Jag har sagt upp mig

12:13 2018-10-26

I november år 2013 klev jag in genom dörrarna till SVT för att börja min första arbetsdag som redaktör för ett nytt ungdomsprojekt som skulle dra igång. Det var ooooeeeetroligt stort att få passerbrickan med *SVT HANNA PERSSON* i lilla handen och veta att nu tillhör jag den här exklusiva stängda världen i ett helt år.

Det året blev till fem och redaktörstjänsten utvecklade sig till en programledarroll och senare producentroll.

Den där dagen för fem år sen visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig men allt som sedan hände visade sig vara både roligare och bättre än vad jag någonsin kunde föreställa mig.

Att jobba med tv är det roligaste jag vet och ungdomsprojektet MVH har gett mig plats att utvecklas i saker jag inte visste att jag hade i mig. Det har också fått mig att inse hur det känns att brinna för något och vilja satsa allt oavsett tiden och energin som krävs – vilket också är en insikt som gjorde att jag i förra veckan sa upp mig.

Det är ett beslut jag tror att jag har bearbetat inuti mig sen i våras men som jag i förra veckan för första gången sa högt till min chef. Det var som en on-knapp i huvudet som slogs på och jag visste plötsligt att beslutet behövdes ta. Jag har älskat mitt jobb i så många år men jag är klar. Jag är liksom färdig med det.

Det är innebär också en insikt om att livet är mitt att bestämma över och att jag inte kan fortsätta göra saker som jag tror att andra vill att jag ska göra med mina dagar. Jag vill göra det jag vill med mitt liv. Och vad det är måste jag ha tid att klura ut.

Om tre veckor jobbar jag min sista dag och helt ärligt vet jag inte vad som händer sen. Jag har ett fantastiskt spännande uppdrag i december men sen är det blankt. Och så vill jag ha det just nu. Och privilegiet att göra så har jag genom min blogg, poddar och samarbeten som jag kan betala hyran med etc. Det är jag givetvis enormt tacksam över.

Men lika rätt som beslutet känns, lika sorgligt är det att lämna redaktionen och mina kollegor. Programmen och arbetet i all ära men att under 5 år, 5 dagar i veckan, 8 timmar varje dag få umgås med personer jag älskar, respekterar och bryr mig om har såklart varit den stora vinsten.

Amanda, Coffe, My, Edvin, Jacob, Klara och flera andra har blivit mina riktiga vänner. De relationerna och det vi gjort tillsammans har varit den tveklöst största vinsten.

Och så alla tittare förstås. Alla barn som kommit fram på stan! Kommentarer och reaktioner. Wow va fint det har varit.

Men nu blir det ett nytt kapitel av någonting. Kanske tv, kanske utomlands, kanske barn (skoja?? eller???), kanske läkarlinjen (nej), kanske balettakademin???? radio? SKRIVA???

Huvudsaken är att jag äger min framtid. Och just nu är den väldigt fri!

Processed with VSCOcam with f2 preset

57 kommentarer | “Jag har sagt upp mig”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma skriver:

  Heja!

 2. Marielle skriver:

  Go Master, det kommer säkert bli jättebra!

  Ser fram emot alla radikala politiska åsikter du kan uttrycka i podden nu när du inte längre är kopplad till Svt ;-)

  1. Anna skriver:

   HAHA +1!!

  2. Natalini skriver:

   Men alltså JA! 😂

  3. Emma skriver:

   eller hur. det man mest ser fram emot.

 3. Flora skriver:

  Fa-an vad kul. Och stort!! Blir fett tagen av det här. Modigt och spännande!
  Vad du än lägger labbarna på så kommer det bli skitbra, helt övertygad om det. Grattis <3

 4. MK skriver:

  Så jäkla bra gjort Hanna, grattis! Tror att det vore nyttigt för alla att kunna göra så, ta lite tid på sig att fundera på vad en egentligen vill göra.. därför sanslöst klokt att du passar på när det funkar ju! Heja <3

 5. En annan Hanna skriver:

  Grattis som sjutton! Starkt och modigt. Och rätt. Tror jag utifrån det du skriver.

 6. Emelie skriver:

  Ååh hoppas hoppas att det fantastiskt spännande uppdraget i december är en programledarroll i Musikhjälpen!

  1. Felicia skriver:

   åååh har också tänkt det, HOPPAS!!

  2. KamKam skriver:

   JAAA! Hade ju varit fantastiskt <3

  3. Alma skriver:

   +1!!!!!

   1. raggan wallin skriver:

    Hej mimmi jul mare mimmi jad nu mimmiä

  4. Mimmi skriver:

   + en till!!!!

  5. Maggan skriver:

   EXAKT MIN TANKE!!!!!!!! Hoppas så INNERLIGT

  6. Ida skriver:

   Ja! Det första jag tänkte på! Håller verkligen mina tummar :)

  7. C skriver:

   HOPPAS!!!!

  8. Hanna skriver:

   Tänkte samma! Måste ju vara det eller? :)
   Grattis oavsett Hanna, helt rätt att satsa på dig själv!

 7. Linda skriver:

  Så häftigt och bra gjort! All lycka! ❤️

 8. Cornelia skriver:

  Grattis till stort och modigt steg! Ska bli spännande att följa vad nästa ”grej” blir, älskar din blogg och podden med Martin! Hoppas de fortsätter för evigt :)))))

 9. linn skriver:

  Fa-an va skönt att känna att du äger din framtid! Är helt övertygad om att du kommer göra så jävla mycket spännande och roliga saker. Ska bli kul att följa!

 10. Hanna skriver:

  Inspirerande!!

 11. Karin skriver:

  Hurra!! Så inspirerande!

 12. Anonym skriver:

  Grattis till ett bra och modigt beslut! Gjorde likadant för någon månad sedan. Sa upp mig från mitt jobb efter fem år utan att ha något annat att gå till. Har inte ångrat mig en dag utan allting kring min ovissa framtid känns väldigt spännande. Har inga sociala medier att försörja mig på men ett bra sparkapital vilket gör att jag inte behöver hoppa på första bästa jobb utan verkligen kan fundera över och vara kräsen kring vad som blir mitt nästa steg i karriären (om det ens blir ett karriärsteg, kanske flyttar till en sandstrand och säljer drinkar). Priviligerat ja, men också något jag jobbat hårt för och är väldigt tacksam över.

 13. Emelie skriver:

  Fan du är bäst!!!
  Och nu håller jag alla tummar att det är du som leder MH i december ❤️

  1. Anna skriver:

   OMG ja!!!! HOPPAS!!!

 14. Ani skriver:

  Bra gjort! Ägna dig nu åt dig själv och din hälsa. Fråga bara, jobbar du inte på Nexiko? Eller blir du kvar där?

  1. Hanapee skriver:

   Jo, men sagt upp mig från projektet på Nexiko!

 15. lisa skriver:

  Heja dig Hanna!

 16. M skriver:

  Du inspirerar mig!!!

 17. Cissi skriver:

  Hejja!! Spännande!

 18. Emma skriver:

  Inspirerande Hanna!

  Kul att få följa med på denna resa i bloggen. Typ enda bloggen jag fortfarande läser.

  Kram och fin fredag på dig.

 19. Anna skriver:

  Heja HP! Så stort!
  (Kan du kanske bli programledare på morgonpasset?)

 20. Elsa skriver:

  Coolt! Ska bli superspännande att se vad du ska göra sen. Och som andra i kommentarsfältet hoppas jag att ditt spännande uppdrag i december blir musikhjälpen-relaterat!

 21. Erica skriver:

  Alltså gud vad spännande att få följa! Minns också när du började på SVT :’) Hoppas du får ett superkul jobb och gör något du brinner för!

 22. Shark skriver:

  *ser framför mig hur du och Anton flyttar upp till Sundsvall, lämnar det stressiga, creddiga stadslivet bakom er, finner harmoni och blir medelpads nya mandelmanns* 😍😍😍

  Eller…..?

  1. Emma skriver:

   Gud va detta lät mysigt!

 23. Hanna skriver:

  DU ÄR COOLAST

 24. Elin skriver:

  Yay! Modig du är! Känner ”skönheten (?)” i att ha fattat ett beslut ända hit till Malmö. Bästa känslan juuuuu

 25. Anna skriver:

  YES MASTER HEJJA DIG!

 26. Paula skriver:

  Häftigt och stor känsla, jag sa upp mig idag för ett nytt jobb. Känns både läskigt, nervöst men framförallt så är jag sjukt taggad!

 27. Nike skriver:

  <3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. Ulrika skriver:

  Gud vilket bra jobb du har gjort med mvh!! Alltid läskigt att inte veta vad som ska hända men jag är helt säker på att vad du än tar dig för så kommer det bli jättebra för du har så stor talang och bra känsla! Ska bli så spännande att se vad du hittar på! Heja dig!

 29. kajsa skriver:

  HEJA DIG HANNA!

 30. Lina skriver:

  Välkommen till klubben! Min tredje vecka som arbetslös. Helt bäst!!! Kör Hanna. Du är bäst! <3

 31. Elisabet skriver:

  Vad spännande, Hanna! Bra att du lyssnar in dig själv!

 32. Sofy skriver:

  Åh herregud! Är full pga bubbel pga precis sålt min lägenhet och kände direkt efter rubriken att VÄNTA måste läsa detta när jag är nykter pga nu är det nå stort på gång, borde koncentrera mig
  Men läste ändå och kände pirr?! Heja dig!!!!

 33. Marie skriver:

  Spännande uppdrag i december säger du? Hoppas innerligt på julvärd eller ring klocka ring-person :D

 34. L skriver:

  GRATTIS!!!! <33

 35. Kajsa skriver:

  Modigt!!! Har läst bloggen sen du bodde i Sundsvall och lyssnat på podden så länge den funnits. Kommer vara idel öga/öra och följa dina framtida bravader! Du är internets bästa!

 36. E skriver:

  Skulle älska att höra dig i radio!!!!

 37. Linda skriver:

  Heja dig Hanna! Så bra gjort!
  Ser fram emot uppdraget i december och att få fortsätta följa allt som händer.
  Lycka till bästa du <3

 38. Malin skriver:

  FY FAAAAN VA UNDERBART!!!! HEJA DIG HANNA! <3

 39. Anna skriver:

  Har man känslan att man är klar med något så har man stannat för länge! Är nog därför du känt så mycket stress, för du egentligen visste redan i våras att du borde göra något annat. Men bra att du sagt upp dig, och ska bli spännande att följa framtiden! :)

 40. Maja skriver:

  Fint skrivet! Du är så talangfull i allt du tar dig an <3 känns som att man kommer få se dig och William spetz i musikhjälpen om magkänslan stämmer!

 41. ellenlundis skriver:

  Vilket bra inlägg! :)
  Vad ska du jobba med sen?

  1. Hanapee skriver:

   Hehe ja du som jag skriver i inlägget så är det ju väldigt öppet :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg