blä-status

20:14 2018-09-11

Vår pod HanaPee’s otroliga podcast blir inställd den här veckan, så att ni vet. Hann liksom inte med mig själv och kände att man får ställa in. Man får ställa in allt faktiskt.

Men varför har jag då så dåligt samvete?

Innan sommaren mådde jag dåligt och kände mig stressad/pressad men så vips blev det semester och jag fann något slags lugn. Men så fyra veckor senare var det dags för jobb igen och i samma veva, eller ja exakt samma dag som jobbet startade, så dog min älskade fina farmor. Och så fortsatte liksom livet, trots att det känns som att jag inte hunnit gråta klart eller fått ordning på mina existensiella tankar.

Och så kom pms:en. Och jag blev plötsligt mega-skör. Helt hudlös och som en sten på samma gång. Vill gråta, kan inte gråta, och när jag väl fått tag i gråten kan jag inte sluta. Detta tillsammans med det här överhängande dåliga samvetet. Mot min kille för att jag är så här skör, orolig och uppe i mitt huvud och grejar. Mot er för att jag inte hinner med. Och mot typ mejlen i inkorgen?

Hahaha hur fan kan jag tycka synd om ett mejl?

Och så känner jag mig så jävla SÄMST. Helt otroligt egentligen? Att jag är en ”dålig person” och det värsta är hur extremt FUL jag känner mig. Jag som har nån falsk självbild av att jag inte berörs av den typen av dumheter. En kjol jag beställt kom idag och mådde röva när jag provade den.

Ja hörrni, inte är det lätt att vara mänscha.

Men oroa er inte för mig för då får jag bara dåligt samvete för det också.

35 kommentarer | “blä-status”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lizette skriver:

  Ta hand om dig! ❤️
  Tänk på dig själv i första hand!
  Jobb, pod och allt det dära finns alltid kvar!

  Heja Hanna! Du är bäst!

 2. Lisa skriver:

  Fy fan vad bra du är som ställer in när det känns så. Det om något är inspirerande. Så klart ska du lägga den energi som finns på själen! Skickar loads av pepp och kärlek åt ditt håll <33333

 3. Sofia skriver:

  Ååååh! <333 Duktig som ställde in!!! Skickar massa kramar. Det är övergående, snart blir det bättre! Men tills dess gör du helt otroligt rätt i att ställa in saker och ta hand om dig! Du e bäst och snyggast! Puss

 4. Joanna skriver:

  Du är så jävla värd att vänta på Matfors Madonna! <3

 5. Fridan skriver:

  Det är alltid okej att ställa in och fattar känslan till 100%. Vet att det här säkert inte hjälper (blir typ provocerad när min kille säger såna här saker till mig när jag känner som du), men vill ändå säga FAN vad du är FIN och BRA precis som du är!!!!! Plus alltid jävligt snygg och fräsch tycker jag. Bra att du ställer in och lyssnar på dig själv, det är modigt!!

 6. M skriver:

  Nu blir det här första gången jag kommenterar från att ha lurkat i skuggorna i x antal år. Jag känner igen mig så otroligt mycket i det du skriver. Och jag är övertygad om att man MÅSTE bromsa och ställa in och tacka nej för det dåliga samvetet är liksom INGENTING när det handlar om att skapa en vardag som man håller i, länge. Vardag ska inte få en att gå sönder <3

 7. Sanna skriver:

  Alltså jag är säkert sist på bollen med detta, men Mimmi i Idol? På pricken en mini-Hannapee ju! SO CUTE

 8. Julia skriver:

  KÄRLEK TILL DIG!!!

 9. Sally skriver:

  Bättre inspo-inlägg än vilken influenser som helst! Heja Hanna ❤

  1. Stella skriver:

   Håller med om detta!

 10. 🙂 skriver:

  Jag har alltid haft sjuk pms, åt pmds hållet. Provat det mesta. Det som funkat bäst för mig är en ayurvedisk medicin som heter Shatavari (ayu 61)
  Female balans som säljs på apoteket har också hjälpt vissa månader. Och ibland hjälper vätskedrivande. Prova nått? Tänkte bara att det finns grejer att prova mot pms som inte är p-piller (vilket seriöst är det enda vården har erbjudit mig)

 11. Alexandra skriver:

  Du är cool och vi finns kvar här även om du tar paus i typ 60 år, puss

 12. Sananas skriver:

  Lever med konstant dåligt samvete för allt. Men tänker ofta på ditt citat ”JAJA MEN JAG ÄR JU SNÄLL OCH BARA EN MÄNNISKA!” Hjälper mig ofta när ALLT känns som mitt fel! Dessutom kan vi som lyssnare inte kräva gratis pod och blogg hela tiden, vi får faktiskt roa oss själva då och då! Om inte annat ta en öl och lyssna på ett gammalt avsnitt, herregu! Nya kjolar kommer och går dessutom. Hälsa Kung Knave!

 13. Jess skriver:

  Usch jag känner också dåligt samvete gentemot min pojkvän pga ständiga humörsvängningar. Inte så att jag blir arg eller tar ut känslorna på honom, snarare att jag förstår att det måste vara jobbigt att leva med någon och älska någon som ofta mår så väldigt dåligt i sig själv. Han är stöttande och snäll och visar varken med ord eller handling att det är ett problem, men skuldkänslorna kommer inifrån.

  1. Kajsa skriver:

   Nu vet jag förstås inte alls hur du funkar, men jag kan känna igen mig i din kommentar. När jag pratar med min kille om det (att jag får skuldkänslor pga starka känslor åt alla håll) så säger han alltid ungefär att ”men dina starka känslor gör dig ju alldeles fantastisk! Det är de som gör att du känner så starkt med människor, att du förstår andras känslor, att du är så empatisk och omtänksam.”. Han säger att han älskar mig inte TROTS mina känslor utan delvis på grund av dem. Det är säkert liknande för dig (och för Hanna) att känslorna, även om de är fett jobbiga ibland och man bara vill förvandla sig till en teflonpanna, gör oss till de fantastiska personer vi är och att de gör oss älskvärda. <3

   1. Emma skriver:

    Fint sätt att tänka ❤️ Kan också få dåligt samvete för humörsvängningarna, men samtidigt så är man ju väldigt glad när man är det!

   2. Jess skriver:

    Vilken fin kommentar, tack för dem orden ❤ man får försöka komma ihåg det när man har sina mörka stunder.

 14. Vera skriver:

  Åhh. Jag lider med dig, du ska verkligen inte ha dåligt samvete för bloggen. Du gör så himla mycket hela tiden. Och vad jag har sett av sig verkar du vara en helt fantastisk människa. Pms suger, man får bara vänta ut det. Samma med jag-känner-mig-ful- grejen. Antar att det inte hjälper att jag säger att du är fin? Det tycker jag iallafall. Kramar

 15. Frida skriver:

  Säger som min mamma brukar säga ”hallå du får också lov att finnas!!”. En påminnelse om att man inte måste vara perfekt och att du kan vara du med alla parametrar.

 16. Mathilda skriver:

  Skrattade ihjäl mig när jag lyssnade på senaste Gott Folk med Linnea Wikblad och ni pratade om Killknullerskan. Bästa podden med bästa Hanna Persson! Ta hand om dig.

 17. linda skriver:

  Hälsan måste komma först! Vi finns alltid kvar. Ta hand om dig!

 18. Emelie skriver:

  Skickar tonvis med cyberkärlek till dig master!

 19. Emma skriver:

  Känner igen mig så mycket i det du skriver. Tack för du delar med dig!! <3

 20. Martine skriver:

  <3 <3 <3 Man trenger livets daler for å sette ekstra pris på toppene.

 21. Linda skriver:

  Helt rätt att ställa in.
  Vill aldrig att du ska känna press över podden och bloggen. Vi finns alltid kvar!
  Det viktiga är att du mår bra och tar hand om dig <3

 22. Karin skriver:

  Kanske själviskt men jag blir nästan lite LÄTTAD då jag är en person som stressar över alla poddar,böcker, tidningar, serier och andra flöden som ligger på hög och av någon anledning MÅSTE konsumeras (obs älskar såklart eran podd så tolka inte detta som att jag inte vill att den skall spelas in hehe). Utöver mitt själviska resonemang, modigt att ställa in saker. Det försöker jag också bli bättre på. Ta hand om dig Hanna, vi är många som tänker på dig <3

 23. Anna skriver:

  Heja dig Hanna! Att våga bromsa, ställa in och hinna andas är så viktigt! Dra i nödbromsen så mycket som du behöver! Helt om det krävs! Som alla andra sagt, vi finns kvar och hejar på dig! Alla dagar! Även när du är låg, stressad och ledsen, det är man ibland i livet! Ta hand om dig! Gör sånt du tycker om, välj bort resten! Djupa andetag och en dag i taget! P&K!

 24. Sofia skriver:

  Vi finns kvar till nästa podd!! Det är viktigt att ta sig själv och sitt mående på allvar 💕 vet hur svårt det är pga där själv, men försök prioritera dig själv först och sen alla andra. Och för pmsen; esitalopram, har räddat mitt liv på riktigt! Kram på dig 💕

 25. Emma skriver:

  Sitt lugnt i båten och ta inga beslut när livet stormar. Planera noll och gör bara små saker som du VILL och KÄNNER för. Det blåser över. Det gör det.

 26. Lisa skriver:

  Lögn nö Päschon! Skriv när du känner för det. Podda när tid finns. Vi är mer lojala än du tror och uppskattar mer att du mår bra än att det kommer blogginlägg och pod stup i kvarten! Tror dessutom att det man gör när man mår bra blir bättre för alla än om man mår röva. (Obs gillar såklart allt du gör, men hälsan går först!)

 27. Ebba skriver:

  Hej, sedan min sommar semester tog slut har jag bara varit super stressad, hatat mig själv nåt otroligt pga små saker som att jag försovit mig, tröttnat på min pojkvän helt, tappat aptiten (tråkigt pga jobbar som kock) och haft massor av pms, ätit fel sorts ppiller vilket gjort mig spykiskt galen och inte känt glädje av att göra de saker jag älskar mest… så frågan är hur fan en ska göra för att hålla sig lycklig i sin vanliga vardag?? jag skriver igen när jag kommit på det.

 28. Martina skriver:

  Hanna, lövar dig! Huvve på spiken igen. Tack för att du delar med dig!

 29. Emma skriver:

  Kram på dig snygga och fina och kloka bästa bloggen! <3

 30. Linnea skriver:

  Alltså, jag förstår hur du känner med det här leverera-kravet, är exakt likadan själv. MEN, det är också *bara* en pod (en sjukt bra sådan visserligen), men hälsa är hälsa och ibland behöver man bara få inte leverera. Vi klarar oss!
  Heja dig, heja att säga nej och heja att ställa in!

 31. Jennifer skriver:

  Hanna <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst Stockholm

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg