Hey I’m in a band

21:01 2018-05-21

Jag äääälskar att jobba där jag jobbar nu. Kontoret ligger precis vid vattnet längs med Årstaviken på söder i Stockholm och förutom att det tar prick sju minuter för mig att cykla dit (idag cyklade jag förresten med min nya racer och då tog det kanske 4 min) så har vi en stooor veranda man kan sitta och jobba på.

Och så finns det så fina *stråk* för lunchpromenader! Så här såg det ut när jag, Coffe och våra helt otroligt underbara praktikanter Robin och Mina (bakom kameran) gick lunchpromenad:

Bandfoto!!!!

Vi heter CHR och vår första låt heter ”orientera dig till mitt hjärta”.

Klänningen är från Other stories, skorna vans och solbrillorna är rayban och min kollega Amandas.

Vädret är gudabenådat och det ska fortsätta vara såhär?!?!?! Även om man njuter så kan man inte låta bli att tänka… Är det all missad källsortering :-(

6 kommentarer | “Hey I’m in a band”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Julia skriver:

  Haha RELATERAR till sista tanken

 2. Lisa skriver:

  Hej!

  Lyssnade på er pod (som jag alltid gör). Ni är väldigt härliga att lyssna på :-). Men jag håller faktiskt inte med vad du sa om Sofias änglar och lyxfällan.

  Sofias Änglar:
  Deltagarna väljer att vara med. Visst är det så att de måste dra upp all skit de har varit med om men de gör det frivilligt. Tyckte heller inte om programmet av den orsaken du sa i podden, men efter att ha kollat på en del program har jag faktiskt ändrat mig. Folk söker att för att få vara med, de behöver hjälp och de får hjälp. I vissa fall kan de ju knappt bo i huset pga av sjukdomar, att det är mögel i huset osv. Man kan ju tycka att de borde få hjälp av samhället, men det är ju inte det lättaste. Så de ser Sofias änglar som en lösning.

  Visst tjänar kanal 5 pengar på programmet med det är ju så de finansierar sig. Dessutom så har ju alla igen ett val. Både de som deltar och de som tittar. Det tycker jag ändå är bra – att man får välja själv. Det finns ju dessutom ett program på SVT som heter ”När livet vänder”. Det handlar ju också om att följa människor som har haft en kris. Jag blev nästan mer obekväm av det programmet. Här finansieras det ju dessutom (i alla fall snart) av skattepengar. Det blir ju i så fall ännu värre. Att skattepengar ska gå till att göra ett program där man får följa någons stora sorg. Skillnaden mot Sofias änglar är ju att här får de ju inget i utbyte.

  I Sofias änglar så återkopplar de ju dessutom till många familjer och ser hur de har det. Jag tror inte teamet är så kalla att de bara skiter i deras livsöden och de lämnas oberörda av mötet. Sen kan det kanske vara bra för människor att se att livet inte bara är fest å bubbel och fina bostadsrätter i sthlm. Många har det riktigt illa. Och jag kan faktiskt, efter ha sett ett program, få mig en tankeställare över hur bra jag har det.Det tror jag många kan behöva.
  Till sist, att leva i sorg och bo i ett hem som har har stora renoveringsbehov är nog oerhört krävande. Att inte kunna ge sin familj en dräglig tillvaro pga att man inte kan, orkar eller har råd måste vara fruktansvärt. Om de då kan få hjälp på detta sätt – varför kasta så mycket skit på programmet? Många gånger söker de ju ju hjälp från kommunen och liknade men det blir blank nej.

  Lyxfällan.
  Förstår hur du tänker här med men jag tror faktiskt att programmet är bra för MÅNGA människor i Sverige. För oftast är det samma typ av människor som är med. De köper massa saker på kredit, de bränner pengar på skräpmat å cigg, de orkar inte jobba och de köper en massa bilar. Är det inte bra att folk får se vad som händer om man lever så här? Jag tycker alla människor har ett ansvar att hjälpa till. Man ska inte kunna sitta hemma å dega å leva på bidrag bara för att man inte orkar skaffa ett jobb (vilket många i lyxfällan inte orkar). Man måste lära sig att man inte kan handla saker om man inte har pengar. Jag tycker lyxfällan är en bra lucköppnare för många, för så här ser det ut på många platser i Sverige. Och att i bland föräldrar tar barnens sparpengar för att kunna betala sms lån är skamligt.

  Och jag kan väl hålla med om att det verkar idiotiskt att sälja ett Playstation för 250:-, men det är ju inte något de köpt för sina egna pengar. Det är ju på krediter, som de sen inte kan betala tillbaka. Det handlar inte om att de inta ska ”få” spela playstation. Det handlar om att de inte har några pengar att äga ett playstation. Och igen – deltagarna söker till programmet, tv-tittarna väljer att se programmet. I så fall blir det ju nästan mer skevt med SVT där alla snart kommer tvingas att betala för programmen. Jag såg en gång ett program på SVT som heter kulturfrågan kontrapunkt. Det va det mest bajsnödigaste jag har sett i hela mitt liv. Å det måste jag betala för? Och som du själv sa; ”Hanna badar med en kändis”. Är det ett vettigt program? Ska våra skattepengar verkligen gå till att finansiera det? Är det en bra ide göra ett program där lyckade människor möts i ett badkar och pratar om sin lycka på skattebetalarnas bekostnad när det finns människor som bor i så fallfärdiga hus (och har en stor sorg i familjen) så att de måste söka sig till Sofias Änglar?

  Nu har jag dock inget emot ditt program – jag gillar dig och du är en frisk fläkt. Men jag höll inte med dig i kritiken mot de andra programmen så jag måste ju få gnälla lite och göra lite jämförelser :-). Jag är hyfsat nöjd med konceptet SVT också även fast jag tycker det många gånger är väldigt skevt, vridet i vissa riktningar och ett ganska mossigt koncept. Och jag tror inte att SVT är det enda vettiga som sänds.

  Så, nu fick jag säga mitt. Alltid kul när man har olika åsikter. Ser fram emot nästa pod :-)

 3. eric hudson skriver:

  i read a lot of stuff and i found that the way of writing to clarifying that exactly want to say was very good so i am impressed and i like to come again in
  future Data Entry Services

 4. Jolle skriver:

  Förlåt för superirrelevant kommentar, men är det någon som minns vilken onlinestore Hannas blå manchesterjacka kom ifrån? har totalt förträngt och vill verkligen ha en…

  1. Hanapee skriver:

   Chords & co!

 5. Isa skriver:

  Haha ja VERKLIGEN på sista meningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg