Pod och pms

10:31 2018-11-13

Vinkie vinkie

Igår spelade vi in podden (som ligger ute nu!), jag kom hem, gjorde räkmackor med Anton, drack ett glas vin och drabbades sedan av Det Stora Självtvivlet™. Fan vad hemskt det är när det kommer.

Vad kan jag? Duger jag? Funkar det här som jag gör? Är jag tillräcklig?

Min absolut värsta känsla är att känna mig osmart. Ointelligent och dum, typ. Inte för att jag har nån historia av att vara bäst i klassen eller lagt nån prestige i betyg eller ha koll på reporäntan, men för att jag har en självbild av att jag iaf FATTAR saker.

Så slog tanken mig igår; tänk om jag inte gör det? Tänk om jag inte fattar ett skit? Tänk om folk SKRATTAR åt mig för jag är så jävla *döm öpp i hövvet* ..?

Jag tog upp mobilen (skoja, låg givetvis redan och scrollade), klickade mig in på min mensapp och såg ”7 dagar kvar till mens”.

Jaha.

21 kommentarer | “Pod och pms”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sandra skriver:

  Själv har man 6 dagar kvar till mens och anklagade igår pojkvännen för att ha ”GÅTT PÅ DEJT” när han gick på bio med en tjejkompis (a) (har alltså noll svartsjuketendenser vanligtvis och egentligen inte ens då ville bara mucka)

  För övrigt, två önskegäster till din podd; Kakan och Sandra Beijer. Ni tre är ju ändå ens idoler

 2. sabina skriver:

  OJOJOJ vad du fattar grejer hanna! förundras varje podd över hur otroligt smart du låter. även om du snackar vardagligt och hemtrevligt hör man på samma gång hur jäkla smart och reflekterande du är!!! KRAM

 3. Sabina skriver:

  Är nog i samma *cykel* där. Är väldigt nära att skita i skolan och examen (Vem behöver en examen egentligen??????) å känner mig allmänt SÄMST. Men men, har en kul kuriosa! Lyssnar på podden i skrivande stund, din masterliga röst började styra min telefon när du sa ”hej Siri”!! Så Siri frågade vad jag ville veta om min vän Siri i kontaktlistan lol. MindblOWn

 4. Karin skriver:

  Älskar senaste podden! Och du har väl hört Säkerts låt ”Det ska hända dig med”? En låt jag lyssnar sönder när jag tänker som du gör nu. Med vänlig hälsning, en ständigt krisande 36-åring.

 5. maya skriver:

  Vart ar jackan fran?

  1. Hanapee skriver:

   h&m!

 6. Lisa skriver:

  Alltså, lyssnade precis på podden, och du är inte ensam! Ventilerar exakt samma tankar flera gånger i veckan och alla brukar kolla på mig som om jag vore dum i huvet! Jag kan inte släppa att alla GÖR samma saker och inte ifrågasätter nånting. Det finns så sjukt mycket idéer om hur man ska göra, och det är så tröttsamt. Jag kände igen mig så mycket i tanken ”Jaha blev det såhär?” och att du kände dig ensam. Jag kommer dö den dagen jag känner att jag inte bestämmer allt själv, så det är väl bara att kämpa emot så länge det går. Lång kommentar, ville nog bara säga tack egentligen, för att du gav lite nytt hopp!

 7. Hanna skriver:

  Men asså kopplingen mellan att du inte ser Josefin som någon som tränar på gym men att hon är snygg ändå; mkt fokus på att tränad = snygg. Även tidigare när du bedömt Martins viktnedgång

  1. Hanapee skriver:

   Ja man är ju väldigt skadad :-)))))

 8. Maja skriver:

  Har fastnat för en så rolig diskussion ni haft i podden om svenska namn översatt till engelska, tex att Esteban ”betyder” Esbjörn, tycker det var så kul och jag vill så gärna höra det igen men glömt vilket avsnitt det är! Fattar om du kanske inte heller minns eller orkar leta upp men har du någon aning? Eller får jag lyssna om alla avsnitt helt enkelt? Kram på dig

 9. Sofia skriver:

  Alltså tack för att du skrev det! Mådde jättekonstigt hela dagen idag och ville trycka en B&J och inte alls träna. Läste ditt inlägg, kollade min kalender och bah aaahhaaa. Gick ut och sprang och blev en sån där vidrig människa som mådde sååå mycket bättre av att röra på mig :))

 10. Hanna skriver:

  Alltså hallå igenkänning när du pratar om hur man ska klara livet i staden där jobben finns (för det mesta) kontra längtan HEM TILL BYN dit man vill flytta samtidigt som man då får kompromissa med karriärmöjligheter, ekonomisk trygghet osv?! Tänker på detta cirka jämt just nu och vill pausa tiden så att m och p inte blir äldre samtidigt som jag hinner göra det jag vill göra innan jag kommer tillbaka osv osv

 11. Sofia skriver:

  Podden: SÅ BRA AVSNITT! Igenkänning i typ allt och så bra reflektioner av er båda om livsval, tvåsamhet osv. I all depp och vidrigheter i världen ger ni faktiskt hopp!

  PMS: har också några få dagar kvar till mens. Igår blev jag jättenere utan anledning och kände att allt var ett mörker och senare på kvällen störde jag ihjäl mig på hur min kille andades när han skulle hjälpa mig med en grej. Fyfan för hormoner.

 12. Linda skriver:

  Så intressant podd. Tror att människor, även de som gör de klassiska livsvalen, har mycket mer ångest över livet och funderar mkt på livsvalen, än vad som visas på ex sociala medier. Tror även att man intalar sig själv att man är unik på andra sätt, trots att man gör samma val som de flesta andra?

 13. Amanda skriver:

  Alltså kan en fortfarande köpa tygpåsen?! MVH fyra år för sen

  1. Janni skriver:

   Vad är det för påse, och varför vill man ha den? :( GENUIN FRÅGA.

   Tycker den är jätteäcklig och tänker att alla kommer tänka på om en har köttiga blygdisar eller inte om en bär runt på den?

   Ännu värre om man faktiskt inte har en liten normsnygg sommarbloms-snippa och ens partner som VET det kommer börja tänka på den med ordet ”köttig”…

   De ni barn, det är sånt som händer när man ska vara sådär lustig ser ni.

   1. Hanapee skriver:

    Det är ett citat från podden.

    1. Janni skriver:

     Som handlar om…..? 😂

     Snälla säg vilket avsnitt! Måste höra!

     1. Amanda skriver:

      Avsnitt 10! En av anledningarna till att jag började ÄLSKA denna pod <3

 14. Sanna skriver:

  Lyssnade på er pod med mamma i bilen. Hon har nog inte skrattat så mycket på länge. Första frågan när podden var slut: ”hur får man sånna där poddar på mobilen? äre nån app?”

  Ochochoch(!!!) jag har köpt en beige större mjuk jacka men vet inte vad jag skall ha för färg på halsduken? Har redan uteslutit grå (förlåt men tråkig färg..).

  1. Bibban skriver:

   Testa dig fram!!! Gå in i en affär och testa alla jordens färger och känn efter vilken som lyfter just DINA EGNA färger och drag! Vitt, gult, rött, blått, lila, rosa, grön, orange, en med guld eller silver? Vad som är snyggast beror helt på dina och jackans nyanser! ✨❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla