LUCKA 1: mitt perfekta liv

17:15 2017-12-02

Såg att Blondinbella gjort en julkalender med olika rubriker där man ska tolka rubriken fritt. Och så ny rubrik varje dag! KUL och möjligen lite tramsigt… men sånt går man ju igång på. Tramseriiiii tramserA. Och som person med nordens sämsta framförhållning så är jag en dag försenad, jaja nu börjar vi och första rubriken är ”mitt perfekta liv”.

 


En av mina absolut bästa egenskaper är min NÖJDHET. Jag är otroligt nöjd i min vardag, typ nöjd med att få lägga mig på soffan och se en serie – kan liksom rysa i kroppen av välbehag på tanken mmmmm. Kan också känna nån slags nöjdhet över att typ vakna på morgon? Haha bra krav på mig själv där.

Men mitt liv är ju precis, som allas, inte ”perfekt” – om det innebär att vara lycklig varje dag. Men mitt liv är hanterbart och BEHÄNDIGT för att använda ett ord farmor skulle gjort. Det fungerar, och kanske fungerar det för att jag inte känner sån stark prestationsångest i det? Jag har ju i princip lika liv som min kille men hos honom upplever jag en helt annan rastlöshet och missnöjdhet, så kanske handlar det inte SÅ mycket om omständigheter utan mer om nån slags medfödd livsinställning?

Eller vettefan

Samtidigt svårt för mig att avgöra nära jag känner att jag har kul jobb, snygg kille, bra kompisar, fin familj i livet, inte behövt hantera stor sorg eller smärta, fin lägenhet och känner mig frisk.

ÄR ju eventuellt förunnad med grejer som gör nöjdheten lättare att nå?

Summan är väl att ingens liv är perfekt och att kanske är just strävan efter ett perfekt liv något som gör det till ett mindre härligt liv. Moment 22!!!

 

3 kommentarer | “LUCKA 1: mitt perfekta liv”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  Det är Johanna Kajson som skapat julkalendern, roligt om rätt bloggare får credd av dig :):):)

  https://johannakajsonsblogg.se/2017/11/11/2017_october_kajsons-julkalnder-2017-arets-bloggjulkalender-2/

  1. Hanapee skriver:

   Jahaja

 2. Sara skriver:

  Känner preciis likadant! Är så himla nöjd med att bara lunka på. Är också rätt bekväm (eeh lat) av mig och känner att det mesta är väl bra som det är? Varför förändra det då liksom.

  Såklart alla har sina problem och ångestar, men jag upplever att många har ångesten: ”fan, kommer livet fortsätta vara såhär?” medan jag snarare har ångesten: ”fan, livet kommer inte alltid att vara såhär”. Därför kände jag inte alls igen mig inne hos Egoina där alla verkade dela den förstnämnda känslan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg