Så kom den

22:28 2018-01-09

Var hälsad

Nu skall master ställa er en gåta:

Vad är det man vid försening går och längtar efter för sitt sinnes stilla ro, men när den anländer så önskar man sig att den aldrig kommit?

 

 

 

 

– Mensen!!!!!

Tog ni den? Ok, kanske inte är som min idol Fader Fouras (rip) men på god väg.

Har sån satans mensvärk och har haft otroliga hormonsvettningar i ett par dar. Herregud vad vidrigt det här är varje månad.

Jag har efter en hel del mixtrande av olika sorters värktabletter insett att Naproxen är det som hjälper bäst men man får ju ta så satans FÅ av dem? Tycker det är helt orimligt att man ska gå runt så här.

Ja ja. Om ett dygn är helvetet bättre och jag har köpt en flaska rödvin för att fira då.

9 kommentarer | “Så kom den”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anonym skriver:

  Jag har äntligen en tablett som tagit bort mensen (vet inte vad det är? Inte är det preventivmedel iaf) men när jag hade den värsta mensvärken i hela världen så tog jag en naproxen+iprensa på morgonen, sen en iprensa varannan timme för att sen på kvällen ta naproxen+iprensa så man åtminstone kunde sova. Tog inte bort smärtan helt men hade inte rejäla kramper iaf! Naproxen var det enda som hjälpte mig också.
  Ett annat tips är att ha koll på mensen och börja med naproxen några dagar innan det börjar. Det blir av någon anledning bättre då.
  Hoppas det blir bättre <3

 2. Sara skriver:

  Går bra att ta 500 mg Naproxen (dom man köper på apoteket är 250 tror jag??) men läkare förskriver Naproxen på MINST 500 mg vid mensvärk. Åsså står det på paketet att man kan ta typ 750 mg ca 4gg/dag vid migrän och mensvärk är ju TYP samma sak såattee..
  500 mg Naproxen + 2 alvedon + värmeblöja (riskudde över mage å varmvattenflaska över snippis)
  Man kan ju fylla på lite oftare med alvedon när man känner att det börjar komma igång igen också.
  Hoppas det funkar lika bra för dig. Krya på dig <3

 3. Lotta skriver:

  Det var ju bra att det hjälpte dig anonymis, men det är inge vidare att ta naproxen tillsammans med iprensa (ibuprofen). De tillhör samma ”familj” av smärtstillande som kallas NSAID och ska ej kombineras då risken för biverkningar bli betydligt högre. Blir liksom kaka på kaka.

  Däremot kan man kombinera NSAID, t.ex. naproxen, med paracetamol (dvs. Alvedon eller panodil). De kan man ju ta fler av och oftare än Naproxen. Hoppas det hjälper!!! <3

  1. Annie skriver:

   Tänkte också på detta! Att öka dosen med NSAID (Naproxen och/eller Ipren/Iprensa och liknande preparat) gör inte att man blir bättre smärtstillad, det blir bara en belastning på kroppen. Kombinera med ett smärtsillande läkemedel med annan verkningsmekanism, som Panodil, Alvedon eller annan tablett som innehåller paracetamol. Fråga på Apoteket! Dom vet ju vilka kombinationer som går bra.

   Hur som, kämpa på Hanna! Mensvärk är TRÅKIGT!!!

 4. Reinard Räv skriver:

  Fråga: hur ställer du dig till Margaux och Jacobs tips om att göra slut under period för att inse vad det är man har och undvika att ta relationen för givet? Att det skulle leda till att ta relationen på allvar och våga ta steget till att flytta ihop, få gemensam ekonomi, barn, giftermål eller vad man nu drömmer om.

 5. Anna skriver:

  Fått Orudis utskrivet av läkare och helt klart det som hjälper mest!
  Även provat receptfria cyklo-f, används vid riklig mens men tar även bort ganska mycket av den kraftigaste värken :))

 6. M skriver:

  Älskar Naproxen!!!

 7. kim skriver:

  2 st 500g naproxen (recept) och 2 st panodil zapp (apotek) kör jag med enligt läkare. vetekudde för mage.

  i min drömvärld får man betalt ledigt de två första dagarna av mensen och i min utopivärld så finns det bra mycket bättre mediciner som löser detta helvete som är menscykeln/pms/endometrios/hormonpiss.

 8. Hilda skriver:

  Trots att jag har en kropp som belönat mig med en ständigt för tidig mens varje månad kände jag igen mig på en gång när jag läsa gåtan. Så. Jävla. Accurate.

  Ska förövrigt läsa kommentarsfältet noga i jakt på bra tips värktabletter…har typ konstant mensvärk…KUL! Grimaserar mig igenom två timmar i skolbänken varje dag liksom :)). Som du säger, det känns orimligt att behöva leva såhär. Om det ändå fanns en mirakelkur eller nåt. Då kanske jag hade sluppit ligga inomhus i mörker med ipren och vatten hela midsommarafton….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg