5 svala plagg till proffsiga Astrid

15:22 2018-05-22

Astrid: Bästa Hanna! Vilken guldgruva den där Mango outletten var! Jag passar på att ställa en stil fråga. Jag ska jobba på kontor i sommar, första ”riktiga jobbet” alltså ett jobb inom det jag utbildar mig till och vill såklart göra ett proffsigt intryck. Tyvärr är inte min sommargarderob så proffsig… Hur klär en sig snyggt och svalt på kontoret i sommar?

Hanna: Din önskan Astrid – vet du vad den är? Masters lag.

1. ”Vad är det här för sjuka små shorts?” kanske du nu tänker Astrid och där har du fel. Det här är ett par klassiska, rätt höga i midjan -shorts från Mango som du kan toppa med en vit linneskjorta (finns fina på Uniqlo), bruna loafers MED SCHYSSTA STRUMPOR I, håret i hög svallande tofs och en jävla go-and-getter-attityd!

2. Svalt BEHÖVER ju inte alltid betyda avklätt, det kan ju också betyda ”luftigt” och där tycker jag att Hope och Filippa K är bäst. Matcha denna med dyra sneakers och snygg portfölj. ”Omg är du efterlyst av polisen?” frågar en gaykille dig när du är på väg till jobbet, du tittar ner på dig själv och funderar om du gjort något olagligt? ”För du är ooooolagligt fashion!!!” skriker han och tar en selfie med dig.

3. Jag är ju av ”devisen” att man kan ha på sig TAMEJFAN vad som helst så länge man ”toppar” eller ”lyfter” det med en vit skjorta. En vit skjorta säger ”hej jag är bra på möten” och därför har jag nästan uteslutande vit skjorta när jag ska hålla i något extra viktigt (åh du ljuvliga mansnorm). Men vet du vad det här är Astrid? Det är en SKJORTKLÄNNING från Cos för extra varma dagar. Den har du med blanka skor, låg tofs och röda läppar.

 

4. Det är den 5:e juni och killen du kollat in hela veckan står vid stora jobbskrivaren dit du nu är på väg iklädd din gröna klänning från Other stories, svarta skinnslip-ins, vågigt solblekt hår och tjockt lager glossigt läppglans. Kinder blossar när du frågar om det är ok att ”hämta lite papper”, han ler blygt mot dig och säger ”självklart”. Det strular med skrivaren och han rycker in som den kontorsriddare han är, ni snubblar till när ni drar i ett fastsatt papper och hamnar på golvet. Han ovanpå dig. Som Simba på Nala.

”Roaaaarrrrrrr! voff!” säger du helt spontant och killen tittar skrämt på dig som att all kemi försvann på en nanosekund. Veckan efter sjukskriver du dig.

5. Spring spring spring släpp tååå-åårna fria ooOoooooo. Går en välkänd låt som jag tycker man ska leva efter på sommarn. De här skorna från Zara kan du ha till ALLT. Helt klädd i jeans, till vita byxor, lång kjol, fladdrig byxa – u name it! Kan faktiskt inte komma på NÅT de inte passar till? Bergbestigning kanske? Så om du jobbar ”proffesionellt” med det kanske du måste tänka om.

Lycka till med jobbet Astrid! Puss!

15 kommentarer | “5 svala plagg till proffsiga Astrid”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  ÄLSKAR dessa inlägg!! Bryr mig inte så mycket om kläderna men dina beskrivningar är så roooliga

 2. Emma skriver:

  Gud de där skorna KAN vara de snyggaste jag sett

 3. Malin skriver:

  Shorts på jobbet (kontor) har jag lärt mig inte är helt ok. Ja, beroende på vart man jobbar såklart..

  1. Hanapee skriver:

   Ja verkligen beroende på var du jobbar

   1. Malin skriver:

    Så trist! Men älskar dom som trotsar detta på mitt jobb. <3

 4. Johanna skriver:

  Master, jag behöver också klädhjälp i sommar! Ammar en bäbis (haha sjukt om jag ammat nåt annat än en bäbis) och har inte råd att köpa massa amningskläder som jag sen inte kommer använda ändå , pls kan du tipsa om några fina, sköna klänningar/toppar som är amningsvänliga????

 5. Josefine skriver:

  Om det är mycket män på din arbetsplats finns det god chans att det är svinkallt (pga tempererat efter män, som i oftast är lite naturligt varmare, samt går klädda i kostym). Detta är ingen statistisk säkerställd uppgift utan efter min, och mina vänners, slutsats efter ett antal olika sommarjobb samt nu heltidsjobb. Jag har alltså ylletröja under kavajen även på sommaren samt en filt vid min skrivbord. Och det gör mig så arg!!! Och ledsen för vill också ha fina sommarkläder!! Älskar btw dom här inläggen :)

  1. Erika skriver:

   Åh måste bara få flika in att det faktiskt finns vetenskap bakom det här! Men det är tvärtom! Kvinnor har typ 0,5-1 grad varmare kroppstemp och därför vill kvinnor, generellt, ha det något varmare inomhus för att ”matcha” kroppen och trivas. Lärt mig detta på föreläsning på läkarutbildningen (kanske ingen superbra källhänsvisning, men inget jag bara läst på familjeliv hehe)

  2. Anna skriver:

   Haha har också tänkt på att ac-temperaturen sätts av män i kostym! Kan inte ha kortärmat/barbent på kontoret utan måste alltid ha kavaj/tröja över.

 6. Sofie skriver:

  Kan vi inte få skotips för sommaren? Har noll koll på vad man ska ha för skor som man kan ha en hel dag. Taaaaaack master!

 7. Sally skriver:

  Hahahaha skrattar högt på pendeln, skrivarsituationen så mycket igenkänning (sjukt nog)

 8. Rebecca skriver:

  Jag är nyfiken på din nya cykel! Kan du inte berätta om den? mvh person med 30-årskris

 9. Ida skriver:

  Älskar dessa inlägg!!!

 10. Astrid skriver:

  😍❤😍❤😍

  Tack bästa Hanna! Ska genast haffa den krispiga skjortklänningen!

 11. Ida W skriver:

  Master!!!! Nu är det kris, vad ska man ha på sig på studenten? Pga glömsk och tidsoptimist har detta blivit lite bortprioriterat och ärligt talat är det inte så lätt att hitta THE OUTFIT när man redan letat sig galen efter balklänning. Nu är det bara 3 veckor kvar tills vi springer ut så det är därför det är kris o panik Jag vill inte ha den där typiska vita klänningen, utan något mer speciellt som kanske inte alla andra har, så drf ber jag dig, vår fashionguru, om hjälp. Pls help a lost soul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg