bioré watery essence.

    Ett tips för att få bra/mest effekt av BHA:n är en rengöring eller toner med låg pH. Vitamin C/BHA/AHA (i den ordningen, CBA, lätt att komma ihåg, lägst pH först osv) är verksamt vid lågt pH-värde :)

    Tips på billigare märke är fantaaaaastiska koreanska märket COSRX. Deras low pH cleanser är grym (men kan vara lite för torr om en är riktig torris) eller deras pH-balanserade toner att använda innan syra. Deras BHA och även AHA är mycket poppis och ska vara snäll så vitt jag vet. Väntar på min första leverans.

    Har blivit besatt av asiatisk hudvård, ska nu sluta tjöta. Reddit/r/asianbeauty is where it’s at though

    Ett SISTA tips (lovar), använd för allt i världen ej syran för ofta särskilt så här i början. Du vill ej råka överexfoliera. En gång i veckan i några veckor till att börja med!

    1. Hanapee skriver:

      Tack för jättefina tips men FUUUUCKK!!!! ANvänt den 2 gånger idag redan!!!!!

      1. Karro skriver:

        Ta det lugnt bara, ge din hud någon vecka eller två för att se hur den reagerar :) passa på att lägga många lager fukt, typ återfuktande toner + återfuktande serum + återfuktande kräm. Många, tunna lager brukar funka bra! fukt fukt fukt liksom! Och bli inte rädd om du får finnar i början, det kan vara ”purging” dvs orenheterna kommer upp till ytan. Det märker du främst genom att de dyker upp där du vanligtvis får finnar/acne. Dyker de upp på andra ställen måste du nog vänta ännu längre med syran, då kanske du reagerar på att den är för stark.

        Passa på att sheetmaska extra mycket och tänk på att ”stänga” fukten inne efter mask med en återfuktande, kanske lite tyngre kräm :)

        Ett annat tips är snigelserum, cosrx gör ett med 96%(!) snigelsekret. Låter kanske äckligt men är magiskt :) mizon gör också bra snigelserum som jag dock ej testat. Gör under för ärr och återfuktar/läker massor!

        Kul ju! Älskar hudvård!! Du behöver inte oroa dig, ta det lite lugnt bara :)

  3. Sofia skriver:

    Sofie i skilda världar-referensen: hahahahaha.

  4. Malin skriver:

    Den där BHA-syran är LIVET. Kan vara bra som Karro skriver att vara lite försiktig i början, DOCK beror det väldigt mycket på hur känslig hy man har. Jag började köra 2 gånger per dag efter ca 2 dagar pga inget tålamod, och det funkade fint på min hud (som dock är sjukt tålig gällande syror och sådant har jag märkt…)

  5. Tilda skriver:

    Haha piltor! Du menar keratos pilares! Svaret på det är exfoliering, vilken som helst egentligen, som funkar på din hudtyp. Kommer för övrigt aldrig förstå mig på er som köper detta serum från beaute pacifique?? Det innehåller druvkärnolja och parfym :) 600 kr. Absolut!

    1. xx skriver:

      Keratosis Pilaris.

  6. Älskar älskar ÄLSKAR Paulas syror! Köpte nyligen henne 10% AHA, jeflarns du, den tar!

  7. frida skriver:

    hahaha piltor….. du tänker på hästarna som står i SPiltor!!!!!! :PPP

    1. Lizette skriver:

      Eller… bara en tanke, så tänker hon på plitor. Som ju faktiskt är ett ord ;pppppppp Here you go; http://lmgtfy.com/?q=plitor

  8. Nathalie skriver:

    MASTER snälla gör recension på Paulas choice sen! Jag vill oxå köpa sån syra men vill veta ett märke som funkar innan jag köper… (sedan kanske det inte funkar på mig men då vet jag att den funkar på någon iaf)

  9. Maria skriver:

    kul att när man bildgooglar ”sofie skilda världar” så kommer typ 5 bilder på dig upp. du är hennes främsta spokesperson!

  10. Sara skriver:

    Vad sjukt att jag gick in och läste här PRECIS efter att jag beställt en liten burk av Paulas Choice BHA 2 % liquid från SC för att testa (och var sjukt sugen på 10% kroppskrämen av exakt samma anledning som du men fick avstå i väntan på cash). Nyfiken på om de funkar så bra som jag hoppas!

  11. Sophie skriver:

    Har också såna prickar på armarna och de verkar vara där för att stanna, hjälper icke med skrubb eller insmorning. Så vill gärna ha en recension på syran!!

  12. Elin skriver:

    Har också haft problem med keratosis pilaris i en evighet och har provat allt! Var på Apoteket i höstas och fick tips om La Roche Posays Lipikar Baume – en kräm som är bra för hud som är känslig och lätt blir irriterad – och den har funkat så bra! Har aldrig haft så lena armar! En får smörja var och varannan dag, men det är det lätt värt!

  13. Malin skriver:

    Hur var den sista, för knottror/”plitor” (whatever)??!

  14. Karolina skriver:

    Jag har haft såna knottror hela livet – MEN – nu betydligt mindre – utan dyra krämer.

    1. Bytte duschtvål mot ekologisk/naturlig tvål – efter 6 mån blev det mycket bättre.

    2. På tal om spiltor och hästar – Helosan – denna underskattade produkt. Jag kör det på överarmar och fötter – fungerar utmärkt! Har det typ till allt – alla borde ha det hemma.

    Tror man skrubbar lite väl mycket ibland. Återfuktning, återfuktning + bra tvål.

    Visst fungerar säkert alla fina produkter – men ett budgettips för de som kanske inte har råd med annat!

  15. f skriver:

    FInns det någon recension kring detta? var det bra? värt priset? funkade det? :)

  16. Emilia skriver:

    Så vilken ansiktskräm tyckte du mest om? =) Personligen gillar jag den första krämen du skrev i listan märkt ”grej 1”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg