Löfbergs Next generation coffee

09:43 2018-03-27

-INLÄGG I SAMARBETE MED LÖFBERGS-

Plötsligt händer det! Jag gör mitt första riktiga bloggsamarbete på flera år och det känns så jäkla kul, lite nervöst men mest bra att få göra det med ett företag som jag har en daglig relation till i och med mitt frenetiska kaffedrickande.

Hur många koppar kaffe snittar ni på en dag? Jag dricker runt tre till fyra koppar och tänkte nu låta er hänga med på den allra bästa koppen på dagen: den erkända morgonkoppen!

Min första syn på morgonen (eller ja, efter jag scrollat igenom Instagram i tio minuter dvs). Varje morgon vandrar jag raka vägen till köket där jag gör börjar göra i ordning dagens första kopp OM inte Anton hunnit före.

Just nu gör Löfbergs kaffet ”Next generation coffee” – ett kaffe som stöttar unga kaffebönder med utbildning och direkt handel för att de ska kunna fortsätta driva de odlingar som gått i generationer.

Varför? Jo, för allt fler unga kaffebönder väljer nämligen att lämna gårdarna eftersom det inte är tillräckligt lönsamt och om det fortsätter på det sättet kommer vi inte kunna dricka kaffe på samma sätt som idag inom bara 20 – 30 år(!!).

Hon på paketet heter Ana-Maria och är en av de unga bönderna som Löfbergs stöttat och alltså en av dem som odlar kaffet jag dricker på morgonen :-)

Till mitt kaffe äter jag oftast hårdbrö (eller som ni i södra Sverige säger: ”knäcke”) med olika pålägg, oftast avokado+salt eller krämiga äggskivor, mmmm ägg.

Sen sitter jag såhär i ungefär tjugo minuter. Och planlöst stirrar ut mot horisonten. Skoja, jag stirrar ofta in hos rika pensionärsparet i huset rakt över gatan och ser hur de myser runt i sina vita morgonrockar bland statyer och svenskt tenn -grejer.

Men har vi riktigt tur dricker de också Löfbergs next generation coffee.

10 kommentarer | “Löfbergs Next generation coffee”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofie skriver:

    Tillsammans med goa bilder och ett samarbete som känns genuint har du inget att vara nervös över! Gillart!

  2. Lina skriver:

    Gillar också!! Fint inlägg och vettigt samarbete.

  3. E skriver:

    Master! 1: vilket bra samarbete!! Älskar att det är avslappnat och inte styltat som ”reklam” liksom 2: ska på bröllop, ska vara brudtärna, vill förföra den andra brudtärnan. Klädkod kavaj (men vet att brudparet bryr sig 0 om nån bryter mot det). Vad ska jag ha på mig för att hon ba ska trilla av sina klackar när hon ser mig? Vill se cool och snygg och *intressant* ut, haha. TACK för pangblogg

  4. Julia skriver:

    Jättebra!!

  5. Karin skriver:

    Tänk om alla bloggerskor gjorde samarbete på detta vis! Mycket TREVLIG läsning, Master

  6. Hanna skriver:

    Jag är för samarbete på bloggen! Gillar dock ej när man gör reklam för skit/random grejer, utan bra som här när man kan relatera/ej bli påproppad nå. Trevlig läsning, kanske inte hade blivit av om det ej var ett samarbete bakom? Alltså POSITIVT!

  7. Elin skriver:

    Men heja dig och heja Löfbergs! Som Karlstadbo värmer ju detta lite extra ;)

  8. T skriver:

    Förlåt men medium roast?? Är det möjligt att dricka annat än mörkrost?

    1. Hanapee skriver:

      Oh ja, e tom sån att jag ogillar mörkrost?!?!?

  9. Annypanny skriver:

    Att alla typ inte gör samarbeten med dig pga din fantastiska storytelling förmåga!!

    vill köpa pga kul, snäll och tror blint på allt master säger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG