Working nine to five

17:43 2018-03-14

Upbit: Vill ha inlägg med snygga POWERKLÄDER för oss 30ish-kvinnor som jobbar i mansdominerade yrken och sitter på möten med massa män. Kostymer som gör att man inte ser ut som en tant och dräkter som gör att man inte ser ut som en sekreterare.

Hanna svarar: Bästa Upbit! Klart du ska få klädtips. Vill dock poängtera att jag själv jobbar i en ”bransch” (sorry för vidrigt ord) där klädkoden är lite mer fri än den du beskriver, så jag utgår från att det du jobbar med är lite mer ordnat men samtidigt inte typ… bank?

Nu kör vi.

1. Investera i världens bästa vardags-fin-byxa från Hope. Kan ju matchas med precis ALLT. Utom eventuellt typ baddräkt kanske? Eller jo, det också. Aldrig kommer du stå oviss framför garderoben och gå byxlös till arbetet.

2. ”Gör om och gör rätt!” säger du strängt i dörröppningen till din värdelösa kollegas kontor, du går in i rummet och slänger ner pärmarna på hans skrivbord ”ett mårddjur hade kunnat göra det bättre!” säger du och går din väg. Iklädd ljus polo från Whyred, mörka kostymbyxor och kavaj.

3. FINA sneakers får man väl ha på kontor? Om inte annat skulle kille som inte jobbar med bank ha det, typiskt killar. Du kan såklart ha sneakers. De här superfina gröna i skinn kommer från Filippa K. Perfekt att sparka nån med – i dubbel bemärkelse.

4. Klockan 16.00 en sommardag är alla plötsligt borta från kontoret. Du letar överallt och ropar in i det gemensamma köket ”hallå? någon kvar här?” inget svar. På instagram ser du dina gemensamma kollegor sitta och skåla i rosé på en nära uteservering. Kukhuven. Iklädd denna otroliga ljusgrå linnekostym från Filippa K, svarta blanka lofers och stora solglasögon hoppar du in i en taxi och åker raka vägen till serveringen ”nu ska de få de jävlarna!” tänker du.

När du kliver ur taxin är det som att tiden går i slow motion. Alla på uteserveringen tittar på dig när du slänger med håret och lyfter på solglasögonen. Tyvärr har kollegorna hunnit dragit. Synd!

5. Det är fredag och du har pitch för kund. När du kommer in i mötesrummet sitter där ett tiotal personer i mörkgrå kostymer och dräkter. Du tar ett djupt andetag i din otroliga dräkt från Zara, vit skjorta, knut i nacken och svarta skarpa klackar och så fattar du white board-pennan. En halvtimme senare har du rott hem de 34 miljonerna och går glatt ut från rummet med dräktjackan hängandes i ett finger över axeln. Äh! Det där var väl inget!

 

6. Fan vad snyggt det är med KLASSISKA grejer ändå. Som en kritstrecksrandig kostym. Den här kommer från Stylein och har sån sjukt fin form med matchande kavaj till. Under har du en vit t-shirt som är hög i halsen, utsläppt slarvigt hår, röda läppar(!) och på fötterna….

7. …sneakers från Acne, i platåfattning.

 

8. ”Men kära nån var har du köpt den där blusen? Så fräck!” det är den 64-åriga HR-chefen Yvonne som frågar, ”på Gina…” svarar du med ett blygt leende och fortsätter traska mot mötesrummet. Om Yvonne tyckte den var fin kanske den inte passar dig tänker du och sätter dig i tomma rummet. Om 10 minuter ska du sitta med som praktikant på viktig mötet med Londonkontoret. Precis innan mötet startar kommer ett entourage med snygga Londonchefen Susan Gardman i spetsen – iklädd samma blus som dig! ”Oh good looking” säger hon och blinkar mot dig. Du blir generad men lycklig.

 

9. Älskar GROVA skjortor som denna från Arket (de har massa bra jobbkläder btw). Tänk att va klädd i helsvart nån dag? Som ett geni. De klär sig i helsvart tänker jag. Den här med ett par fina kostymbyxor, svarta blanka sneakers eller loafers, utsläppt hår i mittbena och så briljera i excel hela dagarna. Wow wow wow.

10. Du ska presentera ny kampanj för sju män i övre medelåldern. De verkar inte ha setts på länge och pratar om DITTEN och DATTEN när du försöker få visa första sliden du jobbat med senaste månaderna. ”U..ur..säkta? Hallå…?” säger du lungt iklädd dessa otroliga byxor från Tiger med tillhörande kavaj. Ingen hör, till slut får du ögonkontakt med en av männen som ler mot dig och börjar hyscha de andra. Du blir lite lugnare och ska precis börja din presentation då han säger ”låt oss nu höra vad tjejen här har suttit och pillat med”.

10 sekunder senare har du skjutit häftstift i ögonen på alla männen i rummet.

Oups.

11. Avslutar med ett jävla klipp på REA! Platåskor från Ellos(!) som kostar typ ingenting nu. En kul sko att ha till mer uppstyrda kläder, visst då?

Hoppas du gillade det!

Ps. Vissa länkar i inlägget är ad-links vilket betyder en viss sorts länkning och inte att nån annan bestämt vad jag tipsar om.

17 kommentarer | “Working nine to five”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Annypanny skriver:

  älskar detta så oerhört mycket. vill köpa allt.

  1. Hanapee skriver:

   PJUH! tack! tog TVÅ timmar att göra, lol!!

   1. Annypanny skriver:

    toka! *ler* ;-PpPpp

 2. S skriver:

  Halloo!
  Superbra inlägg! MEN personligen behöver jag ännu mer tips på vad man kan ha om man har klädkod ”mörk kostym” och där det INTE är okej med sneakers (mina fötter gråter varje kväll).

  Så haru några tips på mörka office-kläder som kan gå under kostymklädkoden?? Eller ännu viktigare: ”finskor” som inte gör fötterna till köttfärs? Har ett arbete där jag står upp halva dagen. Jag jobbar som lärare på ett gymnasium och där har vi denna klädkod, vilken är svår att klara av om man som jag är en 27 åring som inte vill se ut som en tant…

  1. Amanda skriver:

   Det här är typ det sjukaste jag hört, mörk kostym på en skola?!?!

  2. Malin skriver:

   Herregud, jobbar du på Hogwarts? Kan du inte bara blow allas mind och komma som Jessica Day-lärare istället!

 3. Jenny skriver:

  Du ÄR min stilikon! Älskar dessa inlägg! Kanske kan du också hjälpa en student i nöd, som inte vet vad hon ska ha på sig på studenten mer än att hon vill ha en byxdress, alt byxor och topp? Varför pratar jag om mig själv i tredje person? Vore iaf tacksam för hjälp, master!

 4. M skriver:

  Hurra! Älskar inlägg av denna typ, dvs. tips om jobbekläder. <3 tack!

 5. elsa skriver:

  hahhahahahahaaaa orkar inte vad jag älskar dessa inlägg, skrek

 6. Sabina skriver:

  Någon som har Hope-byxorna och vet hur kvallen är? Master? Jag planerar att köpa ett par goa byxor men är så trött på tyg som noppar efter 1a tvätten.

  1. Hanna R skriver:

   Jag har andra hopebyxor (två olika modeller) i typ kostymtyg. Använder dem dagligen, flera dagar i rad och de håller formen bra och blir ej noppiga trots denna överanvändning utan tvätt emellan.

   Bara KÖPKÖP, inget att tveka på!! Två av mina bästa klädköp.

 7. Mikaelas Yoga skriver:

  ”Perfekt att sparka nån med – i dubbel bemärkelse.”

  och

  ”10 sekunder senare har du skjutit häftstift i ögonen på alla männen i rummet.”

  HAHAHAHAHAHA!!!

 8. Erica skriver:

  Dina klädinlägg är BÄÄÄÄST<3

 9. Frida skriver:

  Du är ju ett geni!! Fantastiskt inlägg!

 10. Rebecca skriver:

  Du är bäst!!!! skrattade högt flera ggr + fina kläder<3

 11. Anna skriver:

  Hanna! Ditt nästa uppdrag:

  Jag ska på jobbresa i Grekland i april och behöver några fina men framförallt bekväma SKOR att ha på mig när jag springer runt på besök, kollar sevärdheter och äter middagar! Vädret är ungefär 21 grader på dagen och 14 på kvällen! Help!

 12. Linnea skriver:

  Hahahaha, alltså detta var det roligaste jag läst på länge, orkar inte! Scrollade ner i din blogg (binge-läser, har av oförklarlig anledning inte läst den på ett tag!?) och det här var ju så bäst, hahahaha. och SÅ snygga kläder! Ska bookmarka länken så jag kan gå in och läsa igen när jag har en dålig dag and/or när jag behöver inspo för jobboutfits!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla