PREMIÄR: Hanna snackar sex med en kändis

09:46 2017-07-16

17 kommentarer | “PREMIÄR: Hanna snackar sex med en kändis”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. B skriver:

  Superbra! Grymt jobbat 🎉

  1. Hanapee skriver:

   Tack kära du

 2. Sara. skriver:

  Så roliga ni va! Längtar till nästa del om den ens kommer.

  1. Hanapee skriver:

   Kommer tre till avsnitt! Det med Tora är riktigt starkt!!!! Kommer om 2 v!

 3. Filip skriver:

  Hej! Första gången jag tittar på programmet, helt klart underhållande och rätt kul format!

  dock reagerade jag lite på en sak, när du säger ”hur ska vi nå killar, som faktiskt är de som begår våldtäkter”. Känns problematiskt att fortfarande se det från den vinkeln, jag har definitivt varit med om flera ex som fått mig att ligga genom det ni kallar ”tjatsex”. Nu vet jag inte om jag tycker det bör likställas med våldtäkt men det är väl en annan diskussion.

  Hur som helst, om vi faktiskt vill sträva efter jämställdhet kan det vara dags att sluta tänka så att bara killar kan begå våldtäkt (samma fenomen syns när man pratar om våld mot partners också), att de alltid skulle vara villiga för ”du hade ju stånd” (jfr ”men du var ju våt / kom ju”).

  Självklart har ni en poäng med att det väl främst är så att man måste få in det i huvudet på killar att ”sluta våldta folk för i helvete” men lite nyans krävs för att de ens ska lyssna. Det går inte att nå folk om man samtidigt demoniserar hela deras existens liksom.

  Okej nu blev det här fett långt men jag tycker det är en rätt viktig fråga ändå. Hoppas att du inte tar det som ett angrepp, tycker det är jättebra att det pratas mer och mer öppet om sånt här, så att fler kan tänka efter och förstå :)

  1. sandra skriver:

   fast enligt BRÅ är det ju faktiskt så att 98% (NITTIOÅTTA PROCENT?!) av alla sexualbrott begås av män. då är det ju inte… fel? att säga att det är män som våldtar, för i en skrämmande majoritet så är det ju faktiskt så? förlåt men det finns inte så mycket i 98 procent att nyansera även fast jag fattar din tanke. *inte alla män* osv

   1. Filip skriver:

    Ett till långt inlägg här nedan, förlåt! Sammanfattat: Jag ser din poäng, och jag håller verkligen med om att det absolut viktigaste verktyget är at få pojkar/män att respektera människor och sluta begå övergrepp. och att det är mycket vanligare att kvinnor blir utsatta, men jag kan inte se hur det löser något att marginalisera de män som faktiskt blir det – och ignorera de kvinnor som begår övergrepp?

    Absolut är det så att det är otroligt mycket vanligare att kvinnor utsätts. Jag menar bara att det kan vara farligt att endast måla upp män som gärningsmän. Enligt BRÅ uppgav 3 % av kvinnor och 0,4 % av män att de blivit utsatta för sexualbrott (år 2015). De här 0,4 % är väl lika mycket offer, även om en del av de brotten begicks av andra män?

    Sedan finns det ju OTRLIGA mörkertal vad gäller sexualbrott, och det finns anledning att tro att mörkertalen är ännu större för män. Lite relaterat är ju våld i hemmet, NIH i usa visade i en studie att om en man ringer polisen p.g.a. våld från sin partner är det troligare att han blir arresterad än att partnern blir det. Hur sugen blir man på att anmäla något då? (självklart är sverige bättre på detta men trenden att alltid se mannen som förövaren är farlig)

    Fram tlll 1984 kunde män inte ens bli våldtagna enlig svensk lag, och det ses fortfarande ofta inte som lika seriöst – se t.ex. kvinnliga lärare som våldtar underåriga studenter och reaktionerna det får jämfört med fall som är tvärtom, eller incidenter som de här:
    https://www.youtube.com/watch?v=rdxu23EG-a4&feature=youtu.be
    hur mycket hårdare reaktioner hade det blivit om det var 4 killar som strippade en 11årig tjej, filmade och lade ut på nätet… Polisen kallade det för ett ”prank” tills media blev involverade

    Det här hänger väl ihop med ”toxic masculinity”, vilket inte är bra för någon. Män ska vara starka och inte vara offer, för då är de mindre värda…

    1. Isabell skriver:

     Som kvinna känns det farligare att måla upp alla män som schyssta män istället för farliga, vi har nämligen inte råd att chansa.

     Det är inte ett strukturellt problem att kvinnor begår sexövergrepp på män och hör därför inte hemma i diskussioner kring att män som grupp förtrycker kvinnor som grupp t ex genom våldtäkt. När ska ni lättkränkta män förstå det? När ska ni sluta tjata om ”inte alla män”? Det handlar inte om att din morbror Gunnar är jääättesnäll och att du själv aldrig skulle göra någon illa. STRUKTURER. Slå upp ordet och sluta gör bort dig. Jag utgår från att du är cis-man med tanke på ditt namn. Gör världen tjänst och var tyst och lyssna på arga kvinnor istället för att tycks att vi borde vara mer pedagogiska. Vi är nämligen jävligt arga av en anledning. Och nej, vi behöver inte föra in mer ”nyans” i duskussionen för att män ens ska lyssna. DET SKA NI FAN GÖRA ÄNDÅ OM NI ÄR MÅNA OM MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER. Det är ju det som är problemet!! Kvinnor smörjer, förklarar, ”lägger sig på en annan nivå” och anpassar sig för behaga männen. Till och med när det gäller att hävda sin egen jävla rätt att finnas och vara och hur mycket alla skulle tjäna på feminism. Tänker inte gulla och förklara så att ni ska förstå. Fram för allt tänker jag sluta diskutera feminism med män och får jag lust till det så tänker jag göra det JÄVLIGT ARGT. Och du borde ta den ilskan på allvar och skämmas istället för att bli kränkt.

     Jag, antagligen mer än du, strävar också efter jämställdhet. Men verktyget för att nå dit heter feminism.

     Tyst.

     1. Louise skriver:

      Älskar dig Isabell!

     2. Filip skriver:

      Det är sant, jah behöver inte känna mig osäker på samma sätt. Jag menade inte ‘inte alla män våldtar’ jag menade att inte bara män begår övergrepp. Men fuck nyans och cis-män.

      Att jag de facto blivit våldtagen ett flertal gånger men att ingen någonsin skulle tagit det seriöst är inte ett strukturellt problem? Okej. Då vet jag vilken nivå diskussionen är på. ‘Tyst’. Ok jag backar, vad bra att jag har vänner i verkligheten som faktiskt fått mig att förstå otroligt mycket mer om olika frågor istället för att säga åt mig att hålla käften.

      Hoppas att du någon gång får empati för andra än de som är som dig (ironiskt nog vad du anklagar mig för att inte ha)

     3. Filip skriver:

      Jag tar på mig att det var fel forum, menade inte att komma in och förstöra riktigt, men tänkte att eftersom det är SVT kanske det var ett öppet forum. Men då jag inte är välkommen slutar jag titta helt enkelt och ska inte störa er mer.
      Helt ärligt hoppas jag att jag inte gjort någon alltför upprörd, en kan aldrig riktigt förstå den andra sidan utan att ha upplevt det själv men jag ska försöka lyssna framöver (på folk som inte skriker på mig)

    2. K skriver:

     Självklart är det aldrig okej oavsett vem det är som tjatar! Men jag tycker vinkeln ”hur ska vi nå killar, som faktiskt är de som begår våldtäkter”, är jättebra! Och antagligen ett resultat av att man hela livet fått höra HUR MAN SOM TJEJ SKA SKYDDA SIG. Fokus flyttas till där det ska vara, på förövaren, som oftast är man, vilket beror på patriarkala strukturer.

     Det är inte jämställt idag, och jag tror att det då är viktigt att kalla problem för dess rätta namn för att komma framåt. Folk för sin kamp på olika sätt och det är viktigare att lyssna på vad de säger, än på hur de säger det!! Och jag tror att det som förtryckt är ett viktigt steg mot frigörelse att inte censurera sig själv utan att ha rätt till sina känslor, sin ilska.

     Så just här, i denna diskussionen, kanske det inte passar med att du kommer och ifrågasätter ordval. Alla kan bli utsatta för dåliga saker i livet utan att det handlar om strukturer. Jag är ledsen att du blivit utsatt, och jag hoppas att du bemöts med empati. Men vill du jobba för sex där man respekterar varandra, gör det! Eller diskutera hur mansrollen inte tillåter en att vara svag, ett offer, gör det också. Skapa forum/hitta forum för det! Ta inte bara upp det när tjejer försöker bedriva sin kamp!

  2. B skriver:

   Haha asså va?

 4. Sanna skriver:

  skrattade HÖGT flera gånger tbh. BRA JOBBAT

 5. Emma skriver:

  Sååååå bra och roligt hahaha <3 love it

 6. Maja skriver:

  Jaaaa!! Äntligen! Måste bara fråga, var är ditt OTROLIGA (eller om det var Andreas…) mobilskal från?? Vill också ha ett med ”boss lady” på

 7. Reb skriver:

  Så himla bra program!! Är 17,,,, snart 18 :))) har följt dig i ca 3år. Du är så cool och inspirerande!! Är så glad att jag som tonåring, ung och dum osv kan följa en så rolig smart och häftig person!! Jag har varit tillsammans med min kille i snart 2 år och är så glad att få höra dig prata om sex och relationer.

  Och din podd, eller din och Martins podd är guuuuld

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp