Masters utehelg

18:05 2018-06-17

Såhär. Jag gillar verkligen att gå ut. Fick en kommentar för ett tag sen från nån annan 29-åring som bah ”ah! har sån ångest för att jag fortfarande gillar att festa, ska man inte sluta med det?”. Det är klart att jag också tänker på att man kanske borde *växa upp* – men för mig är liksom festandet ett intresse typ? Gillar följande grejer:

1. Sminka mig, klä på mig *bra outfits* dvs. göra mig i ordning för något
2. Bli onykter ihop med mina vänner
3. Dansa!
4. Kolla på folk och träffa roliga personer

Sen känner jag att det här är sån jävla tydlig genusfråga. Att som tjej närmare 30 bör man ta ett annat typ av ”ansvar” i sitt liv än att vara ute onykter och sent. Medan 45-åriga business-killar kan stå med slipsen på huvudet på nåt Stureplansklubb och forfarande bli ”respekterande”. Kvinnor som älskar fest får ju snabbt andra etiketter på sig. Och det vägrar jag gå med på :-)

Aja. Min festhelg såg ut såhär:


På fredagen var det jobbfest på <3Nexiko<3 – som jag tycker så mycket om! Vårt lilla jobbgäng gick på Trädgårn precis innan och drack aperol Spritz. Temat var alltså VM och som ni ser hann jag tillbaka till Zara för att köpa min vm-outfit.

Ps. älskade tipset från en av er att jag skulle klä ut mig till Martin Dahlins mamma.

Ps 2. Sämst kvalitet på sandalerna från Zara tyvärr. Tappade en pärla innan kvällens slut. RIP.

På lördag morgon var jag inte jättebakis eftersom jag åkte hem typ tolv från jobbfesten. Det var svinvarmt ute så jag cyklade ner till båten och efterlyste folk som ville åka med mig (Anton var i Sundsvall hela helgen). Fick tag på Nils och Parisa som gärna åkte med!

Parisa den sjuka jäveln hade med sig rosé och jordgubbar! ”LÄGG AV!!!” skrek jag av härlighet. Sen badade jag i Mälaren och det va kanske 23 grader i vattnet? ”LÄGG AV!!!” skrek jag igen. Nu ska det ju tyvärr bli iskallt väder i typ två veckor så jag ska bära med mig detta båtminne mentalt.

Sen fortsatte vi festen hos mig. Mycket bra snack på min balkong och jag kände sån kärlek till den här personen. Vi ses ju inte lika ofta längre eftersom hon FLÄNGER. Men varje gång vi ses så är det liksom noll konstigheter eller märkligt. Det är mkt fint med sånna relationer tycker jag. Enkelt, skuldfritt, varmt och roligt.

Min hudton samt ögonskugga matchade väggen!!!! Ps. linnet är från h&m OM NÅGON UNDRADE. Vilket ni ju, till mitt försvar, brukar göra.

Efter balkonghäng mötte vi upp bff:en Linso på Trädgårn! ”Oj vad konstnärligt av Hanna att göra bilden svartvit” tänker ni nu. Men den var ju liksom RÖD innan? Hatar rött ljus på bild, man ser ut som en degklump typ?

Jag och Linso drog vidare till Berns för att kolla på Diplo och möta upp fler polare. MEEEeeeeen då dog deras mobiler och det hela slutade med att vi tillbringade 1.5 timme att hitta de här personerna. Linso fick ett utbrott och jag tog jättemycket kaxiga jeans-bilder på mig själv i toaspegeln.

Helgen avslutades med brunch där Julia kom förbi för ett starkt samtal om hårväxt. Jag har ju upptäckt att jag börjar få så jävla mycket hår på röven??? Man upptäcker ju det när man är i bikinitrosor som för övrigt är 2 mm breda över könet och skinkorna och så plötsligt så kan man fläta det som hänger ut.

Måste ha med åldern att göra.

Puss alla och tack gud för denna välbehövliga ROLIGA festhelg

31 kommentarer | “Masters utehelg”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. På tal om hårväxt!!! skriver:

  Har du fortfarande hår på brösten/runt bröstvårtorna eller har jag ba DRÖMT att du pratade om sådant när du var yngre?

  Mår skitdåligt över mitt hår där (är kvinna) och får pincetta konstant för att inte ha massa långa mörkbruna hår där! Vi har ju liksom lärt oss att sånt ska inte kvinnor ha (och det kanske vi inte ska??? Jag kanske är undantaget i universum???). Och har liksom alltid funnit tröst i att du iaf också har det (förlåt, inte liksom skadeglad, men liksom du är ju en himla FIN och kvinnlig kvinna (motsatsen kan också vara fin men inte så jag identifierar mig!) och om du liksom kan vara fin trots att det växer hår kring nipplesarna så kan jag också!!! Har jag intalat mig iaf…)

  Och till den viktiga frågan, såvida det alltså inte var en dröm… Tar du bort det? Eller tar du aldrig bort det, eller tar du bara bort det ibland ….?

  mår du dåligt pga det? Undrar du någonsin om det är något fel på dig? Och hur mycket har du? Har tänkt prata med vårdcentralen om detta men jag VÅGAR INTE TA UPP DET ens med en doktor??? Vill liksom inte att det ska stå i min journal att jag har håriga bröstvårtor!?

  Tack för att du fått mig att känna mig mindre som ett freak de senaste 10 åren sedan jag läste det hos dig. Du är så jäkla bra tack tack tack älskar dig fasiken.

  1. Hanapee skriver:

   Men typ ALLA tjejer har väl hår på bröstvårtorna??!? Alltså pratade om det senast idag och det är väl ju en självklarhet bland mina vänner iaf? Jag har väl kanske 5 svarta sviiiinlånga strån<3 på bröstvårtorna, men tjejer med mer hårväxt kan ju såklart ha mycket mer. Och visst finns det säkert dom som inte har nåt alls.

   MEn det är ju liksom 100% normalt?!? Jag har aldrig haft ångest över det så nu kräver jag att du inte ska ha det

   1. Sarah skriver:

    Jag har inga hårstrån där.. jag är tyvärr född med i stort sett noll kroppsbehåring.. behöver inte raka benen men den stora sorgen är ju att jag för tusan inte har några ögonbryn.. har fått kommentaren ”var i helvete är dina ögonbryn?” när nån ser en osminkad.
    Så vi som inte har hår på bröstvårtorna finns också..

    1. Hanapee skriver:

     Va jobbigt det måste vara att inte ha hår på bröstvårtorna, ni borde starta en egen hashtag!!!

     1. Natalini skriver:

      Hahaha!!

      #desomblevutan
      #utanstrånibehån

  2. Anonym skriver:

   Jag har också samma. Långa svarta. Noppar med pincett. Aldrig fått någon kommentar av någon. Vet ej hur vanligt det är men du är iaf inte ensam, lovar.Och jag har aldrig lidit av det, tar bort de då och då bara.
   Var för övrigt jag som skrev kommentar om festångest. Håller med om analysen att kvinnor döms mycket hårdare än män i såna sammanhang. Klok som vanligt Hanna!

  3. Sara skriver:

   Har också tjocka mörka hårstrån på bröstvårtorna! Och några på hakan! Och flera stycken i olika födelsemärken, bla i ansiktet. Har en liten brun mustasch. Tjockt mörkt hår på benen. Huur mycket könshår som helst, mörkt, tjockt och krulligt. Även i röven.

   Jag rakar/noppar bort det. Kan gå med stubbiga ben och kön utan problem, men har fortfarande svårt för håret i ansiktet. Meen men, hel normalt är det i alla fall!

  4. Elsa skriver:

   Jag har också hår runt bröstvårtorna! Långa och mörka. Jag noppade dem lite när jag var yngre, men gör inte det längre. Min partner har aldrig sagt någonting om dem, och jag har inte ångest över dem längre.

  5. L skriver:

   Jag har också! Kommer ihåg när jag var typ 14 och en tjej sa att det var äckligt och har skämts över det. Men sen fattade att jag typ alla har det. Jag brukar dra med pincett när jag pallar. Typ ibland när jag bajsar.

 2. Martine skriver:

  For en helg! :D Du stråler på bildene! Og for en fin, ny header!

 3. Ellen skriver:

  Varifrån är Parisas skjorta hon hade på sig på utekvällen? Superfin

 4. Josefin skriver:

  Alltså jag tycker mina stortår blivit hårigare med åren…… sen vad är det med bikinitrosor/vanliga trosor som är 2 mm breda????? Har ett trauma från i våras när ena blygdisen hamnade utanför när jag var på stan å jag fick ett skrapsår….ej kul!

  1. Erika skriver:

   Girl I hear you! Oklart varför det ska växa hår på stortånrna.. långa svarta hårstrån och då är jag ändå blond på huvudet…

  2. Elsa skriver:

   Åh gud vilka rysningar jag fick när du skrev skav på blygdisen :(

   Skönt att höra att jag inte är ensam om att få mer och mörkare hår på mina stortår! Känner mig snart som en hobbit haha

 5. Maria skriver:

  Är så sjukt nyfiken på hur du känner Nils? Får man fråga dä? :)

  1. Hanapee skriver:

   Haha känner han typ inte så väl faktiskt. Träffats nån gång på ”stan”, men chattat en del på Insta! Åsså kunde han en massa om båtar och jag behövde någon som kunde hjälpa mig… och så blev det så!!! LOL.

  2. Reinard Räv skriver:

   Nils vem? Så nyfiken nu. :(

 6. Mathilda skriver:

  Hahaha jag såg förslaget om Martin Dahlins mamma när jag läste kommentarerna samma dag. Var tvungen och googla. Skrattade rakt ut.

 7. Julia skriver:

  Åh åh åh låt mig få berätta följande historia. Jag låg i sängen med min pojkvän en kväll helt avslappnat och ena bröstet hänger ut under täcket så som det gör ibland. Han sträcker ut handen och mumlar väl typ åh det ligger ett hårstrå där (ska ”hjälpa till” och plocka bort det) bara det att det sitter fast. Hans min glömmer jag aldrig.
  Tror dock mer att han tyckte att det var pinsamt för hans egen skull inte min. Har även haft ett grovt som växt på högra skinkan all my life som jag oftast plockar bort när jag känner det men det har han också lyckats med att hitta en gång. Och ryckt i???? Jag har alltid varit ganska hårig och tar bort det som syns – men snart är det dags att vaxa mustaschen…. Visste alltid att det skulle komma men trodde det var närmre 50 än 30…

  1. Sofia skriver:

   HAHA samma har hänt mig! Med rövhår. Min kille skulle borsta bort det eller nåt, börjar dra…. och fortsätter dra lite för länge innan han inser att det sitter fast. Alltså när våra blickar möttes då….. Först höll jag på att dö av ångest (och han med), men sen börjar vi båda skratta så vi tuppar av. Det var något av en ice breaker, måste jag säga. (Han är numera min make, kan tilläggas.)

  2. Betty skriver:

   Garvade så jag GRÄT åt detta!!!! Thanks for sharing tjejer <3

 8. Evelina skriver:

  Alltid så kul att se dig & Parisa tillsammans!!

 9. Sanna skriver:

  Låtsas vi inte om header-bytet? Synd för tyckte den var fein.

  1. Hanapee skriver:

   Hahaha jo? Skrivit om det på instaaaaaaa :-) Lisa Chen som gjort den, älskar den ofc <3

 10. Hanna skriver:

  Jag är 38 och om jag inte behövde/ville vara hemma med mina barn pga sjuåringen får ångest om jag är borta för mycket så skulle jag vilja gå ut i samma tempo. Har väl aldrig varit ute så mycket som när jag var 29-30, innan jag blev gravid. Saknar den tiden så tycker verkligen man ska carpa om man ej har barn och tycker om att gå ut.

 11. Karin skriver:

  Åh jag har tvärtom: ångest för att jag inte längre vill/orkar gå ut och festa. Känner som att jag har blivit gammal och tråååååkig men vill helst av allt sitta och hänga i barer som typ är ganska tysta (är tydligen en lomhörd tant) alt långa middagar, gärna med sällskapsspel efteråt. Alltså man hör ju vilket astrist liv. Hade jag tänkt för 10 år sedan. Och dömer mig själv lite för även idag, särskilt när jag kollar på t ex bloggar där innehavaren har extremt kul liv. Så jag önskar att jag tyckte som du och ville festa och ha sköj.

  1. MK skriver:

   Men att du uppskattar andra saker nu är väl varken konstigt eller tråkigt? Jag känner likadant men upplever att jag är minst lika rolig som när jag var yngre – bara att jag gillar andra saker mer än att supa i större sällskap/på krogen! Har många yngre vänner så festar fortf då och då ”som förr”, men även om jag har kul då är det inte lika kul som att hänga med sambon och närmsta vännerna i ett lugnare sammanhang… och det är så klart inget fel på det! Känner att jag festade så det räcker och blir över när jag va 20+ och vill göra allt annat nu istället. Hoppas du kan tänka om och ba gilla det du gillar, sen strunta i alla andra och vad normen är 🙌

 12. Ellen skriver:

  Haha, själv är jag 35 och festar loss emellanåt. Har inte ens tänkt att det är något man ska ha åldersnoja för och det tänker jag inte börja ha i framtiden heller :)

 13. Ellen skriver:

  Har aldrig reflekterat över hår på röven pga ser ju inte den? Eller va? Speglar ni er i röven? Vad är det jag inte fattat?

  1. Hanapee skriver:

   Alltså har hår I röven, känns ju när jag… ja.

 14. Anna skriver:

  Har massa hår överallt: tår, fötter, röv, bröstvårtor, armar. Var ju såklart pissjobbigt när jag var yngre, men har med tiden försök intala mig själv att det är lite gulligt och det funkar nästan helt!

  OBS det finns inget mer tillfredsställande än att noppa bort de grova skäggstråna under hakan, tänk vad tråkigt för de hårfattiga som inte kan göra det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp