5 riktigt jävla varma jackor

23:14 2018-11-15

Hatar ni också att frysa? Ni bah ”nääää?” hahaha ändå sjuk grej? Att folk så pass ofta har det som ett säg att; ”jag hatar verkligen att frysa”. Vem fan GILLAR det? Sen har man ju olika lätt för det. Det kan jag ge er.

Jag lider ju tex av extrema svettattacker som innefattar flammigt fejs och rygg/bröstsvett. Sen fryser jag också lätt eftersom jag så ofta är… stilla helt enkelt. Jaja nu har jag tagit fram fem stycken SNYGGA och VARMA jackor åt er (och mig!).

1. Älskar den här färgen på jackor generellt. De får mig att känna att jag äger en gods och har jägarexamen, och som precis alla manliga värden får det mig att må gott. Matchar den underbara jacka från h&m, precis som på bilden, med råa raka jeans, kängor och en knallröd mössa på toppen. INGEN HALSDUK TILL DENNA, tack.

2. Den här har jag!!!!!!!!!! VARNING: den är väldigt, väldigt stor. Men tur för mig att det tydligen är väldigt väldigt modernt med stora jackor ping Fjällrävenjackorna som Acne ”tagit in”. Den här är från Peak och har en magisk färg och ingen kan på riktigt frysa i den.

3. ”Nu har Päschon tappat det” suckar ni och jämför jackan med en soptunna. Och ….ja… det kanske är LITE likt? Men det här med att håna långa dunkappor måste vi ta oss förbi och börja inse modet och funktionen med dem. Sätt på dig en snygg mössa, lite rosiga kinder + glossiga läppar, avklippta jeans och beiga kängor – FASHION WEEK READY. Från Weekday.

4. Är du cool????? Om ja; köp den här från Brixtol som äntligen lyckats tagit fram GUL camo. Perfekt när du ska gömma dig i solen. Matchas med uppnosig attityd, grovstickad stor mohairmössa, dr martens och snäva braxor. VA SARU SARU?!?!?!

5. Den här känns lite Stella McCartney, vilken TUR att det är Zara så att man har råd med mer än halv ärm. Älskar färgkombon här och det lite roliga vid ärmarna!!! Äntligen en jacka som med fördel kan bäras ihop med kjol och strumpyxa. Mkt mkt snyggt.

 

19 kommentarer | “5 riktigt jävla varma jackor”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Johanna skriver:

  Trodde det skulle handla om varma jackor innan jag scrollade ner till första bilden. Något besviken, men inte så farligt. Nu ska jag fundera på konceptet dunkappa och sen sova. Tack för att du bloggar!!!

  1. Johanna skriver:

   Neeeej varma MACKOR menade jag!! Åeh. Failade.

   1. Olivia skriver:

    Jag med!!!!

    1. Hanna skriver:

     Haha, jag också!!

 2. Idq skriver:

  Läste också varma mackor. Hungrig </3

 3. Jess skriver:

  Hallå! Hjälp! Första jackan från H&M är inte varm, den för 6000 för dyr. Obs obs för dyr för mig som är student etc. Verkar dock som alla andra kan lägga 6-10 000 på vinterjackor ÄVEN om dom är studenter utan fett extrajobb, så fattar nada och kan inte ens kolla runt vad andra har. Varit ifrån livet ett tag och vafan har hänt? Haha.. Aja jag har budget på 2000, BORDE RÄCKA. obs den måste vara varm på riktigt. Och inte sluta ovanför rumpan, är förevigt genomfrusen. Någon? Help?

  1. Hanapee skriver:

   KÖP DEN FRÅN WEEKDAY DÅ! även Monki har ju 829203 kappor!!!! mvh djupt Kränkt

  2. Elin skriver:

   Har en svart vadlång dunjacka (obs ej riktigt dun alltså….) från monki! 900 kr och varmaste jag någonsin haft typ! Skitbra. https://www.monki.com/en_sek/clothing/coats-and-jackets/product.padded-quilted-long-coat-black-magic.0682656001.html

  3. Jelena skriver:

   Röhnisch!!!!!!!!

  4. Ellie skriver:

   Jag är också fattig student och köpte den här, men har inte invigt den än, så jag kan inte garantera att den är varm. Rekommenderar dig att kolla runt hos de olika sportkedjorna, känns som att de flesta har ett par jackor mellan 1000-2000 kr och dyrare om en har råd med det. Känns som att de vanligtvis har en del längre jackor, men de kanske inte är så fashion. https://www.stadium.se/dam/damklader/jackor/vinterjackor/265301101/everest.w-parka.black

  5. Rebecka skriver:

   Sportbutikerna eller webshopparna! Finns garanterat varma jackor i din prisklass! Nu är det ju olika vad en gillar och tycker är snyggt men jag köpte en svart dunjacka från peak performance för runt 2000kr för tre år sedan (några % rea på nån webshop…som man alltid kan hitta) och det är min bästa investering! Jag tycker att den är jättesnygg och skön och varm 🙂 varm pp riktigt! 😉 kommer ha den många år till och funderar på att köpa en till i tunnare material för att ha på höst och vår 👍

 4. Ingrid skriver:

  Alltså intervjun med David Sundin då du säger att Gimo ligger utanför Stockholm- nä! Norduppland, det ligger ovanför Uppsala. Ja, jag har alldeles för mycket tid och annars är Gott Folk toppen. Det skavde i mig så till den grad att jag var tvungen att kommentera…

  1. Hanapee skriver:

   Men han rättade ju mig?!?! Klipptes det bort?

 5. Tönthej skriver:

  Stort förlåt på förhand för apjobbig kommentar men vilka av dessa är liksom VARMA PÅ RIKTIGT då??? Så provocerande med jackor som ser varmare ut än vad de är….. *Tänder ett bål*….
  Mvh köldflykting från norraste Norrland som FORTFARANDE fryser 130 mil längre söderut.

  Förlåt. Är så provocerad av jackläget just nu. Är på jakt efter en ny vinterjacka efter att min förra från ca 10 år tillbaka milt uttryckt ”gjort sitt”. Vill ha något som klarar bad i en isvak i sibirisk kyla.

  Skulle master möjligen vilja vara så himla snäll och gå in och ge en ärlig kommentar om denna kanske inte så jättecoola, men ganska ”snälla”, och framförallt erkänt VARMA jacka?…?

  Mvh tjej som gärna ser lite classy-snygg, men gose-varm ut, är den acceptabel stilmässigt? Vänligen spy ut varenda liten tanke som dyker upp i ditt huvud, jag är i velande-fasen och behöver en push!!!! Åt vilket håll som! Har tyvärr inte ”cool och medveten söderböna”-looken så bär tyvärr inte upp balla puffjackor mm. lika elegant som master. :–( Kan du se en nyexaminerad juristkvinna på 29 bast skrida fram genom vinternatten i denna?

  Litar ju på din stil-sensor även om vi inte egentligen alls har samma look/uttryckssätt. ❤️

  ”Skadad” länk:
  https://www.john (*) ells.se/kvinna/kategorier/jackor-1/dunjackor/w-s-luxury-arctic-parka-f

  PS: Alla som kollar, ta ej med det faktum att jackan har äkta päls och dun i bedömningen. Inga påhopp tack! Jag är av uppfattningen att naturligt, förnybart och nedbrytbart material är bättre för miljön, djuren och planetens framtid, än faux material som är syntetiskt, icke nedbrytbart, icke förnybart, och dessutom giftigt, och som enligt min uppfattning kommer ta död på planeten och djuren om vi ska byta ut alla naturliga animaliska produkter mot substitut av plast (som t ex faux fur). Alla har vi våra egna uppfattningar och gör så gott vi kan på det sätt vi tror är rätt! (PS. En eventuell diskussion om hur mycket förbättringar som krävs kring djurhållning osv. är en annan (mkt viktig) diskussion som kan tas vid ett annat tillfälle!)

  Har någon en åsikt om jackan i stil med att ”inget med riktig päls kan vara fint”, eller känner att du inte kan svara utifrån ett fabrikerat scenario i vilket jackan har fuskpäls, för kan inte ”se förbi det”, så undanbedes de svaren. Förlåt om någon blir upprörd på förhand.

  Och när master håller på, plz lämna även en tanke om dessa små monster:

  ”Skadad” länk:
  https://www.my (*) theresa.com/en-om/suede-and-shearling-wedge-ankle-boots.html

  Pendlar mellan att se dig gå med dem till PLUS-soptunnan med en klädnypa på näsan, till att nästa sekund tänka att de kanske skulle kunna vara lite innerstads-fräna a la Hanapee ändå? Är ju ingen ”platåtjej” men tycker väldigt mycket om kilklackar, och dessa tänkte jag kunde vara ett ”gulligt” vinteralternativ till svarta skinnstövlarna. 🤔 Minns att du gillade ett par gannikilklackar en gång så har inte helt tappat hoppet om att kunna sway you over. Minns ju även att du sagt att du inte gillar kilisar.

  Alltså förlåt för typ topp 10 längsta kommentaren du någonsin fått men bara älskar att höra dina ÅSIKTER, oavsett håller med eller ej! Ibland när vi tycker olika och jag gör som jag vill ändå (lol vad töntig???) så känner jag mig som värsta rebellen som går mot strömmen (ja jag saknar riktig spänning i livet) och mina ”motsättningar” eller ”medhåll” med min bloggidol (som är lyckligt ovetandes.. eller var.. fram till nu…) blir liksom min FTW-”power source” i livet….??? Ja väldigt sorgligt. haha, men du är verkligen min typ online-bästa vän, ibland boostar du det jag redan tycker och jag ba ”me & Hanapee mot världen!!!”, och ibland öppnar du upp inre diskussioner i mig som får mig att ifrågasätta och reflektera över mina egna åsikter och tankar och ibland så tycker jag bara att du är helt fel ute och tänker att det hade varit himla intressat att diskutera XYZ-ämne med dig, haha ❤️ och nu har jag alltså spårat och det handlar inte om jackor längre. Åh men nej. Nu hejdåar jag innan jag skrivit ännu mer för långt. Borde kanske skickat detta på mail. Eller inte alls. Haha. Aja du är bäst iaf tack för att du och bloggen finns! Mvh läsare sedan 100 år tillbaka.

  1. Rebecca skriver:

   Om du vill ha en jacka som är verkligt varm (och snygg tycker jag), varför inte denna från fjällräven? https://www.fjallraven.se/shop/fjallraven-expedition-down-parka-no1-w-F89942-dark-grey/?sku=7323450160739

   De har även andra dunjackor som är supervarma och fina och även utan fuskpälskrage om du nu är starkt emot detta. Håller med om att man ska undvika plast om det går.

   Att äkta päls skulle vara miljövänligt är något man ser skrivas ganska ofta och som pälsindustrin gärna vill att man ska tro. Mer än 80 % kommer från djur uppfödda på pälsfarmar och det är ingen miljövänlig verksamhet. Dessa farmar har väldigt höga utsläpp (likt annan djuruppfödning). Dessutom behandlas pälsen med miljöfarliga kemikalier, t.ex. formaldehyd, för att inte pälsen ska brytas ned (läs ruttna). I mätningar som gjorts överskrider många pälsprodukter EU-gränsvärden för många av dessa kemikalier.

   Fuskpäls är plast och inte heller det miljövänligt och som du säger bryts det inte ner. Men äkta päls påverkar miljön mycket mer vid tillverkningen än andra textilier, sådana av plast inräknade. Läs t.ex. denna rapport om minkpäls https://www.cedelft.eu/publicatie/the_environmental_impact_of_mink_fur_production/1131

   Jag hoppas du inte uppfattar detta som ett påhopp för det är verkligen inte meningen. Ville bara komplettera din kommentar om miljövänlighet som jag inte tyckte riktigt stämde.

   1. Tönthej skriver:

    Tack snälla för svar och tips! 😍

    Jättesnygg jacka, men den är tyvärr alldeles för dyr för mig som student! Beställde hem den andra då jag hittade den för halva priset! Ska se hur den känns, annars fortsätter jag kolla vidare!

    Ang det du skriver, är det verkligen så ang päls? Eller är det ett sk. Veganargument som saknar saklig grund? Eller blåses upp som något jätteont trots att det inte på något sätt står ut i jämförelse med alternativen?

    Är pälsprodultionen liksom värre än alla andra nödvändiga och ickenödvändiga produkter vi tar fram, framförallt då i syntetiska material? Känns som att någon del i processen borde vara skonsammare (sjukt ord att använda i sammanhanget men du förstår) med tanke på att det ändå är en naturlig produkt, och om inte annat så långsiktigt?

    Jag tänker att processen att tillverka naturliga produkter (föredragsvis produkter FRÅN djur, som ull och rakad päls, inte själva djuret, men även skinn och päls) borde gå att, med god vilja, förbättra avsevärt om den idag är så dålig, men hur ska man få plast etc. att inte förstöra miljön? Antingen gör det väl det i detta steg eller i nästa, eller i båda. Hur ska kommande generationer ska ta hand om allt vårt ickenedbrytbara avfall? Medan de naturliga produkterna, inklusive själva djuret, på ett mer naturligt och miljövänligt sätt kan ”ta hand om sig själv”? Skinn och päls var ju ett naturligt material att använda långt innan vår tids miljöpåverkan startade, tycker det känns så naivt att bortse från det uppenbara sambandet. Sen kan det du säger ang processen såklart stämma, men som sagt, med god vilja så borde det gå att förbättra! Dock är jag inte så säker på till vilken grad plastproduktionen går att göra miljövänlig och giftfri.

    Obs, inte heller något påhopp! Haha! :) ❤️🎈

 6. Tönthej skriver:

  Hanna!!! Jag har en sååå rolig idé (tycker jag!)!

  På tal om mitt inlägg jag skrev alldeles nyss (som ”inväntar granskning”), så tror jag att det hade varit mkt uppskattat med en inläggskategori där vi läsare får skicka in bilder (länkar) på plagg vi gillar/velar angående, och så kan du ge din verdict!!! Ba hylla, såga, håna, tipsa om matchningar till, ”stjärnrösta” (typ ”3 av 5 stjärnor!”), sååååå kul. Ingen formulerar sig lika träffsäkert som du och jag vet att jag är långt ifrån ensam att älska alla dina humoristiska modeinlägg, en av dina starkaste kategorier och jag vi är sååå många här som inte kan få nog av det!!!!! ❤️❤️❤️❤️🎈🎈🎈🎈🎈🎈

 7. Tönthej skriver:

  Haha ok om du bestämmer dig för att göra ett sådant offentligt inlägg som jag tipsade om i min lila idé, plz häng inte ut dessa två objekt ovan pga har nu beställt dem och det känns som att jag blir högst identifierbar om någon ser mig i dem båda samtidigt!!!! (Ja jag utgår från att typ ALLA läser din blogg!?)

 8. Hanna skriver:

  Hej! Alltså en riktigt bra och vuxen handling är ju att treata sig själv till en varm jacka! Hurra för det :)
  Vill också slå ett slag för att köpa jacka second hand, tex via tradera/sellpy/blocket. Både ur ekonomisk och miljösynpunkt är det toppen :) Jag har tex en Fjällrävenjacka som var använd ett fåtal gånger och sedan såldes för typ halva priset.
  Så kolla upp en klassisk jacka du vill ha och spana in på second hand-sidorna :) Går att göra riktiga klipp!
  Passa också på att tipsa om White Monday: https://www.whitemonday.se/
  Puss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla