Stora romantiklistan

20:27 2018-11-13

(lista snodd av Sandra)

Vad är romantik för dig?
När min kille ansträngt sig för att förstå vad jag mår bra av och sen genomför det. Typ genomtänkta födelsedagar eller resor. Eller när han ordnar grejer jag inte tänkt på ”jag lagade dina hörlurar förresten”.

Tycker också det är bra när han låter bli att rätta mig för att han bryr sig mer om mina känslor än vem som ska ha rätt. Och så när han blir blyg för mig!!!

Den ultimata dejten?
Helt beroende på mitt humör… allt hänger ju tyvärr på det :-))))) Men två väldigt bra allahjärtansdag-dejter minns jag! Den ena där vi spelade The sims tillsammans till klockan 03:45 och på den andra spelade vi badminton på kvällen.

Ibland kan jag uppleva det som krystat att behöva sitta mittemot varandra på restaurang och ”prestera” inför andra runtomkring, så att va hemma och laga mat ihop är min bästa vardagsdejt.

Mardrömsdejt?
Typ kolla på sport? Nån engelsk fotboll typ hahahahahha gud vad hemskt (obs älskar Vinterstudion så den räknas inte)

Hur vill du bli uppvaktad?
Med känslan av att han fattar mig och det jag gillar. Tycker också om att bli *utmanad intellektuellt*, få kramar och känslan av att någon som själv är kul ändå skrattar ihjäl sig åt mig och mina ”upptåg”.

Romantisk grej som får dig att *cringe*?
Långa kärleksförklaringar på Instagram som PARTNERN SVARAR PÅ???? Ok kanske skyldig till detta, men Anton svarar ju TACK OCH LOV INTE OFFENTLIGT.

Romantisk grej man kan göra i ett förhållande?
Till skillnad från vad Sandra skrev om kyssar (som jag inte alls tror så högt om för att hålla ihop länge he he he he) så tror jag på SNÄLLT SNACK. Hela tiden orka visa intresse fast man inte känner för det, alltid vara noga med att heja snällt och intressera sig för den andras dag. Också att säga godnatt fint är viktigt. Typ rama in sin relation med snälla möten och beröring???

Blommor eller choklad?
Blommor och kinder maxi!!!!!!!

Bra film att kolla på på dejt?
Notting Hill?? Kul att kolla på sånt man blir kär av. Kanske A star is born? Nackdel är väl om man känner sig avundsjuk och missnöjd pga det inte är som i filmen. Hmm. ÄH KOMEDI DÅ? Kul att skratta ihop?

Romantisk restaurang i Stockholm?
Vina vid Nytorget som Sandra också skrev. Blev kompis-kär i min kompis Linnea Holm där.

Kan man vara romantisk mot flera samtidigt?
Ja, alltså om romantisk betyder typ ”flirtig” så tycker jag absolut att man kan vara det ;-)))) Tycker det är en del av det roliga i livet.

Hur gör en om man befinner sig i ett förhållande där man anstränger sig för att bidra med romantik, men ens partner gör väldigt lite?
Tycker det är ego att i alla fall inte försöka? Att vara romantisk är att vara osjälvisk och bry sig om, det måste man nog vara och göra oavsett förhållande. Däremot kan det ju visa sig på olika sätt – t.ex. att va ihop med någon som alltid fixar och grejar med saker åt en kan ju vara en typ av romantik som jag själv gillar mer än någon som typ… skulle göra… en playlist åt en?

Vardagsromantik?
Trevliga/kärleksfulla sms och längre middagar ihop hemma. Vi spelar mycket yatzy om kvällarna, det tycker jag är fint.

Behövs romantik?
Om man vill va i en tvåsamhet krävs stor *omsorg* i alla fall.

24 kommentarer | “Stora romantiklistan”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Nora skriver:

  HANNA DU ÄR SÅ VETTIG!!!! wow

 2. Jessica skriver:

  Härligt! Klok du är! Håller med om typ allt. Dock inte mardröm att kolla sport. Typ det bästa jag vet. Vinterstudion med killen, varsin kaffekopp och långkallingarna på. Ah, livet ju!

  1. Hanapee skriver:

   JA!!! Fan, glömde Vinterstudion! Det är mys.

 3. M skriver:

  Tack va skönt att man inte måste *hångla* varje dag blev fett stressad av det när jag läste sandras lista hahah :–)

  1. Klawa skriver:

   Haha åh jag blev också helt stressad av det. Känns skönt att master säger något annat!

   1. Petra skriver:

    Har varit tillsammans med min kille i 5 år. Inte en evighet direkt men ändå ganska länge. Vi hånglar exakt aldrig??? Inte vår grej hahha. Pussas däremot 477447887543 ggr per dag. Mkt gosigt!!!!! Hade blivit så stressad av en partner som ständigt skulle trycka upp en slabbig tunga i käften på mig???? Funkar kanske om man är typ rövfull och kåt som en oxe. Men det händer ju typ ca 1 gång per 10 år kanske. I vårt ”pensionärsliv” iaf.

    1. Julia skriver:

     Haha men eller hur. Pussas gör vi men hånglar inte. Tycker hångla kan vara kul när man är singel och hånglar upp någon men oftast är det ju inte så gött ändå. Värsta hånglet är ju med de med torr/slemmig mun. Haha nä fyfan. Lite hångelsex ibland räcker gott o väl. Pussas o kramas däremot!!

     1. C skriver:

      Eller hur! Läste hos Sandra och tänkte oj kommer typ inte ihåg sist jag hånglade med min kille eh ja kanske inte så kär eller? Men sen läste jag Hannas och era kommentarer här och pustade ut! Och sen tänkte jag på hur det faktiskt är att hångla och nej det är inte så jättemysigt faktiskt. Det kan kanske vara mysigt då och då, men då måste förutsättningarna vara perfekta, typ lite halvfull, båda ha nyborstade tänder osv. Och det händer ju inte så ofta.

      (Och ja då ska vi inte ens prata om hur många potentiella hångelpartners som är slemmisar eller torrisar. De flesta är väl inte ens bra på att hångla).

      Håller med om att det kan vara kul att hångla som singel, men tror det är mer jakten och förväntan framförallt när man inte haft sex än som jag tycker är kul. När jag var yngre tidigt tvåtusental hånglade dessutom alltid tjejkompisar med varandra och det kommer jag ihåg som mycket bättre än killhångel. Mina tjejkompisar var mycket bättre på att kyssas och fräschare än killarna. Plus gav komplimanger för bra kyssteknik vilken man ju alltid tycker om.

      Nu har jag ju iofs varit tillsammans med min kille i över 10 år så vad vet jag om vad som är kul som singel. Oh well. Men det är ju ändå anekdotisk bevisning för att förhållanden kan hålla utan hångel.

      Vara uppmärksam och prata snällt/gulligt då och då håller jag med om är viktigt och att pussas eller visa ömhet på nåt sätt. Men beröring är väl ändå så mycket mer nice än hångel? Typ bli kliad på ryggen eller när nån håller på med ens hår eller vad man nu tycker om. Och mycket mer ömhet i det?

    2. Hanapee skriver:

     Hahahahahah håller med

 4. b skriver:

  omggg ert förhållande är goaaaaaalz

 5. Moa skriver:

  Vad fint! Jag blev glad av att läsa de här svaren :)

 6. S skriver:

  Du är så klok!! Jag undrar, hur vet man egentligen att en (i ett förhållande) är i en svacka eller om det liksom är.. permanent? Hur går det någonsin att veta att det är rätt att göra slut? 4 år med min kille och jag känner att jag är lättirriterad & stör mig på mkt grejer samtidigt som jag försöker anstränga mig och han typ inte är så bra på det (aldrig varit dock). Detta sen kanske ett halvår tillbaka? Men han har ju många fina sidor och jag vill ju Inte inte vara med honom. Fattar att ett långt förhållande har upp-och nedgångar men liksom……. så svårt. Är en så himla stor grej att bryta upp när det har gått flera år liksom. Pls help med din visdom:(

  1. Sofia skriver:

   Jag brukar tänka om det finns något jag stör mig på som går att ”fixa”, typ mer dejt istället för vardag, mindre mobil mer prat etc. Eller om det finns yttre faktorer som påverkar, typ dålig sömn, stressig period på jobb/plugg. Isåfall är det ju bra att försöka prata om det med partner och se om hen känner samma och om man kan göra någon slags handlingsplan! Har varit ihop med min man i 13 år och herregud vad det har varit upp och ner men i slutändan är det ändå vi!

 7. J skriver:

  Hahaha spela sims

 8. Linn skriver:

  Tycker alltid det är så gött att läsa när du delar med dig av dina tankar om relationer. Du är så vettig och braa!

 9. Sara skriver:

  Håller med dig såå! När jag läste Sandras svar… inte lika mycket.

 10. ellen skriver:

  MASTER! Fin lista! Nu undrar jag, har du några tips på skor som funkar under utsvängda byxor och till croppade byxor som inte är sneakers. Bor i Ume och här är sneakerssäsongen slut alldeles strax. men känner mig så förvirrad kring vad man kan ha som inte ser helknas ut? Har du tips? KRAM

  1. Johanna skriver:

   Förlåt att jag hijackar, men detta är typ min hjärtefråga! Jag tycker att typ coola boots/kängor som inte är för nätta och som har lite högre skaft passar bäst. Kanske lite platå eller annars grov sula? Mmmmmm

  2. linda skriver:

   Håller med, svår fråga! själv tycker jag det som funkar bäst på höst/vinter är korta dr maartens, typ https://www.asos.com/se/dr-martens/dr-martens-3989-svarta-broguesskor-med-skiktad-sula/prd/9644711?clr=svart&SearchQuery=dr%20martens&gridcolumn=3&gridrow=3&gridsize=4&pge=1&pgesize=72&totalstyles=142
   eller vanliga ankelkorta ”classic”

 11. Kristina skriver:

  Hanna! VAD ska jag köpa i julklapp till min kille? Kan inte du snälla göra en -julklappsguide- till sin kille/bror/killkompis? Kläder, saker, upplevelser. Känns som din STIL matchar min killes otroligt bra. Vore så bra för jag kommer inte på något!! Tack <3

 12. Lisa skriver:

  Haha ”när han blir blyg för mig”!! Igenkänning!! Tycker det är så fint!!

 13. Linda skriver:

  Älskar också när man blir uppvaktad på ett sätt som visar att ens kille förstår en!! Kom hem från jobbet en gång och gick in i vardagsrummet där det stod en blombukett och en stock av ”min” snus, blev så himla glad och RÖRD så jag brast i världens storgråt??? Är i allmänt ej en gråtig person men då jävlar. Fint

 14. Linnea skriver:

  Vad skall man ha på sig på julbordet med jobbet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg