Cool söker hjälm

00:02 2017-06-03


Kolla va cool med hands free INNANFÖR jackan. Brukar ha så ibland när jag cyklar pga rädd att sladdarna ska snurra sig fast i styret ELLER NÅT.

Fastnade förresten med byxbenet i cykeln i förra veckan. Riktigt tramautisk upplevelse på Skeppsbron. Var dessutom ett par benvita rodebjerbyxor….. 

Dvs blev både smutsiga av kedjans olja OCH de var dessutom dyra.

Bröt nästan ihop.

Apropå cykling. Jag behöver verkligen köpa en ny cykelhjälm, just nu har jag en halvbillig från Bell som inte alls passar mitt huvud.

Behöver en snygg OCH bra. Kanske säljer du din? Eller vet ngt märke som gör vettiga. Vill inte ha sån där krage som blåser upp, och inget med ngn inbyggd tygskärm som jag sett haha. 

Plz help master!!!

43 kommentarer | “Cool söker hjälm”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Regina skriver:

  Varför inte en Hövding? De där kragarna man hänger runt halsen med inbyggd airbag som vecklas ut vid en eventuell olycka.

  De är, förutom att de inte totalkvaddar frisyren, åtta gånger säkrare än en traditionell cykelhjälm.

  Men du kanske gillar platta, svettiga frisyrer? :) :) :) :) :)

  1. Amanda skriver:

   Den är ju skitful

   1. Regina skriver:

    Vem bryr sig om en hjälm är ful? Det handlar om LIV OCH FRISYR!!!!

    Om jag skulle börja cykla (promenerar till jobbet i dagsläget) så skulle jag investera i en hövding det första jag gör!

    1. Emelie skriver:

     Okej, det är alltså PÅ RIKTIGT?

     Herregud.

     1. Ellinor skriver:

      Alltså, den ser ju bara ut så där när den blåst upp sig – och det gör den bara vid olycka. Annars är det den svarta ”kragen” bara.

  2. D skriver:

   Undrar samma, min hövding är min bästa investering ever! Har haft den i flera år vilket även innebär att jag under flera år har haft hjälm på mig vid varje cykeltur!!!
   Är så himla sugen på att köpa en ny (bara för att nya varianten är lite snyggare än vers. ett) men lyckas inte motivera ett nytt köp eftersom den jag har fortfarande fungerar helt som den ska.

   1. Malin skriver:

    Sälj din gamla till master ☝🏻

 2. Karro skriver:

  Alltså störigaste när det blivit inne med fladdriga byxor!!! GÅR ju inte att cykla med? Fastnar hela tiden:(

  1. Amanda skriver:

   Gummisnodd runt anklarna!

   1. Ajlin skriver:

    Partille-Johnny. 😂

 3. Hanna skriver:

  https://www.intersport.se/produkter/spectra-centrum-ev1-cykelhjalm-p265852?farg=265853

  Jag har en sån här, den ser lite snabb ut men är mycket bekväm och man kan lätt justera den. Plus att den har den där skärmen fram som räddar fejset om man ramlar framåt.

 4. Sofie skriver:

  Jag säljer min poc hjälm för har köpt
  En hövding som jag älskar. <3

 5. Ullis skriver:

  Hej Hanna. Ja det är viktigt att hjälmen passar så man inte cyklar utan. Titta på en cykelhjälm från Carrera som anpassar sig efter huvudet när du knäpper på dig den. Jag tror den blir snygg på dig.

  http://www.lannasport.se/sv/articles/2.3692.139417/carrera-foldable-vit

 6. Emmy skriver:

  Det där med hjälm kan jag inte hjälp till med (varit på jakt efter en snygg en i ÅRATAL!) Men byxorna, testa olivtvål! Jag har fått olja på ett par ljusa byxor och tack vare olivtvålen så blev de som nya. Du blöter byxan och gnider in tvålen, låter det verka en stund och sedan ”skrapar” du bort fläckarna och tvättar av! Klart! OBS, du måste använda olivtvålen INNAN du tvättar i tvättmaskin annars funkar det inte. Lycka till!

 7. Andrea skriver:

  Är antagligen ute och cyklar nu, höhö (kändes som jag drog ett gubbskämt här, förlåt!), men kan inte bestämma mig för om POCs octal helmet är helt okej eller passar bättre på typ en tävlingscyklist (det är ju inte den looken du eftersträvar gissar jag). Har ingen såndär skärm åtminstone o känns som den ventilerar så man slipper komma fram med blötsvettigt hår på somrarna. Obs, menar ej de färgglada varianterna nu. Sjukt dyr för en hjälm dock. Jag har själv letat hjälm i typ 3 år men det är så svårt! Ser ut som jag gjorde på skridskolektionerna i skolan -95 i de flesta modellerna.

 8. Emma skriver:

  sweet protection Hanna!

 9. Anna skriver:

  Fast, alla Hövding-ivrare, Hövding är sämre än vanliga hjälmar när det gäller fall/slag med mycket kraft mot smala föremål/ytor, tex om man får huvudet mot en trottoarkant, vilket ju inte är ovanligt i cykelolyckor i stadsmiljö.
  Jag har nyligen köpt en Spectra Urbana som har MIPS, som tydligen ska vara toppen oavsett vilken riktning man trillar åt och vilket ska halvera risken för hjärnskador jämfört med ”vanlig” hjälm, enligt diverse tester.
  Den ser ut som en hjälm, inte supersnygg men inte heller superful, inte supersportig heller, utan liksom en hjälm. Sabbar nog frillan om man är väldigt noga med sånt, men hellre sabba frillan än det som sitter innanför frillan :) :)

 10. Josefin skriver:

  Jag har precis köpt mig en Giro Trinity Mips som funkar finfint! Den är i storlek 54-61!

 11. Charlotta skriver:

  Det bästa när en köper hjälm är att åka till en affär som säljer hjälmar och sen prova sig fram efter den som sitter bäst på lillhövvet. När jag skulle köpa en hjälm i höstas var jag helt inställd på att jag ville ha en snygg POC-hjälm, men den passade inte alls på mig och fick istället köpa någon annan (mindre snygg), men som passade mycket bättre!!

 12. SH skriver:

  Alltså jag hade skiiiitsvårt att hitta hjälm som var tillräckligt lite ful för att jag skulle kunna använda den dagligen. För mig sitter hjälmar ofta liksom ovanpå hjässan, för högt upp så att jag ser ut som ett barn i skidbacken. Sen hittade jag den här: https://www.xxl.se/etto-commuter-helmet-17-cykelhjalm/p/1132570_1_style

  Ser inte mycket ut på bild, men den är faktiskt fin! som ett mellanting mellan ”cool” skatehjälm och snabb hjälm! Finns med Mips också!

 13. Malin skriver:

  Jag har gett upp hoppet om att hitta en snygg hjälm, men sedan jag såg en blodig cykelolycka för ett par år sedan använder jag hjälm varje dag. Gick till en cykelaffär och provade olika modeller/storlekar och hittade tillslut en som passade mitt huvud PERFEKT. Den är matt svart och ser ut som en klassisk cykelhjälm (dvs snabb). Men jag skulle rekommendera dig att gå och prova flera olika!

 14. Johanna skriver:

  Har en svart från Nutcase som jag känner mig väldigt tuff i. Plus att det står ”i love my brain” bakpå. Innan jag köpte den såg jag en annan med likadan hjälm och tänkte att FÖRIHELVETE jag älskar ju också min hjärna!!!! Värt. Köp.

 15. J skriver:

  Kolla in stålhästen!

 16. Jonna skriver:

  https://www.closca.co

  Såg denna i SkönaHem (av alla ställen). Om jag cyklade mer regelbundet och ville ha en snygg och ”behändig” hjälm skulle jag nog köra på denna. Ihopfällbar liksom!

 17. Erica skriver:

  Jag har Stålhästens cykelhjälm (ville länka men vart en milslång länk så du får googla hehe) den är nice, för att va en hjälm då… VARFÖR uppfinner inte någon en riktigt cool SAMT säker hjälm? Är ju omöjligt att hitta. PS: vill veta mer om jackan?!! Så himla fin!

 18. Julia skriver:

  Haha alltså ”hatthjälmen” är sån sjuk jävla idé att jag vill skrika rakt ut varje gång jag ser en galning med sån. Är tanken att man inte ska tro att de har en hjälm utan bara ett jättehuvud? Hihi kul men provocerande

 19. M skriver:

  https://www.xxl.se/lazer-beam-mips-bikehelmet-16-cykelhjalm-med-mips/p/1118123_1_style

  Väldans trevlig och den justerar sig själv runt lill-hövväh

  1. M skriver:

   +++++Att man kan ha uppsatt hår med den!

 20. anonym skriver:

  Ser många kloka här som tipsar om hjälmar MEN känner mig lite som en alien för i min stad (mindre stad i Norrland) är det väldigt ovanligt att använda hjälm, i alla fall bland unga? Känns mer *socialt accepterat* om man bor i Sthlms innerstad. Jag är egentligen inte så brydd om andras åsikter, går gärna med fula tumvantar eller täckbyxor på vintern men hjälm??? Känner mig så udda :( Jag vet MYCKET VÄL att jag är ytlig och jag VILL ha hjälm eftersom jag förstår riskerna men kan inte låta bli att känna mig lite… Ja, uttittad… // 23 år i småstad

  1. Lovisa O skriver:

   Känner igen, från annan stad i norr där folk inte använder hjälm så mkt heller. Men har bestämt mig för att strunta i det. Särskilt efter jag träfade en som hade cyklat omkull och inte haft hjälm. Hon hade gjort illa sig rejält :/

 21. Kro skriver:

  Den här är mitt tips: https://www.cykelaffaren.se/product/abus-urban-i-zoomlite-svart-v-2
  Tar man bort skärmen (som jag antar inte fyller någon säkerhetsfunktion) är den ba helt neutral – inget som sticker ut eller fräsig färg = man känner sig som en vanlig människa. Och! Största plusset är att den har en lampa bak! Så har man liksom alltid med sig en i reserv:)

  1. Frida skriver:

   Har också en Abus och tycker den är super! Kan ha uppsatt hår i den också :) Dessutom är den typ ”diskret” för att vara hjälm – vad det nu kan spela för roll…(hehe, känner mig fortfarande som första dagen i skolan när jag knäpper den på mig). Rekommenderar Abus *tumme upp*

 22. Saga skriver:

  Jag har spectra urbana som ska vara väldigt säker, den senaste varianten är dessutom hyfsat oful.

 23. Sofia skriver:

  Hövding är det bästa som finns! Sabbar inte frissan alls ju :)

 24. Moa skriver:

  Vet att inlägget handlar om cykelhjälmar men alltså så fin bild på dig Hanna!!! Vilken mascara har du på dig här? Eftersträvar samma ljuva blick

 25. Josefin skriver:

  POC Receptor köpte jag i vit och är så jäkla nöjd! Dels känner man sig lite fashion men också svinbra för huvudet. Åker även snowboard i min på vintern pga så smidig och skön!!!!!! Bästa tipset är ändå att lägga ner en rejäl slant så den är både säker och jävligt snygg, för då kommer man använda den och det är huvudsaken (haha).

 26. Helena skriver:

  Jag har köpt min hjälm på ikea av alla ställen! Svart, matt och utan snabba detaljer. Och lite som en ridhjälm i formen typ, lite kepsliknande. Plus billig! Vet ej hur säker men åtminstone CE-märkt vilket jag tar som att den är okej.

 27. ill skriver:

  Jag hade hjälm på mig när jag kraschade och bröt käken på tre ställen, men jag bröt iaf inte huvudet.. eller ej jo.. men inte hjärnan. Så snälla snälla cykla inte utan hjälm. Jag tycker att det är töntigare att cykla utan hjälm än med hjälm i stan (när jag är på landet cyklar jag utan, dumt nog, men jävlar vilken skön känsla!)

 28. Lovisa O skriver:

  Tipz! Den har har fått bra val folksams hjälmtest 2017 och är snygg!

  https://www.stadium.se/sport/cykel/cykelhjalmar/225842102/occano.u-mips-inmold-hlm.white

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla