Hannas klassiker – så går det

17:07 2018-04-19

Hej från fru ål

”Hur går det med din klassiker Hanna?” var det ingen som frågade på jättelänge men jag tänker att jag tar mig tiden att berätta ändå.

Alltså, det går ju sådär. Det är ju tungt att det börjar bli såpass fint väder nu att man vill dricka vin varje dag istället för att träna. En annan ursäkt är att jag ju blev sjuk i typ två månader i olika omgångar och inte kom igång riktigt förrän två veckor sen.

Den 9:e juni har jag min nästa grej. Då ska vi cykla en bit av Vätternrundan närmare bestämt: tio mil.

TIO!!! MIL!!!

Hur laddar jag för det här då? Jo, jag cyklar överallt med min ”vardagscykel” (t.ex. till jobb, till vindrickandet, stan etc.) så kommer upp i några km varje dag. Planen är också att gå på spinningpass två gånger i veckan och försöka springa två gånger i veckan. Öva upp konditionen liksom.

Var ute och sprang 6.5 kilometer igår och det tog 40 minuter så är ju inte i toppform med kondisen just nu tyvärr, men är väl helt ok i alla fall.

I helgen ska jag hämta ut min bra ”tävlingscykel” (lol) och hoppas komma igång med lång-cykel-träning några gånger innan loppet. Typ cykla fem mil i sträck och se hur det känns.

Så där är vi nu. Frågor på detta?

Wrooooooooom *cyklar iväg i ilfart med snabba glasögon*

10 kommentarer | “Hannas klassiker – så går det”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. malin skriver:

    Hur gör du när du springer? Springer du 6 km i ett sjok(?) eller kör du i intervaller? Also, hur gör du för att inte bli uttråkad?

    1. Hanapee skriver:

      Springer i ett ”sjok”. Lyssnar på musik, sätter upp mål för mig själv osv. osv.

      1. Ida skriver:

        Du kommer klara 10 mil utan tvekan! Cyklade förra året och jag hade inte tränat mycket, men däremot testat att cykla 4 mil en gång och sen 7 en annan. Var dock otroligt nervös natten innan och sov 2 timmar?! Bröt ihop och stressade sjukt mycket när jag vaknade svintrött. Men, kroppen är ändå en maskin. Tog mig igenom på en tid jag blev nöjd med trots sömnbrist och jävulsk ångest. Ville bara säga DET GÅR ! Man får kraft från alla kvinnor omkring en som också cyklar, kvinnor i alla former och åldrar. Blev lite rörd på en strecka där alla låg i ett långt lemmeltåg och trampade på. Tips är att stanna på alla tre fika-pausställen och tryck i dig saltgurkan, bullen och saften så kommer det gå galant. Lycka till !

  2. Kvarg är bajs skriver:

    Ska du ha samma snabba glasögon som umder vasaloppet? :))))))))))))

  3. Hanna skriver:

    Hallå lyssnade på podden ang att skaffa en fet röv inför loppet (ni e så roliga). Mitt tips är dock inte att träna rumpan (eller alltså, det kan man ju göra men i sammanhanget cykling alltså), utan snarare att öva på att sitta rätt på cykeln. Nu vet jag inte vad det är för cykel du kommer ha, men vill verkligen tipsa om att gå till en cykelaffär/cykelkunnig kompis för att få hjälp att ställa in cykeln efter din kropp. Då får du förhoppningsvis inte ont! Och tyvärrrr brukar väl problemet med långa lopp och snabba cyklar inte vara ont i rumpan utan snarare i fiffi. Inte för att det är bättre men aja.

    Lycka till på vättern!!!
    /en amatörcyklist

  4. Emma skriver:

    Alltså huuur kan du springa 40 min i sträck?? Har sett dig som min otränade träningskompis eftersom du är den enda person jag hört talas om som inte heller kan göra en armhävning ens på knä men får väl omvärdera saker nu </3

  5. Tove skriver:

    Jag tror cyklingen kommer gå svinbra för dig! Och kul ju! Kanske bara för att jag är inne i en spinningperiod på Friskis nu, men tycker man över upp cykelkonditionen väldigt snabbt genom det. Så kör på det, och sen helg och ett långpass på några timmar med din racercykel, följt av ett iskallt glas vitt som belöning.

  6. Filippa skriver:

    Tips: Finns cykelväg från globen till Nynäshamn! Cykla dit, ta en glass i hamnen och ta pendeltåget hem med cyklis 😏

  7. Anna skriver:

    Superbra ju! Hejar på dig!

  8. Erica skriver:

    vill tatuera in ”snabb ål”-instagramvideon på bröstet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg